Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 9 misafir, 2 mobil kullanıcı
12598
Cevap
2044416
Tıklama
25
Öne Çıkarma
Cevap: İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (348. sayfa)
N
8 yıl
Er

neden alerji diye sorarsaniz bende size neden farkli kan gruplari var diye sorarim..?? siz bilirsiniz ben denediğim ve iyilestigim için söyledim. o zaman sarımsak yada diğer kurlere yada hangisini uygun buluyorsanız ona devam edin. umarım bir fayda görürsünüz. ama şunu unutmayin gıdalar bozuldu daha dogrusu toprak bozuldu .alerji yaşıyor olmak çok normal. buğdayda olan proteinler bir çok gıdada var ayrıca. her gıdanın bir alternatifi var doğada. birinden alamadığınız i diğerinde bulabirsiniz Vücudunuza ne verirseniz onu işler. bozuksa verdiğiniz gıda isleyemez. Ve siz bu bozuk gidayi inatla vermeye devam ederseniz eğer hasar alır bir süre sonra. tepki göstermeye başlar sinyal verir. Birilerini suclayacaksak o kişi önce kendimiziz. Yasadiklarimiz yaşam tarzımız ile alakalı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @FerDi5
İ
8 yıl
Yüzbaşı

25 Ocak 2016 01:08:24
quote:

Selamlar tekrardan.Buraya yazmayalı baya olmuştu.Daha öncede buraya tecrübelerimi paylaşmıştım ama artık daha çok şey öğrendim ve hastalığı YENDİM.Size neler yaptığımı anlatacağım.Burada anlatacaklarım ibsnin flora ile ilgili olan kısmı o yüzden sinirsel olduğunu düşünenler dikkate almak istemeyebilir.Ama bu anlatacağım şeyi çok değil 1 ay denesinler eğer bir sonuç alamazlarsa istediklerini yapmada özgürler tabiki de.

Bende b12 vitamini eksikliği,d vitamini eksikliği,kandida,ibs,insülin direnci,çinko eksikliği,biyotin eksikliği,mide asiti eksikliği,ince bağırsakda kötü bakteriler,sızıntılı bağırsak,karaciğer fonksiyonlarında bozulma başlangıcı vardı.Bu kadar şeyi nasıl yendiğime başlıyorum.Vitamin mineral eksiklikleri düzeldi derken en azından eski seviyede değiller çünkü tam iyileşme için en az 6 ay kullanmak gerekiyor.

1.Diyet olarak GAPS diyeti yaptım. http://www.gaps-destek....i--diyeti-a-amalar-.html
Sadece 1. aşamayı uyguladım.Bol bol kemik suyuna yapılmış sebze çorbasıyla beraber,sauerkraut yedim ve içtim.Kemik suyu eğer doğru bir şekilde yapılırsa çok muhteşem bir doğal ilaç.Kemik sularında bulunan amino asitler bağırsak duvarını yenilemede en önemli ilaç.Kandida ve kötü bakteriler yüzünden delinmiş gibi olan bağırsak zarını yeniliyerek sızıntılı bağırsak hastalığını tamamen ortadan kaldırıyor.Ama asıl bağırsağı zedeleyenler bulunduğu sürece belirtileri ortadan kaldırmak yeterli olmayacağı için kandida ve kötü bakteriler içinde sauerkraut tükettim. http://www.gaps-destek.com/tarifler.html
Bu sayfada hem et suyunun hemde sauerkrautun nasıl yapılacağı detaylı yazıyor.(Alman usulu turşu=sauerkraut)Bu turşunun en iyi yanı tamamen lahanadaki bakteriler tarafından olay hallediliyor.İçine sadece tuz,su ve lahana konuluyor.Bunun önemi ise bazı kandida hastalarında mayaya karşıda intolerans oluşuyor ve sirkeli-limonlu turşuların sizi iyi etmesi gerekirken daha kötü edebiliyor.Kötü yanı ise bazı insanlar sauerkrauta karşı intolerans sahibi olabilir.Bunu anlamak içinde suyunu içmeye küçük porsiyonlarla başlayın.(İlk aşamada yazıyor nasıl başlancağı)
Kemik suyu ve sebzeli çorbası mineral ve vitamin dolusu aynı zamanda bağırsak zarı için belkide en kuvvetli onarıcı ilaç
Sauerkraut ise kesinlikle en iyi probiyotik kaynağı ve mide asitini artırmada en önemli ilaçlardan.Aynı zamanda bağırsak florasınıda dengelemesi çok kuvvetli bir besin.
Herhangi bir turşunun bir porsiyonunda 10 trilyon bakteri olabileceğini okumuştum.(Rahmetli Prof.Dr Ahmet Aydının Taş Devri Kitabında)
1.aşamayı ben 2 hafta sürdürdüm.Sonra diyete organik et(küçük yüzey balığı,kuzu eti ve köy tavuğu)ekledim yanınada zeytinyağlı salatalarda ekledim.Zaten 1 . aşamadan gelen kemik suyu ve turşu vardı onlarada devam ettim.Öğünlerden 3.5 saat sonra zencefil çayı tükettim tamamen demek çok iddalı olsada normal bir insan seviyesine geldim.

2.Size birkaç bir şeyden bahsedeyim.Nelerin nelerle ilgili olduğu.(kendi araştırmalarım %100 doğru olduğu kesin değil)

Saç Sağlığı
Bağırsak,mide sağlığı ve biyotin eksikliği

Göz
Böbrek,bağırsak,mide ve karaciğer sağlığı

Deri
Karaciğer,bağırsak ve mide sağlığı

Kalp
Bağırsak,karaciğer ve mide sağlığı,omega 3 eksikliği

Mide
çinko eksikliği
Mide asiti yetersizliği
Unlu,şekerli beslenme
Az çiğnemek
Yemek sırasında su içimi
H.pylori
Sık yemek
Sindirim enzimi yetersizliği

Karaciğer
Mide ve bağırsak sağlığı
Besinlerdeki ilaçlar

Bağırsak
Gluten,kazein ve baklagil lektini
Baklagillerdeki fitik asit
Unlu,şekerli,nişastalı beslenme
Antibiyotik
Hareketsizlik
Fermente besinler yememe
Midede yazdığım sorunlar

NOT:Bağırsağı sorunlu olanların çoğunun mideside çok sağlıklı değildir.Çünkü bu bir yuvarlak döngüdür.Bu döngünün detaylı açıklaması:http://beslenmebulteni.com/beslenme/?p=1758)

Görüldüğü gibi her şeyin başı yediklerimiz ve yediklerimizi dönüştüren organlarda.Bu yüzden ibs ve flora bozukluğu ciddi bir hastalıktır hatta belkide çok daha ciddidir.

Kendi kullandığım supplementleri yazacağım ama bunları kesinlikle alın demiyorum.Çünkü beslenmeyle düzelebilecek bir kaç şey var benim boşta param vardı ve hemen sonuç almak istiyordum o yüzden kullandım.Bu yüzden birkaç bilgi veriyim.

Çinko kullanmak isteyenler picolinate formunda kullanması çok daha iyi olur.Çünkü emilimi daha iyidir.

B12 tahlilde optimum bile gözüksede bazı doktorlar daha yüksek olması gerektiğini söylüyorlar.Açıkçası hiç bir bilgim yok bu tamamen size kalmış.Enjeksiyon yapıp yaptırmamanız.

D vitamini ile ilgili çok önemli şey KESİNLİKLE BOZUK FLORAYLA D VİTAMİNİ ALMAYİN.Eğer alacaksanızda KESİNLİKLE K2 VİTAMİNİ VE MAGNEZYUMLA birlikte alın.Eğer bunlara dikkat etmesseniz ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.("D vitamini depo edilen bir vitamin olduğu için kan seviyesi tayini yapılmadan takviye yapılması doğru değildir. Multivitamin haplarının içindeki çok düşük miktarlı D vitamini vücudun eksikliğini tamamlamaz. Eğer eksiklik varsa ancak 300.000 ünitelik oral ampuller kullanılarak bu açık kapatılabilir. Bu takviyenin bir hekim kontrolünde olması önemlidir. Çünkü D vitamini takviyesiyle birlikte K2 vitamini ve magnezyum desteğinin de yapılması gerekebilir. K2 vitamin eksikliği varsa ve bu düzeltilmeden D vitamini takviyesi yapılırsa bu durumunda istenmeyen bölgelerde (eklem içinde ve damar duvarında) kalsiyum birikmesi gibi zararlı etkiler ortaya çıkabilir. Bağırsak florasının düzenlenmesi de doğal yolla K2 vitamini sentezi için gereklidir."http://goksinbalim.com....umsal_alt/tr/D-vitamini)

Karaciğer temizliği için ise Milk Thistle kullandım.Ama yemekleri düzelttiğinizde bu bitkisel tedaviye gerek kalmayacak.

Bir söz vardır.Ne yerseniz ona dönüşürsünüz diye ama bu söz eksik . Ne yediğimiz ne kadar önemli ise onu ne kadar sindirebildiğimizde önemli.O yüzden ilk önce sindirmeyi düzeltmemiz lazım.

Beslenirken şu ilkelere KESİNLİKLE uyun.Bunlara uyulmassa belkide tedavide başarı oranı gerçekten düşebilir.

2 öğün beslenin ama sabah erkenden kalkıyorsanız iki öğün arasına en az 5 saat koyarak 3 öğün yiyebilirsiniz.Akşam 9 dan sonra elinizden geldiğince bir şey yemeyin.Yatmadan önce 3.5 saat hiç bir şey yemeyin.Suyu yemeklerden 3.5 saat sonra için.

Şimdi tedavinin en zor noktalarından birini yazacağım belkide en zoru. İçinizdeki parazitler ölünce İNANILMAZ,DAYANILMAZ bir şeker açlığı çekeceksiniz.Bakın bu kesinlikle uyuşturucu bağımlılığıdır.Gerçekten nasıl bir uyuşturucu kullanıcısı bıraktığında yoksunluk sendromu çekiyorsa sizde aynılarını yaşayacaksınız.O yüzden lütfen sizden en öenmli yapmanız gereken şeker açlığınız geldiğinde kendinize hakim olun.Sınırsız dinleyebileceğiniz bir müzik seçin ve sevdiğiniz kızın güzel bir resmini belirleyin veya başka bir amaç bulun sürekli bunun için devam edin.İradeniz çok ama çok önemli.

Edit: Sızıntılı bağırsağın öneminden bahsetmeyi unutmuşum. Bugun ibs hastalarının veya florası bozuk olan hastalarının çektiği kronik yorgunluk,baş ağrısı,baş dönmesi,hafızada zayıflama,göz kızarması,deride solma,sinüzit veya farenjit gibi sorunlar aslında floradaki bozukluğun sızdıran bağırsaktan kana geçmesidir.(benim görüşüm)Aslında ilk tedavi 1. aşamada olduğu gibi ilk önce bağırsağı kapatmaktır.İçindeki parazitleri öldürürken de onların ölürken bıraktığı sızıntıları kapatarak ve faydalı bakterilerle doldurularak tam tedavi yapılabilir.
http://www.genelsaglikb...ntili-bagirsak-sendromu/


27 Ağustos 2015 21:25:14
quote:

Dr Josh Axe'in Youtube'da IBS nasıl tedavi edilir diye bir video paylaştı.Yüzlerce hasta üzerinde çalıştığını ve üstesinden geldiğini söylüyor.Ben sizler için videoyu çevireceğim.
Videoyu izlemek için tıklayınız
Merhaba arkadaşlar,ben doğal tedavinin doktoru Dr Josh.Bu videoda ibs'nin doğal tedavisi ve ibs diyeti hakkında konuşacağım. IBS açılımı irritabl bağırsak sendromu.Bunu 4 seçenekte açıklayacağım özellikle diyet,hangi yiyecekleri yemememizi,supplementleri ve yaşam şeklini.Yüzlerce ibs hastası üzerinde çalıştım,onlara doğal tedaviyi sundum ve hastalığın üstesinden geldiklerini gördüm.İlk olarak konuşmaya hangi yiyecekleri yememeniz gerektiğiyle ilgili başlayalım.Birinci yasak gluten .Eğer gluten alıyorsanız enflamasyon yapan bu protein ibsye sebep olabilir.Ibs hastaları başlangıçta bütün tahıllardan uzak durmalı özellikle buğday ürünlerinde.3-9 ay içerisinde bazen filizlenmiş tahıl veya mayalanmış tahılları yiyebilirsiniz.Ama ilk 3 ay tamamiyle tahılları bırakmalısınız.Bunun yanında kazeinden ve süt ürünlerinden uzak durmalısınız.Süt şekeri laktoz ve kazein problem çıkartabilir.Diğer yandan kefir ve diğer fermente süt ürünleri yararlı olabilir.Ama normal süt ürünleri özellikle süt ibs için yıkıcı olabilir.Dikkat etmeniz gereken başka bir şey ise margarinler.Bunlarda enflamasyona sebep verebilir.Çiğ yiyecekler.Evet doğru.Salata,çiğ meyve ve sebze gerçekten bağırsağınıza zarar verebilir.Bu yüzden sadece pişmiş yiyecekler tüketmelisiniz.Birde soğuk yiyeceklerden de uzak durunuz.Buzlu su,dondurma soğuk olan her şey sindirim sistemi için zordur ve tabiki de işlenmiş gıdalar,rafine gıdalar,paket gıdalarda da uzak durunuz.Şimdi ibs yi en iyi tedavi eden yiyeceklere geçelim.Ibs diyetinde bağırsağı beslemek kadar dalağı da beslenmelk önemlidir.İlk kategori beyaz bağışıklık sistemi destekleyici yiyecekler.Karnıbahar,soğan ve sarımsak.Buharda pişmiş karnıbaharı sindirmek çok basittir.Soğan ve sarımsak iyi piştiklerinde kötü bakterileri öldürmede birebirdir ve bağışıklığı da güçlendirirler.Dalağı besleyen diğer besinler ise kabaklar. Balkabağı,bazı durumlar tatlı patates,palamut kabağı,spagetti kabağı.Kabaklar dalağı ve bağırsağı beslemede çok iyidir.Bolca et suyu yapın.Et suyu bağırsak zarını yenileyen aminoasit,proline ve glycine içerir.Et suyu birinci tüketmeniz gereken besin olmalıdır .Ibs hastaları için mükemmel yemek, güvecte organik et (her türlü et) yemeğidir. İçine kemik koyun,kabak,kereviz,havuç,soğan da koyabilirsiniz.Et/kemik suyu yemek ibs yi en hızlı tedavi etme yoludur ve ibs diyetinin büyük bir bölümüdür.Ibs yi tedavi etmede 3. aşama doğru supplementleri almaktır.1. supllement kaliteli probiyotik.Probiyotiklerin %90 sorunu vücudumuza girdiğinde ölmeleridir.Bu yüzden canlı probiyotikleri almalıyız. Lactobacillus gibi probiyotikler alınabilir veya yanına toprak tabanlı bacillus subtilis veya iyi bakterileri destekleyecek başka yiyecekler medikal mantarlar,spirulina,chlorella gibi siyanobakteriler içeren destekler alınabilir.Yanında L-glutamine de alınabilir. L-glutamine bağırsağı koruyan ve besleyen bir aminoasittir. Frankincense* ve yağı enflamasyonu düşürmede ve sindirim enzimleri için mükemmeldir. IBS yi tedavi etmekte son aşamadı ise stresi azaltmaktır.Ben olsam günde bu 3 şeyi yapardım.1.doğada uzun bir yürüyüş.2.Kendimizi ruhani anlamda geliştirebilecek bir kitap okurdum veya meditasyon yapardım veya dua ederdim.3. ise akşamları detox banyosu yapmak olurdu. Detox banyosunda bir bardak epsom tuzu,20 damla lavanta yağı veya sarı papatya yı 20 dk emdiğinizde size söylüyorum gerçekten stresiniz azalır.Sabahları kalkıp dua etmek,meditasyon yapmak veya ruhani anlamda gelişmenizi sağlayacak kitaplar okumak,sonra yürüyüş yapmak,kahvaltı yapmak,başka bir yürüyüşe çıkmak da rahatlatır.Yüzlerce hastayla çalıştım ve onlar ibs diyetiyle uğraşırken onlara yardım ettim.Size kesinlikle yardımı dokunacak."

Frankencensenin ne olduğunu anlamadım.


Zamanında bunları yazmıştım araya kaynamasın.
Alıntı içinde çalışmayan linkler:http://www.gaps-destek.com/gaps-giri--diyeti-a-amalar-.htmlhttp://www.gaps-destek.com/tarifler.htmlhttp://beslenmebulteni.com/beslenme/mide-asit-fazlaligi-degil-azligi-refluye-neden-olur/http://www.genelsaglikbilgileri.com/sizintili-bagirsak-sendromu/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 4 Temmuz 2017; 13:51:55 >

N
8 yıl
Er

merak ettigim icin soruyorum.bir yandan özü bozulmuş gıda tuketip diğer yandan tedavi olmaya çalışmak için kurler uygulamak ne derece yanıt verir? Sonunda su an yaşadığımız kısır dongude bulmak kendimizi sanırım surpriz olmuyor. Olayı gizemli hala sokmaya gerek yok. vücut tepki veriyor neden bu duruma girdiğinde aşikar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KAPTANELVIS
E
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: NiLsah

merak ettigim icin soruyorum.bir yandan özü bozulmuş gıda tuketip diğer yandan tedavi olmaya çalışmak için kurler uygulamak ne derece yanıt verir? Sonunda su an yaşadığımız kısır dongude bulmak kendimizi sanırım surpriz olmuyor. Olayı gizemli hala sokmaya gerek yok. vücut tepki veriyor neden bu duruma girdiğinde aşikar.
,,,.,.,.,





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 19 Şubat 2020; 22:27:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
8 yıl
Er

Kesinlikle Aynı fikirdeyim aldığımız gıdalar bozuk ise hiçbir şeyin fayda edeceğini sanmıyorum istediğiniz kadar Probiyotik prebiyotik kullanın sonra arkasından genetiği bozuk Gıda alın Soğuk Savaş gibi bir şey o yüzden sürekli tekrarlayan semptomlar kabul etmek istemesekte artık bütün gıdalar neredeyse genetiği bozuldu çok üzücü



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sserhan
R
8 yıl
Yüzbaşı

Ben bu hastalığı yaşadığını söyleyençoğu kişinin hiper tiroid sorunu olduğunu düşünmeye başladım. Bir de troide bakmakta fayda var. gastroloji bitince ben de baktıracam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
8 yıl
Er

Yanlış anlamayın beni asla şahsınıza dair bir şey demiyorum 17 yıldır yaşıyorum bu rahatsızlığı ve günden güne çoğalarak Ben de sizin gibi Birçok şey denedim lakin her defasında Sil Baştan oldu bu rahatsızlık bozuk bir Flora ile dogmadigimizi varsayarsak insan vücudu zaten bakteri ve virüslere karşı bir savunma sistemi vardır Candida i s vücutta zaten bulunan mantardır ne oluyor da bu mantar artisa geçiyor? Alınan gıdaların kalitesiz katkisız olmayışı olabilir mi? Eh zaman icinde doğal olarak bağırsak florasi zarar görüyor elbet.yani basit bir olay ile zarar gördükten sonra alerji belirtileri başlıyor doğal bir süreç olarak. En fazla sindirilemeyenler arasında da gluten bulunuyor. sonrasında sut ürünleri geliyor. yani nasıl bozmussak öyle tedavi etmek gerekiyor. alerji diye belirtmek istenen o zaten. aynı şeyden bahsediyoruz sizinle aslında sadece diyetsiz bir yere varmak mümkün olmuyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KAPTANELVIS
E
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: NiLsah

Yanlış anlamayın beni asla şahsınıza dair bir şey demiyorum 17 yıldır yaşıyorum bu rahatsızlığı ve günden güne çoğalarak Ben de sizin gibi Birçok şey denedim lakin her defasında Sil Baştan oldu bu rahatsızlık bozuk bir Flora ile dogmadigimizi varsayarsak insan vücudu zaten bakteri ve virüslere karşı bir savunma sistemi vardır Candida i s vücutta zaten bulunan mantardır ne oluyor da bu mantar artisa geçiyor? Alınan gıdaların kalitesiz katkisız olmayışı olabilir mi? Eh zaman icinde doğal olarak bağırsak florasi zarar görüyor elbet.yani basit bir olay ile zarar gördükten sonra alerji belirtileri başlıyor doğal bir süreç olarak. En fazla sindirilemeyenler arasında da gluten bulunuyor. sonrasında sut ürünleri geliyor. yani nasıl bozmussak öyle tedavi etmek gerekiyor. alerji diye belirtmek istenen o zaten. aynı şeyden bahsediyoruz sizinle aslında sadece diyetsiz bir yere varmak mümkün olmuyor.
..................





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 20:24:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
8 yıl
Yarbay

Merhabalar, konuyu zamanım oldukça inceledim ve sizin mesajlarınız dikkatimi çekti. Aşağıya geçmişimi yazıp size danışmak istiyorum.

Benim 18 yaşımdan beri gaz sıkıntım oluyordu ama ara ara karından ses gelmesi şeklinde fakat hiç problem haline getirmedim.
Geçen sene öğlen koşu yapıp akşam sinemaya gittim. Sadece bir kaç kuru incir yemiştim öncesinde. İnanılmaz bir şekilde, film süresince sanki göbeğimdeki tüm gaz aşağı indi.

Tabi ben hala bir problem olduğunu düşünmüyordum, herkesin yaşadığı şeyler gibi geliyordu.
Bu sene bir otobüs yolculuğunda aynı şeyi yaşadım (yarım saat önce falafel denilen garip yoğurt benzeri soslu döner yemiştim.) Yolculuk bitmek bilmedi. Gürültülü bir şekilde karından gaz sesi ile gittim.

Geçenlerde annem 2 tane kuru incir koymuş ders öncesi onları yemiştim. Derste yine sancılanıp tuvalete gitmek durumunda kaldım.
Babamın bir çok doktora gidip sonuç alamadığı pankreas problemini bulan doktora gittim. Ultrason, gaita testi yaptı bir şeyin yok dedi gönderdi.

Yakın zamanda stresli bir kaç günüm oldu ve aşırı karın ağrılarından evden çıkamadım. Sonrasında gittiğim doktor ibs teşhisi koydu. (Ultrason, muayene sonrası.)
İbs olduğumu öğrendikten sonra çok daha sık sorun yaşamaya başladım. Akşamları çok sık yaşıyorum bu gaz sorununu özellikle sinema gibi sessiz ortamlarda iyice stres olduğumdan.

Başka bir doktora da göründüm, kan tahlili yaptı B12 , D vitamini eksikliği var Gluten intoleransında bir sıkıntı yok dedi. Ekmek pilav vb şeyleri yeme bir süre dedi. Okulda tavuk salata tarzı beslenmeye başladım ama hep kötü hissettim o zamanlar. Yaklaşık 2 hafta sonra bıraktım onları ve pizza hamburger vb. şeyler yemeye başlayınca daha iyi oldum.

Gaita testinde kandida bakıldı diye hatırlıyorum, negatif çıkmıştı.

Sizin tükürük testini de yaptım bir kısmı yüzeyde kaldı bir kısmı dibe doğru inmiş.
Artık paraya kıyıp gıda intoleransı yaptırma konumuna geldim. Çekilecek çile değil çünkü. Bu konuda doktorlardan çok hastalığı tecrübe edenlerin tavsiyelerini dinlemek daha faydalı gibi duruyor.


Dışarıdan bakınca stressiz bir insanım, ama aslında her şeyi içimde hallediyorum dışarı yansıtmıyorum. Gece dişlerimi sıktığımdan diş plağı kullanıyorum.

Sizin tavsiyeniz nedir?

@KAPTANELVIS


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KAPTANELVIS
N
8 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS


quote:

Orijinalden alıntı: NiLsah

Yanlış anlamayın beni asla şahsınıza dair bir şey demiyorum 17 yıldır yaşıyorum bu rahatsızlığı ve günden güne çoğalarak Ben de sizin gibi Birçok şey denedim lakin her defasında Sil Baştan oldu bu rahatsızlık bozuk bir Flora ile dogmadigimizi varsayarsak insan vücudu zaten bakteri ve virüslere karşı bir savunma sistemi vardır Candida i s vücutta zaten bulunan mantardır ne oluyor da bu mantar artisa geçiyor? Alınan gıdaların kalitesiz katkisız olmayışı olabilir mi? Eh zaman icinde doğal olarak bağırsak florasi zarar görüyor elbet.yani basit bir olay ile zarar gördükten sonra alerji belirtileri başlıyor doğal bir süreç olarak. En fazla sindirilemeyenler arasında da gluten bulunuyor. sonrasında sut ürünleri geliyor. yani nasıl bozmussak öyle tedavi etmek gerekiyor. alerji diye belirtmek istenen o zaten. aynı şeyden bahsediyoruz sizinle aslında sadece diyetsiz bir yere varmak mümkün olmuyor.

Ben şahsıma eleştir getirdiginizi düşünmedim zaten.

Sadece bu tartışmaları yıllardır farklı kişilele burada yaptım.

İnanın o kadar tecrübelerim oldu ki bu söylediklerimi sonuna değin destekleyen.

Sadece 10 günde tamamen kendimi iyileştirdim 3 defa ve 2 defada tekrar bozdum saglıgı 1 ay sonrası.
Ve bunu kendi istegimle yaptım ibsyi tecrübe etmek için.

Pankreas,safra sorununuz yoksa SFS testi yaptırıp barsak floranızı incelettiginizde temeldeki nedenleri bulabiliyorsunuz.

Barsak floranız bozuk gıdalarla değişime ugrayacak kadar basit bir sistem degildir.

Öyle olsa çürük bozuk veya kalitesi düşük katkılı bir ürün yediginizde tamamen bozulması gerekir.
Veya ibs olmayanlarda ishal olundugunda 40 yıl bu ishalin geçmemesi gerekir veya kabızlıgın.

Florada 150 trilyon civarı canlı var yani büyük mü büyük bir ordu.

1 sene boyunca sürekli ve farklı farklı antibiyotikler kullanırsanız floranız bozulabilir.
Bu denli saglam bir yapıdadır flora.

Fakat bagısıklıgınız çöker kansersinizdir veya cok agır bir hastalık gecirmeye baslarsınız bu defa bagısıklık kontrolü kaybedince yine bozulabilir floranız.

Florayı küçümsemeyin.

Ne kadar güçlü ise o kadarda tamiri zorlaşıyor.

Siz diyetinizle beraber birkaç ay cok iyi probiyotiklerle takviye alsaydınız eminim bugün litrelerce kola içebilir ve herhangi bir ibs şikayetiniz olmazdı.


gunaydinlar. Elbette burda deneyimlerimizi paylaşıyoruz bir birimize yardımcı olmak adına. Yazdıklarım yanlış anlaşılıyor gibi hissediyorum. Tabiki insan vücudu işleyiş olarak bizim bu kadar bilgimizle cozulebilecek basit bir sistem degil. Floraya gelirsek sanirim formdaki kimse kucumsemiyor. küçümsemek gibi bir kanıya nerden vardınız anlayamadım. 17 yıl oncesinde kuvvetli antibiyotik verdiler hastanede doğum sonrası serum içine katarak.Benim sikayetlerim o zamndan itibaren başladı. herkesin farki bir şekilde bozuluyor bağırsak işleyişi. huzursuz bağırsak sendromu (ibs) bağırsak florasinin bozulması bu konuda hem fikiriz zaten. Benim bagirsagimi ilaçlar bozdu diyelim bir baskasininkini de yaşam tarzı. Sonuç ; yaşanılan durumlar dengeyi bozuyor. bunu herkes yeterince anlamış durumda. Çoğu kişinin de safra / pankreas tetkik yapılmış durumda. Çürümüş gıdalar yapmaz demissiniz lakin gıdalar eğer bağırsak gidayi sindiremiyorsa bagirsak icinde cureme yapar buda bakteri olusumuna sebebiyet verir en belirgin semptomu da gaz olusumuudur. Bağırsak işleyişi zaten bozulmuş siz birde kalitesi bozulmuş gıda verirseniz zaten bozulmuş olan sistem daha da çöker. Geçici olarak rahatlama sağlanıyor lakin sizinde dediğiniz gibi bataklığı kurutmak ilk önce ( iyileşme saglanana kadar ) aldığımız gıdalara dikkat etmek. demek istediğim sarımsak yada diğer kurler temel gıda duzeltilmedikten sonra geçici rahatlama sağlar. Temel bozuk olduktan sonra isterseniz altın yutun bir fayda sağlamaz. Gıda alerjisinden kastimiz işleyişi duzeltebilmek. Siz 10 günde iyileşme gostermissiniz diyelim benim ertesi günü iyileşme oldu. sizin tekrarlardi, Benim ise sabit. Bu sistemi bozan temel neden kötü genetigi bozulmuş gidalardir. Ister bunun adi alerji olsun ister baska birsey. kalitesiz gıda yi sarımsak yada diğer kurler duzeltemez. Gecici rahatlama sağlar ancak. ki bunu sizde tecrübe etmişsiniz defalarca. Ama hala kesin iyileşme olmamış sizde de.Gıda Alerjisi dediğimiz sonradan ortaya çıktı. hepimiz saglikliydik daha öncesi. Sizin teoriniz bakterileri oldurursek ve yenileri ile degistirirsek normale dönecek herşey diyorsunuz. Peki, genetigi ile oynanmış, koruyucu katılmış gıdaları almaya devam edildiği sürece mantiginiz alıyor mu nasıl iyileşme sağlanacak? Bir süre sonra sizin yaşadığınız olay ortaya çıkacak, sil baştan. Vucut durduk yere üretmiyor bakteri /mantarı zaten var yaşam tarzı ile cogalisa geçiyor hepsi bu. Ilaclar ve Kalitesiz gıdalar bozdu. Bu durumda yapılacak olan zaten belli. Önce temel beslenmeyi düzeltmek birlikte ek gıda takviyeleri sarımsak , probiyotik , ve benzeri kurler ile birlikte.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: zekai_ksk

Arkadaşlar,IBS hastalığına Kasım 2015 de yakalandım.2017 Subat ayına kadar gitmediğim doktor (psikiyatri dahil) ,denemediğim şey kalmadı hayatım resmen zindana dönüştü ta ki Pharmetic Sağlık dergisinde (YIL 8 / SAYI 31 / KIŞ ) okuduğum şeyi deneyinceye kadar.Burada önerilen şey SOLGAR firmasının ADVANCED MULTI-BILLION DOPHILUS isimli bir probiyotik ürünü idi.Bu ürün, Avrupa Probiyotik Ürünleri Liderliği Ödülü almış.Çünkü,bu patentli ürün kapsülleri, bağırsaklarda çözünüyor.Yani mide asitlerinden etkilenmeden, içerdiği bütün faydalı mikroorganizmaları canlı olarak bağırsaklara kadar taşıyor.
Hayatım bir kabusa dönüştüğü için fiyatı çok pahalı (110.-TL) olmasına rağmen denemeye karar verdim.ilk bir hafta her gün,öğün araları 2 kapsül aldım.sonra günde 1 kapsule indirdim.
Arkadaşlar,Allah sizi inandırsın ilk haftadan sonra hayatım değişti,sanki o sıkıntıları yaşayan ben değildim,yeniden doğmuş gibi oldum.Arkadaşlar,ben bu hastalığı iyi tanıyorum,benden öncede kızım ayni rahatsızlığı yaşamıştı ve beraber çare araken bu probiyotik ikimizin de hayatını değiştirdi.
Arkadaşlar,bağırsaklar için ikinci beyin derler.Gerçekten de öyle ama bu ikinci beyni besleyen,regüle eden kesinlikle probiyotik.Eğer sitresinizi yönetebilirseniz bu ürünü hemen deneyin.Eminim bana teşekkür edeceksiniz.
Probiyotik içerdiği bilinen yoğurt,kefir,turşu...gibi ürünlerdeki probiyotik miktarları kesinlikle yetersiz.Buna emin olabilirsiniz.Benim ayrıca süt ürünlerine karşı hassasiyetim vardı.Laktoz içeren hatta kazein içeren her şey bende ağrılı bir şekilde aşırı gaz yapıyordu.Bu ürün sayesinde bu sıkıntıyı da aştım.İnanırmısınız her çeşit süt ürününü rahatlıkla yiyebiliyorum ve çok az bir sıkıntım oluyor.Bu satırları okuyan arkadaşlar,kesinlikle Solgar firmasının bir reklamı gibi algılamasınlar . Ben 63 yaşındayım,kızım ise 36.Denemediğimiz hiç bir şey kalmamıştı,yaşam kalitemiz sıfırdı ve bu nedenle, bu hastalığa yakalanmış arkadaşlara bir faydam olsun diye bu forma yazmaya karar verdim.
Artık hayatım boyunca bu ürünü kullanmaya devam edeceğim.Çünkü ayni şeyleri tekrar yaşamak inanın beni çok korkutuyor.
Herkese sağlıklı günler diliyorum.Çünkü sağlık en büyük MUTLULUK.


Vede ibs ailede bir kişide varsa diğerlerindede görünüyor, genelde işte kanıtıda hem adamın kendisinde hemde kızında.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Reinhardt

Merhabalar, konuyu zamanım oldukça inceledim ve sizin mesajlarınız dikkatimi çekti. Aşağıya geçmişimi yazıp size danışmak istiyorum.

Benim 18 yaşımdan beri gaz sıkıntım oluyordu ama ara ara karından ses gelmesi şeklinde fakat hiç problem haline getirmedim.
Geçen sene öğlen koşu yapıp akşam sinemaya gittim. Sadece bir kaç kuru incir yemiştim öncesinde. İnanılmaz bir şekilde, film süresince sanki göbeğimdeki tüm gaz aşağı indi.

Tabi ben hala bir problem olduğunu düşünmüyordum, herkesin yaşadığı şeyler gibi geliyordu.
Bu sene bir otobüs yolculuğunda aynı şeyi yaşadım (yarım saat önce falafel denilen garip yoğurt benzeri soslu döner yemiştim.) Yolculuk bitmek bilmedi. Gürültülü bir şekilde karından gaz sesi ile gittim.

Geçenlerde annem 2 tane kuru incir koymuş ders öncesi onları yemiştim. Derste yine sancılanıp tuvalete gitmek durumunda kaldım.
Babamın bir çok doktora gidip sonuç alamadığı pankreas problemini bulan doktora gittim. Ultrason, gaita testi yaptı bir şeyin yok dedi gönderdi.

Yakın zamanda stresli bir kaç günüm oldu ve aşırı karın ağrılarından evden çıkamadım. Sonrasında gittiğim doktor ibs teşhisi koydu. (Ultrason, muayene sonrası.)
İbs olduğumu öğrendikten sonra çok daha sık sorun yaşamaya başladım. Akşamları çok sık yaşıyorum bu gaz sorununu özellikle sinema gibi sessiz ortamlarda iyice stres olduğumdan.

Başka bir doktora da göründüm, kan tahlili yaptı B12 , D vitamini eksikliği var Gluten intoleransında bir sıkıntı yok dedi. Ekmek pilav vb şeyleri yeme bir süre dedi. Okulda tavuk salata tarzı beslenmeye başladım ama hep kötü hissettim o zamanlar. Yaklaşık 2 hafta sonra bıraktım onları ve pizza hamburger vb. şeyler yemeye başlayınca daha iyi oldum.

Gaita testinde kandida bakıldı diye hatırlıyorum, negatif çıkmıştı.

Sizin tükürük testini de yaptım bir kısmı yüzeyde kaldı bir kısmı dibe doğru inmiş.
Artık paraya kıyıp gıda intoleransı yaptırma konumuna geldim. Çekilecek çile değil çünkü. Bu konuda doktorlardan çok hastalığı tecrübe edenlerin tavsiyelerini dinlemek daha faydalı gibi duruyor.


Dışarıdan bakınca stressiz bir insanım, ama aslında her şeyi içimde hallediyorum dışarı yansıtmıyorum. Gece dişlerimi sıktığımdan diş plağı kullanıyorum.

Sizin tavsiyeniz nedir?

@KAPTANELVIS
..................





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 20:25:8 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: NiLsah

quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS


quote:

Orijinalden alıntı: NiLsah

Yanlış anlamayın beni asla şahsınıza dair bir şey demiyorum 17 yıldır yaşıyorum bu rahatsızlığı ve günden güne çoğalarak Ben de sizin gibi Birçok şey denedim lakin her defasında Sil Baştan oldu bu rahatsızlık bozuk bir Flora ile dogmadigimizi varsayarsak insan vücudu zaten bakteri ve virüslere karşı bir savunma sistemi vardır Candida i s vücutta zaten bulunan mantardır ne oluyor da bu mantar artisa geçiyor? Alınan gıdaların kalitesiz katkisız olmayışı olabilir mi? Eh zaman icinde doğal olarak bağırsak florasi zarar görüyor elbet.yani basit bir olay ile zarar gördükten sonra alerji belirtileri başlıyor doğal bir süreç olarak. En fazla sindirilemeyenler arasında da gluten bulunuyor. sonrasında sut ürünleri geliyor. yani nasıl bozmussak öyle tedavi etmek gerekiyor. alerji diye belirtmek istenen o zaten. aynı şeyden bahsediyoruz sizinle aslında sadece diyetsiz bir yere varmak mümkün olmuyor.

Ben şahsıma eleştir getirdiginizi düşünmedim zaten.

Sadece bu tartışmaları yıllardır farklı kişilele burada yaptım.

İnanın o kadar tecrübelerim oldu ki bu söylediklerimi sonuna değin destekleyen.

Sadece 10 günde tamamen kendimi iyileştirdim 3 defa ve 2 defada tekrar bozdum saglıgı 1 ay sonrası.
Ve bunu kendi istegimle yaptım ibsyi tecrübe etmek için.

Pankreas,safra sorununuz yoksa SFS testi yaptırıp barsak floranızı incelettiginizde temeldeki nedenleri bulabiliyorsunuz.

Barsak floranız bozuk gıdalarla değişime ugrayacak kadar basit bir sistem degildir.

Öyle olsa çürük bozuk veya kalitesi düşük katkılı bir ürün yediginizde tamamen bozulması gerekir.
Veya ibs olmayanlarda ishal olundugunda 40 yıl bu ishalin geçmemesi gerekir veya kabızlıgın.

Florada 150 trilyon civarı canlı var yani büyük mü büyük bir ordu.

1 sene boyunca sürekli ve farklı farklı antibiyotikler kullanırsanız floranız bozulabilir.
Bu denli saglam bir yapıdadır flora.

Fakat bagısıklıgınız çöker kansersinizdir veya cok agır bir hastalık gecirmeye baslarsınız bu defa bagısıklık kontrolü kaybedince yine bozulabilir floranız.

Florayı küçümsemeyin.

Ne kadar güçlü ise o kadarda tamiri zorlaşıyor.

Siz diyetinizle beraber birkaç ay cok iyi probiyotiklerle takviye alsaydınız eminim bugün litrelerce kola içebilir ve herhangi bir ibs şikayetiniz olmazdı.


gunaydinlar. Elbette burda deneyimlerimizi paylaşıyoruz bir birimize yardımcı olmak adına. Yazdıklarım yanlış anlaşılıyor gibi hissediyorum. Tabiki insan vücudu işleyiş olarak bizim bu kadar bilgimizle cozulebilecek basit bir sistem degil. Floraya gelirsek sanirim formdaki kimse kucumsemiyor. küçümsemek gibi bir kanıya nerden vardınız anlayamadım. 17 yıl oncesinde kuvvetli antibiyotik verdiler hastanede doğum sonrası serum içine katarak.Benim sikayetlerim o zamndan itibaren başladı. herkesin farki bir şekilde bozuluyor bağırsak işleyişi. huzursuz bağırsak sendromu (ibs) bağırsak florasinin bozulması bu konuda hem fikiriz zaten. Benim bagirsagimi ilaçlar bozdu diyelim bir baskasininkini de yaşam tarzı. Sonuç ; yaşanılan durumlar dengeyi bozuyor. bunu herkes yeterince anlamış durumda. Çoğu kişinin de safra / pankreas tetkik yapılmış durumda. Çürümüş gıdalar yapmaz demissiniz lakin gıdalar eğer bağırsak gidayi sindiremiyorsa bagirsak icinde cureme yapar buda bakteri olusumuna sebebiyet verir en belirgin semptomu da gaz olusumuudur. Bağırsak işleyişi zaten bozulmuş siz birde kalitesi bozulmuş gıda verirseniz zaten bozulmuş olan sistem daha da çöker. Geçici olarak rahatlama sağlanıyor lakin sizinde dediğiniz gibi bataklığı kurutmak ilk önce ( iyileşme saglanana kadar ) aldığımız gıdalara dikkat etmek. demek istediğim sarımsak yada diğer kurler temel gıda duzeltilmedikten sonra geçici rahatlama sağlar. Temel bozuk olduktan sonra isterseniz altın yutun bir fayda sağlamaz. Gıda alerjisinden kastimiz işleyişi duzeltebilmek. Siz 10 günde iyileşme gostermissiniz diyelim benim ertesi günü iyileşme oldu. sizin tekrarlardi, Benim ise sabit. Bu sistemi bozan temel neden kötü genetigi bozulmuş gidalardir. Ister bunun adi alerji olsun ister baska birsey. kalitesiz gıda yi sarımsak yada diğer kurler duzeltemez. Gecici rahatlama sağlar ancak. ki bunu sizde tecrübe etmişsiniz defalarca. Ama hala kesin iyileşme olmamış sizde de.Gıda Alerjisi dediğimiz sonradan ortaya çıktı. hepimiz saglikliydik daha öncesi. Sizin teoriniz bakterileri oldurursek ve yenileri ile degistirirsek normale dönecek herşey diyorsunuz. Peki, genetigi ile oynanmış, koruyucu katılmış gıdaları almaya devam edildiği sürece mantiginiz alıyor mu nasıl iyileşme sağlanacak? Bir süre sonra sizin yaşadığınız olay ortaya çıkacak, sil baştan. Vucut durduk yere üretmiyor bakteri /mantarı zaten var yaşam tarzı ile cogalisa geçiyor hepsi bu. Ilaclar ve Kalitesiz gıdalar bozdu. Bu durumda yapılacak olan zaten belli. Önce temel beslenmeyi düzeltmek birlikte ek gıda takviyeleri sarımsak , probiyotik , ve benzeri kurler ile birlikte.

Alıntıları Göster
....................





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 20:25:22 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Er

Elimde bir adet ihtiyaç fazlası Now Betaine HCL mevcut... Almak isteyen özelden iletişime geçebilir.< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



R
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS


quote:

Orijinalden alıntı: Reinhardt

Merhabalar, konuyu zamanım oldukça inceledim ve sizin mesajlarınız dikkatimi çekti. Aşağıya geçmişimi yazıp size danışmak istiyorum.

Benim 18 yaşımdan beri gaz sıkıntım oluyordu ama ara ara karından ses gelmesi şeklinde fakat hiç problem haline getirmedim.
Geçen sene öğlen koşu yapıp akşam sinemaya gittim. Sadece bir kaç kuru incir yemiştim öncesinde. İnanılmaz bir şekilde, film süresince sanki göbeğimdeki tüm gaz aşağı indi.

Tabi ben hala bir problem olduğunu düşünmüyordum, herkesin yaşadığı şeyler gibi geliyordu.
Bu sene bir otobüs yolculuğunda aynı şeyi yaşadım (yarım saat önce falafel denilen garip yoğurt benzeri soslu döner yemiştim.) Yolculuk bitmek bilmedi. Gürültülü bir şekilde karından gaz sesi ile gittim.

Geçenlerde annem 2 tane kuru incir koymuş ders öncesi onları yemiştim. Derste yine sancılanıp tuvalete gitmek durumunda kaldım.
Babamın bir çok doktora gidip sonuç alamadığı pankreas problemini bulan doktora gittim. Ultrason, gaita testi yaptı bir şeyin yok dedi gönderdi.

Yakın zamanda stresli bir kaç günüm oldu ve aşırı karın ağrılarından evden çıkamadım. Sonrasında gittiğim doktor ibs teşhisi koydu. (Ultrason, muayene sonrası.)
İbs olduğumu öğrendikten sonra çok daha sık sorun yaşamaya başladım. Akşamları çok sık yaşıyorum bu gaz sorununu özellikle sinema gibi sessiz ortamlarda iyice stres olduğumdan.

Başka bir doktora da göründüm, kan tahlili yaptı B12 , D vitamini eksikliği var Gluten intoleransında bir sıkıntı yok dedi. Ekmek pilav vb şeyleri yeme bir süre dedi. Okulda tavuk salata tarzı beslenmeye başladım ama hep kötü hissettim o zamanlar. Yaklaşık 2 hafta sonra bıraktım onları ve pizza hamburger vb. şeyler yemeye başlayınca daha iyi oldum.

Gaita testinde kandida bakıldı diye hatırlıyorum, negatif çıkmıştı.

Sizin tükürük testini de yaptım bir kısmı yüzeyde kaldı bir kısmı dibe doğru inmiş.
Artık paraya kıyıp gıda intoleransı yaptırma konumuna geldim. Çekilecek çile değil çünkü. Bu konuda doktorlardan çok hastalığı tecrübe edenlerin tavsiyelerini dinlemek daha faydalı gibi duruyor.


Dışarıdan bakınca stressiz bir insanım, ama aslında her şeyi içimde hallediyorum dışarı yansıtmıyorum. Gece dişlerimi sıktığımdan diş plağı kullanıyorum.

Sizin tavsiyeniz nedir?

@KAPTANELVIS

Yapılan muayene ve tetkikler buradaki arkadaşlara yapılanlardan farklı görünmüyor yani manasız testler.

Gaitada kandida tespiti için yapılan thlilin sonucu 20 günde alınıyor.
Çünkü 18 gün civarı kültürleme işlemi sürüyor ve bu yuzden hiçbir doktor bu testi hastasına yaptırmıyor.
Ucuz kolay ama uzun sürdügü icin yapılmıyor.

Pankreas ve safranızı özellikle muayene ettirin enzimlerinize baktırın.
Sorun yok ise ibs nin başındakine benzer şikayetlere ve sürece sahipsiniz kanısı uyanabilir.

Durum bu ise bu sürec bir sonraki kronik adıma dönüşmeden bir takım uygulamaları hayata gecirmek gerekir.

İntolerans testine verecegini para yerine SFS testi daha mantıklı olur bana sorarsanız.
Floranızı herseyiyle tetkik ettirmiş olursunuz.


İntolerans testi için kesin yaptırın diyen de var, yalan bunlar diyen de. (Doktor olarak)
Sizin hastalık geçmişinizi bilmiyorum da bu testin sonucuna göre beslenince problemler ortadan kalkıyor mu?



N
8 yıl
Er

Yanlış anladiginizi bu mesajinizla daha iyi anladım su an. hesaba katmadigim nokta? o zaman niye adapte olamadık o yüzünden mi bu haldeyiz :))

Siz yazdiklarimi başka tarafindan degerlendiriyorsunuz.

gidalar bozuk diyorum sadece Çürümüş bir sey yemiyorum zaten :)))))) neyse umarım herkes iyileşir öyle yada böyle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiLsah -- 5 Temmuz 2017; 22:32:2 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KAPTANELVIS
N
8 yıl
Er

Diyeti tedavi süreci gibi düşünmek gerekiyor. Istediğiniz kadar takviye alin ,kalitesiz gıda ve ilaç kullanıldığı sürece kısır döngü yaşanacaktır. ilk başta nasıl bu hale girdiyseniz yine aynı düzen ile ilerlemek sadece sil baştan yaşatır. iyileşme sağlamaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiLsah -- 5 Temmuz 2017; 22:22:56 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @FerDi5
N
8 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: turkmember


quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS


quote:

Orijinalden alıntı: turkmember

Arkadaşlar tekrardan merhabalar; geçen hafta gribal bir enfeksiyon kaptım terli terli araba kliması yüzünden zaturre başlangıcı dedi doktor. 2 gün hastanede serum yedim 10 gün antibiyotik kullandım Crp 150 çıkıyordu nabız sürekli 120 civarı şuan çok şükür değerler sıfırlandı. Ama çok fena resmen 10 gün yaşamadım sayıyorum.

Bunu niye yazdım bu dönemde algılarım bu zaturreye kayınca bağırsaklarımla ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım. Hatta resmen unuttum. Doktor iyisin crp sıfırlanmış dediği günün ertesi günü lan karnım bağırsaklarım geçti dediğim an tekrar şişkinlik ve baskı hisleri başladı :D çok komik geliyor artık bana tamamen psikolojik gibi geliyor.

Aylardır hiç ishal olmadım yaklaşım 3-4 ay olmuştur. Dışkılamam gayet nizami ve düzgün. Günde sadece 1 kere ve süper şekilde dışkılıyorum. Ama karnımdaki baskı ve şişkinlik hisleri devam ediyor. Ama eskiden sürekli olan durum şuan aralıklı hale gelmeye başladı. Biraz kafayı düzeltince bağırsaklarda geçiyor sanki.

Kefir kapsülü edindim yoğurdun veya kefirin içine bi kapsül boşaltıyorum veya bütün olarak ilaç gibi içiyorum gayet iyi geliyor. Ama tamamen çözüyormu hayır. Çok şiştiğim zaman içiyorum 30 dk içinde resmen çözüyor ama bir süre sonra tekrar başlıyor.

Ne illet bir hastalık arkadaşlar nasıl kurtulacağız bilmiyorum. Ama tamamen psikolojik olduğuna iyice kanaat getirdim. 7-8 aydır antidepresan kullanıyorum ama bilmiyorum ne yapacağım.

Kullandıgınız antibiyotik bu etkiyi yaptı.

Aynı antibiyotigi tekrar kullanın göreceksinizki şikayetleriniz ya azalıyor ya kayboluyor.
Beyinle alakalı degil anlayacagınız.


Hocam valla tamamen beyinle alakalı bıraktığın gün direk başlar mı tekrar ben yaşadığım sıkıntı yüzünden tamamen unutmuştum. iyileştiğim gibi aklıma geldi ulan ağrımıyor diyordum ki o an tekrar şişmeye başladım. Benim genellikle üzüntüyle başlıyor zaten. Çoğu zaman iyileşiyorum aylarca hiç sıkıntım olmuyor ama herhangi bir üzüntüyle tekrar başa sarıyorum. Ama sizin söylediğiniz gibi beslenme çok önemli. ben tüm safra ve pankreas enzimlerime baktırttım sorun yok. fiziksel bir sorun yok doktorumda söylüyor. çok fazla kendini dinleme diyor.

Bende katılıyorum dedikkerinize . Ezbere antibiyotik kullanmak gibi bir öneri çok saçma. Insanlara bunu önermek çok tehlikeli. Psikolojik olduğunu düşünmek daha az zarar verecek size. Doktorları boşverin gibi bir söylem yerinde değil. Bütün doktor lar kötü bilgisiz diyemeyiz istisnaları da yakar bu durum. Yanlış yonlendirmeyelim lütfen. Turkremember; kulak asmadığınız icin tebrik eduyorum sizi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
8 yıl
Er

arkadaşlar aşağıdaki probiyotiği kullanmaya başladım kahvaltı ve akşam yemeğinden sonra 1 kapsül alıyorum. Mide asidine dayanıklı ve bağırsaklarda çözülüyor. Tamamen iyileştim diyemem ama şişkinliğimi %80 oranlarında azalttı.
< Resime gitmek için tıklayın >



B
8 yıl
Er

Son zamanlarda yapılan bir araştırmayı paylaşmak istiyorum sizinle ve bende ibs ye yakalandıktan 2 yıl sonra orta şiddetli depresyon ve şiddetli anksiyete baş göstermişti ve hala devam etmekte



http://www.bizsiziz.com/bagirsak-mikroplarinin-duygusal-davranislarimizi-etkiledigi-ortaya-cikti/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >