Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 misafir, 2 mobil kullanıcı
12598
Cevap
2044116
Tıklama
25
Öne Çıkarma
Cevap: İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (31. sayfa)
G
6 yıl
Yarbay

Ayrica sorun asit fazlaligi densede tursu sirke gibi asidik seyler oneriliyor
ortada buyuk oyunlar donuyor ne dogru ne yanlis birbirine karısmis vaziyette



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
6 yıl
Yarbay

@kyaman06 @sercan2626

Yani kaygi vardi diyebilirim de en buyuk sebebi ibs stresidir. Alisma icin 5 ile basladim, 10mg kullaniyorum. Ozellikle gaz ve ishal durumlarini engelledi diyebilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sercan2626 , @kyaman06
Ü
6 yıl
Er

Arkadaşlar https://vitamingiller.com/ da bağırsakları tabiri caizse baştan yaratacak yemek ve turşu tarifleri mevcut,bugün keşfettim hemen paylaşmak istedim.
Umarım işinize yarar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÜlseratifKolit -- 15 Temmuz 2019; 20:5:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 yıl
Er

arkadaşlar çok can sıkıcı ve sosyal hayatı bitiren bir durum bu İBS.
benimde gitmediğim doktor kalmadı. hatta tüm organları tektek kontrol ettirdim.
en son doktorum benden bile sağlıklısın. hatta kanser riskini düşünürsek benim kanser riskim senden daha fazladır bu sonuçlara göre dedi :)
alerji nedeni ile gittiğim acilde bir doktorla tanıştım.
ardından benim daha önemli bir sıkıntım var bağırsakla ilgili dedim.
hiç bir şey anlatmadan sende İBS var resmen yüzünden belli dedi.
randevu alıp gel çözelim sorununu dedi.
ardından randevu alıp gittim.
sana piyasadaki en iyi ve etkili ilaçları veriyorum. 4 ay kullan sonra gel dedi.
3 gundur kullanmaya başladım. sıkıntılarım %80 azaldı.
madical park florya hastanesinde iç hastalıklar doktoru (dahiliye) yunus öksüz
ibs sıkıntısı olan mutlaka gidip muayene olsun.
adam tüm şikayetinizi dinliyor cep telefonunu bile veriyor.
bir sıkıntın olursa istediğinde ara diyor.
okadar doktora gittim bundan iyisine rastlamadım.
inşallah sizlerede deva olur



Y
6 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: hcannn

arkadaşlar çok can sıkıcı ve sosyal hayatı bitiren bir durum bu İBS.
benimde gitmediğim doktor kalmadı. hatta tüm organları tektek kontrol ettirdim.
en son doktorum benden bile sağlıklısın. hatta kanser riskini düşünürsek benim kanser riskim senden daha fazladır bu sonuçlara göre dedi :)
alerji nedeni ile gittiğim acilde bir doktorla tanıştım.
ardından benim daha önemli bir sıkıntım var bağırsakla ilgili dedim.
hiç bir şey anlatmadan sende İBS var resmen yüzünden belli dedi.
randevu alıp gel çözelim sorununu dedi.
ardından randevu alıp gittim.
sana piyasadaki en iyi ve etkili ilaçları veriyorum. 4 ay kullan sonra gel dedi.
3 gundur kullanmaya başladım. sıkıntılarım %80 azaldı.
madical park florya hastanesinde iç hastalıklar doktoru (dahiliye) yunus öksüz
ibs sıkıntısı olan mutlaka gidip muayene olsun.
adam tüm şikayetinizi dinliyor cep telefonunu bile veriyor.
bir sıkıntın olursa istediğinde ara diyor.
okadar doktora gittim bundan iyisine rastlamadım.
inşallah sizlerede deva olur
Vay be böyle ilaç varmiymis.d bence troll arkadaş ama inşallah gerçektir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
6 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

ilk mesajinda doktor onerisi verende bu konuda..
ilk mesajinda ilac onerisi verende
ilk mesajinda probiyotik onerisi verende..

sonra da doktorlardan ilaclardan medet umuyoruz..

benim saglik ocagi doktorum 30 sene cekmis bu hastaligi
kadin diyor ki sana proftan tut en uzmaninnin bile yazacagi tum ilaclari istersen tek tek denetiyim.
Burada colidur vs kimse yazmadan benim saglik ocagi doktoru rifaksiminden bahsediyordu bana dusunun..

Ve bu kadinin dedigi ne yaparsan yap tek iyilesme ihtimalin yiyecegin saglikli besinlerden olursa olur dedi..yoksa kafana takmamaya calisarak yasamayi ogrenmen lazim diye belirtti..
Tedavisi yok diyen arkadaşlar her yolu denediniz mi?

Tedavisi yok diyip kestirip arıyorsunuz ama ben Facebook gruplarında birebir görüşmeler olsjn, ileti altında mesajlasmalar olsun ibs olupta düzelen gördüm

1.cisi ibs hemen düzelen birşey değil, tedavisi masraflı ve yorucu uzun zaman gerektirir.

2.cisi hastalığın kökenine inmek gerek. Herkeste farklı sebeplerle çıkmış olabilir ama bende antibiyotik den çıktı birçok insanda da bu böyle.

Dediklerine göre 1 antibiyotik bile vücuttaki iyi bakterilerij yüzde 98 ini öldürmeye yeter diyorlar ki bu antibiyotikleri birer katil yapar. Hepsinin derhal toplatilmasi gerekir. Ama olay sadece antibiyotikle de bitmiyor. Dışarda yediğiniz aldığınız tavuklar hepsi antibiyotik li, dondurulmuş gıdalar da öyle.

Yani artık endüstriyel devir her türlü hastalığı beraberinde getiriyor. Ben artık bununla baş edemeyecegimi anladığım için ise başlar baslamaz., Köy hayatina döneceğim. Yani herşeyi dalından yiyip gerekli probiyotikleri almak lazım.

Toprakla çok fazla haşır neşir olmak lazım ki en değerli probiyotik hazineler toprakta.

Evet yoğurt kefir kimiz vs vs var doğrudur ama bunları devamlı tüketmek gerekir.

Link paylaştım vsl3 alıp deneyin probiyotikcim.com da Türkiye'de satılıyor güvenilir deniyor ben güvendim şahsen. Bol bol probiyotik kapsül de tuket, doğal olanı da tüket.

Mesela eski mesajlarda colpermin gibi ilaçlar vardı kullanıp iyileşen düzelen varmış ve hepsini piyasan kaldırdılar.

Birileri var herşeyin farkında bakıyorlar bir ilaç var ve ibslilere iyi geliyor hoppp dakkasinda kaldırıyorlar.

İbs de kanser gibi gecebilecek birşey ama bunun önüne geçmek gerek tüm ibsliler hükümetin devletin kapisina dayanmak ve yurtdışındaki imkanların hepsini ülkemize getirmek gerek.

Ne yazık ki doktorlar dost değil düşman bugün o kadar ovdukleri ümit akts gibi doktorlar bile, probiyotik kapsül yapmış satıyor, nohutla yoğurt mayalatiyor millete sizi bilmem ama ben namusuyla çalışan doktora rastlamadim hayatımda henüz ki çok doktor gördüm ve gezdim.(istisnalar var tabi işini yapan düzgün yapanlarda)

Şimdi bir tedavi yazayım sürekli uygulayin. Herşeyi denediniz olmadı mı birde bunu deneyin.

Pes etmeyin bakın görün farkı..

1- Öncelikle bol bol ilikli kemik suyu alıp depolayin dolaba.

Her akşam yatmadan önce veya akşam yemeğinden önce 1 büyük kupa bardağı için.(Kolajen)
2.Bol bol sebze tüketin (Prebiyotik)
3. vsl3 u alın, çeşitli multivitamin olan probiyotikli kapsüller var ondanda alın, probiyotik yoğurt, kımız, kefir, mayalayin.. ve günde 3 defa olmak üzere bunlaei da tüketin. Özellikle vsl3 u tüketin.
4.Bir süre stress yapan şeylerden elinizi ayağınızı çekin.

Şöyle bir tedaviye girin 1 ayligina...

Bakın görün nasıl düzeliceksiniz. İşte bunu 1 ay hadi ,2 ay yapsaniz ciddi oranda iyileseceksiniz.

Özelikle diyorum ki bir grup, vs kurmak lazım ibsliler olarak, devlete sürekli toplu mailler göndermek gerek ki yurtdışından ilaç vs getirsin. İlaç derken faydalı olan takviyeler.

Biraz para cikacak cepten ama feda olsun yeterki sağlıklı olalım.

Umarım şu 5 sene içinde solcular başa geçer de sağlık sisteminede bir el atarlar. Ben böyle rezil aşağılık, tehlikeli bir sağlık sistemi görmedim.

Hastaneye sağlam giren hasta çıkıyor, ömrü hayatı boyinca hep abur ccubur yiyen, dikkatsiz beslenen ama hiç hastaneye gitmeyen ilaç icmeyen kardeşim var. En ufak rahatsızlığı yok sapasağlam aynı zamanda diğer 2 kardeşim ABim ve kız kardeşim onlarda ha keza oyleler.

Ben ise ilaç fetisi oldum cahilligimden doktora güvendim, ailem saf ti cahil di uyarmadi uyaranim olmadı.

Bol bol ilaç içtim ebeminkini de gördüm...

Tekrar söylüyorum bu hastalık bakteriyel hastalık.. florasal hastalık....

Bakteriler sinir sistemini olusturuyor, o bakteri dengesizligini çözemiyoruz, onu çözmek için maksimum probiyotik yuklemeliyiz..

Yine diyorum toprak bana iyi geliyor , bizim çiftlik var orda toprakla vs ugrasinca çiftlikte vakit gecirince inanirmisiniz en ufak ibs belirtisi kalmiyor. Ne sabah ne gece...

Bana en büyük sıkıntıyı veren şehir hayatı, insanların kotulesmesi, degerlrimizin bozulması kendimi buna entegre edemediğim için zarar görüyorum ve vucudum tepkiyi kendine zarar vererek gösteriyor.

Bence biz ibslilerin en büyük sorunlarından biriside uyum sağlayamamak entegre olamamak. Hepimiz değilse de bircogumuz saçmalıklari kabullenemiyor hazmedemiyoruz. Yemeklerden ziyade insanların o ani degisimini herşeyin bir anda degerini yitirmesini sindiremiyoruz..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
6 yıl
Er

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uysaluysal -- 22 Temmuz 2019; 21:55:45 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ÜlseratifKolit
U
6 yıl
Er

Aidin salih gerçek tıp yitik şifanın izinde



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kyaman06
B
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: madamecocoz..

İshal problemi olanlar tetradox isimli antibiyotiği çok kısa süreli deneyebilir mi , ilk günden düzeltiyor.
Kalıcı bir çözüm değil ama sivilce için bile aylarca kullanan insanlar var ; eğer düzeltirse neden kullanılmasın ki.
Antibiyotik karşıtı çok kişi var ben sadece bende böyle bir etki gösterdiği için önerdim , denemek isteyen denesin . En fazla 2 gün antibiyotik kullanmakla bir şey kaybetmezsiniz.

Baştan söyleyeyim benim şikayetlerim antibiyotik kullanım sonucu başlamadı, biraz psikolojik ama bu ilaç içtiğim süreçte tuvalet olayını çözdü .

Tamamen kendi deneyimimi paylaşmak istedim .
Tetradox denemeyin,ne olduysa bu ilaç yüzünden oldu bana.Normalde haftada 3-4 gün düzenli idman yapan biriydim,sivilce problemlerim için gittiğim dermatolog son tedavimde bana 1,5 ay tetradox kullandırttı.1 ay kullanımın sonunda ağır ishal yaşadım 2-3 günde bir.Hal böyle olunca ilacı 2 kutu sonrası kestim,kesikten 5 gün sonra koşuda sağ kasığıma bir ağrı girdi (1 ay önce) bu olaydan sonra her şey zincirleme oldu.Bir anda gaz sancıları yaşamaya başladım,sağ tarafıma giren ağrı sağ kaburga altına kadar gelmeye başladı.Spor hekimine gittim dahiliyeye git dedi,dahiliyeye gittim ultrason çektirdim bir şey çıkmadı.Bir süre sonra sağ kasığımdaki ağrı sol tarafa geçmeye başladı,ürologa gittim ağrılık bir sebep yok dendi.Sol tarafımdaki ağrı sol kaburga altına kadar çıkabiliyor artık.Anlayacağınız tüm karında lokalize ağrılar mevcut,elimi bastirdigimda bagirsagimin şiştiğini ve gazla dolu olduğunu anlayabiliyorum ama lokalize ağrıya sebep olur mu bilmiyorum.Neyse,bu gaz sancılarını her gün ara ara yaşıyorum.Probiyotik aldım meteospasmyl diye bir ilaç aldım tık yok.1 aylık antibiyotik kullanımı floramı berbat etti.Artık düzenli beslenmeye başlayıp tekrar spor yapacağım.Spor yaptığımda bu sancıların daha az olabileceğini düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yarbay

herkesin ibssi farkli
o yuzden su keshn ise yarar diyemeyiz.
ise yarayan cozumlerde gecici.
ibsten tamamen kurtulmanin mumkun olduguna inanmayanlardanin.
mumkun mertebe kisisel olarak dokunanlardan kacinmak gerek.ama donem donem cok kotude olcak.
tabi oncelikle tum sindirim sistemini taratmak sart.
ibs iste diyip gecmeden once.kimi belki karaciger belki safra kesesi belki pankreas kaynakli



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Er

Çünkü 1 yıl boyunca kefir içip lifli gıdalara abandım (ev yapımı kefir ) ama daha da gaz şikayetleri arttı tahlilde de enfeksiyona sebeb olduğu ortaya çıktı ve buna bağlı araştırma yaptım cidden böyle olduğuna ulaştım .Lütfen floranız bozuksa kötü bakterileri azaltmadan kefire abanmayın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: The_Purge

Colidur iyi gldimi usta
Gaz sorunumunu baya azalttı sonra bakso verdi.Yakında cipralex kullanacağım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Yönetmennn

😀 kaptanelvis yabancı makalelerden okuyorum diyorsun şu makaleleri atarsan bizde okuyalım.

Benim kaynağım yurtdışında çalışan, gaita nakli araştırması olsun, yeni bakteri keşfi olsun herseyde parmağı olan biyolog.

Ve bunu tasdik eden ünlü araştırmacılar.

Kefirin içinde bifido ve lakto bakterileri yok.

Bifidobakteri yüzde 70 yer kaplar ve genelde kalın bağırsakta İşlev yapar.

Laktobakteriler ise yüzde 30 bulunur genelde ince bağırsaktadur.

Bakteriler ince bağırsaktan kalin bağırsağa doğru gittikçe çoğalır.

Burda hepimiz birbirimizi eleştirmeliyiz, çocuk gibi alinmamaliyiz.

Eleştiri demek ezber kalıpları bozmak demektir. Lütfen alınma ve bozulma olmasın. Küfürsüz bir şekilde eleştiri olmadan yol kat edilemez.
Okudugum kaynakları biriktirme şansım olmadı.

Biriktirmeye kalkasam ciddi manada yer ve zaman alacaktı.

Lazım olan kısımları aklıma yazıp not alıp yol haritası belirledim.

Tedavi sürecinde bunları kullanıp ihtiyacım kalmadıgında notları attım ve kafamdaki bilgilerde hastalıktan uzaklaştıgım için yavas yavas silinmeye başladı.

Bundan 3 sene evvelki bilgilerimin tamamı aklımda kalmadı örnegin.

Kefire gelince, bu konuda bazı verdiğim sözler gereği açıklamadıgım detaylar var.

Ucu açık olarak sadece şunu söyleyeyim,kefir ile birkaç kanser türü tedavi edildi.
Ama sadece kefir ile.
Kemoterapi ve ilaç olmadan.

Kefir üzerine son yıllarda gizli şekilde yürütülen çok ciddi çalışmalar mevcut ve azda olsa bilgim oldu bu konuda.

Bakteri öldürmek demiyorum dikkat edin,KANSER hücrelerini öldürmek diyorum.

Bunu o basit gördügümüz kefir yaptı ve yapıyor.

Kısacası tek degil onlarca farklı uzman ve araştırma ile işin reeline ulaşmak mümkün olur.

Neyse son cümlelerimi kurmuş olayım,artık bu sayfalarda olmayacagım,hepinizin yolu açık olsun,umarım tamamen iyileşebilirsiniz kısa zamanda.



Q
6 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar selam. Uzun zamandır yoktum baya kargaşa çıkmış :) Her neyse karın guruldaması çeken arkadaşlar için bir önerim var. Ben yaklaşık 4 yıldır ibsyim ama yaklaşık 4 ay önce gıda zehirlenmesi yaşayana kadar hiç karın guruldaması sorunu çekmemiştim daha çok tuvalet gaz ishal vs. Her neyse bu guruldamayı yapan şey benim tahminim ince bağırsakta oluşan fazla mantar ve baktiler. Tabi bu benim tahminim. yaklaşık 2 ay önce mantar için nette araştırma yaparken saraçoğlunun aynısafa adlı bitkiyi önerdiğini gördüm ve denemekten zarar gelmez dedim. 1 aylık kür sonucu kürün özellikle 3. haftasından itibaren guruldama sorunu %95 kadar yok oldu. Kalan guruldama ise guruldamadan bile saymıyorum çünkü çıkan sesi dışardaki insanların duyamacağı kadar az ve çok çok nadir zamanlarda oluyor daha çok ise uzanırken. Tavsiyem bu aynısafayı bir baharatçıdan alın 5 liralık alsanız 1 aylık kür için fazlasıyla yeter. Her akşam son öğünden 2 saat sonra cezveye 1 bardak su koyun ve suyu kaynattıktan sonra ocağın altını kısığa getirip 1 tatlı kaşığı bitkiden atın ve 5 dakika öyle ocakta kısık ateşte devam etsin sonra için.
Bende işe yaradı ama şunu belirtiyim benim karın guruldamam zaten öyle aşırı yüksek oranda değildi burada çok yüksek sesli guruldama yaşayan arkadaşlar var onlarda ne derece işe yarar bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: bnnu

BEN ENDOSKOPİ VE KOLONOSKOPİ OLDUM ÜLSERATİF KOLİT SPASTİK KOLİT VE APİTİK KOLİT BULGULARI.
Doktor kolit bulguları için daimi olarak kullanmanız için herhangi bir ilaç vermedi mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Ağustos 2019; 14:35:40 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
6 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: bnnu

tabiki her insanda farklılık gösterecektir.çünkü dediğiniz gibi her insanın florası başka.peki her doktor neden ibs ye stresin neden olduğunu söylüyor.benim bahsettiğim nedeni bilinmeyen ibs.ama herhangi bir bakteridende ibs olabilirsiniz ve antibiyotik mantıklı.ben bunun tedavisini gördüm ve üç ay antibiyotiğin kralını içtim bütün testlerim yapıldı.evet üç ay sonunda çok sağlıklıydım.bir gün ne oldu biliyormusunuz yine birşeye kafam attı sinirden çıldırdım o gün itibariyle yine hayatımdaydı bu hastalık. burda amacımız birbirimizin tezini çürütmeye çalışmak olmamalı.ben tecrübemi ve fikrimi yazarım ve herkesin yazılanlrı araştırmasını isterim.amacımız herkesin şifa bulması.doktor değilim sonuçta ve olmakta istemezdim.çoğu ezberleriyle sınırlı kalıyor ne yazıkki.
Öncelikle dediklerim sizi çürütmek veya başka bir art niyet gosterek yazmadım

Bana doktorlar çaresini bilmediği veya bulamadığı hastalıklara karşı psikolojik diyip başından savuyorlar bu bnm görüşüm

Hipnoz , antidepresan dahil bir cok yöntemi denedim sadece geçici rahatlık oldu bagirsagimi uyuşturmus bu seçenekler

Ve ben colidur la biraz aşama kayıtettin kardeşim ise basit bir dış iltihsb antibiyotiği ile tamamen iyileşti evet psikolojik desteğe karşı değilim lakin ben bunun sadece psikoloji ile çözüleceğini düşünmüyorum

Sizin içinde gerçekten üzüldüm kolitiniz için antibiyotik insanı iyi de ediyor hastada

İyi olmak için istiginiz antibiyotik neden olmuş olabilir geçici rahatlama dan sonra gerçek yüzünü göstermiştir

Ben seneye kadar tam iyilesemezsem risk alicam

Bende antibiyotik kralını kullanıp içeriyi bakteriler den temizledikten sonra gaita nakliyle probiyotik bakterileri yükleyip tamamen kurtulmayı düşünüyorum

Tabi önce colidur lu tedavimin bitmesine 3 ay başka bir kaç seçenek daha degerlendiricem bnmde amacım sadece yardımcı olmak

Geçmiş olsun dileklerimle ins şifa bulursunuz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmarator16 -- 15 Ağustos 2019; 18:55:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
6 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: bnnu

sürekli kusarsan ne olur boğazın yara olur ve aynı yerden sürekli bir tahrişte iltihap olamazmı.heleki barsak bakterilerin çok olduğu biyer diye düşünüyorum.ona bakarsanız meme kanserini bu beyindeki travmaları yok ederek kurtulanlarda gördüm.yani dediklerimizi belki araştırsanız mantıklı gelecektir size.
Tmm işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum :)
Bu sorunlar varken size saygı duyuyorum ama bana psikolojik demek mantıklı gelmiyor

Altta yatan başka bir sebeb var modern tıp bu konuda çaresiz stres diyip bizleri savuyorlar başlarından



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 yıl
Yüzbaşı

Karından sürekli sesler gelmesi ve yemekten sonra gelen büyük abdeste cıkma isteği ibs ile mi alakalı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
6 yıl
Er

Merhaba arkadaslar,
3 sene once IBS teshisi ile baslayan bu surecte ,turkiyedeki BAZI doktorlarin bu konuda ne kadar ilgisiz ve sorunun kaynagina inme konusunda ekipmanlari ve teknolojilerinin ne kadar sinirli oldugunu goruyorum.

Oncelikle sunu soylemeliyim kesinlikle ama kesinlikle umudunuzu yitirmeyin.Bu duygudan kurtulmak icin hayatinizin bu hastalikla ne kadar alt ust oldugunu dusunup bir seylerden geri kaldiginizi iliklerinize kadar hissedip neden ben de diger insanlar gibi normal olamiyorum sorusunu sormaktan vazgecin. Ben cevabi soyleyeyim zaten normalsiniz.Bu olmasa baska bir hastaliga da yakalanabilirdiniz.Kendini rahatlatin.Soylemesi kolay ama teorim su(teori dememin sebebi doktor olmamam fakat bu hastalik/sendrom ile mucadele edisimden dolayi tecrubelerim), hayatta hic bir sey sonsuza kadar iyi gitmeyecegi gibi kotu de gidemez.Bu isin ruhsal boyutu.Ibs kalin bagirsaktaki sinirlerin farkli sebeplerden dolayi(bu konuda bir cok unsur var.komplex bir yapi) tahribatiyla islevini tam olarak yerine getirememesinden kaynakli bir sendromdur.Tamamen kendi fikirlerim ile yaziyor olucagim dedigim gibi doktor degilim.Bu zincirleme bir reaksiyondur.Kalin bagirsaklardaki ve beyindeki iletisim bozuklugu bosaltimin alt basamagindaki bir adimin dogru calismamasina neden oluyor ve vucudunuzun duzenini yerle bir ediyor.Bunun yansimasi ise bende en azindan soyle olustu.(uzun yazdigim icin ozur dilerim)

Ilk olarak bu hastalik bende 2012 de lan ne oluyor surekli kabiz oluyorum demem ve akabinde hemoroid olmamla basladi.Tabi ozaman bu konudaki sinirli bilgim ile hemoroidim oldugu icin kabizlik yasadigimi sandim ve zamanla duzelecegini umut ettim.
Nitekim 1 bucuk senenin sonunda stresimin azalmasi ile birlikte artik kabiz degildim ve hemoroidim de kendiliginden yavasca gecmeye basladi farkina varmadan saglikli bir sekilde diskilamaya basladim.Isin buraya kadar olan kismi sadece ibs idi bence (neden sadece ibs oldugunu dusundugumu aciklayacam)fakat aradan gecen 2 sene sonunda belirtiler cok fazla stresli ve ansiyete gecirdigim bir zamanda hafir olarak geri geldi.Ben bu sikintinin tekrar geri geldigini tekrar eski gunlerime geri donecegim icin vucuduma duydugum guven resmen yerle bir olmustu ve semptomlarim eskisinden cok daha kotu olmaya basladi.Neden bunun oldugunu anlamadigim gibi gitmedik doktor olmadik test birakmamistim.Sonuc psikolojik diyerek antidepresanlar ile tedavi edilmeye calisildim.Evet belli ki psikolojik sikintilarim var idi ama bu sikintinin sebebi %80 ibs idi.Yani ibs oldugum icin psikolojim bozuktu, psikolojim bozuktu ibs olmustum.Ibs yi bilmeden bir kere yenip, tekrar iki senenin sonunda gelmesi beni psikolojik olarak cok yipratti ve sorunun psikolojik oldugu kanatine varmistim ve yediklerimlerim ile bunun alakasi olmadigini dusunuyordum.(Arkadaslar buradaki herkesin gorusune saygi duyuyorum ve dayanismanizi takip ediyorum.Buraya yazdiklarim benim tecrubelerim.) Fakat simdi goruyor ve soyluyorum cok yanilmisim.Evet psikolojimin alt ust oldugu bir zamanda vurmustu ama bu sendrom ile ilgili yeteri kadar bilgim olsa idi psikolojimi rahatlatip kalin bagirsaktaki bu anomaliyi ince bagirsaktaki asiri bakteri veya mantar cogalmasina yol acmadan ilk seferdekinden cok daha kisa bir sure sonunda(diyet ve dogru probiyotikler ile) kontrol altina alabilirdim.

Gercekten sadece ibs hastasi iseniz ve SIBO veya SIFO nuz yok ise(ve ya altta yatan baska hastaliklar) belirli bir sure sonunda kalin bagirsaktaki ve beyin arasindaki iletisimsizlik kendiliginden gececegini tahmin ediyorum en azindan ara ara bozulup sonra duzelir, yemegi yedikten 2 saat sonra karniniz 9. senfoni orkestrasi konseri vermez diye dusunuyorum.En azindan 2012 ve 2014 arasindaki tecrubelerim boyle)Yani o surecte SIBO(ince bagirsaktaki asiri bakteri cogalmasi) VEYA SIFO(asiri mantar cogalmasi) olusmadigindan ve ya vardi bu kadar kotu degildi vucudum bas edebildi bir sure sonra Ibs belittileri yok olmustu kendiliginden.

Cok konustugumun farkindayim, tekrar ozur dilerim.

Sonuc olarak sunu oneriyorum,
-Iyi bir doktora gidip colyak kolit vs gibi anatomik rahatsizliklari eleyip(kolonoskopi endoskopi ile vs...) sibo ( ince bagirsaktaki asiri bakteri cogalmasi)ve ya sifo(ince bagirsaktaki asiri mantar cogalmasi) olup olmadigini ogrenin.Kafaniza gore probiyotik almayin.Yabanci kaynaklarda bangir bangir sibo olan kisilerin yanlis probiyotikler ile yangina benzin doktugu soyleniyor.Oncelikle sorunu bulmak lazim ve akabinde doktorunuzun dogru antibiyotik( dogal esansal yaglar var) tedavisi ile asiriligi giderip, temizlik asamasindan sonra yine doktorunuzun uygun probiyotik takviyesiyle ve ve en onemlisi uygun diyet ile ornegin low fodmap bu sureci atlatabilirsiniz.Onemli uyari sakin iyi hissedip alkole sigaraya sekere asiri karbonhidrata yonelmeyin. Bir sure diyetinizi doktor gozetiminde uygulayin ki iyi bakterileri yerlestirip bunun tekrarlanmasina mahal vermeyin.Unutmayin herkesin vucudu farkli,asiriya kacmadan vucudunuzu dinleyin.

Unutmayin sizi en cok dertlendiren bu hastalik bu hastalik gectikten sonra size gelen mutluluk ile oncesinde kendinize yaptigini psikolojik baski ve eziyetlerden vazgecin ve sizi sevenlere siki siki sarilin.

Not: Sorunlarini gormezden gelip surekli erteledigi icin soylediklerini hala tecrube eden ve hala iyilesememis bir kisi.Surecteki tecrubelerimi aktaracagim.

Son olarak arkadaslar, burada insanlarin size supplement ve degisik mucizevi ilaclar yazmasini beklemeyin.Anliyorum cok zor surec ben de hala icerisindeyim fakat okuyun, arastirin iyi bir doktor bulup sorun her detayi sorun.Belki @kaptanelvis kardesim okuyordur burayi.Emegine saygi duyuyorum ve sana cogu yazdiklarinda katiliyorum.Sadece tecrubeleri buraya yazdigin icin tesekkur etmek istedim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Yüzbaşı

bende su an h.plori icin helipak üçlü tedavi alıyorum ama değişen birşey yok gibi. 8 gün oldu ilaca başlayalı.




Bu mesajda bahsedilenler: @maysavebulut