Beyler 1 1.5 aydır bende karın ağrısı yok.Ama sürekli ishal devam ediyor.Karın ağrısı da kalın giyiniyorum fakat ağrı olunca da bu ağrı bişe değil diye beynimde yok etmeye çalışıyorum onu yaptıktan sonra artık olmadı yani en şiddetli olduğu süre de yapmıştım o şekil (figt club izliyenler var sa eğer bir sahnede eline öpücük yapıp bir şey döküyor ve acıyı unutmaya çalışıyor ya o sahnedeki gibi hissetmeye çalışıyorum bu şekilde karın ağrıları biraz olsun rahat geçtiğini hissediyorum) Fakat ishal bir türlü kurtulamadım.Bazen Tibetin 5 hareketi iyi geliyor gibi oluyor ama sonra işte tekrar oluyor.Aslında hastalığı beynimiz den çıkarsak unutsak belki hastalık diye bir şey kalmaz.
Beyler 1 1.5 aydır bende karın ağrısı yok.Ama sürekli ishal devam ediyor.Karın ağrısı da kalın giyiniyorum fakat ağrı olunca da bu ağrı bişe değil diye beynimde yok etmeye çalışıyorum onu yaptıktan sonra artık olmadı yani en şiddetli olduğu süre de yapmıştım o şekil (figt club izliyenler var sa eğer bir sahnede eline öpücük yapıp bir şey döküyor ve acıyı unutmaya çalışıyor ya o sahnedeki gibi hissetmeye çalışıyorum bu şekilde karın ağrıları biraz olsun rahat geçtiğini hissediyorum) Fakat ishal bir türlü kurtulamadım.Bazen Tibetin 5 hareketi iyi geliyor gibi oluyor ama sonra işte tekrar oluyor.Aslında hastalığı beynimiz den çıkarsak unutsak belki hastalık diye bir şey kalmaz.
Bu Yararlı Bilgileri paylaştığınız için çok Teşekkür ederim , 10 yıldır bu hastalıkla uğraşıp, doktorların hiçbirşeyin yok demesi , İnsanı delirtiyor , kim hasta değilken hastayım der , Allah Hepinizden razı olsun , yalnız olmadığımı hissettim , Umarım bende şifa bulurum
haklısınız bir de en üzücü şey de ailemin ya da beni tanıyan akrabalarımın bu lafı söylemesi hiçbir şeyin yok .Kimse size motivasyon sağlamıyor tek başınıza kronik bir hastalıkla baş etmeye çalışıyorsunuz.İyi ki böyle gruplar var buralar da yazmak biraz da olsa motive olmayı ve yeni kurtuluş yolları aramayı sağlıyor.Umarım herkes şifa bulur.
Çevremiz bizi anlamıyor.. çok zor bir durum...IBS li olan ancak ibslilerin dersinden anlar .. bu rahatsızlığı çekmeyen bilmez...
İnşallah hepimiz şifa buluruz.Zaten bu site olmasa doktorlardan şifa göreceğimiz falan yok.Şu hastalığı azıcık kontrol altına aldıysam bu site sayesindedir.Forumun hepsini okuma şansınız oldu mu bilmiyorum.İbs den kurtulan çok kişi var ve Allah razi olsun bize öncülük eden.Psikiyatriste gittiniz mi? İbsden kurtulanlar bunu genellkle ad. ile başardı.Ben ve bir çok arkadaş kullanıyoruz ve ELHAMDÜLİLLAH yararını görüyoruz.
Kesinlikle dostum.Benim ülserimde var hocolara ve arkadaşlarıma midem ağrıyor bu yüzden gelemiyorum diyorum başka ne diyebilirim.Hocam da bana ya Deniz okula gel arkadaşlarinla olunca unutursun bak bende de reflü var filan diyo.Kolaydı gerçekten çok kolaydı keşke söylemesi kadar kolay olsaydı bu hastalikla okula işe gitmek.Anlamıyorlar kimse anlamıyor anlayamazlarda zaten bilemezler insanların yanında eciş bücüş oturup dersin o 40 dk sının 40 yıl gibi geldigini.Onlar normal hayatlarinda yok aşk acısı yok çok ağir dersler bunlarla uğraşirken biz nefes aldigimiz her saniye bu hastalıgi düşünürüz. Ne zaman kurtulacağimizi ne zaman sosyal yaşama dönüp gerçek anlamda yeniden doğmuş gibi yaşayacağımızı... (o ha valla baya bi dolmuşum ha)
Vay canina geçekten resmen aynı şeyleri yaşiyoruz.Gittiģim okulda devamsızliktan sinifta kalan ilk ögrenci olarak okulun tarihine yazilcam heralde.İleriye yönelik çok büyük hayallerim var bu hastalıktan kurtulursamda gerçekleştirebileceğime kesinlikle inanıyorum Allah ın izniyle.Ama sorun şu ki hala bu hastalıktan tam olarak kurtulamadım.Ne yapcam hiç bilmiyorum. Ben de dersleri çok kafama takıp stres yaptigim icin bu lanet olasi hastaliga yakalandim.Herkes diyo du bu kadar hırslı olma sağlini bozucaksin diye dinlemedim kimseyi şimdi ise cezasını çekiyorum.Hepsi benim suçum fakat gerçekten şu an yaşadıgımiz dünyada stressiz kim yaşiyo ki neden biz neden biz yakalandik ki sanki bu hastaliga offff
3 lü helipak tedavisi ile ölüyor deniyor ama ölomüyor.Sebebi ise; midenin tırtıklı olan iç yüzeyindeki bakteri iç kısımlara giriyor ve antibiyotik oralara ulaşıp müdahale edemedigi icin bakteri ölmüyor.Yani sadece yüzelsel etki görülüyor. Endoskopi yapılırken biyopsi alınmasının nedenide odur.
Bu bilgide yanlis olmus dostum. Helipakta 3 ilac da tamam oral aliniyor ama hem direkt etki ediyor, hem de barsaklardan emilip kana karisarak da etki ediyor, damardan versen daha etkili olmayacak yani. Heliko da biraz inatci, sebebi yuzeyden de, damarlardan da uzak durmasi. Kanla da versen mideye de puskurtsen cok degismiyor anlayacagin. O yuzden genis spektrumlu antibiotikLER ppi ile kombine ediliyor yine de sonuc basarisiz. 2.-3.tedavi gerektirebiliyor cogu zaman.
Ayrica rifaksiminin parenteral/damardan kullanimi BOBREKLERDE cok ciddi toksisite yapiyor. Kan isemeyin sonra. Bilginiz olsun. Normal kullanimda nasil becerdi bilmiyorum ama benim iki defa bagirsaklarimi tikadi. Birinde lavman yapmak zorunda kaldim. Masum bir ilac degil.
Sfs-1 testi dusuncesinde size cogunlukla katildigim fakat tek sebep gorulemeyecek flora iddiasini kanitlayabilecek tarzda bir test. Tek tek sonuc vermesi hos. Fakat sonucunda bulunacak; "intestinal bakteri cogalmasi" olayi zaten ibs tanisi konmadan elenmesi gereken bir durum, apayri bir hastalik. Tanisal hata. Keske test ucuz olsa da ibs denmeden herkese yapilabilse.
Benim bu hastaliktaki sekillenen son dusuncem organik herhangi bir sebep yok ise(sık antibiotik kullanimi, c.difficile vs bakteri parazit colyak ulseratifkolit crohn vs vs vs gibi sebepler yok ise), kisinin TEMEL OLARAK sinir sistemindeki beyin ile barsaklarin iliskisi, her hastada bu stres durumuna ESLIK EDEN flora problemleri, anal hastaliklar, kotu beslenme vs durumlarindan bir veya birkaci olabiliyor.
Cozum olarak da ANTIDEPRESANlarin digerlerine gore daha etkili oldugu arastirmalarda sikca yazilmis, konustugum prof.dr 3 ay evvel benim hastalarimda en etkin geri donusu bunlar veriyor, olay uygun ilaci kullandirtmakta diyor. Kendisini ozele kacirdik malesef :-) Bunun yaninda ulkemizde bulunmayan malum NANE YAGI ekstresi ozellikle gazla ve agriyla alakali anormal faydasi var diyor hocalar. Getirten hastalari a.dler ile beraber bunun sikintilarin %80ini gecirdigini soylemisler.
Birinciye cevabim kisiye ozel tedavi:) zaten ilac da degil. Hersey herkeste etkili olmuyor. Daha deneyemedim ben. Haklisin
Ikinci olaydaki problem bu bakterinin cok kanlanan bolgede yerlesmemesi. Aldigin antibiotigin damardan da versen, yuzde biri bakteriye zor ulasiyor. Yoksa damardan alimi mumkun bazi ilaclarin oral kullanima gore avantaji normalde var. Fakat dedigim sebepten burada cok da gecerli degil.
Su kismi tam anlamadim AMA
""Bi antibiyotik sadece sinirsel olan bir hastalıgın şikayetleri nasıl tamamen veya büyük ölçüde yok edebilir sence? HANGI ANTIBIYOTIK? INTESTINAL BAKTERI COGALMASI, IBS DEGILDIR. BASKA BIR HASTALIKTIR
Bunu tıbbın neresiyle acıklayabilirsin. Buna cevap verebiliyorsa tıp bende avuc dolusu anti depresan kullanmaya baslarım.""
Stresli heyecanli bir donemde ishalin siddetlenmesini soyle tarif edeyim sana, Heyecan yaptin ne oldu kalbin hizli atmaya basladi, terledin, idrar skistirdi, daha hizli solumaya basladin vs vs. Bu donemde barsaklar da etkileniyor, ishal oluyorsun kabiz oluyorsun wcye gitmen gerekiyor vs. Aslan saldiriyor altina isiyorsun fln. Tamami merkezi sinir sisteminin, otonom sinir sistemini etkilemesiyle alakali normal durumlar. Duygusal bir duruma vucudundaki barsagi fln gec, kemik dahi tepki veriyor. Ibs'de anormal olan ne o zaman? Sen surekli barsagi az veya cok uyarirsan bu barsak normal davranamaz. Bir kisi strese girer bir gun ishal olur, sen onun ceyregi kadar her gun streslisindir, her gun ishal olursun kabiz olursun guruldarsin. Genetik mirasin kotuyse gazdan gurultudan vsden sosyal anksiyeten baslar, daha beter olursun. Hep daha kotuye gider. Stresden gaz, gazdan stres vs vs vs. Daha once de yazdilar buradan. Iste antidepresanlar bu zinciri kirmak icin. 0 stresle gecirdigin bir aydan sonra barsaklarin da sana uyum gosterecek emin ol.
-ne zaman şekerli (pasta-baklava vs.) bir şey yedikten sonra üzerine 1-2 bardak su içersem 2dk sonra WC Çıkma isteği tetikliyor karında sıkışma sonra şekli düzensiz dışklama Aslında söyle bende ishali tetikleyen şeyleri buldum her defasında su içer içmez olduğunu tespit etti. Bu çok ilgimi çekti Bu duruma fikri olan varmı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mac_tech -- 3 Ocak 2015; 22:11:18 >
Selam arkadaşlar. İshal problemini atlatalı tam 1 sene oldu. Fakat gaz problemi hala geçmiş değil. Malum soğuklardan dolayı çok aşırı derecede rahatsızlık veriyor. 7/24 gaz sıkıntısı yaşıyorum. Devamlı şişkinlik ve ses yapıyor. Allah'tan gürültülü bir ortamda çalışıyorum. Sırf bu gaz problemi yüzünden mühendisliğe geçiş yapamadım, iş alanımı değiştirdim ve devam ettiğim aöf'ü yarıda bıraktım.
Bugün otururken aklıma geldi. Ben meyve yiyen birisi değilim. Ailem hep söylenirdi ye oğlum ye oğlum bak ileride problem olur diye. Hiç kulak vermemiştim. Acaba diyorum meyve, sebze tüketimim olmadığı için mi bunlar başıma geldi?
Fakat ishal bir türlü kurtulamadım.Bazen Tibetin 5 hareketi iyi geliyor gibi oluyor ama sonra işte tekrar oluyor.Aslında hastalığı beynimiz den çıkarsak unutsak belki hastalık diye bir şey kalmaz.
Fakat ishal bir türlü kurtulamadım.Bazen Tibetin 5 hareketi iyi geliyor gibi oluyor ama sonra işte tekrar oluyor.Aslında hastalığı beynimiz den çıkarsak unutsak belki hastalık diye bir şey kalmaz.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 17:59:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 17:59:52 >
Çevremiz bizi anlamıyor.. çok zor bir durum...IBS li olan ancak ibslilerin dersinden anlar .. bu rahatsızlığı çekmeyen bilmez...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @ebru bekleyen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @Kralrep
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @SeTe_17
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @Hk@n
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 18:0:49 >
3 lü helipak tedavisi ile ölüyor deniyor ama ölomüyor.Sebebi ise; midenin tırtıklı olan iç yüzeyindeki bakteri iç kısımlara giriyor ve antibiyotik oralara ulaşıp müdahale edemedigi icin bakteri ölmüyor.Yani sadece yüzelsel etki görülüyor.
Endoskopi yapılırken biyopsi alınmasının nedenide odur.
Bu bilgide yanlis olmus dostum. Helipakta 3 ilac da tamam oral aliniyor ama hem direkt etki ediyor, hem de barsaklardan emilip kana karisarak da etki ediyor, damardan versen daha etkili olmayacak yani. Heliko da biraz inatci, sebebi yuzeyden de, damarlardan da uzak durmasi. Kanla da versen mideye de puskurtsen cok degismiyor anlayacagin. O yuzden genis spektrumlu antibiotikLER ppi ile kombine ediliyor yine de sonuc basarisiz. 2.-3.tedavi gerektirebiliyor cogu zaman.
Ayrica rifaksiminin parenteral/damardan kullanimi BOBREKLERDE cok ciddi toksisite yapiyor. Kan isemeyin sonra. Bilginiz olsun.
Normal kullanimda nasil becerdi bilmiyorum ama benim iki defa bagirsaklarimi tikadi. Birinde lavman yapmak zorunda kaldim. Masum bir ilac degil.
Sfs-1 testi dusuncesinde size cogunlukla katildigim fakat tek sebep gorulemeyecek flora iddiasini kanitlayabilecek tarzda bir test. Tek tek sonuc vermesi hos. Fakat sonucunda bulunacak; "intestinal bakteri cogalmasi" olayi zaten ibs tanisi konmadan elenmesi gereken bir durum, apayri bir hastalik. Tanisal hata. Keske test ucuz olsa da ibs denmeden herkese yapilabilse.
Benim bu hastaliktaki sekillenen son dusuncem organik herhangi bir sebep yok ise(sık antibiotik kullanimi, c.difficile vs bakteri parazit colyak ulseratifkolit crohn vs vs vs gibi sebepler yok ise), kisinin TEMEL OLARAK sinir sistemindeki beyin ile barsaklarin iliskisi, her hastada bu stres durumuna ESLIK EDEN flora problemleri, anal hastaliklar, kotu beslenme vs durumlarindan bir veya birkaci olabiliyor.
Cozum olarak da ANTIDEPRESANlarin digerlerine gore daha etkili oldugu arastirmalarda sikca yazilmis, konustugum prof.dr 3 ay evvel benim hastalarimda en etkin geri donusu bunlar veriyor, olay uygun ilaci kullandirtmakta diyor. Kendisini ozele kacirdik malesef :-) Bunun yaninda ulkemizde bulunmayan malum NANE YAGI ekstresi ozellikle gazla ve agriyla alakali anormal faydasi var diyor hocalar. Getirten hastalari a.dler ile beraber bunun sikintilarin %80ini gecirdigini soylemisler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ikinci olaydaki problem bu bakterinin cok kanlanan bolgede yerlesmemesi. Aldigin antibiotigin damardan da versen, yuzde biri bakteriye zor ulasiyor. Yoksa damardan alimi mumkun bazi ilaclarin oral kullanima gore avantaji normalde var. Fakat dedigim sebepten burada cok da gecerli degil.
Su kismi tam anlamadim AMA
""Bi antibiyotik sadece sinirsel olan bir hastalıgın şikayetleri nasıl tamamen veya büyük ölçüde yok edebilir sence? HANGI ANTIBIYOTIK? INTESTINAL BAKTERI COGALMASI, IBS DEGILDIR. BASKA BIR HASTALIKTIR
Bunu tıbbın neresiyle acıklayabilirsin.
Buna cevap verebiliyorsa tıp bende avuc dolusu anti depresan kullanmaya baslarım.""
Stresli heyecanli bir donemde ishalin siddetlenmesini soyle tarif edeyim sana,
Heyecan yaptin ne oldu kalbin hizli atmaya basladi, terledin, idrar skistirdi, daha hizli solumaya basladin vs vs. Bu donemde barsaklar da etkileniyor, ishal oluyorsun kabiz oluyorsun wcye gitmen gerekiyor vs. Aslan saldiriyor altina isiyorsun fln. Tamami merkezi sinir sisteminin, otonom sinir sistemini etkilemesiyle alakali normal durumlar. Duygusal bir duruma vucudundaki barsagi fln gec, kemik dahi tepki veriyor.
Ibs'de anormal olan ne o zaman? Sen surekli barsagi az veya cok uyarirsan bu barsak normal davranamaz. Bir kisi strese girer bir gun ishal olur, sen onun ceyregi kadar her gun streslisindir, her gun ishal olursun kabiz olursun guruldarsin. Genetik mirasin kotuyse gazdan gurultudan vsden sosyal anksiyeten baslar, daha beter olursun. Hep daha kotuye gider. Stresden gaz, gazdan stres vs vs vs. Daha once de yazdilar buradan. Iste antidepresanlar bu zinciri kirmak icin. 0 stresle gecirdigin bir aydan sonra barsaklarin da sana uyum gosterecek emin ol.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Şöyle bir şikyayetim var
-ne zaman şekerli (pasta-baklava vs.) bir şey yedikten sonra üzerine 1-2 bardak su içersem
2dk sonra WC Çıkma isteği tetikliyor karında sıkışma sonra şekli düzensiz dışklama
Aslında söyle bende ishali tetikleyen şeyleri buldum her defasında su içer içmez olduğunu tespit etti. Bu çok ilgimi çekti
Bu duruma fikri olan varmı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mac_tech -- 3 Ocak 2015; 22:11:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Aynıyız hocam.Siz nasılsınız? En son hastaneye filan gitmiştiniz hatırladığım kadarıyla.
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bugün otururken aklıma geldi. Ben meyve yiyen birisi değilim. Ailem hep söylenirdi ye oğlum ye oğlum bak ileride problem olur diye. Hiç kulak vermemiştim. Acaba diyorum meyve, sebze tüketimim olmadığı için mi bunlar başıma geldi?
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bir de ishalden nasıl kurtuldunuz gerçekten? Benim için çok önemli de.
Bu mesajda bahsedilenler: @Masdera