Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
392
Cevap
43086
Tıklama
197
Öne Çıkarma
Cevap: İnternetimizi Hijack eden ISS'lar | Encrypted SNI ile Korunmak | Gizlilik İçin Programlar (7. sayfa)
S
5 yıl
Yüzbaşı

Brave taracıda adres çubuğuna brave://flags/ yazıp Secure DNS lookups yerinden DNS over HTTPS etkinleştirilebiliyor sanırım henüz linux için gelmemiş



S
5 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: kayisikent

GoodbyeDPI ile SimpleDNSCrypt programlarını kurdum,https://www.cloudflare.com/ssl/encrypted-sni/ adresinden hepsi yeşil sonucunu aldım ancak COD-MW oyununu online olarak oynayamadım. Kaldırmak zorunda kaldım, hizmetlerden durdursam da 2sini çözülmedi bu sorun.
SimpleDNSCrypt oyunlarda sorun çıkarabiliyor ben sadece dns ve GoodbyeDPI kullanarak her tarayıcıda engeli aşabiliyorum oyunlara da sorunsuz girebiliyorum 1.1.1.1 1.0.0.1 şeklinde dnslerinizi pc ye girerek GoodbyeDPI -3 ayarında kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Ek olarak Firefox kullanıyorsanız SimpleDNSCrypt programına ve dns değiştirmeyede ihtiyacınız yok size tek gereken GoodbyeDPI olacaktır





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StRonK -- 28 Nisan 2020; 9:38:17 >

C
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

DoT şart değil. Zaten ikisini de aynı anda kullanamıyorsunuz. Bu hizmetlerden birini seçip kullanmalısınız. DoH kullanırken sıkıntı yoksa başka bir şey yapmaya gerek yok. Zaten Firefox için DoT ayarı bulunmamakta. Mozilla Firefox içinde behsettiğim ESNI ayarı ile birçok siteye erişebileceksiniz. Ama bazı siteler yine açılmayacaktır. Goodbyedpi kullanmak keyfinize kalmış bir olay. İsterseniz vpn gibi ihtiyaç anında açıp kapatın. İsterseniz benim gibi arkaplanda 7/24 çalıştırın. Goodbyedpi daha çok siteye erişmenizi sağlayacaktır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Shadow0678
S
5 yıl
Er

Bende çok şaşırdım konunun geri gelmesine konu sahibine bu bilgilendirici konu için tekrar teşekürlerimi sunuyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @CoolSnow
G
5 yıl
Binbaşı

Konunun geri gelmesine sevindim. Bilgilendirici bir konu.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

E
5 yıl
Yüzbaşı

Android 10'daki gömülü DoT (ayarlarda "Private DNS" adıyla geçiyor) özelliğiyle NextDNS kullanıyorum. (https://nextdns.io)

Pastebin'den tutun DNS ile engellenen her türlü siteye sorunsuz, hız düşmesi olmaksızın erişebiliyorum. Router'a da primary ve secondary DNS olarak NextDNS'i tanımlayıp router'ımdaki DDNS özelliğiyle dinamik IP olsa da sistemdeki bağlı IP'mi otomatik olarak her dakika tekrar güncellemesini sağladım, yani evdeki cihazların girip giremeyeceği sitelerle ben oynayabiliyorum. Evde çocuk varsa çok işe yarıyor, direkt uygulama/kategori bazlı engel de atabiliyorum. Reklamları ve trackerları da kaldırdım NextDNS'in kendi blocklisti sayesinde. Herkese NextDNS gibi DNS sağlayıcılarını kullanmalarını öneririm, hatta direkt NextDNS'i herkese tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sanki NextDNS reklamı yapar gibi olmuş. Eğer NexDNS ile engelli sitelere erişebiliyorsanız bu durum lokasyonunuz ve ISS'niz ile alakalı bir durum. Kullandıkları Sandvine şirketinin cihazlarını sizin bölgenizde aktif etmemişler. Zira pahalı cihazlar, paraları yetmemiştir her yere koymaya.

Merak ettiğim husus bu durum yalnızca DoT ile NextDNS'e bağlıyken mi oluyor. DoT ile Cloudflare ve Google'a bağlanmayı denediniz mi?

DDNS özelliğini kullanabilmeniz için cgnat dışında olmanız lazım. Çünkü port açamadıktan sonra DDNS kursanız bile ne işe yarar? DDNS güncellenme sıklığını değiştirmenizin ise blacklist oluşturmanızla alakasını anlayamadım, terimleri karıştırmış olabilir misiniz?

Kurumsal internet abonesi olma ihtimaliniz var mı?




Bu mesajda bahsedilenler: @Evrifaessa_TR
D
5 yıl
Teğmen

goodbye dpi yontemini uyguladim , ise yaradi. sagolun ,varolun.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

R
5 yıl
Onbaşı

kardeşim senden Allah razı olsun valla 3 aydır işkence çekiyordum resmen Millenicom 100Mbit fiber kullanıyorum Youtube hızını 6 ile sınırlamış Goodbydpi ile mozilla ayarlarını yaptım önce -3 ile hızım bi anda 30 oldu sonra bi mesajınızda -1 in daha güçlü olduğunu yazmışsınız bi deneyim dedim hız 80 mbit çıktı bırak 1080p de donmayı 8k video açıyorum çatır çatır yükleniyor 0 donma süper oldu. Senden ricam bunu router a nasıl ayarlarız ? Asus Dsl N17u modem var destekliyor mu acaba? desteklemiyorsa bildiğiniz destekleyen bir modem vs var mı ? Eğer bunu modem üzerinden tüm cihazlara yayabilirsem süper olur sizden tekrardan Allah razı olsun diyorum lanet firma 3 aydır bana ev tesisatınızda sorun var diyip duruyor dalga geçer gibi

dostum birde chrome da işe yaramıyor edge ve mozillada sorunsuz bunun sebebi ne olabilir ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rulingx3 -- 19 Mayıs 2020; 5:21:19 >

M
5 yıl
Yarbay

C
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hız sınırlamasını nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Sistem genelinde DoH veya DoT açmayı deneyin. Şuanki şartlarınızda firefox ile Chrome arasındaki tek fark Chrome'un ESNI ve DoH kullanmaması. Youtube'da Esni çalışmadığına göre güvenli bir dns hizmeti sorunu çözmeli diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rulingx3
C
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Edge'de de DoH bulunmakta, açık olabilir. Sistem genelinde Stubby veya Simplednscrypt gibi bir şey kullanabilirsiniz. Hala çalışmıyorsa Chrome'a diyecek lafım yok, yeniden kurmayı deneyin, proxy ayarlarına vs göz atın...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rulingx3
K
5 yıl
Çavuş

faydalı ve bilgilendirici bir konu olmuş, hukuki durumu tez konuları olabilir. lütfen teknik bilgisi olmayanlar doluşup saçma sapan seyler yazmasın.



C
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: qu4dro

Konuyu uzun süredir takip ediyorum. Gerçekten bilgilendirici bir konu olmuş. Keşke savcılarımız ve yargı organlarımız da bu ISS 'lerin işlediği gizlilik ihlali suçları adına bir girişimde bulunsalar. Neyse chrome 'a https everywhere extension yüklemeye çalıştım ama yüklenmedi. "Bir hata oluştu
Beklenen Kimlik "gcbommkclmclpchllfjekcdonpmejbdp" idi, ancak "efgagbdbanhcledjfakhkjmedkpdjmmf" kimliği belirlendi" hatası veriyor. Aklıma yine bu iobit yada ccleaner 'daki http scami gibi kötü şeyler geliyor ama bilemedim.Eff.org 'un kendi sitesindeki .crx dosyalarını indirdim ama developer moda alsam da işe yaramadı yüklenmiyor. Aynı sorunu yaşayan var mı acaba?
Chrome yerine başka bir tarayıcı kullansanız daha iyi olur. Google'ın kendisi başlı başına bir casus zaten



C
5 yıl
Yarbay

Pi zero Dnscrypt+Pi-Hole'u (bolca host kaynağıyla) takılmadan çalıştırabilir mi ? Birde pi-hole'un mantığını tam anlayamadım, pi-hole'un kendisi alan adlarını kaydedip reklam engellemenin yanında DNS sunucusu görevi de görüyormu yoksa Cloudflare,Google gibi DNS'lerden sorgumu yapıyor her seferinde?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 23 Mayıs 2020; 0:24:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Pi hole'u bahsettiğiniz gibi dns sunucusu olarak kullanabiliyoruz. Çok geniş özelleştirme imkanları var. Reklam engelleme ve blacklist imkanı cezbediyor. DoH veya DoT ile de evdeki tüm cihazlara güvenli bir dns hizmeti veriyor. Onun dışında 40 tl'lik bir bilgisayar, birçok şeyde kullanılabilir.

Aklımda kendi kök sertifikamı evdeki cihazlara yükleyip https bağlantılarındaki Client Hello mesajlarını pi zero üzerinden geçirmek gibi bir plan var.



Bu arada bunu da konuda paylaşayım:https://security.googleblog.com/2013/01/enhancing-digital-certificate-security.html
TürkTrust gibi bir CA firmamız varmış, ama çok güven veren çalışmalara imza atıyormuş(!)...
Yeter artık be, Ne istiyorsunuz milletin özelinden...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Celonfix
C
5 yıl
Yüzbaşı

Bahsettiğiniz olay android 8 de oluyormu acaba ben bulamadim benim telefonda valla


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Hollow
G
5 yıl
Binbaşı

Ayarlarda arama yerine özel dns yazın. Eğer çıkarsa bu özelliği kullanabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Android 9’da geldi bu özellik.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ClockerTr28
B
5 yıl
Yüzbaşı

Benim kullandığım ayarları dener misiniz?
@ECHO OFF
PUSHD "%~dp0"
set _arch=x86
IF "%PROCESSOR_ARCHITECTURE%"=="AMD64" (set _arch=x86_64)
IF DEFINED PROCESSOR_ARCHITEW6432 (set _arch=x86_64)
PUSHD "%_arch%"

start "" goodbyedpi.exe -1 --wrong-chksum --set-ttl 5

POPD
POPD

Goodbyedpi uygulamasındaki herhangi bir ayar dosyasının örneğin "4_fakepacket_all" dosyasının içindekileri silip yukarıdaki kodu yazın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Legum Magister
N
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

Raspberry Pi ZERO W, Samm marketin stoklarına girmiş. Fiyatı da fena değil, 80 TL. Bu Zero cihazlar çoğu zaman stoklarda olmuyordu. Pi-Hole kurmak isteyenler ucuza halledebilirler.

Diğer gerekli olanlar:
Adaptör. Micro USB güç girişi lazım. Telefon adaptörü iş görür. Boşta bir tane varsa kullanabilirsiniz.
SD card. 8GB bile yeterli. Hazırda yoksa uygun fiyatlısını alabilirsiniz.
Mini HDMI kablo. Hazırda yoksa yine uygun fiyatlı olanı alabilirsiniz.

https://www.hepsiburada.com/toshiba-16gb-100mb-sn-microsdhc-uhs-1-class10-exceria-thn-m203k0160ea-p-HBV00000BED47
https://www.hepsiburada.com/codegen-cps18-1-25m-hdmi-mini-hdmi-kablo-p-BS43165

Toplam 150TL tutmaz. Üstte gerekli olanlar hazırda varsa 100TL bile tutmaz, sadece Raspberry Pi ZERO W ve kargo ücreti verirsiniz.
Arkadaşın önerisiyle ben de kart siparişi verdim.

Raspberry Pi ZERO W-87,40(KargoDahil)
https://market.samm.com/raspberry-pi-zero-w

Gerekli olan extra ekipmanlar için, (HafızaKartı, MinihdmitoHDMI, microusbOtg)

Amazondan uygun olanları topladım diyebilirim. Toplam 53,33 tutuyor ve böylece amazon kargo ücreti almıyor.
Hafıza kartını iyi seçmeye çalıştım. Burda kullanmasak bile, başka yerlerde işe yarar.
Ayrıca, güç için micro usb kablo gerekiyor. Bende bulunduğu için sipariş kısmına eklemedim. Ama kablosu olmayanlar için link vereyim.
https://www.amazon.com.tr/inovaxis-inv500-407-Inovaxis-Inv500-407-Kablosu/dp/B07F8VFVZM/ref=sr_1_34?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=micro+usb+kablo&qid=1590925254&sr=8-34

HafızaKartı-38,96
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0759XC5J9/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

MinihdmitoHDMI-7,79
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07QXSYFFW/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

MicrousbOtg-6,58
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07N1WFQPR/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.