E

Yüzbaşı
10 Şubat 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
284 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
E
2 yıl
Vodafone Net hız yükseltme
Superonline altyapısından 100 MBPS kullanıyorum, bugün arayıp 200 MBPS'e yükseltmek istedim ama sadece yeni müşterilere verdiklerini söylediler. Mevcut müşteri olup da yükseltebilen oldu mu henüz?
E
2 yıl
Esenyurt İnternet Kullanıcıları Kulübü
Selamlar. Biliyorsunuz ki TurkNet GigaFiber için planlama yaparken bölgede ikamet eden potansiyel abonelerin taleplerine de önem veriyor. Bu yüzden Esenyurt sınırlarında oturan bizlerin gösterdiği ilgi çok önemli. Çevre ilçelere hızlı bir şekilde GigaFiber gelmesine rağmen 1 milyona yakın nüfusla İstanbul'un en kalabalık ilçesi Esenyurt'un hiçbir bölgesinin 2022 planları içinde almaması üzücü.

Bu konu altında TurkNet'e talebimizi iletebilir, temel DSL altyapısının bile getirilemediği çokça yaşam bölgesi olan Esenyurt'taki İnternet yayılımını birlikte takip edebiliriz. Ayrıca Türk Telekom'un getireceği DSL/Fiber altyapısının takibi de bu konu altında yapılabilir.

Mart 2022 edit: Konuda diğer İSS'leri de konuşalım. TurkNet'in pek ilgisi yok gibi.
E
2 yıl
TurkNet VDSL bağlattıktan sonra düşük hız
Merhaba, bugün TurkNet'te yeni VDSL aboneliği başlattım. Adres sorgulamada 100 MBPS VDSL gözükmesine rağmen kurulumdan sonra (kurulalı yaklaşık 2 saati geçti) arayüzdeki tanımlı ve maksimum hızım 19MBPS civarında. Daha önce hep fiber kullandığımdan elimde çok iyi bir VDSL modem yoktu, mecburen elimdeki tek modem olan TP-Link TD-W9970'i kullandım.

Hat değerlerim bu şekilde: Bu durumu nasıl çözebilirim?

< Resime gitmek için tıklayın >
E
3 yıl
[ANA KONU] TurkNet GigaFiber altyapı yayılım takibi
TurkNet'in ricası üzerine harita kaldırılmıştır.

==================================================

Ocak 2022 editi: TurkNet artık yatırımlarını büyütüp başka ilçelere, hatta illere de yayıldığı için takip etmek epey zorlaşıyor. Güncel olmayan haritayı kaldırdım. Şu an için çalışma yapılacak yerleri öğrenmenin en iyi yolu forumdaki TurkNetDestek hesabına sormak ya da sitedeki adres sorgu sistemini kullanmak.

Şubat 2022: Harita bağlantısı eklendi

==================================================

TurkNet GigaFiber nedir?

TurkNet GigaFiber tamamen TurkNet altyapısı üzerinden sunulan fiber internet hizmetidir. Yüksek hızlı internete duyulan ihtiyaçların artmasıyla kullanıcılarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için TurkNet GigaFiber hizmetini başlattık. Gigabit hızında interneti taahhütsüz, kotasız bir şekilde sunduğumuz TurkNet GigaFiber’in hizmet ağını da her geçen gün genişletmeye devam ediyoruz. Detaylı bilgi almak ve hangi bölgelerde bulunduğunu öğrenmek için 0850 288 80 84 üzerinden Fiber Satış ve Başvuru hattımızla iletişime geçebilir ya da Altyapı Sorgulama sayfamızdan sorgulama yapabilirsiniz.

==================================================

TurkNet GigaFiber şu an hangi bölgelerde var?

TurkNet GigaFiber şu an için İstanbul ve İzmir bölgelerinde bulunuyor. Merak etmeyin, çok kısa zamanda bu hizmeti daha yaygın hala getireceğiz. Bizi takipte kalın! Eğer sizin bölgenizde var mı yok mu öğrenmek istiyorsanız hemen buradan altyapınızı sorgulayarak öğrenebilirsiniz: https://turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama İsterseniz 0850 288 80 84 üzerinden Fiber Satış ve Başvuru hattımızla iletişime geçerek de TurkNet GigaFiber hakkında detaylı bilgi alabilir ve bölgenizde hizmet verilip verilmediğini öğrenebilirsiniz.

==================================================

2022 itibarıyla GigaFiber için uygulanan fiyat tarifesi:

< Resime gitmek için tıklayın >

==================================================

GigaFiber altyapısının sitenize gelmesi için ne yapmalısınız? TurkNet'in sitesine göre detaylar şöyle:

TurkNet GigaFiber hizmetinin sitenize gelmesini istiyorsanız bize talebinizi iletmeniz yeterli. Bunun için neler yapabileceğinizi anlattığımız sayfalar hazırladık. Eğer site yöneticisiyseniz buradan size özel sayfaya giderek bize ulaşabilirsiniz.
Eğer site sakiniyseniz de buradan size özel sayfaya giderek neler yapabileceğinizi görebilirsiniz. Siz sayfalarda yer alan adımları gerçekleştirdikten sonra gerisi bizde merak etmeyin.

==================================================

Diğer bazı konular:
E
4 yıl
FTTB altyapı FTTH\u0027ye çevrilebilir mi?
Şu an Vodafone Net'te TSOL altyapısıyla 100MBPS hizmet alıyorum. FTTB altyapıdayım ve aradaki CAT6 kablo falan yamalı yamalı, biraz sıkıntılı gibi. Benim sorum bu kabloyu baştan değiştirmek yerine hazır el atmışken eve direkt olarak GPON çekip ONT modem ile sonlandırma gibi bir şansım var mı?
E
4 yıl
IPv6\u0027ya geçelim Change.org kampanyası!
Zamanında bir Change.org kampanyası açmıştım. Sonra Reddit'te r/Turkey'de falan paylaşılmış, benim haberim bile olmadan bu kampanya biraz yürümüş yani. Şimdi bu kampanyanın üzerine daha çok düşmek istiyorum, sizden de ricam ülkemizde IPv6 ihtiyacının gerçekten olduğunu üst mercilere ulaştırabilmemiz için kampanyayı imzalamanız ve konuyu öne çıkarmanız. Birlikte belki bir adım atılmasını sağlayabiliriz.
Daha önce bu forum nelere önayak oldu, bu forum sayesinde AKN saçmalığından kurtulduk. Şimdi önümüzde yeni bir hedef olmalı

Link:https://www.change.org/p/t%C3%BCrkiye-de-ipv6-istiyoruz?recruiter=640330829&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition
E
4 yıl
CGNAT sistemini bırakıp neden IPv6\u0027ya geçmiyoruz?
Şu an içinde bulunduğumuz CGN havuzundan topluca kurtulmak için İnternet servis sağlayıcılarının IPv6'ya geçmesi daha mantıklı değil mi? Dünyadaki 7 milyar insanın her birine 4,8×1028 IPv6 adresi düşüyor. Bu sayı yeter de artar. CGN'ye gerek kalmaz, hepimiz gerçek IP adresleri alırız. Statik IP fiyatları da ucuzlar.

Türkiye'de şu ana kadar sanırım hiçbir sağlayıcı bireysel müşterilerine IPv6 adresi sunamadı. İlk olacak sağlayıcıya taahhüdüm bitince geçmeyi seve seve düşünebilirim, eminim ki benim gibi düşünen başka kullanıcılar fazlaca vardır.
E
4 yıl
Vodafone Net tüm müşterilerini CGN\u0027ye mi geçiriyor?
Ekşi sözlükte gezinirken şans eseri şöyle bir entry ile karşılaştım:https://eksisozluk.com/entry/103491016

ben hala CGN'de değilim, gerçek IP alıyorum ama pingim 5 ms iken birkaç gündür 21'e fırladı. bakalım beni de alacaklar mı yakında.

Siz CGN'de misiniz?
E
4 yıl
Vodafone Net fiber abonelikte kullanılacak modem önerisi
1 hafta önce Vodafone Net'e geçtim. Paketim 100MBPS.

Gelen görevli eve ZTE H267A bağlamış. Kabloluda 94MBPS görebiliyorken kablosuz bağlantıda 5GHz'de maksimum 60MBPS görebiliyorum ve bu da canımı sıkıyor. Modemin kablosuz performansını yetersiz buluyorum.

Şöyle 300 TL'yi geçmeyecek güzel modem önerilerinde bulunursanız sevinirim.
E
4 yıl
Bir Digiturk bayisinin bana verdiği ütopik teklif!
Az önce 0850'li sonu 2000 ile biten bi numara aradı. Dediler ki Digiturk'e üye çekmeye çalışıyoruz, bayiyiz biz. Size 15 TL'ye tuttuğunuz takımın maçları + belgesel kanalları cart curtu vereceğiz. Kurulum ücreti vs. de almayacağız. 24 ay da taahhüdünüz olacak.

Güzel teklif aslında ha İnanayım mı bunlara? yoksa dolandırıcı mıdır bunlar?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.