Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
373
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Intel Alder Lake işlemcileri bu yıl sonunda üretime hazır olacak
N
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Intel Alder Lake işlemcileri bu yıl sonunda üretime hazır olacak



Mavi ekip uzun yılların ardından 10 nm’ye adım atmaya hazırlanıyor. Firmanın mali performans verilerinin yanı sıra yatırımcılarla ümit veren haberler paylaşıldı.



Üst üste 5 yıldır rekor gelir



Intel’in son mali verilerine göre firma ardı ardına 5. yılda da rekor gelir açıkladı. Donanımseverleri ilgilendiren detaylarsa önümüzdeki dönemde sunulacak çözümler.



Bob Swan’ın açıklamasına göre veri merkezlerine yönelik geliştirilen Sapphire Rapids platformunda bu yıl üretime hazır aşamasına gelinecek.



Intel Alder Lake işlemcileri bu yıl sonunda üretime hazır olacak



Alder Lake



ARM’ın big.LITTLE mimarisi benzeri anlayışla geliştirilecek Alder Lake işlemcileri ise bu yılın ikinci yarısında üretime hazır hale gelecek.



Gracemont ve Golden Cove çekirdeklerinin iş yüküne göre işlemi devralacağı yongalar LGA 1700 soketli anakartlar üzerinde çalışacak ve hali hazırda Tiger Lake işlemcilerinin üretildiği 10 nm SuperFin nodundan çıkacak.



Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 9 5900HX mobil Passmark listesini alt üst etti



DDR5 ve PCIe 5.0 standartlarıyla gelecek işlemcilerde üretime hazır adımından kısa bir süre sonra hacimli üretim aşamasına geçileceğini söyleyebiliriz.




Kaynak:https://videocardz.com/newz/intel-ceo-reaffirms-alder-lake-cpus-will-be-qualified-for-production-in-2h-2021

 Haberi Portalda Gör

Hiç Alder Lake maya tutar mı Intel?
Yoruma Git
BekirHan - 3 yıl +5
NM olayına hala takılan arkadaşlar var mı gerçekten? :)) Harika teknolojik hamleler inovasyonlar bırakın rekabeti de bize kattıklarına bakalım.
Yoruma Git
za1 - 3 yıl +2
B
3 yıl
Yarbay

Hiç Alder Lake maya tutar mı Intel?




U
3 yıl
Binbaşı

Hocam transistor ölçülerini nasıl ölçtüğünüze göre sayı değişiklik gösterebiliyor.
< Resime gitmek için tıklayın >



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @6s
P
3 yıl
Binbaşı

nm olayı artık pazarlama stratejisine döndü bundan on sene önce nm ile kastettikleri ile şimdi kastettikleri aynı şey değil.




S
3 yıl
Yarbay

quote:

The new 7 nm node is on track for 2023 delivery.

2023'de piyasaya sürülmesi bekleniyormuş.

https://www.techpowerup.com/277579/intel-has-fixed-its-7-nm-node-but-outsourcing-is-still-going-to-happen



C
3 yıl
Yarbay

Intel ve TSMC'nin kullandığı transistor yapısı aynı değil, görüldüğü gibi zar üzerinde yoğunluk olarak Intel'in 14 nm'si aşağı yukarı TSMC'nin 10 nm'sine denk. Alıntı yaptığınız kişi ne dedi bilmiyorum ama bu işten anlamadığı belli, 10 nm'de kullanılan SuperFin FinFET'e göre daha verimli bir transistor yapısına sahip olacak. Bu yoğunluk artışı zar alanında 16 çekirdeğe kadar üretimi kolay hale getirecek, üretim teknolojisindeki asıl gelişme Meteor Lake veya Lunar Lake'de kullanılacak olan 7 nm EUV'de olacak, bu üretim tekniğinde aşırı ultraviyole litografi (EUVL) kullanılacak. AMD 5 nm'ye geçti Intel hala 7 nm'de diyenlere güleceğiz bolca, Alder Lake şu an için kapalı kutu, hybrid yapı nasıl sonuç verecek göreceğiz.


https://wccftech.com/intel-10nm-superfin-transistor//





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 23 Ocak 2021; 6:31:24 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ulan Musk
S
3 yıl
Yüzbaşı

ddr5 pci 5.0 agız sulandırıcı olsada pahalı olcaktır.



Z
3 yıl
Binbaşı

Intel'in 10 nm'si aslında Amd'nin 5 nm'sine eşittir. :D



W
3 yıl
Teğmen

DDR5 ve PCIe 5.0 kulağa hoş geliyor. Yenilikçi bir üreticiden yenilikçi performans adımları. :)




S
3 yıl
Teğmen

Güncel teknolojileri görmezden gelip nanometreye takılmak da ne bileyim...




Z
3 yıl
Teğmen

NM olayına hala takılan arkadaşlar var mı gerçekten? :)) Harika teknolojik hamleler inovasyonlar bırakın rekabeti de bize kattıklarına bakalım.




C
3 yıl
Teğmen

Eskisi gibi işler ilerlemiyor artık. Nm'den ziyade yeni gelişmeler çok daha önemli ve performansı artıran detaylar. DDR5, PCI 5.0, Wifi 6 vs vs. Merakla takipteyim :)




F
3 yıl
Teğmen

Kullanıcılar sanırım nm olayından daha çok performansa ve işlemcinin teknolojilerine bakılması gerektiğini anlamaya geçte olsa başlamış :) Yeni gelecek işlemcilerinde performansının çok iyi olacağı görünüyor merakla bekliyoruz




D
3 yıl
Yarbay

İşlemci içerisindeki nm olayı hiçbir zaman net olamaz iki core arası 7nm iken başka iki noktada 10 nm olabilir. Daha fazla olduğu noktalar da olabilir. o kadar teknoloji varken bunları göz ardı edip doğruluğu tartışılır olan nm kavramına bel bağlamak oldukça mantıksız geliyor.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.