DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6983
Cevap
356897
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (203. sayfa)
R
4 yıl (43938 mesaj)
Yarbay

Tamamdır.

Zaten gerek konular gerekse de (fırsat oldukça) PM'den paslaşıyor durumda kalırız.




https://videocardz.com/press-release/colorful-announces-31-5-inch-gaming-aio-pc-with-up-to-core-i9-12900h-cpu-and-140w-geforce-rtx-3060-gpu
< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @snow-leopard
R
4 yıl (43938 mesaj)
Yarbay

R
4 yıl (43938 mesaj)
Yarbay

https://www.overclock.net/threads/official-intel-z690-motherboard-roundup-ocn-edition.1794800/
Şu anki fiyatı beraberinde F/P olarak gayet iyi modellerden birisi denebilir.

Montaj esnasında sorun yaşanmaması adına E-ATX detayına dikkat edilmesi gerektiğini de belirtmiş olalım.





Bu mesajda bahsedilenler: @No Way Out
R
4 yıl (43938 mesaj)
Yarbay

https://www.youtube.com/watch?v=mQVHlIS1lz0&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl (17698 mesaj)
Yarbay

Bilgilendirme için teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @No Way Out
R
4 yıl (43938 mesaj)
Yarbay

E
4 yıl (27154 mesaj)
Yarbay

tşkler üstad cevap icin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
4 yıl (43938 mesaj)
Yarbay

Rica ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Esnaf_TV
N
3 yıl (35227 mesaj)
Yarbay

H
3 yıl (9326 mesaj)
Yarbay

Önbellek miktarı az gibi geldi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
3 yıl (43938 mesaj)
Yarbay

W
3 yıl (3594 mesaj)
Yarbay

ya intel 12.nesin iyi, güzel, hoş fakat şu bending problemi can sıkıcı. farklı markalar (thermalight, thermal grizzy vb) kitler satışa sundu, etkinliği testlerle kanıtlandı ama uzun vadede nasıl bir sonuç doğar bilemiyorum. ayrıca ülkemizde satılmıyor, yurt dışından getirtmek gerekecek, gümrüğü ıvırı zıvırı dert.

anakart üreticileri ve intel nasıl oluyorda bu problem bariz belli iken düzeltme seçeneğine gitmiyor. işlemci alma arifesinde iken sırf bu sebeplerden ötürü amd'nin yeni çıkacak işlemcilerini beklemeye başladım. ama aklım hala intel 12.nesilde. off off!



R
3 yıl (43938 mesaj)
Yarbay

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152595150

Bending mevzu hakkında 2-3 ay önce görüşlerimi paylaşmıştım. Yine bazı Y2B kanalları vasıtasıyla gündeme geldiğinden dolayı ilgili mesajımı yönlendiriyorum ve bazı kısımları alıntılıyorum.




< Resime gitmek için tıklayın >
quote:

@Luumi'nin gözlemlediği fark adeta hata payı şeklinde olmuş ve kendisi de böyle belirtmiş (mobo da EVGA).


İlk paylaşımı yapan kişi ise ''AORUS Z690 TACHYON'' beraberinde 7C'lik fark gördüğünü belirtiyor.


Özellikle baştan beri (eski LGA socket uyumu için ek delikler sunan) ASUS'un belli modellerine de bakmak lazım.


Gerek bu konu içerisinde gerekse genel olarak ciddi yüksek core temp sıkıntıları, stability sorunları gibi durumları pek gözlemlemedim. Zaten özellikle gaming senaryoları mevzubahis olduğu zaman temp ve power consumption değerleri gayet iyi seyrediyor.


Kare-dikdörtgen CPU yapısı hususunda illaki 13. Nesil ve olası böyle gelmesi beklenen 14. Nesil'de; mobo-cooling üreticileri bakımından birtakım tecrübeye dayalı izlenimler oluşacaktır (haliyle uzun bir süredir alışılagelmiş kare CPU yapısından başka bir yapıya geçilmiş durumda). Ancak şu ana kadar görünenler kadarıyla ortada ''özellikle CPU açısından ciddi üretim hatasına dair'' olgulara rastlanmıştır gibi bi' izlenim görünmüyor. Bahsettiğim üzere; CPU+mobo+cooling üreticileri arasında aşılabilecek bi' husus dememiz mümkündür.




İlgili durumla alakalı olarak @Cpt. Miller 'ın da paylaşımı mevcuttu: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152595649




Bu mesajda bahsedilenler: @Cpt. Miller
R
3 yıl (43938 mesaj)
Yarbay

T
3 yıl (9363 mesaj)
Yarbay

12.Nesil destekli anakartlar halen bellek uyumluluğu ile ilgili BIOS güncellemeleri alıyorlar. MPG Z690 EDGE WIFI DDR4 anakartıma gün itibariyle yeni bir BIOS çıkarılmış.BIOS içeriğide bellek uyumluluğu ile ilgili,her ne kadar 4000 MHz DDR4 belleklerimle herhangi bir uyum sorunu yok ama yinede aynı anakartı kullananlar için paylaşalım. Ayrıca anakart ve işlemciyi kullanalı bir aylık süre geçti ve şu soket sıcaklık olayları yüzünden sıcaklık değerlerini ara sıra kontrol ediyorum henüz ani bir artış yada olağan dışı bir durum oluşmadı.



R
3 yıl (43938 mesaj)
Yarbay

F
3 yıl (2751 mesaj)
Yarbay

Güzel bir tespit, + bende bir şeyler söylemek isterim, yeni topladım sistemi 12600k ile 3070ti kullanıyorum, forza horizon 5 de eski sistemim 16 gb ram mevcut idi, bunda ddr5 32gb kullanıyorum oyun 2K da 15500 - 16000 gb arası ram kullanıyor, tek canımı sıkan 3070ti 8 gb vram olması az geliyor, limitte vram, onu da nvidia otomatik optimizasyon ile +100 mhz aldım, daha bi rahatladı kart 4000 serisi kartlar çıkınca ekran kartını güncellemem gerekli, işlemciye gelirsek gerçekten oyun için biçilmiş kaftan eski işlemcim 6700k dan sonra, özellikle oyunlarda çok fazla dar boğaz maruz kaldım, işlemci değişimi sonrası resmen rahatladı makine, tek canımı sıkan nokta zamanında i7 almıştık, 7 yıl sonra i5 düştük, bir 7 yıl sonra i3 düşmeyiz inşallah, bu devirde pc ekstra lüx oldu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Terminator T-800
A
3 yıl (2559 mesaj)
Teğmen

hocam direksiyon var mi? yoksa klavyeyle de zevk veriyor mu



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @FreeMaNMeliH