Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
6912
Cevap
337298
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 14-13-12. Nesil İşlemciler [ANA KONU] | [PCIE5-DDR5-DDR4-LGA1700] (202. sayfa)
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

S
3 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar MErhaba,

bir çözüm önerisi veya biosdan yada başka bir yerden ayar önerisi olan var mıdır ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @snow-leopard
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

WIN10'da da benzer sorun mevcut muydu (muhtemelen mevcuttu fakat yine de teyit almış olalım)?

İnternetle alakalı herhangi bir problem de yoktur diye düşünüyorum? Wi-Fi kullanımı da söz konusu değildir sanıyorum?

Muhtemelen AMD Radeon driver sorunları olabilir ve belli bir driver ver kullanım zorunluluğu gerekebilir. İhtimaller arasından eleye eleye gitmeniz lazım.

https://forum.donanimhaber.com/amd-radeon-rx-6000-serisi-ana-konu--145504513


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @snow-leopard
S
3 yıl
Binbaşı

Hocam Merhaba,

evet win10'dada sorun mevcuttu, reddit'de ve toms hardware'de 12.nesil için windows 11 önerilince windwos 11'e geçtim fakat sorun devam ediyor.

1 metrelik lan kabolosu kullanıyorum, wifi da kullanmıyorum.

driverları bi deneyelim, teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tamamdır.

Zaten gerek konular gerekse de (fırsat oldukça) PM'den paslaşıyor durumda kalırız.




https://videocardz.com/press-release/colorful-announces-31-5-inch-gaming-aio-pc-with-up-to-core-i9-12900h-cpu-and-140w-geforce-rtx-3060-gpu
< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @snow-leopard
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

https://www.overclock.net/threads/official-intel-z690-motherboard-roundup-ocn-edition.1794800/
Şu anki fiyatı beraberinde F/P olarak gayet iyi modellerden birisi denebilir.

Montaj esnasında sorun yaşanmaması adına E-ATX detayına dikkat edilmesi gerektiğini de belirtmiş olalım.





Bu mesajda bahsedilenler: @No Way Out
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

https://www.youtube.com/watch?v=mQVHlIS1lz0&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay

Bilgilendirme için teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @No Way Out
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

E
3 yıl
Yarbay

tşkler üstad cevap icin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Rica ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Esnaf_TV
N
3 yıl
Yarbay

H
3 yıl
Yarbay

Önbellek miktarı az gibi geldi



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

W
3 yıl
Yarbay

ya intel 12.nesin iyi, güzel, hoş fakat şu bending problemi can sıkıcı. farklı markalar (thermalight, thermal grizzy vb) kitler satışa sundu, etkinliği testlerle kanıtlandı ama uzun vadede nasıl bir sonuç doğar bilemiyorum. ayrıca ülkemizde satılmıyor, yurt dışından getirtmek gerekecek, gümrüğü ıvırı zıvırı dert.

anakart üreticileri ve intel nasıl oluyorda bu problem bariz belli iken düzeltme seçeneğine gitmiyor. işlemci alma arifesinde iken sırf bu sebeplerden ötürü amd'nin yeni çıkacak işlemcilerini beklemeye başladım. ama aklım hala intel 12.nesilde. off off!



R
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152595150

Bending mevzu hakkında 2-3 ay önce görüşlerimi paylaşmıştım. Yine bazı Y2B kanalları vasıtasıyla gündeme geldiğinden dolayı ilgili mesajımı yönlendiriyorum ve bazı kısımları alıntılıyorum.




< Resime gitmek için tıklayın >
quote:

@Luumi'nin gözlemlediği fark adeta hata payı şeklinde olmuş ve kendisi de böyle belirtmiş (mobo da EVGA).


İlk paylaşımı yapan kişi ise ''AORUS Z690 TACHYON'' beraberinde 7C'lik fark gördüğünü belirtiyor.


Özellikle baştan beri (eski LGA socket uyumu için ek delikler sunan) ASUS'un belli modellerine de bakmak lazım.


Gerek bu konu içerisinde gerekse genel olarak ciddi yüksek core temp sıkıntıları, stability sorunları gibi durumları pek gözlemlemedim. Zaten özellikle gaming senaryoları mevzubahis olduğu zaman temp ve power consumption değerleri gayet iyi seyrediyor.


Kare-dikdörtgen CPU yapısı hususunda illaki 13. Nesil ve olası böyle gelmesi beklenen 14. Nesil'de; mobo-cooling üreticileri bakımından birtakım tecrübeye dayalı izlenimler oluşacaktır (haliyle uzun bir süredir alışılagelmiş kare CPU yapısından başka bir yapıya geçilmiş durumda). Ancak şu ana kadar görünenler kadarıyla ortada ''özellikle CPU açısından ciddi üretim hatasına dair'' olgulara rastlanmıştır gibi bi' izlenim görünmüyor. Bahsettiğim üzere; CPU+mobo+cooling üreticileri arasında aşılabilecek bi' husus dememiz mümkündür.




İlgili durumla alakalı olarak @Cpt. Miller 'ın da paylaşımı mevcuttu: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/152595649




Bu mesajda bahsedilenler: @Cpt. Miller