Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
5957
Cevap
229775
Tıklama
32
Öne Çıkarma
Cevap: INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (41. sayfa)
H
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE



RTX 3080 CPU Benchmark, AMD Ryzen 9 3950X vs. Intel Core i9 10900K

https://www.techspot.com/article/2103-amd-vs-intel-rtx-3080/


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Testler icin Tesekkurler

Aylarca bir kısım manipule etti.3000 serisi 2 kat fazla perf. getirecek.Hicbir Ryzen 3000 serisini besleyemeyecek.Fark ucurum olacak vb...

Testlerde gorulen 1080P de yaklasık %9 fark var.1440P yani 2K dersek fark %3-4 olmus.4K da ise Fark Sıfır ve bazı oyunlarda az da olsa 2K ve 4K da 3950X daha iyi perf. vermis.
Tabi hem yuksek Bellek gecikmesi hem de Sıfır OC ve 4,7 GHZ e kadar maksimum hızlar bu farkı olusturuyor.Eger 4000 serisinde hem bellek gecikmeleri duzeltilir hem de 5GHZ leri goren ve az da olsa OC imkanı olan CPU lar cıkarsa 4600-4700-4800-4900 gibi İslemciler farkı Sıfırlar diye dusunuyorum.

Ryzen 3600 de 1700-1800 ler de degil 1200-1300 bandında devam etseydi uzak ara en F/P islemci olmaya devam ederdi.
MSI B550M Mortar 1400-1500 bandında,Ryzen 3600 1300 bandında, 16Gb 3600 CL16 ile PCİE 4.0 destegi ile de son derece iyi bir sistem olurdu.Ki yeni 3600 ler 4500 leri gorunuyor deniyordu.

Sonuc spekulasyonlar yine bos cıktı.Ne 2 kat perf artısı ile 3000 Serisi geldi.Ne de hicbir Ryzen yeteri kadar besleyemeyecek Fark ucurum olacak iddiası dogru cıktı.



A
5 yıl
Yarbay

uzun uğraşlar sonucunda ramlerı 3200 mhzde çalıstırabıldım 3466 ve 3600 münkünatı yok yemedı.


sanırım ramlerı satmam lazım. 4000 cl 19 ramler uygun fıyata gırıyorlar. alıp hıç ugrasmadan cl 18 4000 yada cl 16 3800 takılacaz..



amd de cl 16 3800 olan ramlerın ıntelde 3200 den yukarı cıkmamasını aklım almıyor.(yada ben beceremedım.)


ara yerde 300 lük olacağız heralde.

3200 olarak;
cl13 16 16 olarak pc acılıyor ama stabıl olmuyor. gecikme 43 e kadar düştü
cl 14 16 16 bır sure gıdıyor ama yıne stabıl değil.
cl 14 18 18 olarak stabıl.(uzun test yapmadım ama ıyı gıbı duruyor. 1 saat kadar hata vermedı)

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 26 Eylül 2020; 11:42:53 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yarbay

cevap için teşekürler..

cl 16 18 18 36 3600 olarak acmıyor
cl 18 20 20 36 3600 olarakta açmıyor.


daha üste çıkarsamda zaten performans olarak bır getırısı olmaycak


sanırım sadece amd değil intelde ram seçiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @sakiri
G
5 yıl
Binbaşı

Bol bol tartışma dönmüş 10. nesil intel işlemcili mi yoksa zen3 destekleyen zen2 mimarili mi toplayalım diye. Ben tartışmaya katılmadan sadece şu son dönemde topladığım sistemi sizinle paylaşmak istedim. Benzeri tartışmaları kendi içimde ben de yaptım. Bir çok kaynak araştırdım ettim. sonuçta yine para kazandı.

ilk toplayacağım sistem aşağıdaki gibiydi.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0886NPVRJ/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00?ie=UTF8&psc=1https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0883NTLXM/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01?ie=UTF8&psc=1https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07R6YLDDS/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00?ie=UTF8&psc=1

dedimki sonra neyse aio çok pahalıya gelecek hava soğutma alıyım ve buna karar verdim.
https://www.qp.com.tr/scythe-fuma-2-intel-ve-amd-uyumlu-islemci-sogutucu

toplamda şu anki fiyatı ile 5320 tl mal oluyor. Ben alacağım zamanda 5100 falandı indirim vardı.

Sonra düşündüm. 10. nesil işlemci diye aslında 8. nesil (aslında gelen güncellemeler ile 8 denmiş mimari bundan da eskiye gidiyor.) işlemci alacağım. 11. nesil çok daha güçlü çıkacak bu kesin ve 1200 pin anakart ile uyum sağlayacak mı bilinmiyor, ki bu benim için önemli iyi bir anakart alarak yıllarca kullanmak istiyorum o nedenle üstünde wifi 6 ve bluetooth olan bir anakart seçtim. Bir de işlemciyi çalıştırabilmek için mutlaka bir soğutucuya ihtiyacım var en ucuzundan bile olsa almak zorundayım. şimdi almışken kötü bir şey de alınmaz.

En sonunda bir de diğer tarafa bakmaya karar verdim ve verdiğim siparişler aşağıdaki gibi.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07STGGQ18/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08B4THL9P/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

şu anki fiyat toplamı 3753 tl tutuyor. ben aldığımda 3558 tl idi. Sistemi 4k monitör ile çalıştıracağım.bu nedenle iki işlemci arasındaki fark neredeyse yok denecek kadar az. Bunun haricinde ekstra soğutucuya ihtiyacım yok ve ayrıca daha modern bir anakart sahibi oldum. Bunların hepsi daha az ücret karşılığında oldu.


Şu an cebimde kalan para güncel fiyatlar ile 1567 TL. Bunu da zen3 miarisi çıktığında R5 3600'den edeceğim zarara sayıyorum, hayrına birine versem bile zararda olmuyorum yani.

Velhasıl, şu dönemde bir pc topluyorsanız. Amd hala iyi bir tercih, yeni işlemcileri çok yakında çıkacak olsa bile.

Bunu buraya kimseyi kışkırtmak için yazmıyorum. Belki benimle aynı süreçte olan birilerine yardımcı olabilecek bir fikir olsun diye bırakıyorum.


Bu mesaja 4 cevap geldi.
A
5 yıl
Yarbay

Şimdi bende bir Ryzen 5 3600 var, 5700xt ile kullanıyorum.

RTX 3080 almayı düşünüyorum. Burada yazanları okuyunca sanki almamam gerekiyor gibi anlıyorum. Bırakın 3600'ü, 3900'lerin bile rtx 3080'i besleyemeyeceği söyleniyor.

Şimdi ben diyelim 1440p monitörümde ryzen 3600 ve 5700xt ile yüksek ayarlarda 90 fps alıyorum. Şimdi bu sisteme RTX 3080 takarsam ortalama 140 fps alacağım, oysa 10900k sistemim olsaydı 160 fps alacaktım.

Bu şartlar altında FPS arttırmak için ne yapayım, 90 fps yerine 1440p ekranımda ve 144 civarı fps almak istiyorum.

Sizce direk RTX 3080 takıp diyelim ki 130-140 fps'ye razı olayım mı yoksa. Tüm sistemi değiştirip 10900k/anakart/Rtx 3080 ile 160 fps üzerine yelken mi açayım.

*** Yukarıda yazdıklarım bir örnekti, 144hz monitörümde 1440p çözünürlükte 144fps civarı oldukça yüksek ayarlarda alabilecekken, neden gideyim tonla masraf yapayım da günün sonunda 144hz monitörde 144fps yerine hadi diyelim ki 175 fps'ye kasayım ?

*** Tabii ki yeni sistem kuracak, parası olan adam, gider 10900k alır, en iyi sıvı soğutmayı alır, köküne kadar zorlar, hatta o "%10 fark için" gider rtx 3090 alır, 3080'le bile uğraşmaz. Bu tamamen tercih ve imkan meselesi. Olayı bu kadar dramatik hale getirmeye gerek yok, o bilmemne RTX 3080'i beslemez işi rahatsız edici olmaya başladı.

*** Yakında her türlü işlemci 3080 kombinasyonunun oyunlarda her türlü çözünürlükte kaç fps vereceği görülecek, hatta görülüyor. Almak isteyen bunlara bakıp karar verir.

*** Şüpesiz oyun oynayan ve imkanı olan için intel en doğru seçim. Intel fan boyların kalbini kırmak istemem.



M
5 yıl
Yarbay

Bende ki gskill 3600 ler😀

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @acura07
A
5 yıl
Yarbay

Alacam ramleri vuracam kırbacı. Benim olacak fıstık

Ram seçmez diyorlar bide intele peh



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MALİ MÜŞAVİR
R
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH-HANDERE

Bu mesaj silindi.
Daha geçen gün bu durumu dile getirmiştim ve yöneticiler de sağ olsunlar ilgilendiler.

Arkadaşlar rica ediyorum her seferinde gereksiz yere aynı olaylar ile kimseyi uğraştırmayalım. Konu başlığına uygun olarak mesajlar paylaşalım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Özgür
A
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: donda

B-Die ve Maximus extreme ile daha iyisi olucaktır.

< Resime gitmek için tıklayın >

Alıntıları Göster
ne ramler var beeee

< Resime gitmek için tıklayın >



P
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: farukclkk

Hocam merhaba bende 10700k aldım yarın start vereceğim sisteme de. Bir şey sormak istiyorum size işlemci 5.1 ghz e kendisi mi çıkıyor yoksa oc mi yapmak gerek?
Elle yapıyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanikAtak -- 29 Eylül 2020; 19:36:10 >

T
5 yıl
Yüzbaşı

hocam linki yanlış konuya attın galiba, burası intel ana konusu. sen yapma bari:)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_Dominic_Toretto_
A
5 yıl
Yarbay

Benim ayarlarım bu şekilde.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @REDSTONE
D
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Mesajı görmeyenler olabileceği için alıntılıyorum.

Müsait olan arkadaşlar, lütfen arkadaşımıza yardımcı olalım.

Alıntıları Göster
Manuel overclock yapılması gerek, zaten hali hazırda işlemci tam yükte 4.7 all core çalışabiliyor.

Ayrıca bahsi geçen Arctic soğutucu ile 5.0 Ghz'de dahi sıcaklıklar yüksek olucaktır.

Overclock modu manuel yapıldıktan sonra, Core Ratio 50 olucak, Manuel Voltaj ise 1.33 ile başlanıp yukarı veya aşağı düşülebilir ve yine duruma göre LLC yukarı yada aşağı çekilebilir.

İnternetten bir kaç video izlemekte fayda var. Ama yine dediğim gibi mevcut soğutucu ile - offset voltaj ile stok kullanmak daha faydalı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 1 Ekim 2020; 15:58:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xgny58x
T
5 yıl
Yüzbaşı

1537 tane mesajın var ama amd mi intel mi alayım yerinin bu konu olmadığını öğrenememişsin.

ne kadar gereksiz boş alakasız mesajlar varsa doldurdunuz konuyu


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MuratBayrakçı
M
5 yıl
Yarbay

Bu tarz ana başlıkları ürün hakkında alım karar vermeye çalışan bir çok insan okur ve fikir sahibi olmaya çalışır.
Benim sorduğum soruyu ;
10. Nesil INTEL İşlemciler ANA KONU © [Comet Lake-LGA 1200]
Başlığı altında sormam kadar doğal bir şey görmüyorum ki konuyu okuyan olası kararsız insanlar da yapılacak yorumlardan faydalansın.

Siz yenisiniz sanırım forumda, 2005 den beri üyeyim, forumu okurum, yazarım, şükür hangi konu nerede konuşulur bilecek kadar görmüş geçirmişliğim var.
Bakın aslında sizin hakkimda yazdığınız yorum ile benim size cevabım ana konu içinde gerçekten gereksiz ve alakasız iki yorum oldu şu an...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TURKISH-HANDERE
G
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: _İZ BIRAKAN_

ben genelde işlemciyi default halde test ederim yüke sokarım o durumda verdiği voltajı izler max voltajdan aşağı doğru inerim...mesela 10700k yı test soktum maks yükte çekirdek 4.7 diyor 1.28c verdi genelde 1.26 larda bende 5 ghz ye alıp tüm çekirdekleri 1.28 den başladım 1.255 de durdum ama stabilite oyun ortasında bozulmasın diye 1.265 veriyorum günlük bu şekilde kullanıyorum
Manuel voltajdan şaşmayayım dedim 1.1v 4.1ghz enfes oldu the witcher 3 ortalama sıcaklık 52 derece stock dandik soğutucuyla arada 48 oluyor.Stres testinde 64 derece gördüm maksimum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 4 Ekim 2020; 16:3:53 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_İZ BIRAKAN_