Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
77
Cevap
16041
Tıklama
5
Öne Çıkarma
İki Haftadır Esneyip Derin Nefes Alamıyorum
G
5 yıl
Er

Muhtemelen panik atak ve kaygı bozukluğu ( anksiyete )



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Selamün aleyküm beyler. Yaklaşık 2 hafta oluyor yani 2 hafta önce Ramazan ayının ortalarında başlayan bir sorunum var. Çok kötüyüm. Böyle başım çok ağrıyor iki haftadır uykusuzum yani eskisi gibi uykuya dalamıyorum, uyumayı çok özledim.

Ve asıl beni zorlayan özellikle geceleri, güneş batınca bir hüzün çöküyor içim daralıyor, böyle tam istediğim gibi nefes alamıyorum. Esnemek istiyorum ama esneyip tam hava alamıyorum :(

Sürekli geçmişi özlüyorum, arkadaşlar ile özellikle ailecek geçmişte gittiğimiz gezdigimiz sağlıklı günleri özlüyorum.
Korona virüsünden korkuyorum. Kendimden değil, ailemden annem babam kardeşimden korkuyorum.

Ve bu durumda bende özellikle geceleri nefes darlığı yapıyor esneyip tam hava alamıyorum :(
Uyuyamıyorum uykusuzum.

Bitkinim hiçbir şeyden keyif alamıyorum mesela CS GO oynarım şuan iki haftadır 35 dk oynamışım. Çabuk unutuyorum odaklanamıyorum çabuk yoruluyorum. Sürekli aklımda ailem korona virüsü var. İnşaallah aşılar tedaviler bulunur veya kendiliğinden biter.

Şunu anladım bu durumda olmadan önce PC başında otururken başka işlerde bir şeyin kıymetini bilmiyordum. Onu öğrenmiş oldum, Sağlık arkadaşlar sağlık sağlık sağlık o kadar güzel ki, o olmadan hiçbir şeyin tadı yok. Sağlık için ne kadar şükretsek azdır. İnşaallah iyi oluruz.

2 haftadır böyleyim nefes darlığı var yani korona virüsünden mi bilmiyorum bir türlü geçmiyor.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

V
5 yıl
Er

Bu tarz yorumların yapılması hiç doğru değil. Karşındaki insanın dinini, inancını bilmeden böyle bir yorum yapmanın tek açıklaması misyonerlik olabilir. Lütfen herkes kendi inancını, kendi dinini kendi içerisinde yaşasın. Bu tarz yorumlar yaparak yardımcı olduğunuzu veyahut da inancınız için iyi bir şey yaptığınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Bu arada geçmiş olsun, umarım rahatsızlığınızın sebebi Covid-19 virüsü değildir. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cloudvps
K
5 yıl
Yüzbaşı

damdan düşeni damdan düşen anlar hesabı yazacaklarımın samimiyetine ve gerçekliğine inan;
1- anksiyete bozukluğuna benziyor anlattıkların ama bu ileri derecesi olacak illa ki çaresiz durumda değilsin demek böyle düşünme.
2- ne alakası ver deme ama sindirim sistemiyle ilgili bazı hastalıklar var onlar da bu şikayetlerin birebir aynısını yapar. hatta çoğu doktor ayırt edemez psikolojik midir durum yoksa mideden midir vs...
3- son sayfadaki mesajlarını okuyunca ölüm ve sevdiklerini kaybetme korkusunu çok düşününce bunu yaşamayan olmayacağını söyleyen bir doktorun uyarısı geldi aklıma. tıbbi bir uyarı değildi; hayatı kontroe edebileceğimizi zannederiz ama aslında bizim seçimlerimiz kaderin içerisinde sınırlı belirleyiciliğe sahip.
4- uyumak için her gün olmamak koşulu ile burası çok önemli her gün olmamak koşulu ile melisa çayı içebilirsin limon melisa da derler aman dikkat fazlası böbrege zarar ve sonrasında da işe yaramaz olur.

geçmiş olsun, ben seninkinden inan bana 10 kat beter durumdan döndüm, yuva kurdum. inşallah geçip gider senin de.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yarbay

hocam bir psikiyatriste görüneceksiniz, size antidepresan yazacak ve sizi rahatlatacak. tek sıkıntı, insan alışınca kolay bırakamıyor, o yüzden uzun süre kullanmamak en iyisi. geçmiş olsun. hastane işi riskli, relax çayı filan da iş görür,rahatlatır.
Bir de anksiyete için nefes egzersizleri var, youtubeta filan çok var, deneyin, mutlaka faydasını görürsünüz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agtr -- 25 Mayıs 2020; 23:39:3 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hammertime44
I
5 yıl
Yüzbaşı

Belirtiler anksiyete bozukluğu.

Bir ara ruh ve sinir hastalıklarına gözükün. Çünkü zamanla uyku bozukluklarında daha artış olup, vücudun özellikle sol bölgesinde ağrılar, her an ölecekmiş gibi bir hisse dönüşür. Kendimden biliyorum aynı belirtiler yüzünden doktor doktor gezdim. Bir sürü test yapıldı, bir sürü kan verdim sonuç olarak durum psikolojik çıktı. Sonra ilaç tedavisi ile kendime gelebildim. Prozac vb. ilaçların placebo etkisi olduğunu düşünürdüm ama kesinlikle değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Teğmen

"Karşındaki insanın dinini, inancını" bilen ve ona göre davranan, hatta karşısındaki insandan o doğrultuda cevap da alan birine karşı çıkmak, engel olmaya çalışmak, ve "misyonerlik" gibi yakıştırmalarda bulunmak hiç doğru değil. Yaptığımı inancım için değil, konunun sahibi için iyi olsun diye yaptım. Ki, neyi ne için yaptığım yalnızca beni ilgilendirir. Bu gibi durumların yok yere, tartışma konusu yapılmasına da tamamen karşıyım.

Şayet "İnsanlara zararı olmayan, hatta faydalı olan" yazışmalarımızdan rahatsızlık duyuyorsanız, o tamamen kişisel bir meseledir. Dini inancınız olup olmadığı ile ilgilenmiyorum.

Lütfen, bu gibi çıkışlar yapmayın!..




Bu mesajda bahsedilenler: @TrollBaba
E
5 yıl
Binbaşı

Maşallah maşallah bütün anksiyete mağdurları burada. Mesajı bırakayım da sabah editlerim ama bişeyi kesinlikle vurgulamak lazım; sorunlarınıza kesinlikle internetten bakmayın. Şuram ağrıyo buram da bu var diyip bakarsanız kendinizde milyon tane hastalık bulursunuz ve insan psikolojisi o kadar güçlüdür ki anksiyete mağduru insanın psikolojisi, o okuduğu semptomları bünyeye kopyalayabilecek güçtedir. Bir hastalığın tüm semptomlarını yaşatır yani o hastalık sizde olmasa bile.

@realeu419 @realeu419 Sizi özellikle es geçmek istemedim. Bence korkmanıza gerek yok. Korktuğunuz kadar ciddi bir durum olsaydı çok daha fazla semptom gösterirdiniz. Doktora yine gidin tabi ama içiniz rahat olsun derim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 26 Mayıs 2020; 2:46:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @realeu419
M
5 yıl
Binbaşı

Öncelikle geçmiş olsun. Zor bir durum. Sana tavsiyem kendini dini konularda biraz geliştir ve uyku düzenini kesinlikle bir sisteme koy düzelt. beslenmenede dikkat et.

Düzgün beslenmeyen ve düzgün uyku ritueli olmayan hiç bir bünye hayattan verim alamaz.

ve en önemlisi kendini oyalayacak veya çalışacak bir şeyler bul ve onunla vakit geçir. kendine boş zaman bırakma. ne kadar çok bir şeyle uğraşırsan ve dediklerimi uygularsan hayat kaliten o kadar artar. osmanlı padişahları koskoca padişah olmasinra ragmen her birinin bir meslegi var. marangoz vs gibi. boş durmamışlar. akşamları kendi meslekleri ile ilgilenmişler.

kendimden örnek vermem gerekirse bir youtube hesabı açtım onunla uğraşıyorum, dini ve tarihi kitaplar okuyorum. namaz mutlaka kiliyorum. sohbet programlari dinliyorum. derslerime çalışıyorum. vakit bir şekilde geçiyor.

bu hayatta yapacagin en büyük hata telefonu eline alıp yataginin içinde vakit geçirmek olur. mutlaka bir seylerle uğrasmalisin.

Bendede anksiyete var. Artik hastalik olmaktan cikti. 21.yuzyilin normali gibi bir sey. ama bazilarimiz daha fazla hissediyoruz malesef. kesinlikle kendini oyalayacak ugraslar icerisinde ol.

Allah yardimcin olsun





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 26 Mayıs 2020; 4:20:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
İnanmayabilirsin inanana saygı duy bari.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Hammertime44

Hocam verdiğin bilgi için çok teşekkürler ilk defa duydum böyle bir şey evet normal tükürebiliyorum ve salya gibi değil. :) Sanırım birde şöyle bir şey vardı 10 Saniye nefes tutabiliyorsak yine korona değildik galiba.

Alıntıları Göster
Öncelikle geçmiş olsun saygıdeğer kardeşim. Kardeşim diyorum, daha genç olduğunu hissederek (35 yaşımdayım)
Bende de son 3-4 gündür sol göğüste sıkışma, sancı ve boğazımda sürekli gıcıklık, öksürme hissi durumu oluştu.
Yani aylardır ince ince dikkat ediyorum ama yine de alışverişe falan gidiyor, ister istemez insanların içine karışıyoruz. Her ne kadar maske vs. kullansak da.
Şu nefes tutma şeyi kesin ise, test için boşa hastaneye gidip kendimi riske atmayayım. Çünkü şimdi nefesimi tuttum ve tam 1 dakika bekleyebildim. :)
Ama 3 gündür fena göğüs sancısı var ve özellikle son 2 gündür boğazdaki o rahatsız edici gıcıklık ve hafif öksürük durumu.
Bu konuda bilgisi olan diğer arkadaşlar da tavsiye yazarsa memnun olurum.

Sıkma canını değerli dostum. Hayatta her dönem geçicidir. Biz her şeyi kafaya taktık da ne oldu! İnsan psikolojisini kaybettiğinde tekrar kazanması zor oluyor. Aman öyle her şeyi kendine dert etme.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
9
5 yıl
Yarbay

Git dr test yaptir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
5 yıl
Teğmen

Dostum benzer problemler bendede var karantina sürecinde oldu psikolojim çöktü ayrıca bilmiyorum lenf bezlerim şişti çarşamba doktora gideceğim bakalım doktor ne diyecek ayrıca psikoloğa da görüneceğim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
5 yıl
Teğmen

Bu durumun hareketsizlikten ve psikolojik etkenlerden kaynaklanıyor olması daha olası. Yine de çok şüpheye düşerseniz bir sağlık kuruluşuna başvurun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4F9823353

Muhtemelen panik atak ve kaygı bozukluğu ( anksiyete )
Evet hocam anksiyete belirtileri aynı benim gibi o olabilir ama bunun tedavisi nedir ya çok kötü uykum var ama yine yatamıyorum yatağa giriyorum gözüm kapalı ama uykuya dalamıyorum. Yine içim daralınca yine derin nefes alamıyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: İrfan Galip Bey

Bu durumun hareketsizlikten ve psikolojik etkenlerden kaynaklanıyor olması daha olası. Yine de çok şüpheye düşerseniz bir sağlık kuruluşuna başvurun.
Evet hocam dediğiniz gibi çok uzun süredir evdeyim. Ne dışarı çıktım anca telefon bilgisayar televizyon öyle. Uyumak istiyorum içim daralıyor böylece nefes darlığı yapıyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

9
5 yıl
Yarbay

Bu dunya gecici asil sen ahiretine bak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ali_ihsan21