Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
130
Cevap
20501
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: i5 İşlemci mi, Amd İşlemci mi? (oyun bilgisayarı) (6. sayfa)
S
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tamergungor2006

quote:

Orijinalden alıntı: routemaster

quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

< Resime gitmek için tıklayın >

Kararimizi boyle grafiklere bakip vereceksek, isimiz var, ayda bir islemci degistirmek gerek.

Ayrica, sevgili Intel simarik hissedarlarini dahada sismatlatsin diye bir derdimde yok.

Her zaman AMD.

Böyle grafikler olmasa idi (internette dünya inceleme var, peki ya ne için bu incelemeler )
nasıl karar verecektin işlemci seçerken yoldan geçene mi soracaktın ? O kadar insan iyi
olanı bulmak (içgüdüsel ve araştırma zevki)için zaman tüketmiş ve bir çok grafik hazırlamış
ve herkesin farkedebileceği yerlere (dergi-internet..)koymuşlar, ama insanoğlu işte...
inceleyip anlamaya çalışmak yerine elinin tersi ile itip laf sokma gayretindeler...


@tamergungor2006 isimli arkadaşa tamamen katılıyorum.

Ben kendi fikrimi söyleyeyim 2000 TL ye kadar bütçem varsa oyun bilgisayarı topluyorsam Kesinlikle Intel i5 2500k İşlemciye para vermem, Ekran kartına para veririm, SSD ye para veririm, Anakarta para veririm Amd Phenom II x4 955 işlemciye para veririm 2000 lirayı doldururum ama Intel i5 2500k İşlemciye okadar para vermem. Oyun bilgisayarı için bütçem 2000 TL den fazlaysa Intel i5 2500k işlemci almayı düşünürüm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Anlıyorum ama benim oyun bilgisayarımdan kasıtım çok gelişmiş özellikler isteyen oyunlardan bahsetmiyorum. 8 multi client açacağım için işlemcinin performansı da önemli diye düşünüyorum. 8 cliente anca i5 2500k işlemci yeter diye düşündüm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: JackTambur

Anlıyorum ama benim oyun bilgisayarımdan kasıtım çok gelişmiş özellikler isteyen oyunlardan bahsetmiyorum. 8 multi client açacağım için işlemcinin performansı da önemli diye düşünüyorum. 8 cliente anca i5 2500k işlemci yeter diye düşündüm.

SRO oynamak için, senin işlemciyi zorlayacak kadar client açabilmen için rahatça en az 16 gb belleğe ihtiyacın var. Açacağın SRO client etrafta kimsenin olmadığı boş yerlerde min ayar pencere 800 x 600 da 400-500mb ram yer. Aradan zman geçtikçe işletim sisteminin prosese ayırdığı bellek gittikçe artacak. Goldbot yada kendi pt ile mob kasan düzgün pt ise, kullandığı ram miktarı hızla artar. Mesela 48 saat sonra işletim sistemi o charın prosesine 2gb sanal bellek ayırır, sürekli arttığı için. Ram kullanımı da mesela 400mb lardan 600-800mb gibi değerlere yükselier.

Çok char açmak istiyorsan seni ram kısıtlar, cpu değil. 3 küsür ghz hızındaki phenom x4 bile rahatça altından kalkar 16-20 clientin. Önemli olan senin o kadar client için ram nasıl yetiştirebileceğin.

Ortalama 500mb olsa, 8 client 4 küsür gb eder, 600 civarına çıkınca 4.8gb, 800 civarına çıkınca 6.4 gb'a çıkacak. 20 tane client çalıştırmak istersen 2 3 gün sonra bu sana 16gb dan fazla isteyen bi hale sokar sistemi.

Sonuç: SRO sistemi zorlamaz çok char açtıkca ram sorunu yaşarsın. Sistemi zorlayacak kadar cpu %100 lerde sürekli çalıştıracak hale getirene kadar sana lazım olan ram miktarı 32gb'ı bulur (heralde 30 chardan fazlası lazım ona da).


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Şöyle bir sistem düşündüm bilmiyorum ne kadar yeterli olur bu sistem:http://forum.donanimhaber.com/m_58176754/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58195461 sisteme göz atabilir misiniz acaba?

7/24 partyde kasılan arkadaşlarım var. 6 gb ram ile 8 çar açıyorlar ve sadece çar şehire gittiğinde biraz kastığını söylüyorlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackTambur -- 29 Şubat 2012; 14:32:55 >

H
13 yıl
Binbaşı

imzamdaki sistemle aynı anda fifa 12- crysis 2- hawx i rahatlıkla çalıştırabiliyorum. kaldıki i5 bu dediklerimi rahatlıkla yapabilir. online oynadığınız oyun ençok işlemciyemi yükleniyor e.kartınamı yükleniyor onu denemek lazım.
fx6100-x4 960-x6 1090t- de düşünebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı

öncelikle yazımı dikkatlice oku. sonrasında kararın netleşcektir. şimdi intel sürekli soket değiştiryor. ben 2-3 yıldır bakıyorum sürekli bi değişim söz konusu. bu ne demek bugün intel bi işlemciye uygun anakart aldın diyelim ilerde işlemciyi değiştirmek istediğinde anakartı da değiştirmen gerekir. bu da intel anakartların ileriye dönük olmadığını gösterir. amd tarafına baktığımızda iş öyle deil. (AM2)-(AM2+)-(AM3)-(AM3+)-(AM4) bu şekilde değişiklik gösteriyor. şöyle düşün. AM3 işlemciler ilk çıktığında anakart alan adam(tam olarak hatırlamıyorum baya oldu) şimdi yeni işlemci alabiliyor kendine. bu amd nin anakartlarının daha ileriye dönük olduğunu gösterir. oyun için alınan bir bilgisayarda mutlak en önemli parça ekran kartıdır. bütçenin büyük bir bölümübü ona ayırmalısın. bu durumda HD6850 senin için iyi bir seçim olcaktır. biraz daha beklersen yeni ekran kartlarından hd7850 falan da alabilirsin. ki bence biraz daha bekle ekran kartı konusunda. anakart işin önemsiz görünen ama aslında en önemli noktalarından biridir. anakartın ilerde gelişecek teknolojileri desteklemesi senin ilerde yeni parçalar alırken rahat etmeni sağlıcaktır.eğer amd alcaksan anakartı mutlak süretle AM3+ destekli almalısın. ram konusunda 4gb tek modül al. CL yazan kısmının düşük olmasına dikkat et. CL7, CL9 dan daha iyi performans sağlar örnek olarak.. hdd olarak 7200rpm bi hdd seç. ama oyun için yanına en az 60gb lik bi SSD lazım. kasanın soğutması iyi olsun ama kasaya fazla para verme. güç kaynağı(psu) 600w+ bi psu seçmen lazım. ilerde yeni parçalar alırken değiştirmen gerekebilir. son olarak işlemci konusuna gelelim. ben senin yerinde olsam. phenom 2 x6 ya da fx6100 alırdım. çünkü amd nin fx serisi işlemcileri testlerde ne kadar düşük görünse de çok iyi bi tercih olacaktır(yeni araştırdım baya iyi bilgi edindim). neden dersen. çünkü şuanki uygulamalar için tek ve ya çift çekirdek genellikle yetiyo. testlerde hep bu uygulamalarda düşük performans veriyolar çünkü bu işlemciler çok çekirdekli uygulamalar yani ilerisi için üretilmiş. mesela çoğu oyun için çift çekirdek yeterli bu durumda tabiki şuan daha iyi performans verir i5 2500k. ama mesela battlefield 3 çok çekirdeğe destek veren bi oyun onda amd nin verdiği performans daha iyidir diğer oyunlara göre.bi de dikkatimi çekti testlerde hem düşük çözünürlük hem yüksek çözünürlüklü ayarlarda denenmiş. düşük çözünürlükte fx işlemciler çok başarısız ama yüksek çözünürlükte daha iyi. bu amd nin yeni işlemcilerini ilersi için üretiğini gösterir. bu yazdıklarııma göre sistem toparla al. 3-4 sene sonra baktın oyunlar kasıyo. değiştirirsin ekran kartını 2-3 sene daha gider. kolay gelsin...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

simitii diğer mesaja bakarsanız yorum gönderdim. Yalnız AMD FX X8 8120 SOKET AM3+ 3.1GHZ 16MB CACHE 32NM İŞLEMCİ'nin fiyatı 492 TL - INTEL CORE I5 2500 SOKET 1155 3.3GHZ 6MB CACHE 32NM İŞLEMCİ'nin fiyatı: 490 TL


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
13 yıl
Yarbay

intel alin ve ivy bridge destekli bir de anakart alin ki 2 yil sonra islemci guncellemesi ile halen iyi bir sistem kullaniyor olabilirsiniz boylece. Ayrica eger 2-3,5 ay beklerdeniz ivy bridge islemciler piyasaya cikacak ve intel mevcut islemcilerde biraz indirime gidebilir. Amd kendisi bile "Artik Amd-Intel rekabeti diye bir sey kalmadi" demistir. Yani gelecekte de Amd'den intel'i gecebilecek performansta islemciler beklemeyin demisler !.. Amaciniz performans ise intel. Amaciniz fiyat/performans ise AMD.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

intel alin ve ivy bridge destekli bir de anakart alin ki 2 yil sonra islemci guncellemesi ile halen iyi bir sistem kullaniyor olabilirsiniz boylece. Ayrica eger 2-3,5 ay beklerdeniz ivy bridge islemciler piyasaya cikacak ve intel mevcut islemcilerde biraz indirime gidebilir. Amd kendisi bile "Artik Amd-Intel rekabeti diye bir sey kalmadi" demistir. Yani gelecekte de Amd'den intel'i gecebilecek performansta islemciler beklemeyin demisler !.. Amaciniz performans ise intel. Amaciniz fiyat/performans ise AMD.

arkadaşın amacı görüldüğü gibi fiyat-performans ve max kullanım süresi...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bilgisayardan pek anlamıyorum bu yüzdende tereddütte kalıyorum. i5 2500k işlemci ile fx-8120'yi mi bir tutabiliriz yoksa II x6'yı mı bir tutabiliriz (tahmini olarak) ? Yani birebir aynı özellikte değillerdir ama en azından hangi 2 işlemci birbirine daha yakındır?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: JackTambur

Bilgisayardan pek anlamıyorum bu yüzdende tereddütte kalıyorum. i5 2500k işlemci ile fx-8120'yi mi bir tutabiliriz yoksa II x6'yı mı bir tutabiliriz (tahmini olarak) ? Yani birebir aynı özellikte değillerdir ama en azından hangi 2 işlemci birbirine daha yakındır?

çekirdek sayısı açısından fx ve ya x6. az çekirdeğin yeterli olduğu uygulamalarda i5 daha iyi performans verir karar verirken kullandığın uygulamaların özelliklerini dikkate alman gerek... fx vs x6 diyosan ben fx derim ama çoğu kişi x6 der sana kalmışş...



A
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: timi555

quote:

Orijinalden alıntı: JackTambur

Oyun bilgisayarı toplamaya karar verdim. Yalnız ben hep i5 işlemcide karar kılmıştım ama dün aldığım tavsiyelerde AMD işlemci almamı tavsiye ediyorlar. Ben aldığım bu bilgisayarda yapacaklarım belli. Bilgisayarda oyun oynayacağım ve 7/24 açık kalacak, haftada sadece 1 gün dinlenecek bilgisayar. Bundan önce hep İntel işlemci kullandım ama şimdi AMD öneriyorlar ve bilgisayar konusunda pek bir bilgim yok. i5 işlemciye eşit bir AMD işlemci önerebilir misiniz?

hiç marka yarışına girme testlerede bakma bütçene ne uygunsa onu al oyunu ekran kartı oynar bunu amd ye geçtiğimde anladım inanılmaz memnunum ,dedigim gibi ne istersen onu al ama amd alacaksan fx serisini alma daha oturmadı ben 965 aldım bu kadar ucuza bu kadar iyi işlemci görmedim..

Aynen dostum bende 965 kullanıyorum. Mükemmel bence yıllar sonra AMD ye geçtim ne ısı sorunu ne takılma verdiğin paranın hakkını alıyorsun. Zaten epey ucu kalıyor AMD o farkla iyi ekran kartı alır sorunsuz oynarsın. Bence ıyun bilgisayarı için çekirdek sayısına takılma 4 çekirdek gayet yeterli saat hızını yüksek tut. 2 çekirdekten fazla kullanan oyun yok zaten. Masa üstü uygulamaları içinde fazlası ile yeterli. Phenom II x4 960t, 965, 970 modelleri gayet yeterli olur bence.



P
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: timi555

quote:

Orijinalden alıntı: JackTambur

Yalnız ben bu bilgisayarla oyun oynarken çeşitli grafik tasarım için kullanılan programları da kullanmak istiyorum. 8gb ram genede gereksiz mi sizce? Yoksa dediniz gibi mi yapmalıyım ram'den kısıp ekran kartına mı yatırmalıyım.

ben 8gb aldım ve sadece % 22 sini kullanıyorum oyunda veya grafiklerde % 50 görmedim daha karar senin

after effects te 8 gb ram'de %99 u gördüm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

i5 2500 ile i5 2500k arasında ki fark nedir? 20 TL'lik bir fark var aralarında.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yarbay

Ah biraz forumu araştırsanız..... ki konudada var sorduğunuzun cevabı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
13 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Sanırım birisinde çarpan kilit var diğerinde yok. Benim 2500 ile 2500k arasında ki farkı sormamın asıl sebebide bu aslında. Çarpan kilit'in ne işe yaradığını pek anlayamadım overlock filan denildi ama pek anlamadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Yarbay

i5 2500 alırsan overclock yapamazsın, daha kısa ömürlü olur. i5 2500k alırsan overclock yaparsın daha uzun süre kullanabilirsin. Şimdilik 4.0 GHZ kullansan yeter ama ilerde 4.7 GHZ yapıp sorun yaşamadan kullanabilirsin uzun yıllar.



Y
13 yıl
Onbaşı

Benim 250 TL LimiTim War We Bi işlemci Bide ekran Kartı alıcam Wolfteam kasmasın Yeter Lütfen Yardım Bu Konuda Pek Bilgim Yok...



Y
13 yıl
Onbaşı

bende war amd 4 senedir kullanıyorum şimdi bi arıza war pcde ama işlemşide sorun yok...



A
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

i5 alırsan kafan rahat eder.amd alırsan sabit çekirdeğidir bölmesi yok,+sı yok belli bir süre kullanır sonra değiştirmek zorunda kalırsın.Kullanımdada fark eder sadece oyuna göre bakmayın.Aslında amdler ucuz diyorsunuzda,1yıl sonra işlemci değiştirmek zorunda kalıyorsunuz.Bunuda hesap edin.
Bu arada illa 2500k almak zorunda değilsin.2500de alırsın yukarıda yanlış bilgi verilmiş..
2500 (no k) modelide overclock olur.Sadece 4.2den yukarısını göremez.Çarpandan değil fsbden ayarlanır,oda biraz sıkıntılır.
Ve overclock oyun için zaten gereksiz.Oyüzden 2500 2400 3450 i5 modelleri her şekilde iyidir.

Amd işlemciler hakkında söylediklerin baştan sona doğru değil.