Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
221
Tıklama
2
Öne Çıkarma
HÜRJET ve GÖKBEY ilk kez yurt dışında uçacak
M
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

HÜRJET ve GÖKBEY ilk kez yurt dışında uçacak
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve süpersonik eğitim uçağı HÜRJET, havacılık, savunma ve uzay sanayisinin dünyadaki en prestijli etkinliklerinden birisi olan İngiltere'deki Farnborough Airshow'a katılacak. Etkinlik kapsamında HÜRJET ve GÖKBEY ilk kez yurt dışında uçacak.



HÜRJET ve GÖKBEY yurt dışında



Farnborough Airshow'da 22-26 Temmuz'da düzenlenecek ve TUSAŞ T625 Gökbey ile HÜRJET burada vitrine çıkacak. Burada gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında hava araçları 4’er uçuş yapacak.



Bununla birlikte jet eğitim ve hafif taarruz görevlerini yerine getirebilen çok amaçlı bir uçak olarak tasarlanan HÜRJET’in 3-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Mısır Uluslararası Airshow kapsamında gösteri uçuşu yapması planlanıyor. Arama-kurtarma, VIP taşımacılığı, sağlık hizmetleri ve askeri görevler gibi çeşitli amaçlarla kullanılabilen GÖKBEY helikopteri genel maksat helikopteri olarak farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde tasarlandı.



Ayrıca Bkz.ANKA 3 ve HÜRJET kol uçuşu gerçekleştirdi



Farnborough Airshow kapsamında HÜRJET, yüksek G kuvveti manevraları, hızlı tırmanış ve dalış gibi yeteneklerini sergileyecek. GÖKBEY de manevra kabiliyetini ve stabil uçuş performansıyla kendisini gösterecek.  Bu tip fuarlar araçların ve firmaların işbirlikleri yapabilmesi açısından önemli bir zemin oluyor. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, geçtiğimiz sene GÖKBEY için adı açıklanmayan bir ülkenin 1 milyar dolarlık teklifte bulunduğunu söylemişti. Fuar kapsamında belki bu konuda yeni gelişmeler hakkında bilgiler verilebilir.




Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/hurjet-ve-gokbey-birlikte-dunya-sahnesine-cikacak/3243149

 Haberi Portalda Gör

Fuara katılmak demek yurtdışına satış demek,Türk havacılık sanayisi bu satışlarla gelişip büyüyecek
Yoruma Git
candirli - 2 ay +8
Yerli ve Milli
Yoruma Git
Yorumun Devamı Trubetzkoy - 2 ay +4
C
2 ay
Yüzbaşı

Fuara katılmak demek yurtdışına satış demek,Türk havacılık sanayisi bu satışlarla gelişip büyüyecek



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
2 ay
Yüzbaşı

Yerli ve Milli



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

H
2 ay
Yarbay

Hürjet çok başarılı bir uçak oldu.Sadece eğitim uçağı olarak kullanmak yazık olur. Silahlı versiyonunun hava kuvvetlerimize bir an önce katılması lazım. Fayd/ Maliyet olarak elimizi çok rahatlatır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 9 Haziran 2024; 20:05:02 >


DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.