H

Yarbay
01 Ocak 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
429 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
H
geçen yıl
5700x den girdik 13600K dan çıkamıyoruz.
6700k, 16gb 3200 ddr4 ram, gtx 1070 li sistemi yenilemek istiyorum.2k da oyun oynuyorum. Ekran kartı olarak 3070 veya amd 6700 alıp idare edeyim dedim. Ama sanırım işlemcim 4.8 hz overclocklu olsa da darboğaz yapacak.

Geçen hafta Asus Tuf B550 ve AMD 5700X sipariş ettim. İşlemci ve anakart toplam 8 bin 500 tuttu. Bunları; elimdeki ramlerle ve İkinci el alacağım 3080 veya 6900xt le beraber sisteme dahil ederek kullanmayı düşünüyordum. 20 bin civarında para harcamış olacağım toplamda. Dün işlemci ve anakart geldi. Ama kutularından çıkarıp montaj yapmadım.Yapmadım, çünkü geçen gün 13. nesil İntel işlemciler tanıtıldı ve biraz kafam karıştı.

13600k oldukça dikkat çekici bir CPU olmuş. Testleri incedim. Oyunlarda, diğer işlemcilere fena fark atmış. RTX 4090'ı bile besler gibi duruyor bu haliyle. Ama sıcaklık ve enerji sarfiyatı epeyce fazla. Kasamdaki Fuma 2 zar zor yeter alırsam. Biraz voltaj kısıp onu hallederim ama değer mi değmez mi bilemedim. Fiyatı 7 bin, anakart 4.500, Toplam 11.500 oluyor. Fazladan 3,5K tl vermeye değer mi? Maddi olarak sıkıntım yok ama gereksiz de para harcamak istemiyorum açıkçası. Sizin düşünceniz nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
H
3 yıl
Araç muayenesinde kilometre yazım hatası!
Kayınım geçen yıl Ankara'dan 2015 model bir araç aldı. İlk sahibi Adanalı bir işadamıymış. Araç, 2018 yılında Adana'da muayeneye girmiş. Kilometre 12 bin yazılacağı yerde 120 bin yazılmış.

Kayınım durumu, 2020 nin sonunda aracın muayenesi gelince farketmiş. Tabi kilometre henüz 30 binde olduğu için muyaneden "ağır kusurlu" olarak geçmiş.

Araç alındığında, iç-dış kondüsyon olarak sıfırdan farksız bir durumdaydı. İlk muayeneye girmeden önce defalarca yetkili servise girmiş. Üzerindeki kilometre ile servisteki bilgiler uyumlu, o nedenle aracın kilometresinin orijinal olduğuna emin gibiyiz. Kayınım aracı alırken expertize sokmuş ve hasar kaydına bakmış. Ama nasıl oldu bilmiyorum, kilometre gözünden kaçmış malesef.

Araçtan şimdilik memnun ama satayım dediği zaman sıkıntı yaşayacak. Şimdi, yapılan bu yanlışlığı gidermenin bir çaresi var mıdır? Nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz?
H
3 yıl
Silinebilir
H
5 yıl
Plantronic 780 i emekli edemiyorum :(
Plantronic 780 kulaklığı yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum. Hala da mükemmel performansla çalışıyor. Ancak bilenler bilir kasası çok nazik ve kolay kırılıyor. Benim cihaz da kırıldı, tamir edip kullanmaya devam ediyorum.

Kulaklığı yenilemek için epey bir uğraştım başaramadım . Önce Logitech 433, sonra hyper x, en son da corsair void pro aldım. Performans olarak hiç biri tatmin etmedi, sattım.

Kulaklık deneyerek alınır biliyorum ama Çorum'da böyle bir imkan yok. 780 den sonra tatmin edici, fiyatta aşırıya kaçmayan kulaklık arıyorum. Kulaklığa 2000 tl vermek istemiyorum. Ne almalıyım ?


< Resime gitmek için tıklayın >
H
6 yıl
Konfor Odaklı Araç Arıyorum ( Bütçe 160k)
1.6 Avensis Elegance extra aracım var.Araçtan genel olarak memnunum ama manuel bir araç Otomatik vitesli, sorunsuz, 2. El araç bakıyorum. Aldığım aracı en az 5- 6 yıl kullanırım.Wv grubunu Dsg yüzünden direk eliyorum. Max 3-4 yaşında araç bakıyorum. Aklımdan E180 geçiyor. Çok dikkat çeken ve yürütmesi zor bir araç. Kararsız kaldım. (Çoğu kadın gibi bizimki de SUV delisi. tuscon diyor duymamazlıktan geliyorum☺ ) Tavsiyesi olan var mı?
Edit: İmla.
H
7 yıl
İkinci el
Klavye sahibi 70 tl den verecek.Mekanik tuşlu diyor.Sanırım Çin markası.Alınır mı?
Model: Motospeed CK104
H
7 yıl
Msi 1070 Gaming x mi? Zotac GTX 1070 mi? (ACİL)
Uygun fiyattan buldum. Bugün veya yarın sipariş geçeceğim.İkisi dışında 3. bir tercihim yok. MSI ın yazılımı. Zotac ın 5 yıl garantisi cezbediyor. Sizce hangisini tercih etmeli? Neden?
H
7 yıl
Zıngırdamayan sessiz kasa lazım.
Sessizlik benim için önemli.Şu an kullandığım kasanın zıngırdamasından bıktım. Ayağına sünger koydum, donanımları lastik halkalarla vidaladım.Ne yaptıysam olmadı. Aynı zamanda İçi dar ve soğutmasından memnun değilim. Kasa tavsiyesine ihtiyacım var. PSU olmasada olur.

1- Asla tireşim zıngırdama falan yapmayacak.
2-Fanları sessiz olacak.
3- İçi geniş olacak.
4- Usb, kulaklık soketleri önde değil üstte olacak.
5- En fazla 250-300 tl olacak.
H
8 yıl
Şu kabloyu bağlayamadım. Bi el atın arkadaşlar.
Kesik olan kabloyu (Kasa önündeki 14 cm fana ait) siyah, kırmızı, sarı renkli ucunda soket bulunan resimdeki diğer kablaya bağlıyorum ama fanı çalıştırmıyor. Kabloları farklı şekilde bağlayıp takmayı, anakarta zarar veririm diye göze alamadım. Neyi yanlış yapıyorum?< Resime gitmek için tıklayın >
H
8 yıl
Şu sisteme hangi ssd ? Kafam çok karışık.
Sistem 6700k, asus A 170-A, Team 120 gb ssd vs. şeklinde.

120 gb yetmiyor. Ssd alacağım ama hangisini. F/p olarak ne alıp takmalıyım. Normal 240gb mı alayım. Team ile raid mi yapayım? Ssd yi M.2 alsam daha mı iyi olur. M.2 disk ile team raid olur mu? Olursa sağlıklı çalışır mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.