Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
672
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Huawei Vision detaylanıyor: Apple Vision Pro’nun yarı fiyatında olacak
M
6 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Huawei Vision detaylanıyor: Apple Vision Pro’nun yarı fiyatında olacak
ABD ambargosu öncesi dünyanın en büyük teknoloji firmalarından olan Huawei, özellikle Asya kıtasında Apple ve Samsung’a rakip ürünler çıkarmaya devam ediyor. İddialara göre akıllı telefon pazarında kan kaybeden firma yakında “Spatial Computing” pazarına giriş yapabilir.



Ayrıca Bkz.Huawei'den yeni akıllı bileklik geliyor: Band 9 yolda



Huawei’nin AR gözlüğü Vision Pro’dan daha hafif ve daha ucuz olacak



Huawei Central tarafından gelen raporlara göre Huawei, Apple Vision Pro’ya rakip olacak bir cihaz üzerinde çalışıyor. Bu rapora göre Huawei Vision olarak adlandırılması beklenen cihaz, 350 gram ağırlığında olacak. Apple Vision Pro’nun ise 600-650 gram olduğunu hatırlatalım. Ayrıca bu rapor, Huawei Vision’ın Sony yapımı 4K micro-OLED panellere sahip olacağını belirtiyor. Böylece Çin merkezli firma, görüntü tarafında Vision Pro’ya benzer bir kalite sunacak.



Huawei Vision detaylanıyor: Apple Vision Pro’nun yarı fiyatında olacak
Ancak tüm bunların yanı sıra, Huawei Vision’ın bazı özelliklerden mahrum olacağı belirtiliyor. Görünüşe göre Huawei, kendi AR cihazında EyeSight benzeri bir özellik sunmayacak. Hatırlayacak olursanız EyeSight, Apple tarafından Vision Pro kullanıcılarının dış dünya ile daha doğal bir etkileşim kurması için geliştirilmişti. Ayrıca bu cihazın uygulama desteği tarafında da Vision Pro’nun gerisinde kalması mümkün görünüyor.



Huawei Vision performans tarafında geri kalabilir



Rapora göre firmanın karma gerçeklik başlığı, Huawei tarafından geliştirilen özel bir yonga setine sahip olacak. Prototiplerde bu çipin neredeyse gecikmesiz hareket kontrolleri desteklediği görülmüş ancak firmanın çip geliştirme konusunda yaşadığı sıkıntıları göz önüne alırsak bu cihazın performans tarafında Vision Pro’ya rakip olmasının oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca SMIC’nin 5nm sürecinde yaşadığı sıkıntılar Huawei Vision’ı verimlilik tarafında geri kalan bir işlemciye sahip olmaya zorlayabilir. 



Huawei’nin akıllı gözlüğü performans ve bazı teknik özellikler tarafında Apple’ın gerisinde kalması bekleniyor ancak rapora göre bu cihaz 15000 yuan yani yaklaşık 2000 dolar fiyat etiketine sahip olacak ve böylece fiyat performans tarafında Apple Vision Pro’ya rakip olacak.

 




Kaynak:https://wccftech.com/huawei-vision-rumored-to-be-a-new-apple-vision-pro-competitor/

 Haberi Portalda Gör

O
6 ay
Yüzbaşı

Hızla ucuzlayacak Apple sonrası bu tarz ürünlerin fiyatı, yeter ki kalite düşmesin...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
6 ay
Yarbay

Apple 2. Nesili çıkarınca piyasayı tam olarak domine edecek. Hatta belki 15-20 yıl sonra insanlar kafalarında bu tarz cihazlarla gezecek.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
6 ay
Yarbay

Şu Applae olmasa diğer firmaların teknoloji adına yenilik getirme imkanları olmayacak. Akşama kadar yatarak para kazanacaklar resmen. Apple ne yenilik yapsa diğer firmalarda aynısını yapıyorlar. yahu siz bu zamana kadar neredeydiniz.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 ay
Yüzbaşı

Umarım bunu Huawei için söylemiyorsundur, diğer markalara bir şey diyemem.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TncyKrmn
D
6 ay
Binbaşı

Param olsa net alırım.Mükemmel bir ürün fakat boyutları biraz büyük.2. nesil çıkarsa tasarım elden geçecektir




M
6 ay
Binbaşı

çin ordusunun firması adamın gözündeki retinayı çalar demedi demeyin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylevi -- 10 Şubat 2024; 21:58:17 >


B
6 ay
Yarbay

Rekabet her şeyde bize yarar. Çok daha ucuz modeller çıkartılır, bizlerinde evine girer bu teknoloji. 3500 dolar tek kişilik bir ürüne çok çok fazla bir fiyat.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
6 ay
Yarbay

Apple'ın yaptığı aşırı büyük yenilik değil zaten, Meta Quest 3'ün pahalı ve çok iyi donanımlı hali gibi olmuş şu an.
Yeniliklerin büyük kısmı yazılım ve kullanıcı deneyimi. Onun dışında varolan teknoloji. Ben ilk tanıttıklarında kamera kullanılmadan
camdan görünen gerçek görüntünün üstüne şeffaf ekranlarla katman olarak yansıtılma yapılacak sanıyordum. Quest 3 gibi passthrough kamera
ile donatılmış bir VR başlığı. Hani facetime ve persona özellikleri hariç uçup kaçtığı bir durum yok, aksine Meta Quest 3 ile yapılabilen
birçok şeyi yapamıyorsunuz. Göz başına aynı çözünürlüğü verip benzer güçte donanım koysunlar ve daha ucuza versinler ben Meta'yı
tercih ederim. Ama şunu da es geçmeyeceğim, Apple'ın pazarlama ve pazar oluşturma üzerinde üstüne yok. Meta(Oculus) tarafı karlılığa geçebilirse
Apple'ın VR tarafında dikkat çekmesi ile olacak. Çünkü pazarlama yönleri aşırı zayıf. Bir de firmaları artık yüksek çözünürlüklü gözlükler
yapmak için cesaretlendirmiş olacaklar. Bu açıdan Apple'ın pazara girmesinden memnunum.



T
6 ay
Yarbay

Çin'in ve Huawei'in son yıllardaki çalışmalarını gördükten sonra bile böyle saçma söylüyorsanız diyecek bir şey bulamıyorum, adamlar en fazla 10 yıl sonra tüm Dünya'da teknoloji alanında lider olacak gibi duruyor!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 11 Şubat 2024; 11:49:50 >


T
6 ay
Yarbay

Hayır hocam Huawei için demiyorum. Genel anlamda telefon piyasası için diyorum. Bakınız apple şarj adaptörünü kaldırdı , Samsung'ta kaldırdı. Koskoca Samsung bile "Apple cesaret edebiliyorsa bende ederim" deyip kaldırdı mesela. Çentik olayını biliyorsunuz , yüz okuma , parmak içi vs gibi bir çok özelliği her ne kadar eskiden bazı telefon firmaları kullanmış olsa da Apple yapınca bu işlere cesaret edemeyen firmalar bir anda birbirleriyle yarışır oldu.

Not: 2019 yılında çıktığı gibi Mate 20 pro aldım hala kullanıyorum en ufak sıkıntı yaratmadı. 5 yıllık bataryası hala 1 günü çok rahat çıkartıyor. 3120*1440p çözünürlüklü 500 nit parlaklıklı Amoled ekran , ekran altı parmak izi okuyucu , 3D yüz okuma , 3 kamerası hemde çıkıntısız , telefoto , 5x optik 30x dijital zoom vs vs , gece çekimlerinde efsane görüntü derken Huawei çok başka bir boyutta telefon yapmıştı. Maalesef ABD yüzünden dominasyonunu kaybetmeseydi şuan adım gibi emindim Apple ve Samsung nal topluyor olacaklardı.




Bu mesajda bahsedilenler: @Surface Area
C
6 ay
Yarbay

Huawei falan hikaye . bende akıllı saati olan gt4 var . tamam şarjı ,sensör ölçüm kabiliyeti falan güzel de yazılım desteği sıfır . samsung deli gibi yazılım desteği ile geliyor siz üzerinde ne geliyorsa onunla takılıyorsunuz. anca zikirmatik,kıble uygulaması falan var. navigasyon desteği bile yok petal haritalar diye bişey var onda da canlı navigasyon yok hud tarzı bi ekran var. youtuberlara sorsan öve öve bitiremezler,kullanana sormak lazım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.