M

Haber Editörü
10 Haziran 2021
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
349 (Bu ay: 8)
Gönderiler Hakkında
M
5 gün
Galaxy S25 serisi uydu bağlantı özelliği ile gelebilir
Samsung Galaxy S24 ailesi
Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz haftalarda tanıttığı Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip modellerinden sonra odağını Galaxy S25 ailesine çevirdi. Gelecek senenin ilk aylarında tanıtılması beklenen seri, sızıntılara konu olmaya devam ediyor. Yeni bir rapora göre Galaxy S25 ailesi, Apple’ın peşinden gidecek ve uydu bağlantı özelliğini kullanıcılara sunacak.



Ayrıca Bkz.OnePlus Open 2’nin batarya kapasitesi ortaya çıktı: Rakipsiz olacak



Galaxy S25 ailesi uydu bağlantı teknolojisi ile gelebilir



Cupertino merkezli Apple, geçtiğimiz yıllarda tanıttığı iPhone 14 serisinde uydu bağlantı özelliğine yer vermişti. Cep telefonu servislerinin çekmediği senaryolarda ve acil durumlarda hayat kurtarabilen bu özellik, kısa sürede popülerlik kazanmayı başardı. Kullanıcıların talep etmeye başladığı bu özellik, iddialara göre yakında Pixel 9 serisi tarafından desteklenecek ve Android işletim sisteminin yeni sürümüne eklenecek.



iPhone 14 ve 15 serisinde yer alan uydu bağlantı özelliği
Samsung, Galaxy S23 ve Galaxy S24 serisinde uydu bağlantısına yer vermese de bu durum, Galaxy S25 modelleri ile değişebilir. Mobil teknoloji sektörünün güvenilir kaynaklarından olan Android Authority, Samsung’un Mesajlar, Telefon ve Acil Durum SOS uygulamalarının kodlarını inceledi. Çıkan sonuçlara göre üç uygulamada uydu bağlantısı ile iletişim kurulabileceğini belirtiyor. Üstelik Mesajlar uygulaması, uydu üzerinden mesaj yollamak için Google Mesajlar uygulamasının kullanılmasını öneriyor. Android 15 tarafından yerel olarak desteklenecek bu özellik, muhtemelen önümüzdeki yıl içerisinde birçok akıllı telefon içerisinde boy gösterecek.




Kaynak:https://wccftech.com/satellite-communication-feature-might-finally-make-its-way-to-the-galaxy-s25-lineup-hints-apk-teardown/
M
6 gün
Nintendo, yeni Joy-Con şarj standını duyurdu
Yeni Joy-Con şarj standı
Nintendo’nun 2017 yılında satışa çıkardığı Switch konsolu, hibrit oyun deneyimi ve dikkat çekici yapımları ile kısa sürede popüler olmayı başarmıştı. 2024 yılı itibariyle Playstation 4 ve Gameboy konsollarını bile sollayarak gelmiş geçmiş en çok satan 3. oyun konsolu olmayı başaran Switch, Nintendo tarafından desteklenmeye devam ediyor. Firma, konsol için yeni bir aksesuar tanıttı.



Ayrıca Bkz.Amazon'da Xbox Series S oyun konsolu indirimde!



Joy-Con şarj standı resmen duyuruldu



Geçtiğimiz 7 yıl içerisinde Switch için birçok farklı aksesuar satışa çıkaran Nintendo, şimdi de yeni bir Joy-Con şarj aleti duyurdu. Bu aksesuar ile Switch kullanıcıları, Joy-Con kontrolcülerini konsoldan bağımsız bir şekilde şarj edebilecek. Bahsi geçen şarj aleti, stand olarak da kullanılabiliyor. Özellikle birkaç çift Joy-Con kontrolcüsüne sahip kullanıcılara rahat bir nefes aldıracak ürün, 17 Ekim’de resmen satışa sunulacak.




Switch 2’nin çıkışına aylar kala Nintendo’nun böyle bir aksesuar duyurması, bahsi geçen ürünün yeni konsolu da destekleyebileceğine işaret ediyor. Tüm bunların yanı sıra yeni aksesuar, Joy-Con kontrolcüleri haricinde Switch için geliştirilen NES kontrolcülerini de şarj edebiliyor. 2-Way Joy-Con şarj standı olarak adlandırılan ürünün fiyatı henüz belli değil. 


M
6 gün
OnePlus Open 2’nin batarya kapasitesi ortaya çıktı: Rakipsiz olacak
OnePlus Open
Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan OPPO, geçtiğimiz yıllarda Find N serisi ile katlanabilir akıllı telefon pazarına giriş yapmıştı. Find N serisi, Galaxy Z Fold kadar popüler olmasa da cihazlar oldukça beğenilmişti. Katlanabilir telefon pazarında varlığına devam eden ve Samsung ile yarışmakta kararlı olan Oppo, Find N serisinin yeni modeli üzerinde çalışmaya devam ediyor. 



Ayrıca Bkz.iPhone SE 4'ün bir özelliği daha belli oldu: iPhone 16 serisini temel alabilir



Oppo Find N5 batarya kapasitesi ile dikkat çekecek



Mobil teknoloji dünyasının güvenilir kaynaklarından olan Digital Chat Station, Weibo platformunda Oppo’nun yeni katlanabilir telefonu hakkında konuştu. İddialara göre BBK Electronics’un alt firmaları olan Oppo ve Vivo, 2025’in ilk çeyreğinde Snapdragon 8 Gen 4 platformundan güç alan ve 6000mAh batarya kapasitesine sahip bir katlanabilir telefon piyasaya sürecek. Böylece bahsi geçen telefon, katlanabilir telefonlar arasında en büyük batarya kapasitesine sahip olan cihaz olacak. Android Authority’nin kaynaklarına göre bahsi geçen cihaz, Çin pazarında Oppo Find N5 olarak adlandırılacak.




Geçtiğimiz yıl tanıtılan Oppo Find N3, küresel pazarda OnePlus Open olarak piyasaya sürülmüştü. Bu nedenle Oppo’nun gelecek yıl da benzer bir hamle yapması bekleniyor. Devasa kapasitesi ile katlanabilir telefon pazarında batarya şampiyonu olması beklenen Oppo Find N5, muhtemelen küresel pazarda OnePlus Open 2 olarak adlandırılacak. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Glacier Battery teknolojisinin yeni Oppo ve OnePlus telefonlarında ciddi batarya artışlarına sebep olması bekleniyor.




Kaynak:https://www.androidauthority.com/oneplus-open-2-battery-leak-3463042/
M
6 gün
Crytek imzalı Hunt: Showdown’ın yeni nesil versiyonu yolda
Hunt: Showdown
Crysis serisi ve Ryse: Son of Rome gibi muhteşem görsel deneyim sunan yapımlar ile bilinen ve Türk kardeşler Cevat Yerli, Avni Yerli ve Faruk Yerli tarafından kurulan Crytek, Hunt: Showdown üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ağustos 2019’da yayınlanan Hunt: Showdown, Extraction Shooter türünde sevilen yapımlardan biri olmayı başarmıştı. Özellikle görsel deneyimi ile dikkatleri üzerine çeken yapımın yeni nesil güncellemesi ortaya çıktı.



Ayrıca Bkz.Portal ve Halo yapımlarından esinlenen Splitgate 2 duyuruldu



Hunt: Showdown 1896 ortaya çıktı



Kuzey Amerika’da oyunların yaş derecelendirmesini gerçekleştiren ESRB’nin sitesinde yeni bir Crytek oyunu ortaya çıktı. Siteden gelen bilgilere göre firma yetişkinlere yönelik Hunt: Showdown 1896 Playstation 5, Xbox Series ve PC platformları için yayınlanacak. Sitede yapım, “Viktorya döneminin fantastik bir versiyonunda geçen birinci şahıs canavar avlama oyunu” olarak tanımlanmış.



ESRB’nin sitesinde ortaya çıkan yapım, iddialara göre Hunt: Showdown’nın yeni nesil güncellemesi olacak. Crytek, geçtiğimiz aylarda yapımın 15 Ağustos’ta yeni nesil versiyonunun geleceğini doğrulamıştı. Yapımı CRYENGINE 5.11 sürümüne geçirecek olan güncelleme, yeni bir haritaya sahip olacak ve görsel/performans iyileştirmelerine sahip olacak. Hunt: Showdown’ın yeni nesil güncellemesi ile yapım PS4 ve Xbox One sistemlerinden kaldırılacak.

 


M
7 gün
Portal ve Halo yapımlarından esinlenen Splitgate 2 duyuruldu
Splitgate 2
Valve’ın en sevilen serilerinden biri olan Portal’dan esinlenerek oluşturulan arena shooter türündeki Splitgate, 2019 yılında Windows ve Linux platformlarında erken erişime açılmıştı. Kısa sürede dikkatleri üzerine çeken yapım, 2021 yılında konsol oyuncularıyla buluşarak daha da popüler hale gelmişti. Geliştirici 1047 Games’in yapıma olan desteğini kesmesi ile Splitgate, popülerliğini kaybetse de stüdyo, seriyi yenilemeye hazırlanıyor.



Ayrıca Bkz.Rainbow Six Mobile ve Division Resurgence ertelendi



Splitgate 2, 2025 yılında yayınlanacak



Titanfall, Halo ve Portal yapımlarında bulunan mekanikleri bir araya getirerek ilgi çekici bir FPS deneyimi sunan Splitgate, mekanikleri ile övülse de yapımın diğer eksikleri, Splitgate’in Call of Duty, Fortnite ve Overwatch gibi yapımlar ile rekabet etmesini engellemişti. Tüm bunlardan ders çıkaran 1047 Games, Splitgate 2’yi dikkat çekici bir fragman eşliğinde duyurdu.





Splitgate 2’nin fragmanı, yapımdan herhangi bir oynanış görüntüsü barındırmasa da yapımın yeniliklerine dikkat çekiyor. Serinin yeni yapımı; yeni mekaniklere, silahlara ve kozmetik ürünlere ev sahipliği yapacak. Ayrıca yapım, Overwatch ve Apex Legends gibi yapımlarda gördüğümüz sınıf/kahraman seçeneklerine yer verecek. Unreal Engine platformunda geliştirilen oynaması ücretsiz AAA yapım, 2025 yılında Steam, Epic Games Store, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One ve Xbox Series platformlarında yayınlanacak. Stüdyo, Splitgate 2 hakkında yeni detayların ağustos ayında yayınlanacağını belirtti.

 


M
7 gün
Rainbow Six Mobile ve Division Resurgence ertelendi
The Division Resurgence
Dünyanın en büyük oyun firmalarından biri olan Ubisoft, konsol ve PC tarafında ciddi projelere imza atsa da firma, mobil oyun pazarında istediği performansı gösteremiyor. Mobil oyunlar, dünyanın en büyük oyun pazarını oluştursa da Ubisoft kazançlarının yalnızca %10’unu oluşturuyor. Son yıllarda bu durumu düzeltmek için çalışmalara başlayan firma, geçtiğimiz yıllarda birkaç farklı mobil oyun duyurusu gerçekleştirmişti. Merakla beklenen yapımlardan bazıları, maalesef önümüzdeki mali yıla ertelendi.



Ayrıca Bkz.EA Sports FC 25 PC sistem gereksinimleri açıklandı



Rainbow Six Mobile muhtemelen 2025 yılında çıkacak



Ubisoft, geçtiğimiz yıllarda iOS ve Android platformları için Rainbow Six Mobile ve The Division Resurgence gibi yapımları duyurmuştu. Konsoldaki oyunlara benzer bir oynanış sunması beklenen yapımlar, kısa sürede mobil oyuncuların dikkatini kazanmayı başarsa da firma, bu yapımları bir türlü piyasaya süremedi. Geçtiğimiz yıl çıkış yapması planlanan yapımlar, bir kez daha ertelendi.



Rainbow Six Mobile
Ubisoft, hissedarları için yayınladığı yeni mali güncellemede, merakla beklenen yapımların 2026 finansal yılına ertelendiğini duyurdu. Bu da demek oluyor ki Rainbow Six Mobile ve The Division Resurgence, Nisan 2025 ve Mart 2026 arasında yayınlanacak. Oynaması ücretsiz olması planlanan oyunların mobil oyun pazarında oldukça popüler olması bekleniyor ancak görünüşe göre Ubisoft, yapımların biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyor. XDefiant ile oynaması ücretsiz oyun pazarında ciddi bir yükselişe geçen firma, bakalım mobil oyun pazarında da başarılı olabilecek mi?


M
2 hafta
Galaxy Z Flip 6’nın Doraemon Özel Sürümü tanıtıldı
Galaxy Z Flip 6 Doraemon Special Edition
Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Samsung, geçtiğimiz günlerde düzenlediği Galaxy Unpacked etkinliğinde yeni Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6’yı tanıtmıştı. Katlanabilir telefonlarının yeni nesillerini dünyaya tanıtan firma, ilginç bir hamle ile Galaxy Z Flip 6’nın yeni bir versiyonunu tanıttı.



Ayrıca Bkz.UTM iOS’e geldi: iPad ve iPhone üzerinden Windows çalıştırma gerçek oluyor



Galaxy Z Flip 6 Doraemon Special Edition ön siparişe açıldı



Samsung, geçtiğimiz saatlerde Galaxy Z Flip 6 Doraemon Special Edition’ı Hong Kong’ta ön siparişe açtı. Yalnızca 800 adet üretilen bu telefonun fiyatı yaklaşık 1370$ olarak belirlenmiş. Telefonu satın alanlar, Doraemon tasarımlı telefon standına ve telefon kabına da sahip oluyor. Son yıllarda Galaxy Z Flip için birçok farklı özel sürüm yayınlayan Güney Koreli firma, Z Flip 6’nın ilk özel sürümü için popüler bir anime ve manga markası ile anlaşmış.



Samsung Galaxy Z Flip 6 Doraemon Special Edition
Tasarım olarak Doraemon markasından izler taşıyan telefon, yazılım tarafında da özel olarak tasarlanmış. Galaxy Z Flip 6’nın bu sürümü, içerisinde özel Doraemon teması, kilit ekranı, uygulama ikonları gibi özellikler de sunuyor. Sayılı olarak üretilen bu sürüme ön sipariş veren kullanıcılar; Doraemon temalı bez çanta, 65W USB PD şarj aleti ve 1 yıllık Samsung Care+ üyeliğine sahip olabiliyor. Samsung’un önümüzdeki yıl içerisinde farklı Galaxy Z Flip 6 sürümleri tanıtması bekleniyor.




Kaynak:https://www.sammobile.com/news/galaxy-z-flip-6-doraemon-special-edition-launched/
M
2 hafta
OnePlus Pad 2’nin fiyatı ortaya çıktı
OnePlus Pad
Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Galaxy Unpacked etkinliğinin ardından OnePlus da yeni bir etkinlik düzenlemek için gün sayıyor. Nord Buds 3 Pro, OnePlus Nord 4 ve Watch 2R’nin tanıtılacağı etkinliğe günler kala, merakla beklenen bir cihazın fiyatı ortaya çıktı.



Ayrıca Bkz.Oppo Find X8 detaylanıyor: MediaTek işlemciye sahip olabilir



OnePlus Pad 2 ne kadar olacak?



OnePlus’ın Milano’da gerçekleştireceği etkinliğe günler kala firmanın merakla beklenen tabletinin fiyatı ortaya çıktı. Mobil teknoloji dünyasının güvenilir kaynaklarından olan Yogesh Brar, X platformunda OnePlus Pad 2’nin Hindistan fiyatlarını paylaştı. Bu iddiaya göre OnePlus Pad 2 550$, Akıllı Klavye aksesuarı 144$ ve Stylo 2 kalemi 60$ fiyat etiketlerine sahip olacak. Ayrıca Brar, cihazın çıkışına özel tüm ürünleri içeren ve 550$ etikete sahip bir pakete sahip olacağını belirtti.



Sızdırılan fiyat listesine göre yeni OnePlus tableti, önceki nesilden daha pahalı olacak. Merakla beklenen OnePlus Pad 2, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak ve 12.1 inç LCD ekrana sahip olacak. 9510mAh bataryaya ve 67W hızlı şarj desteğine sahip olması beklenen cihaz 16 Temmuz’da resmen tanıtılacak.

 




Kaynak:https://www.androidauthority.com/oneplus-pad-2-price-leak-3460507/
M
2 hafta
UTM iOS’e geldi: iPad ve iPhone üzerinden Windows çalıştırma gerçek oluyor
UTM SE
Dünyanın en popüler işletim sistemlerinden olan iOS, Apple’ın katı kuralları çerçevesinde genişleyen bir ekosistem haline geldi. Apple, iOS’i güvenlik amacıyla kapalı bir sistem haline getirse de firmanın son yıllarda karşıladığı yasal bariyerler, işletim sisteminin daha açık hale gelmesine sebep oldu. Bu sayede geçtiğimiz haftalarda oyun emülatörlerine kavuşan iOS, artık daha da açık bir sistem haline geldi.



Ayrıca Bkz.Google, dark web izleme özelliğini ücretsiz yapıyor



iPad ve iPhone için PC emülatörü hazır



macOS platformunda popüler bir sanal makine uygulaması olan UTM, iOS ve iPadOS için kullanıma sunuldu. Apple’ın geçtiğimiz aylarda oyun emülatör uygulamalarına izin vermesinin ardından UTM, App Store için bir başvuruda bulunmuştu. UTM SE isimli uygulama, birkaç kez Apple tarafından reddedilse de firma, ani bir kararla UTM’in uygulamasını App Store’a ekledi.




QEMU açık kaynak projesi altında geliştirilen UTM, iPad, Phone ve Vision Pro cihazları için ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. x86, PPC ve RISC-V sistemlerini başarılı bir şekilde emüle ederek Linux ve Windows sistemlerinin iOS cihazlarında kullanılmasını sağlıyor. Tüm bunlara rağmen uygulama, JIT (anında derleyici) özelliğine sahip olmadığı için yüksek performans sunmayabilir.




Kaynak:https://www.omgubuntu.co.uk/2024/07/utm-se-qemu-pc-emulator-apple-app-store
Kaynak:https://9to5mac.com/2024/07/14/pc-emulator-app-for-iphone-and-ipa/
M
2 hafta
Oppo Find X8 detaylanıyor: MediaTek işlemciye sahip olabilir
Oppo Find X7
OnePlus ve Realme alt markaları ile Android pazarında ciddi bir yer edinen Oppo, kendi markası altında da başarı akıllı telefonlar üretmeye devam ediyor. Firmanın bir süredir üzerinde çalıştığı Find X8 ailesi, bir kez daha sızıntılara konu oldu.



Ayrıca Bkz.OnePlus Nord 4, 6 yıl güncelleme desteği alacak



Oppo Find X8 ailesi, Dimensity 9400 yonga seti ile gelebilir



Mobil teknoloji dünyasında güvenilir iddiaları ve sızıntıları ile bilinene Digital Chat Station, Weibo platformu üzerinde Oppo Find X8 ailesi hakkında konuştu. Bu iddialara göre Oppo Find X8 ve X8 Pro, MediaTek’in önümüzdeki haftalarda tanıtacağı Dimensity 9400 yonga setinden güç alacak. Find X8’in 6.5 inç 1.5K çözünürlüklü bir ekrana sahip olması beklenirken Find X8 Pro’nun ise 6.7 veya 6.8 inç boyutunda 1.5K çözünürlüklü bir ekrana sahip olması bekleniyor. Ayrıca Pro modelin kavisli bir ekrana sahip olacağı da gelen bilgiler arasında.



Bazı kaynaklara göre Oppo Find X8 serisi, 6000mAh kapasiteli bataryalara ev sahipliği yapacak, böylece cihazlar batarya konusunda pazarın liderlerinden biri olacak. Ayrıca Find X8 serisinin Hasselblad lisanslı kamera sistemlerine yer vermesi bekleniyor. Tüm bunların yanı sıra Oppo Find X8 Ultra modelinde Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisine yer verilmesi bekleniyor. Merakla beklenen Find X8 ailesi muhtemelen 2024’ün sonlarına doğru tanıtılacak.

 




Kaynak:https://www.91mobiles.com/hub/oppo-find-x8-series-chipset-display-tipped/
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.