Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
439
Cevap
66062
Tıklama
558
Öne Çıkarma
Cevap: HONDA KULLANANLAR/ALACAKLAR MUTLAKA OKUSUN (3. sayfa)
T
5 yıl
Yarbay

Geçmiş olsun.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Yarbay

Geçmiş olsun sonuna kadar okudum talihsiz bir durum.olmus sizin adınıza.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Teğmen

rezalet gibi rezalet

gecmis olsun



D
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Hocam Gecmis olsun,bende 6 sene Civic Hb dizel kullanmis birisi olarak fikirlerimi sunayim..

1- Honda Sakarya Bayi-servisinin haklilik payi var..

2-Bu Type'r tamponlar ,arka sis farinin surekli acik kalmasi, ya da sekilli semali olmasi Honda'nin orjinal parcalari degil..Yani Sanayi'de orda burda kalitesizce taktirilan cin mali aksesuarlar..

3- Urfa'da ki bayide araci bu sekilde almis belli ki..Siz begenmissiniz, arac elektriksel yonden garantiden cikmis bir kere..

4-Garantiyi Urfa'da ki satin aldiginiz bayi verir..Yanlisiniz surda,bir sey olsa( oldu da ) Urfa'ya mi gideceksiniz Istanbul'dan?

5-Honda garantiye sokmamak icin binbir takla atar,en ufak seyde kullanici hatasi der..Sizin is bastan bitmis zaten..

6-Mesela ses sistemi taktiniz..Radyo-Teyp ile ilgili,hoparlor vs hepsi garanti disi kalir..Kacak vs olursa elektriksel anlamda ,neye zarar verdiyse o kisimda garantiden cikar..

7-Bu her marka icinde gecerli..

8-Mesela Honda ayak aydinlatma,kapi aydinlatma,konsol aydinlatma takar..Honda'nin orjinal parcasi,garanti kapsamindadir her zaman..

Tekrar gecmis olsun..Sizin tek muhattabiniz,araci aldiginiz yerdir..Yan sanayi urunun garantisi olmaz cunku..Aracada zarar vermis belli ki..

Bu yasadiklariniz ders niteliginde..Iste gorsel olarak Ek tampon vs taksa,spoiler vs birsey olmaz ama iş kaçak elektiriğe girdimi işler degisir...

Ön tampona da takiyorlar boyle led aydinlatmalar,sinyalle calisan falan..Sacma sapan isler..Sonucta kablo cekiyorlar bir yerlerden akim alarak..Bu da akuye zarar verebilir,watti nedir ne degildir kim bilir Çin mali dandik dundik isler...Tekrar cok gecmis olsun...Aldiginiz yeri arayip durumu anlatabilirsiniz ancak ne kadar yardimci olurlar muamma..
Doğru olabilir düşüncenize saygı duyarım ancak bugüne kadar 15 farklı marka araç kullandım ve hep aklımda şu intiba vardır örneğin; bir araca bir aksesuarı yetkili serviste 3000 tl ye yaptırırsın aynı aksesuarı sanayide 500 tl yaptırırsın yetkilide pahalı olmasının nedeni kaliteli malzeme kaliteli işçilik ve bir sorun olduğunda yetkili servis garantisinde olmasıdır diye düşünüyor idim.

Şahsi fikrim söz konusu parça aksesuar yada her neyse araca %1 bile zarar verme olasılığı var ise yetkili servis bunu ASLA TAKMAMALI ben gidip dışarıda yaptırmış isem tabi ona laf söz yok yetkili ne demek hondanın yetki verdiği onu temsil ettiği yer demek dandikse kötü ise yapmayacak ben şahsen dışarıda böyle bir işlemi asla yaptırmazdım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Yarbay

Bu ülkede işini doğru yapan tek bir kurum,kısım amiri müdürü müdürlüğü yok.tirnagin varsa başını karşıyacaksın.

Düşünsene iki çocukla bebekle ihtiyarla böyle seyler yaşadığını





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 28 Ocak 2020; 2:31:46 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
5 yıl
Yarbay

Honda ne alırım ne de aldırırım. Geçmiş olsun.



E
5 yıl
Binbaşı

Bence hondanın bir suçu yok. Bayi çakallık yapmış.
Bu aracın garntisi bozulmuşsa aldığınız bayiye buradan vurup iade veya değer kaybı tazminatı talep edebilirsiniz bence.
Nihayetinde sıfır ayarında ama garantisi bozulmuş ise ve sizede bu yönde bilgilendirme yapılmadıysa en az 10bin tl değer kaybı söz konusudur bence.
Bu şekilde binmeye devam etmek yine saatli bomba ile gezmek gibi. Şanzuman,motor vs garantisi de bozulmuş mu acaba o da önemli tabi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
5 yıl
Yüzbaşı

madem gidip tampona 5 bin tl verip niye serviste değiştiriyoruz 1.000 tele verip sanayide taktırmak daha mantıklı 20 bin tutan bady kiti 4 bine sanayide yaptır aradaki farkla 5 kere yolda kalsan yine kardasın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
5 yıl
Yarbay

Aynı sıkıntıları aynı araba ile Dünya da kaç ülkede yaşardık? Bir avrupa ülkesinde mesela aynı şeyler mi yaşanırdıı? Bence sorun hondada değil. Honda adına çalışan servis-çekici vs de yani, bizim insanımızda. Ahlak-iş ahlak, insanlık bitmiş diyip duruyoruz ya, durum bu. Kağıt üzerinde muhteşem olup da sokakta tıkır tıkır işleyen neyimiz var ki honda nın suçu olsun. japonyadan adam gönderip bunları mı diksinler servislerin bayilerin başına.

Geçmiş olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemil-mustafa -- 28 Ocak 2020; 8:31:54 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

H
5 yıl
Teğmen

Vallaha kimse yanlış anlamasın. Yıllardır 6 araç değiştirdim genlik zamanlarımdan itibaren. Bir tana bile şehir dışından araç bakmadım. Bıraktım şehir dışını komşu yerlerden dahi bakmadım. Gitmesi bir dert, alması ayrı bir dert, sorun olduğunda uğraşması apayrı bir dert. Şehir dışında neredeyse arabasına göre 7 - 8 bin tl fiyat oynamasına rağmen merak edip bile bakmadım.

Yaşanılan durum net şekilde cinnetlik bir durum. Çekilen çilenin parasal bir karşılığı bile yok. Kesinlikle bayiyi dava etmelisiniz fakat elinizde bir yazılı evrak yok ise işiniz zor. Bakın birisi size bu arabada şu var şöyle garanti veriyoruz. Şunu taahut ediyoruz diyorsa bunları yazılı olarak talep edin. Sözle, sözlü konuşmalar ile hiç bir şeyde haklı çıkamazsınız.

Her yaşanılan bir tecrübedir. Bununla geçmiş olsun.



S
5 yıl
Binbaşı

Burada Honda'nın gezici servis göndermemek dışında bence bir hatası yok. Sorumlu tamamiyle parçaları takan servis onuda hukuki yollardan çözebilirsiniz.



D
5 yıl
Yarbay

Geçmiş olsun, gerçekten rezalet. Honda sizi servise getirip misafir edip mevzuyu çözdükten sonra konu bizden değil masraflar sizin dese okey. Ama gece gece süründürmesi bence doğru değil.

ANCAK bu konu siz de dahil kendini çok hızlı sanan oo aracım type r heryerinden ışın kılıcı gibi ışıklar çıkıyor sislerim led arka sislerim açık her yerde makas atarım eşşek kadar spoilerım var en hızlı ve öfkeli benim aksesuarı takanlara ibret olur umarım.



U
5 yıl
Çavuş

Sanki gavur memleketteymişsin gibi okudum, çok geçmiş olsun.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

Geçmiş olsun kardeş ama hatanın çoğu sende. Apaçi ruhunun cezasını çekmişsin. Ne işin olur TypeR aksesuarı takılı arabayla? Araba gerçek bir TypeR mı? Hayır. Apaçi görünümlü ve iyi yürümeyen bir araba. Her musibette bir hayr vardır derler. Artık bu sayede, bu teneke Civiclerden uzak durmayı öğrenmişsindir.
Yaşadığın olaya bir de olumlu yönden bak, yarın 70 yaşına geldiğinde bu yaşadıklarını güzel bir anı olarak hatırlayacaksın.
Kardeş geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim ama bu apaçi mapaçi ayıp oluyor biraz ben gidip arabaya öküz böğürten eksoz takmadım, kafam kadar bass takıp insanları rahatsız etmedim arkaya at nalıda takmadım ardı önü ön arka tampon olan bir aracı tercih ettim ki onu da ben taktırmadım takılmışı vardı hoş durduğu için tercih ettim bu bizi apaçi yapmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay

Forumda hiç beğenilmeyen Renault hem de üvey markası olan Dacia aracımız için kendi hatamızdan ötürü yeni aldığımız aracımızın aküsünü bir tanıdığın ricasını kıramayıp aracına takviye yapmaya çalışırken bitirmemiz ve aracın kontağa hiç tepki vermemesi üzerine yol yardım ekibini 40 km öteye göndererek hem diğer işlemleri yapıp aracımızı çalışır hale getirmiş hem de akümüzü ücretsiz sıfırıyla değiştirip gitmişti. Honda konuları beni şaşırtıyor, bu firmaya yakıştıramıyorum bu işleri. Ancak bir yandan da ortaya çıkan bu kadar rezaletten sonra yine de kapısında kuyruk olan, arabasına daha da bağlanan hondacılara şaşıyorum. Geçmiş olsun, söylenecek şey yok.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Yüzbaşı

Göçüğe köpük sıkan zihniyetten fazla bişey beklememek lazım...



N
5 yıl
Yarbay

Honda araç düşünüyordum bunu okuduktan sonra tövbe ettim.

Hyundai bakacağım en azından servisi baya ilgili ve sorunları çözüyorlar.

Fiat yada Renault'ta olabilir ama HONDA mı ASLA almayacağım araçlar arasına ekledim.

Şunu bana yapsalardı ne yetkili servis kalırdı nede mahkemeliği söke söke alırdım.



H
5 yıl
Yarbay

hocam çok geçmiş olsun.

ülkemizde maalesef yanlış bir algı var bu araba servisleriyle alakalı.bunu izah etmeye çalışayım.bunlar tamamen benim şahsi fikirlerimdir,gözlemlerimdir.

şimdi bir üretici var,bir de bu üreticilere bağlı 'yetkili servis'ler var. bu aradaki bağ enteresan.
bu aradaki bağ bizim düşündüğümüz gibi kuvvetli değil maalesef.her sorunumuzu bu 'yetkili servsiler çözer' diye düşünüyoruz doğal olarak.ancak yetkili servisler üreticilerin taşeronları diyebiliriz.taşeron sistemini herkes iyi-kötü, az-çok biliyoruz ve yaşıyoruz.

çoğu sorun maalesef yetkili servislerden üreticilere direkt gitmez.çünkü üreticilerin istedikleri kurallar/evraklar vs. yetkili servislerde tam manasıyla yapılamayabiliyor.buradaki eksiklik kalifiye eleman eksikliği ya da var olan personelin eğitimsizliği,patron çıkarlarına çalışan müdürler,müdür çıkarlarına çalışan şefler,müşteri memnuniyetini bilmeyen/önemsemeyen çalışanlar ve son olarak işine gelmeyen işleri yapmayan 'servis' sistemi.

işçilere düşük maaş veren 'sistem' de bunların üstüne tuz biber.

kısaca sorunlar çok.bunları biz son tüketiciler çözemeyiz.

yetkili servislerde sorunlarınızı çözemiyorsanız üstelemeden üreticinizin Türkiye organizasyonuyla direkt iletişime geçmenizi;
yetkili servisleri,ustaları,danışmanları,müdürleri aradan çıkarmanızı nacizane tavsiye ederim.

tabi bi yerlerde tanıdık iyi ustalarınız varsa yukarıdakilerin hiç birine gerek kalmayabilir.burası sonuçta Türkiye.

tekrar geçmiş olsun. bu yaşadıklarınızı farklı markalarda da yaşayabileceğinizi unutmayınız.bütün markalar aşağı yukarı benzer sistemlerle iş yürütüyorlar ülkemizde.

belki kaskonuzdan daha iyi çözümler alabilirsiniz bu gibi durumlarda(pek çok durumda).çünkü sigorta şirketlerinin kök söktürmedği insan yoktur memleketimizde.




_____________________________

Eski kullanıcı adı: muammer816


T
5 yıl
Yüzbaşı

Göçük olayında sergiledikleri tavırlardan sonra honda bitmişti zaten. Bunu bile bilede gidip 150 160lar verilmezdi kusura bakmayın. Fiyatlar yükselmeye başladığından beri araçlarda sorunlar bitmiyor. Eskiden ucuzken haliyle parçalarda ucuzdu. adamlar yeterki geri gelip başıma bela olmasın diye sağlam yapıyolardı. Artık parçalarda pahalı olunca dandik malzemeden yapıp sürekli servise araç girsin isteniyor. Yazık.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
5 yıl
Yarbay

Hondayi sevmem. Ama bu konuda suçu oldugunu dusunmuyorum. Katlanmaniz gereken bir durum bu, sonradan yapilmis bir tuningin sorun oldugu ariza



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >