Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
835
Tıklama
2
Öne Çıkarma
HEYELANIN SORUMLUSU KİM?AKPNİN RANT AŞKI-BEDEL 8 ÖLÜ
C
9 yıl
Er
Konu Sahibi

Hopa'da sel ve heyelan felaketi: Korku filmi gibi

Artvin'deki sel ve heyelanı Hopa Belediye Başkanı "son 50 yılın en büyük felaketi" diye tanımlarken, çevreciler bu durumun bölgedeki yol ve HES yapımlarından kaynaklandığını savunuyor. Selin Girit'in haberi.
25 Ağustos 2015 18:56
PaylaşTweetlePaylaşPaylaşGönder
Selin Girit

BBC Türkçe

"Artvin'den Rize'ye gidiyorduk. Anormal yağmur vardı. Silecekler yetişmiyordu. Hopa'ya ulaşamadan yolda iki yanımıza heyelan düştü. 3-4 saat mahsur kaldık. Ne ileri gidebildik ne geri..."

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, Hopa'da etkisini gösteren, 8 kişinin ölümüne yol açan sel ve heyelan felaketini bizzat nasıl yaşadığını böyle anlatıyor.

"Hopa'daki manzara anlatılacak gibi değil..." diyor.

"Bütün caddeler çamur içinde. İnsanlar iş yerlerini temizlemeye çalışıyorlar. Elektrik yok. Su yok. Ölenleri bulmaya, çöken evlerin altındakileri çıkarmaya çalışıyorlar. Bir korku filmi gibi Hopa."

'Doğal afet değil'
Artvin'in Hopa ilçesinde etkili olan sel ve heyelanlarda şimdiye dek sekiz kişi hayatını kaybetti. Bir çocuk hala kayıp. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan'ın sözleriyle, yaşananlar ilçe için "son 50 yılın en büyük felaketi"...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hopa'ya yaptığı ziyarette ilçeye 12 saatte metrekare başına 255 kilogram yağış düştüğünü açıkladı; acil çalışmalar yapıldığını, ulaşılamayan köy ve mahallelere müdahale edildiğini belirtti.

Ancak Bakan Eroğlu, Hopa'da protestolarla da karşılandı. Bir protestocu "Kentleşmeyi bozdunuz, etrafı ıslah ettiniz, dereleri kuruttunuz. ... Dereleri beton yaptılar, geldi aldı canımızı" diyordu.

Bir diğeri ise tepkisini "Karadeniz Sahil Yolu'yla, barajlarla bu ülkeyi baltaladınız, dereleri sattınız. HES'ler (hidroelektrik santral) sellere neden olmayacak dediniz, sellere neden oldu" sözleriyle gösteriyordu.

Derelerin Kardeşliği Platformu Sözcüsü Ömer Şan da bu eleştirilere katılıyor.

Şan, "Yaşananlar doğal afet falan değil. Düpedüz siyasi bir felaket yaşanıyor." diyor. Gerekçesini ise şöyle açıklıyor:

"Doğu Karadeniz bölgesi özellikle Karadeniz Sahil Yolu denilen ve Samsun'dan Hopa'ya kadar uzanan duble yolla adeta katliama açıldı. On yıllarca taş ocakları kuruldu bölgede. Gelişigüzel yollar yapıldı."

"Hiç hesap etmediler bu bölgenin topografik yapısını, dik yamaçların neye gebe olacağını."

"Bitki örtüsünü yok ettiler. Deniz kenarlarını doldurdular. Derelerin, nehirlerin önünü kestiler. Dere yataklarını, havzalarını daralttılar, doldurdular. Sonra HES (Hidroelektrik Santral) projeleri gündeme geldi. Doğanın katili olan insanların da katili oluyor."

Sulak bölge neden imara açıldı?
Karadeniz bölgesi son yıllarda sık sık sel ve heyelan felaketleri yaşıyor. Örneğin 2009'da Artvin Borçka'da beş kişi, 2010'da Rize Gündoğdu'da 12 kişi sel sularına kapılarak ya da heyelan altında kalarak ölmüştü.

Son 10 yıl zarfında bölgede 100'e yakın kişinin bu şekilde öldüğü belirtiliyor.

Çevreciler, bu sonuçta rant kaygılarının, yanlış yapılaşmanın, devletin kontrollerdeki ihmalinin de rol oynadığı kanaatinde.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'ndan Baran Bozoğlu, Hopa'da yoğun bir yağış olduğunu, buna karşın belli ihmallerin yaşandığının da gözardı edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Bozoğlu, Hopa'da ölümlerin en çok yaşandığı Sundura mahallesini örnek veriyor ve şöyle diyor:

"Sundura, zamanında sulak alan olan bir bölge. Suyun toplandığı, yoğun yağmurun doğa tarafından emildiği bir bölge. Bu alan imara açılmış. Buraya binalar yapılmış. Kuşkusuz bu durum yaşananların şiddetini de çok arttırdı."

Baran Bozoğlu, denize paralel yapılan Karadeniz Sahil Yolu'yla derelerin denizle buluşmasının engellendiğini, yol altından geçen su kanallarının sürekli açık tutulması gerektiğini ancak bu noktalarda bakım yapılmadığını da söylüyor.

Acilen bir taşkın planı ve bir acil eylem planı yapılması gerektiğini belirten Bozoğlu, sinyalizasyon sistemi olmamasının da çok büyük eksiklik olduğunu vurguluyor.

Çarpık yapılaşma
Baran Bozoğlu'na göre, Hopa'da yaşanan felakette temel problem tek başına HES'lerle alakalı değil; asıl sorun dere yataklarındaki yapılaşma, derelerin yol kenarına örülen duvarlarla ya da taş ocaklarından gelen hafriyatın dökümüyle daraltılması...

Ancak HES'lerle ilgili sorunlar da var. Baran Bozoğlu, HES'lerle ilgili olarak yanıtlanması gereken şu soruyu yöneltiyor:

"Bu kadar yoğun bir yağış olduğu anda, oradaki barajlar örneğin Borçka barajı ya da etrafındaki diğer HES'lerin ne kadar su bırakacakları ya da ne kadar su tutacaklarına dair DSİ'ye (Devlet Su İşleri) bilgi geçen bir sistem yok. Barajların kapakları açıldı mı açılmadı mı? Onu bile bilmiyoruz."

Karadeniz bölgesinin çok büyük bir risk altında olduğunu, benzer felaketlerin artarak devam edeceğini söyleyen Bozoğlu, Yeşil Yol da dahil birçok projede ÇED süreçlerinin doğru uygulanmamasının sorunların temelini oluşturduğunu savunuyor ve şöyle diyor:

"Sulak alanı imara kim açtı? Bina yapılmasına kim izin verdi? HES yapılması sürecinde dere yataklarını kim daralttı? Dere yataklarına hafriyat kim attı? Bu sorulara cevap verilmeden ülke olarak hiçbir ilerleme sağlayamayız."

Baran Bozoğlu, küresel iklim değişikliğiyle birlikte, Birleşmiş Milletler raporlarında da belirtildiği üzere Karadeniz Bölgesi'nde yoğun bir yağış rejimi değişikliği olacağına da dikkat çekiyor.

Sıcaklığın 2 derece artmasıyla, 2050 yılına doğru deniz seviyesinin yükselerek Karadeniz'in yaklaşık 70 metre içerilere taşınacağını söyleyen Bozoğlu, Türkiye'nin küresel iklim değişikliğine karşı acilen hazırlanması gerektiğini savunuyor.

CİNAYETİ KİM İŞLEDİYSE İSTİFA ETSİN!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma10 -- 25 Ağustos 2015; 19:58:48 >

T
9 yıl
Yarbay

Yav 300 civarı madenciden sonra bile pişkin pişkin madenci yakını dövdüler şey yaptılar 8 ölüden bir şey olmaz bir açıklama yaparlar tamamdır iş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Teğmen

baraj yapımı heyelena neden olmuşmuş

açın okuyun ya heyelan neden olur diye.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Teğmen

quote:

Elektrik yok. Su yok.



bir haberde "hes" lere ...ok atıp sonrada elektrik-su olmamasından şikayet etmek çok iyi bir kafa.



K
9 yıl
Binbaşı

Google dan kopyala yapistir, sonrada cahillik boyle bisey de. Acaba kendinimi tarif etmissin anlamadim.

Google iflas falan etse haliniz nice olur merak ediyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @charisma10
C
9 yıl
Yüzbaşı

Depremi Allah`in bir lanet sanip inanan adamlarin burada akpyi aklama calismalarina guluyorum.


yazinca da ceza aliyorsun ?

Sizce adil mi bu ? adam insanlarin sinirinde oynuyor. fake hesaplarla buraya gelip biseyler yaziyor. sancaktar nicki banlaniyor, burad ata osmanli ile milleti galeyana getiriyor. hayir bunu da cevap veremedikleri konulari kapattirarak yapiyorlar ?

sizce bu insanklara farkli durumlar bildiren sifatlar kullanmak suc mu ?



C
9 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

quote:

Orijinalden alıntı: charisma10

quote:

Orijinalden alıntı: m_alone



baraj yapımı heyelena neden olmuşmuş

açın okuyun ya heyelan neden olur diye.

cahillik böyle bişey işte dostum kusura bakma ama..

Heyelan riski eğimlerin fazla olduğu sahalarda artmaktadır. Bazı sahalarda, fay yamaçları dik eğimlerin oluşmasına sebep olarak heyelanları kolaylaştırmaktadır. İnsanlar, kanallar ve yollar açarak veya yol ve maden kazılarından çıkan toprakları denge açısına erişmiş bulunan yamaçlar üzerine atarak da heyelan oluşumuna sebep olan koşulları hazırlamaktadırlar. Gevşek unsurların denge açısını herhangi bir sebeple aştığı durumlarda heyelan meydana gelir. Toprağın çökmesidir.

Toprak kaymasının nedenleri nelerdir?
Asıl heyelanlar

Bunların oluşumunda su, hazırlayıcı bir rol oynar. Fakat asıl heyelan kütlesi, su ile hamurlaşmış halde değildir. Kuru bir kütle halinde, fakat kaymaya uygun bir zemin üzerinde yer değiştirmiştir. Bu tip heyelanlar Türkiye’de sık sık oluşurlar. Bu heyelanların en büyük olanları, genellikle bol yağışlı ve dik eğimli sahalarda, özellikle kuvvetle yarılmış, nemli ve litoloji bakımından da elverişli olan Kuzey Anadolu dağlık alanında oluşmuştur.

Göçmeler

Heyelanın hareket bakımından farklı bir başka tipini oluştururlar. Bu tip heyelan bir kaşığa benzeyen konkav kopma yüzeyleri boyunca dönerek yer değiştiren kısımlardan oluşur. Kayan kısımlardan her biri, geriye doğru çarpılır. Bunun sonucunda, kayan kütlelerin ilksel eğimleri değişir ve bunların yüzeyleri kopma yarasının bulunduğu tarafa doğru yeni bir eğim kazanır. Yamaçların alt kısımlarının akarsular, dalgalar gibi etkenler tarafından fazla oyulması göçme şeklindeki heyelanların başlıca sebebidir.

Toprak kaymasını etkileyen faktörler


Kuvvetli eğim: Eğim, heyelan ve toprak kaymalarını oluşturan en önemli faktörlerdendir. Çünkü yamaç eğimi arttıkça yamaçtaki kütleler daha kolay yer değiştirir. Karadeniz, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri eğim ve yükseltinin fazla olmasına bağlı olarak heyelanın sıklıkla görüldüğü yerlerin başında gelir. Yer şekillerinin daha sade ve eğimin az olduğu İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Marmara bölgelerinde ise heyelanlar daha azdır.
Yağış: Yağışın artması toprak kaymasını da artırır. Çünkü yağışlarla ya da kar ve buz erimesi sonucu tabakaların arasına sızan sular sürtünmeyi azaltarak kütlelerin kaymasına neden olur. Ülkemizdeki heyelan olaylarının büyük bir kısmı toprak neminin ve yağış miktarının fazla olduğu mevsimlerde oluşur.
Kaya ve toprakların özellikleri: Arazilerdeki killi taş ve topraklar bol miktarda su emerek yumuşar. Toprakların gözenekli yapıda olması da tabakaların arasına suların sızmasına neden olur. Bu durumun görüldüğü yerlerde heyelanlar fazladır. Buna karşılık suyu emmeyen sert kütlelerin bulunduğu arazilerde heyelan oluşumu azdır.
Tabakaların durumu: Tabakaların eğim yönünde uzanması heyelan olayını artırır.
Yerçekimi: Yamaçta bulunan kütleler yerçekimine bağlı olarak aşağıya doğru çekilir. Çekim gücü sürtünmeyi aştığı anda kütleler hareket eder.
Doğal afetler-Beşeri faktörler: Deprem, sel gibi doğal etkenler de heyelanı artırmaktadır. Ayrıca yol, tünel, baraj yapım çalışmaları yamaçların doğal dengesini bozarak heyelanlara neden olur.
Toprak kaymasından nasıl korunuruz

Dik ve çıplak yerler bitki örtüsü ile kaplanmalıdır. Zemin sertleştirilmelidir.
Yolların heyelan bölgelerinden uzağa yapılmasına çalışılmalıdır.
Dik yerlerin etek kısımları fazla kazılıp oyulmamalıdır. Gerekirse destek duvarı yapılmalıdır.
Akar su yatakları dayanıklı duvarla kontrol altına alınmalıdır.
Yol yapımında yarmalar fazla dik ve derin açılmamalıdır.
Arazi çalışmaları yapılarak heyelan ihtimali fazla olan yerlerin yerleşime açılmaması gerekir.
Ağaçlandırma yapılması da toprak kayması riskini en aza indirir.


İnsanları yaftalamadan önce herşeyde kolaya kaçmayı bırakın. Kendiniz gibi düşünmeyen herkesi akp li zannetme hastalığından da kurtulun. Ben akpli değilim, akp den tek kuruş karım yok, hatta ve hatta hiçbir partiyede üye değilim sizin gözünüzde itibar kazanmak için önce bunu ispatlamamız mı gerek. İşin içine aileyi karıştırmanda çok büyük terbiyesizlik düzgün iki kelime konuşamayan sadece kendi doğrularına inananlar olmaktan kurtul.


alıntı yaptığın yazıda sadece barajlarla ilgili aşağıdaki yer var burada ne demek istiyor okudun mu ?

quote:

Ayrıca yol, tünel, baraj yapım çalışmaları yamaçların doğal dengesini bozarak heyelanlara neden olur.


barajlar yapılırken kontrolsüz şevler bırakılırsa heyelan olabilir diyor

barajlar yapıldığı için heyelan oluyor demek başka bir şey, baraj yaparken kontrolsüz şevler bırakılmış oralarda heyelan gerçekleşmiş demek bambaşka birşey.


sen kesinlikle akpye oy atmış birisin...algı yönetimi yapmaya çalışıyosun ben akpli değilim şeklinde..

hes yapılırken dereyi daraltmak,doldurmak heyelana neden olur mu olmaz mı doğa uzmanı arkadaşım?

aşağıdaki yazıyı düzgün oku bir daha..

derelerin Kardeşliği Platformu Sözcüsü Ömer Şan da bu eleştirilere katılıyor.
Şan, "Yaşananlar doğal afet falan değil. Düpedüz siyasi bir felaket yaşanıyor." diyor. Gerekçesini ise şöyle açıklıyor:
"Doğu Karadeniz bölgesi özellikle Karadeniz Sahil Yolu denilen ve Samsun'dan Hopa'ya kadar uzanan duble yolla adeta katliama açıldı. On yıllarca taş ocakları kuruldu bölgede. Gelişigüzel yollar yapıldı."
"Hiç hesap etmediler bu bölgenin topografik yapısını, dik yamaçların neye gebe olacağını."
"Bitki örtüsünü yok ettiler. Deniz kenarlarını doldurdular. Derelerin, nehirlerin önünü kestiler. Dere yataklarını, havzalarını daralttılar, doldurdular. Sonra HES (Hidroelektrik Santral) projeleri gündeme geldi. Doğanın katili olan insanların da katili oluyor."
Sulak bölge neden imara açıldı?
Sundura, zamanında sulak alan olan bir bölge. Suyun toplandığı, yoğun yağmurun doğa tarafından emildiği bir bölge. Bu alan imara açılmış. Buraya binalar yapılmış. Kuşkusuz bu durum yaşananların şiddetini de çok arttırdı.
Baran Bozoğlu
Karadeniz bölgesi son yıllarda sık sık sel ve heyelan felaketleri yaşıyor. Örneğin 2009'da Artvin Borçka'da beş kişi, 2010'da Rize Gündoğdu'da 12 kişi sel sularına kapılarak ya da heyelan altında kalarak ölmüştü.
Son 10 yıl zarfında bölgede 100'e yakın kişinin bu şekilde öldüğü belirtiliyor.
Çevreciler, bu sonuçta rant kaygılarının, yanlış yapılaşmanın, devletin kontrollerdeki ihmalinin de rol oynadığı kanaatinde.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'ndan Baran Bozoğlu, Hopa'da yoğun bir yağış olduğunu, buna karşın belli ihmallerin yaşandığının da gözardı edilmemesi gerektiğini söylüyor.
Bozoğlu, Hopa'da ölümlerin en çok yaşandığı Sundura mahallesini örnek veriyor ve şöyle diyor:
"Sundura, zamanında sulak alan olan bir bölge. Suyun toplandığı, yoğun yağmurun doğa tarafından emildiği bir bölge. Bu alan imara açılmış. Buraya binalar yapılmış. Kuşkusuz bu durum yaşananların şiddetini de çok arttırdı."
Baran Bozoğlu, denize paralel yapılan Karadeniz Sahil Yolu'yla derelerin denizle buluşmasının engellendiğini, yol altından geçen su kanallarının sürekli açık tutulması gerektiğini ancak bu noktalarda bakım yapılmadığını da söylüyor.
Acilen bir taşkın planı ve bir acil eylem planı yapılması gerektiğini belirten Bozoğlu, sinyalizasyon sistemi olmamasının da çok büyük eksiklik olduğunu vurguluyor.
Çarpık yapılaşma
Baran Bozoğlu'na göre, Hopa'da yaşanan felakette temel problem tek başına HES'lerle alakalı değil; asıl sorun dere yataklarındaki yapılaşma, derelerin yol kenarına örülen duvarlarla ya da taş ocaklarından gelen hafriyatın dökümüyle daraltılması...
Ancak HES'lerle ilgili sorunlar da var. Baran Bozoğlu, HES'lerle ilgili olarak yanıtlanması gereken şu soruyu yöneltiyor:
"Bu kadar yoğun bir yağış olduğu anda, oradaki barajlar örneğin Borçka barajı ya da etrafındaki diğer HES'lerin ne kadar su bırakacakları ya da ne kadar su tutacaklarına dair DSİ'ye (Devlet Su İşleri) bilgi geçen bir sistem yok. Barajların kapakları açıldı mı açılmadı mı? Onu bile bilmiyoruz."
Karadeniz bölgesinin çok büyük bir risk altında olduğunu, benzer felaketlerin artarak devam edeceğini söyleyen Bozoğlu, Yeşil Yol da dahil birçok projede ÇED süreçlerinin doğru uygulanmamasının sorunların temelini oluşturduğunu savunuyor ve şöyle diyor:
"Sulak alanı imara kim açtı? Bina yapılmasına kim izin verdi? HES yapılması sürecinde dere yataklarını kim daralttı? Dere yataklarına hafriyat kim attı? Bu sorulara cevap verilmeden ülke olarak hiçbir ilerleme sağlayamayız."



G
9 yıl
Yarbay

fox haberde gördüm adam dövünüyorda dövünüyor bende tv başında bittim

adam çok kötüydü Allah sabır versin.

dediğin gibi oraya ruhsat verilmesi doğrumu araştırılamsı lazım.

ve 3 dönemdir kimse orayı bitirememiş başka partide varmış galiba
baba video çekmiş belediye gitmiş kimse dinlememiş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 25 Ağustos 2015; 23:23:20 >


Bu mesajda bahsedilenler: @-NightFLY
G
9 yıl
Yarbay

demek bu olayda böyle kapanacak takdiri ilahi deyip geçeceğiz.

Selde 13 Kişi Öldü Savcı Takipsizlik Kararı Verdi

Hopa, Samsun mu olacak?


Hopa’da yaşanan ve 8 kişinin hayatını kaybettiği sel ve heyelan faciası akıllara sadece 3 yıl önce Samsun’da meydana gelen faciayı getirdi. Temmuz 2012′de Samsun’un Canik ilçesinde meydana gelen sel faciasında 13 kişi hayatını kaybetmişti. 13 kişiden 5′i TOKİ konutlarındaki bodrum katlarında can vermişti. Olay ile ilgili yürütülen savcılık soruşturması ise kısa süre önce tamamlandı. Aralarında belediye yetkililerinin de olduğu şüpheliler hakkında yürütülen soruşturmada savcılık takipsizlik kararı verdi.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/hopa-samsun-mu-olacak-920908/


Sel suları kaçak çöp dağını ortaya çıkardı

http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/hopa-da-sel-sulari-kacak-cop-dagini-ortaya-cikardi_118640

HOPA BELEDİYE BAŞKANI: ARA SIRA ÇÖP DÖKTÜK

Hopa Belediye Başkanı AK partili Nedim Cihan, bölgede yıllar önce oluşturulan depolama alanına kendilerin de ara sıra çöp döktüğünü belirterek, "Bu alana daha önceleri çöp dökülmüş. Bizde ara sıra o alana çöp döktük. Sel sırasında çöpler sularla sürüklenerek sahile indi. o alanı temizleyeceğiz" dedi.

Arhavi Belediye Başkanı AK Partili Coşkun Hekimoğlu ise, o bölgede yıllar önce çöp depolama alanı oluşturulduğunu belirterek, "Benim dönemimde oraya çöp dökülmedi. O bölgeye çöp dökmeyi uygun bulmadım. Hatta, 'Dökülen çöpler bir gün sel olursa sahile iner' diye uyarım da olmuştu. Dediğim maalesef çıktı. Ortada kötü bir görüntü var" diye konuştu.

SOMA'YA 'FITRAT' DİYEN ZİHNİYET, HOPA'DA 'TAKDİRİ İLAHİ' DİYOR'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 500 yılda bir yağan şiddetli yağmurdan bahsettiğini hatırlatan ve ‘Takdiri ilahi' diyerek hükümetin sorumluluğunu unutturmaya çalıştığını kaydeden Yavuz şöyle konuştu:

"Soma'da 301 madencinin ölümüne, 'Fıtrat' diyen zihniyet, Hopa'da 'Takdiri ilahi' diyebilmektedir. Bu zihniyet devam ettiği sürece su taşkınları ve felaketler devam edecektir. Çünkü Samsun'da, İstanbul'da ve birçok bölgemizde daha önce yaşanan felaketlerden hiç ders alınmamıştır. 'Dere ıslahı' adı altında derelerin betonlaştırılması, dere yataklarının daraltılması, dere yataklarının imara açılarak güvenli olmayan bölgelere konut inşa edilmesinin felakete neden olduğu tüm uyarılarımıza rağmen gözardı edilmiş, insanlarımızın hayatı pahasına bu uygulamalar devam ettirilmiştir. Dere yataklarının imara açılması ile ortaya çıkan rant, insanlarımızın hayatından daha mı değerlidir?"

http://www.milliyet.com.tr/sel-sulari-kacak-cop-dagini-ortaya-gundem-2108544/
http://www.zaman.com.tr/gundem_hopada-cizme-fiyati-sikayeti_2313084.html



İ
9 yıl
Yarbay

Somadaki 301 işçi rant için öldürülmedi mi?

40 günde 60 asker-polis koltuk uğruna ölüme yollanmadı mı?

Ermenek'te 50 işçi,

Samsun TOKİ konutlarında 10 kişi

Rtenin imam hatipten arkadaşı torunlar inşaatta 10 işçi...

Tersanelerde binlerce işçi..

Hepsi rant için,bile bile ölüme yollanmadı mı?

Akp dediğin nedir arkadaş?

AH ile KALKINMA PARTİSİ



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Black Hawk.

Ulan doğal afeti bile AKP e yıktıniz ya artık sizde beyin olduğundan bile şüpheleniyorum.

Haklısın hocam.Hesten kaynaklandığını iddia ediyorlar ama Hopada HES yok.

ALINTI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı; Hopa’da HES yok
0Sitene Ekle
ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Artvin’de yaşanan sel felaketinin ardından bu durumun, HES’lerden kaynaklandığına dair kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulduğu ileri sürülerek, "Basında bazı odakların yaptığı açıklamalar tamamen bilgisizlik ve ideolojik yaklaşımlar ile yapılan açıklamalardır. Çünkü Artvin ilimizin Hopa ilçesinde ne işletmede ne de inşa halinde olan hiçbir hidroelektrik santrali (HES) bulunmamaktadır. HES’lere karşı yürütülen bu ön yargının anlaşılması mümkün değildir. HES’ler iddia edildiği gibi sellere ve heyelanlara sebep olmamakta, aksine önleyici rol üstlenmektedir" denildi.

http://www.dha.com.tr/orman-ve-su-isleri-bakanligi-hopada-hes-yok_1010925.html


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
9 yıl
Yarbay

G
9 yıl
Yarbay

'AĞLAMAYIP DUA EDECEĞİZ''

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ardından hayatını kaybedenlerden Nermin Demir’in, Hopa ilçe merkezindeki evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Bakanla sohbet eden vatandaşlar, özellikle su kanallarının yetersizliğinden yakındı. Daha sonra da Nermin Demir’in tabutunun başına gelen Eroğlu, duaya katıldı, “Mekanı cennet olsun, şehitler makamına ulaşsın. Ağlayıp isyan etmenin anlamı yok” dedi. Bakanın bu sözü üzerine duayı yaptıran imam da, “Ağlamayıp dua edeceğiz” diye gözyaşı döken kadınları uyardı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29900675.asp



A
9 yıl
Yüzbaşı

17 ağustos depreminin düzce deprem inin sorumlusunu bulabildiniz mi?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 yıl
Yüzbaşı

Madem artık siz de anladınız açıklıyorum. Saklamanın manası kalmadı. Dünya'da ne kadar felaket, illet, açlık, kıtlık, zulüm varsa sebebi AKP hükümetidir. Ve RTE'dir. AKP olmasaydı Dünya'mız güller bahçesi olurdu. Açık ve net.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Binbaşı

her şeyin sorumlusu akp dir. sözcü gazeteside levent kırcanın kanser olmasını akp ye bağladı nasıl kafa yapısı var bunlarda bahçeli en iyisini yaptı koalisyon yapıp sorumluluk almak varken herşeyi oturduğu yerden eleştirecek ohh mis
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam olun -- 30 Ağustos 2015; 21:23:19 >

O
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Orijinalden alıntı: Black Hawk.

Ulan doğal afeti bile AKP e yıktıniz ya artık sizde beyin olduğundan bile şüpheleniyorum.

Haklısın hocam.Hesten kaynaklandığını iddia ediyorlar ama Hopada HES yok.

ALINTI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı; Hopa’da HES yok
0Sitene Ekle
ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Artvin’de yaşanan sel felaketinin ardından bu durumun, HES’lerden kaynaklandığına dair kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulduğu ileri sürülerek, "Basında bazı odakların yaptığı açıklamalar tamamen bilgisizlik ve ideolojik yaklaşımlar ile yapılan açıklamalardır. Çünkü Artvin ilimizin Hopa ilçesinde ne işletmede ne de inşa halinde olan hiçbir hidroelektrik santrali (HES) bulunmamaktadır. HES’lere karşı yürütülen bu ön yargının anlaşılması mümkün değildir. HES’ler iddia edildiği gibi sellere ve heyelanlara sebep olmamakta, aksine önleyici rol üstlenmektedir" denildi.

http://www.dha.com.tr/orman-ve-su-isleri-bakanligi-hopada-hes-yok_1010925.html

Kaynak DHA olunca kimse ses çıkaramamış.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.