O

Binbaşı
21 Temmuz 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
103 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
5 yıl
Termostat 100 derece fazla ölçüyor.
İkinci el Lüxel börekçi midi aldım. Satan arkadaş yaşlı bir teyze kullanamadığı için geri getirdi 100 liraya vereyim dedi. çalışıyor mu diye baktık ? Sonra hemen aldım. Ama eve gelince çalıştırdıktan sonra tık diye kapatıyor. 200 dereceye ayarlıyorum 5 dakika bir zaman geçiyor ki bu 200 dereceye ulaşması için yeterli. Ama elimi içine sokuyorum 96.5 derece. :) (Elim termostat gibidir.) Son ayarına getiriyorum; eh işte, 25 dakikada pişen keki 1 saatte pişiriri.

Şu an durduğu yer serin. İçi 20 kusur derece. Ama termostat 125 derecede tık diyor.

Satan arkadaşa hemen kapatıyor yeterince ısıtmıyor dedim. Termostatında sorun olabilir gerekirse değiştiririz. Anlarım dersen bak almam dersen getir bakalım dedi.

Getir götür yapmadan ufak bi dokunuşla düzeltme imkanımız var mı ?
O
6 yıl
Benzinde çalışmama sorunu ?
Biraz uzun yazıyorum ama sıkılmazsınız.

Araç ford clx 1.6 SW 98 model. Modelin okadar önemli olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Ama yinede yazalım değil mi ?

Tam olarak ayaşadığım sorunu özetleyen bir başlık görmedim. Sabah çalışmama vs. şeklinde genelde. Ama bizimkinin bunla alaksı yok. cayır cayır sıcaktada buz gibi havada da aynı sorun.

Şimdi geçelim soruna ;


Araç eskiden gayet iyi çalışıyordu benzinde. Sonra birden çalışmamaya başladı. Hiçbir şekilde marş almadı. sıfırlama denen şeyi denedim olmadı. Birşeyler yaptılar çalıştıdlar iyiidi ama ne yaptılar hatırlamıyorum. Karbüratörle ilgili birşeydi yada beyinle.

Sonra bir müddet sonra yine benzinde çalışma sıkıntısı baş göstersi önce performanssız bir çalışma tekleme gaz yememe sonra yine çalışmama.

Uzun müddet benzinde çalışmadığı için lpg ile kullanıldı. Sonra sorunu incelemek istedim. Aracın altına yattım baktım şöyle. Sonra karbüratörün orada ki boruları yokladım.

Geçtim koltuğa. Konatğı açtım. Her zaman olduğu gibi kuvvetli bir pompa sesi geldi. Alttaki benzin ışığı bir kaç saniye yandı söndü.

Sonra marşa bastım gaz hiç dokunmadan ve aldı ilk seferde. 300 metre kadar iyi bir şekilde gitti araba ve sonra gaz yemedi. Benzin kalmadı diye 50 TL lik benzin aldık. Çok azdı çünkü. 1 km kadar gittik sonra gene benzin yemedi. Tekledi.

Ancak çalışıyor ve lpg ye geçinceye kadar sorun çıkarmıyor durduğu yerde. Peder bey bu şekilde 160 km kadar yol gitti. Her seferinde benzinle çalıştı araba ve lpg ye geçti yarım dakika içinde. Ancak bu yolculuğun sonunda yine sorun olmaya başladı. Güç bela çalıştırabiliyorum. 3 bin deviri anca görüyor gaza okadar basıyorum keyfi geldiğinde yiyor sonra istop etmeye doğru bi yol alıyor devir göstergesi. sonra birazcık gazpompalıyorum zarzor rolanti altında çalışır vaziyette klıyor yarım dakka filan sonra istop ediyor. Tekrar basıyorum aynı şey.

Çeyrek depo benzin gözüküyr ancak benzin ışığı yanıyor sönmüyor.

Bütün bunlar benin pompası mı bozuk ? Düzenli yakıt göndermiyor mu ?

Şamandıra mı bozuk ?

Araç hep az benzinde kullanıldığı için acaba filterede tıkanıklık mı var ?

Karbüratör sorunu mu ? yakıt karışımını ayarlayamıyormu ? Ama öyleyse neden yarım km düzgün bir şekilde gidebiliyor ?

Beyinde mi bir sıkıntı var ?

Ekstra olarak lpgde de şu oluyor; ikinci vitese geçince bayılıyor gibi oluyor biraz silkeliyor gaza yüklenince geçiyor.toparlıyor hemen.

Yani soracağım şu ki ;

Eğer depo sökülmeden ve benzin pompası değişmeden yapılabilecek birşeyler varsa onu yapalım önce. Basit çözümleri bir deneyelim.

Gerekirse bankadan kredi çekip depoyu fulleyelim. Başka türlü dolmaz bu depo.

Korktuğum şu;

Benzin pompası şamandırası ile birlikte değişecek 500 TL bir masraf gidecek ve sonuç olarak sorun çözülmeyecek.

O yüzden yapılabilecek birşeyler varsa onu yapalım diyorum. Hatta yapabilirsek kendimiz yapalım.

Sanayideki ustalar daha fazla zarar veremeyiz herhalde.

Yardım edecek herkese şimdiden teşekür.
O
6 yıl
Benim için - Hangi Linux distrosu - (Yeni, Güncel)Linux Mint, Ubuntu ve tüm dağıtımlar
- Bu dünyaya yeni ayak basacak arkadaş. Bu dünya özgürlük dünyasıdır. Kimsenin sana birşeyleri dayatmadığı istediğini seçmen için bir çok seçenek bulacağın bir dünyadır, kimsenin malı olmayan. Kullanan ve yararlanan herkese ait olan, yani senin olan. Bu dünya eski dünyana benzemeyebilir. Farklılıkları vardır. Biraz sabır isteyebilir. Alışman zaman alabilir. Sabırlı ve anlayışlı olursan sende bu dünyanın bir parçası olacak sende beklentin olmadan paylaşak yardım edecek ve yardım alacaksın. Ayrıca sorunlarla karşılaşabilirsin. Biz sana sorunsuzluğu ve kusursuzluğu vaat etmiyoruz. Biz sana özgürlüğü vaat ediyoruz. Biz kim miyiz ? Sadece senden önce bu dünyaya adım atmış olan sıradan bireyleriz -

Uyarı : Arkadaşlar genel itibari ile başlığın amacı ve içeriği bellidir.

Diğer sorular ve meseleler için yeni başlık açnızız.

Mesela , Burada istekleriniz doğrultusunda hangi GNU/Linux dağıtımını kullanacağınıza karar verdikten sonra kurulum ve kurulumdan sonraki öğrenmek istediklerinizle ilgili yeni başlıklar açın çekimeden.

Kısacası burada, biraz araştırmadan sonra hangi GNU/Linux dağıtımını kullanacağınıza karar veriyoruz. Daha sonra yeni başlıkta adım atacağınız bu dünyada size yardımcı oluyoruz.


Herkes tek tek konu açıyordu veya açılan genel konular çok eski. Yeniden burda açıyorum. Ve elimden geldiğince Güncel tutmaya çalışacağım.

- Öğrenci
- Doktor
- Memur
- Çiftçi
- İnşaatçı
- Oyuncu
- İnternetçi
- Donanımcı
- Yazılımcı
- Ev hanımı
- Gece Kuşu
- Kurgucu
- Sinemacı
- Çeşit çeşit medya ortamcı
- Videocu Radyocu

Yaptığınız işe

veya

İsteklerinize göre

size en uygun GNU/Linux Dağıtımını bulalım.

Bunun için,

İhtiyaçlarınızı -

Alışkanlıklarınızı -

İsteklerinizi -

Sırasıyla ve açık biçimde yazın.

Uzunca yazmaya hiç çekinmeyin.


Herkese bol özgür vakitler.

Dip Notlar:

Ben hacker olmak istiyorum hangi linux dağıtımını kullanmalıyım ? benzeri şeylere ve kali linux konularını içeren şeylere destek verilmeyecektir. Soğan yani Tor konusundada bir destek verilmeyecektir. Tabiki tails içinde destek yok..



Bi kaç anahtar kelime yazalım belki işe yarar.

Linux, Linux Mint, Ubuntu, fedora, peppermint, debian, Elementary OS, Deepin, Ubuntu Studyo, openSUSE, CentOS, Nutyx


Öneri:

Evet arkadaşlar bir çoğunuzun tamamen windowstan kurtulma isteği oluyor. Neler yaşadığınızı eski kullanıcı dönemlerimden ve teknik servislerde yaşadığım maceralardan gayet iyi biliyorum. Bilgisayarını kurşunlayan adamın yaşadığını benzer bir ruh haline sahip oluyoruz..

Ancak tavsiyem; yinede bir müddet'de olsun dual boot olarak kullanmanızdır. Mevcut windows un yanına diskinizde bir GNU/Linux kurmanızdır.

Windows a alışmanız veya tam olarak öğrenmeniz hemen olmadıysa GNU/Linux dünyasın da da herşey hemen olmayacaktır.

Bu yüzden birazcık sabır. Emin olun herşey güzel olacaktır.

Nerden mi biliyorum ? Çünkü ben sabredenlerdenim.
O
7 yıl
Performans sorunları bilgisayarımı yavaşlatıyormuş. Avast sen olsun yapma !
Arasıra uğradığım win bölüme güvendiğim ve yeterli olur dediğim avast'ı kurdum. Ancak aşağıda ki mesajla karşılaştım. Acaba neden böyle bir ayın oyun yapıyor avast sırf free kullandık diye mi ?

Varmı şu tür saçma mesajlarını engellemenin yolu ?

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Yani ne sorunu görmüşte yavaşladığına karar vermiş ? Alla alla..
O
7 yıl
İntel\u0027den aşırı ısınanan 7700k için açıklama : OC Yapmayın !(Muhtemel çözüm:delid)
Konuya en iyi olduğuu düşündüğüm delid videosunu ekledim.

Yakın bir zamanda yerli ve yabancı forumlar ani ısı yükselişi nedeniyle kullanıcılar intel i7 7700k başlıkları açmaya başladılar. İntel'in en iyi tek çekirdek performansına sahip bu bu işlemcinin ani ısı yükselişi sorunu olduğu ortaya çıktı. Kullanıcılar bu yükselişin işlemcinin içinde kullanılan ve ısı iletimi için kullunılan malzeme (termal macun yada pasta) kaynaklı olduğu konusunda hem fikir oldular. Bir çok kişi alternatif çözümler denerken bir çok kişi ise fiziksel olarak işlemciye müdahale ederek (delid) sorunu çözmeye çalıştı. Sorun tam olarak ortadan kalkmış değil. Bazı kullanıcılar ve uzmanlar halen sadece yanlış okunun sıcaklık değerleri olduğu ve işlemcide bir sorun olmadığını söylüyor.

Kullanıcılar sorunu çözecek bir bios güncellemesi beklerken "pcgamer" ın haberine göre intelden enteresan bir açıklama geldi :

Fazla sıcaklık istemiyorsanız OC (Hız Aşırtma) yapmayın.(İşlemci spesifikasyonlarıyla oynamayın) Ancak işlemcinin sonundaki "k" harfi bu işlemcilerin OC yapılmak üzere piyasaya sunulan bir işlemci olduğunu ifade ediyor ve dahası kullanıcılar standart kullanımda bunu yaşamaktan şikayetçiler.

İşte haber linki :

Intel tells Core i7-7700K owners to stop overclocking to avoid high temps
http://www.pcgamer.com/intels-tells-core-i7-7700k-owners-to-stop-overclocking-to-avoid-high-temps/


Muhtemel çözüm :

Delid işlemi yapma. Yani işlemcinin ısı dağıtıcı plakasını çıkararak (IHS) ısı dağıtımı için kullanılan macunu değiştirmek.



Videoyu izlemek için tıklayınız
O
8 yıl
Zen bizim için ne yaptın ?
Yazıyı silip öne çıkanları yazdım böyle okumak daha kolay olur belki
Öne çıkanlar :


Biraz daha yavaş olmaları ve güç tüketimlerinin biraz fazla olması dolaysıla geride kaldılar ve dizüstü bilgisayar kısmına da gelemediler. Dizüstü piyasının hemen hemen tamamında Intel’in sözü geçiyor. Öyleki bilgisayarımızın performansını öğrenmek isteyen ve bunun gigabyte’ ı(cigabaytı) kaç diye soran amcam, teyzem, eşim dostum inşaatcı arkadaşım bile laptop’un ‘i3’ mü ‘i5’ mi diye sorar oldu. Şimdilerde ‘i7’ mi, diye soruyorlar.


Bunları göz önünde bulundurursak zen mimarisine sahip işlemcileri neden bukadar beklediğimiz daha iyi anlaşışlır. Esasen bizim için çok ümitli bir bekleyiş bu. O kadar uzun zaman ki 2014 yılından beri söylentileri süre geliyor. Çeyrekler saymakla bitmedi. O çeyrek bu çeyrektir Zen i bekliyoruz. İlk çeğrek, ikinci çeğrek, üçüncü çeyrek, son çeyrek. Nihayet çeyrekler son buldu ve 2017 nin ilk çeğreğinde satışa çıkıyor. En azından öyle umuyoruz!!! Hemen önümümüzdeki günlerde piyasaya çıkmış olması ümidimiz.En güçlü tahminler mart ayının başını gösteriyor. (Mart ayı ! Anlaşılan bu Mart sadece kedilerin ayı olmayacak.)


İsminin birinci tekil şahıs ile uyumundan ve bi hayli gecikmesinden dolayı da üzerinden oldukça espiri yapıldı ? Zen’ i bekliyoruz bunca zamandır, Zen’ gelmez oldun. Zen’siz olmaz vs. Aslında üç aşağı beş yukarı bilindik konular. Ancak yinede bahsetmiş olmakta kısa bir özet geçmekte ve deyinmekte fayda var. Çünkü Ryzen’lerin piyasaya çıkışı öyle yada böyle, iyi yada kötü bir milat olacak.
Şuan da da iyi oluyor diye düşünüyorum.

Daha doğmamış çocuğa don biçenlere pek anlam veremiyorum. Bir marka hayranı olabilirsiniz ancak rakip firmanın iyi iş çıkarmasıda sizin için de iyi olacaktır haliyle. Rekabet ortamı olur ve çok sevdiğiniz o markanın çok sevdiğiniz ürününe daha ucuza kavuşursunuz. Ancak bazı marka tutkunları için bu tam tersi. AMD nin işlemcisi % 1 daha yavaş çıksında alay edelim diye pusuya yatmış durumdalar.

AMD fiyat olarak çok daha ucuz olduğu ve performans olarak daha üstün olduğu dönemde bile intel daha fazla satıldı şaşılacak biçimde. Her halde şu yukarıda bahsettiğim kitle(kimseler) nedeniyle böyle oldu. Belkide biraz da reklamların etkisi olmuştur. Zaten dişinden tırnağından artırdığı zar zor kazandığı parayı insanlar gereksiz yere harcamış oldu farkında olmadan bu düşünceye sahip olanlar yüzünden. Oysaki çok daha ucuza iyi performans ürünü alabilirlerdi. Elbetteki kurulacak sistemegöre her iki seçenekte değerlendirilir. Lakin tek derdi ihtiyacına kendine yetecek bir bir bilgisayar olan insanlar en pahalı intel ürününe yönelndirildiler çoğu zaman. hatta sadece ofis işleri yapacak olanlara bile.


Bir kere şu iyidir lafı yayılmış olsun, aksini iddia edersem komik duruma düşerim endişesi hakimdir ve anında sürü psikolojisine uyulur. Patronuna hangi ürünü alması gerektiğini söyleyen bölüm sorumlusu, vatandaşıma satış yapan esnaf, hangi ürünü almamız gerektiğini bize anlatan teknoloji meraklısı insan; bunların çoğunluğu bu sürü psikolojisine uydu. Çok azı işin bilincindeydi. Farklı bir seçeneğin olduğunu düşük fiyata iyi performans alınabilecek işlemcilerinde olduğunu öncelikle alınacak şeyin ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenmesi grektiğinin farkındaydı ve buna göre davrandı. Umuyorum ki AMD nin yeniden geri dönüşüyle bu anlayış değişecek ve insanlar yeniden AMD yi duyacak bir alternatifleri olduğunu bilecek ve bu geri dönüş ses getirecek.



Merakımız büyük ve ümitliyiz. Sızdırılan bilgilere görede ümitli olmakta haklıyız. Ancak tam olarak gerçekleri görmek için işlemcileri elimize almayı ve testleri bizzat kullanıcılar olarak yapmayı bekleyeceğiz ve göreceğiz; bakalım AMD Zen ekibi ile bizim için ne yapmış ?




Sonunda bitti mi o çeyrekler boyu bekleyiş ve ümit ettiğimize deydi mi ? Beklemekten bıktığım bi anda paylaşacaktım çok daha önceden. Ama paylaşmasam içimde kalırdı.
O
8 yıl
C# drag - drop
Her ne h.lt ettiysem. Düzgün biçimde çalışan şeyi bozdum. Masaüstünden veya bi yerden bir liste kutusuna bir dosya yada kısa yolu sürükleyip bırakıyordum. Ve bıraktığım anda dosyanın ismi ve yolu ayrı şekilde yazılacak biçimde ayarlamıştım.

Ama bazı değişiklikler yaptıktan sonra iş değişti. Özellikle forumun şeklinde değişiklik yaptım. Bazı forum özelliklerini değiştirdim. Bişeyler ekledim çıkarttım forma. Bu liste kutucuğu (listbox) bir forumun içindeki bir tab'ın içindeki sekmede yer alıyor. Şimdi süreklediğimde forumun üstüne geldiğimde sanki allowdrop özelliği false mış gibi davranıyor. Ortası çizgili siyah daire gösterip olmaz bu iş diyor.
Yönetici olarak çalıştırmayı ve uyumluluk modunu denedim. Değişen bişey olmadı. Cümle alemin allowdrop özelliği şuan true olarak ayarlanmış durumda. İlgili kodlamayı buraya yazsam faydası olur mu ? Yada aklınıza doğrudan gelen bişey var mı ?
O
8 yıl
Cevap: AMD RX 480, F/P Kralı, Amazon Stoklarına Geldi! [ANA KONU]
Bir mesajdaha ekliyim.

Şimdi herkes bir sorunun cevabını çok merak ediyor. Nedir o soru ?

Bazıları hiç problem yaşamazken bazıları neden yaşıyor ?

Ve buna ek olarak akla takılan bir soru daha. Kartların kimileri sorunlu kimeleri sorunsuz mu ? Bir yerde okuduğum haberdende esinlenerek cevaplamak istiyorum.

Kartın özellikle 75 watt üzeri pci-e den güç çekmesi ile kimi anakartlar ki özellikle sınırlarda değerlerle çalışan ve aşıldığında buna cevap veremeyen ana kartlar çökmeye neden oluyor. (Elbetteki anakartın suçu değil)

Kimi anakartlar özellikle OC ye odaklı ve esnek davranabilen ve benim biraz daha esnek ve sağlam diye tabir ettiğim anakartlarda bu sorun yaşanmıyor olabilir.

Siz sorun yaşamayanlardansanız anakartınızın şu ikinci sınıfa giriyor olma ihtimali yüksek bana göre. Ve eğer birisi sizi ucuz bir anakart almak üzereyken daha kaliteli ve değişimlere cevap veren bir anakarta yönlendirdiyse ona teşekkür edin derim.

Değiştirilemez gerçek olarak söylemiyorum tabiki. Tamamı ile safsatada olabilir.

Ekleme : Yukarıda anlattığıma örnek olarak bir ihtimal MSI'ın gaming serisi anakartları ile bu kartın daha sorunsuz kullanılabileceğinin
O
8 yıl
GT 220 ile bu sistemi nekadar performanslı hale gelebilir. ?
EVet sistem şu :

Anakart : ASUS F2A85-V AMD A85 Soket FM2 DDR3 2400MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI

Bellek : 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit

İşlemci : A10 5800K Soket FM2 3.8GHz 4MB Cache 100W 32nm İşlemci + HD7660D GPU

Evet bu sisteme Axle 220 GT takarsam sistem nekadar iyileşir ?
O
9 yıl
Süre 7 günü geçti. Ödeme emrine itiraz edilebilir mi ? Etmezsek nekadar ödemeliyiz ?
İlamsız takipte ödeme emri ' tarafımıza ulaştı. Ancak 30.03 te İmzalanan ve kaşelenen belge Nisan ın 5 inde elimize ulaştı. Postacı mahalle muhtarına bırakmış. Oradanda biz aldık. Dolayısı ile aldığımıza dair bir imza atılmadı. Bunlardan hangisini dikkate alacağız. Eğer elimize ulaştığı tarihse normal olarak itiraz edebilir miyiz şuan.

Birde bir birinden farklı tutarlar mevcut belge üzerinde. 3. kısımda yani " Alacağın veya istenen teminatın Türk Parası ile tutarı, " diye devam eden kısım altında, Takip çıkışının ardına vekalet ücreti ve masraf eklenmiş toplama 370 TL gibi bi tutar belirlenmiş. Borcu Hemen Öderseniz ' diye de kalın ve altı çizgili not düşmüşler. Yine bu maddenin tam karşısındaysa Esas alacak ve İTÇ tutarı , işlemiş faiz ve gecikme bedeli diye bir toplam mevcut bu ise 165 lira yaklaşık.

Altınada şu yazılmış;

Toplam alacağın icra masrafı ve vekalet ücreti ile takip tarihinden itibaren yıllık %24 faizi ile tahsil talebilidir diye yazılmış. Bu takip tarihi ne zaman başlıyor ?

Belgenin en altında ise borcu oluşturan faturalın tutarları yazılmış. Borcunuzu aşağıdaki hesap numaralarına yatırabilirsiniz : denmiş. Ve burada referans ve fatura no lar var. Buradaki tutar ise 150 TL.

Ayrıca borcun konusu kısmına , (.........) konulu alacak ve Ekli listedeki faturalar denmiş. Dosyalarda ek yok. Sadece şu yukarıda bahsettiğim belgenin sonundaki 3 satırdan oluşan fatura numaralarından ve tutarlarından son ödeme tarihlerinden oluşan tablo mevcut. Bahsettiği şey bu tablo mu ve "Ekli listedeki faturalar" kısmı için yeterlimidir ? Biraz uzunca oldu ama şaşırmış bir durumdayım şuanda ?

@Trakyalı Avukat

Buralara siz bakıyorsunuz galiba. Bi el atsanız..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.