Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2364
Cevap
101554
Tıklama
23
Öne Çıkarma
Cevap: HALO INFINITE - XBOX ANA KONU (4. sayfa)
H
2 yıl
Yüzbaşı

15 kasımdan beri bir çivi çakmadılar oyuna. Yazık oldu öldü gitti oyun. Oyuncusu bile kalmamış. Sadece kontrolcü ile maç arattığımda maç bulmuyor. Crossplay ile surekli amerika serverlarına atıyor ping 120lerde. Quick playde bile psikopat gibi oynuyor herifler. 2.sezonda 1-2 harita 1 oyun modu ile yine kurtaramazlar bu oyunu. 2 aya yine bırakır insanlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hystaspes -- 11 Nisan 2022; 0:20:26 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

V
2 yıl
Yarbay

E
4 yıl
Yüzbaşı

Valla hocam süper olmuş ellerinize sağlık devam edin lütfen bu hikayeden mahrum kalmasın insanlar :) keşke halo'nun değeri türkiyede bilinse




Bu mesajda bahsedilenler: @Mutlak.Sıfır
G
4 yıl
Yarbay

John 117 artık büyüyordu. Onun karakteri, liderlik özellikleri nadir insanda bulunuyordu. Her ne koşulda olursa olsun kimseyi geride bırakmayacaktı, insanlığın kurtuluşu için her ne pahasına olursa olsun savaşmaya devam eden bir karakter yapısı vardı. John 117 hep farklıydı, eğitimler sırasında askeri birliğin en üst rütbesini sormuştu, ona Master Chief Petty Officer ( kısaca en tepe mevkinin bir alt mevkisi oluyor, Usta (baş) Şef Astsubay anlamına da gelebiliyor, bunun bir üstü ise Command Master Chief Pretty Officer- Usta Şef Komutası (gibi gibi) Halo evreninde şu an bu mevkiye gelen kimse olmadı) olduğunu söylemişlerdi. O mevkiye ulaşmayı kafasına koymuştu.

"Asker olarak görevimiz insanlığı korumaktır ne pahasına olursa olsun" John 117

2525 yılında John’a ilk görevi verildi. Eridanus sisteminde ki Albay Robert Watts’ı tutuklayacaklardı, operasyon sırasında yan tarafından vurulmuştu ancak çok ciddi bir yaralanma değildi. Operasyon başarılı olmuştu. Spartalılar için geliştirilen Mjolnir Mark IV zırhını ise ilk deneyen John 117’ydi.

MJOLNIR Powered Assault Armor/Mark IV Zırhı

Kısaca bahsetmek gerekirse; Dr. Catherine Halsey tarafından Spartalılar için üretilmiş bir zırhtı. 2511 yılında çalışmaları başlamış o günden kullanıldığı güne kadar birçok geliştirme aşamasından geçmiş, zırhla birlikte birçok yeni teknoloji de doğmuştu. Bu zırh hemen her ortamda çalışabiliyor, bakteri ve diğer toksiklere karşı aktif filtreleme sistemi içeriyor, elektromanyetik nabız ve radyasyona karşı sertleştirilmiş materyaller içeriyordu. Zırhın dış kaplamasında bir koruyucu kalkan var ve iç kısımda da titanyum bir gömlek ve bunun altında da jel dolu bir tabaka var. İç kısım çevre kontrolü yapan sinirsel bir ağ arayüze sahipti. Bu ağ elektrokimyasal sinyalleri dijital koda çevirip kafanın arkasındaki bir arayüz bağlantısına yönlendirir. Bu ağ sayesinde kullanıcı düşüncelerini zırha iletir ve zırh bunları yapar ve tabi ki akılla öylesine bütünleşik bir zırh ki hiçbir gecikme süresi yok. Varsa da bu gecikme süresinin ne kadar olduğunu ortaya çıkarmak imkansız. Normal insanın bu zırhı kullanması mümkün değildi. Yarım ton ağırlığında kullanıcıyla birlikte imkansız bir sürü hareketi yapabiliyor, acayip ağırlıkları kaldırabiliyordu (oyundaki arabaları düzeltme gibi:).Bugüne kadar yaratılmış en iyi askeri zırhtı. Sonrasında bu zırh daha da geliştirilerek beşinci modeli özellikle Covenantlara karşı geliştirmeler içeriyordu ve diğer bir sürü irili ufaklı teknoloji güncelleştirmeleri ve iyileştirmeler yapıldı. Ve tabi geliştirmeler devam etti altıncı yedinci sürümleri de çıktı.

Spartalılar zırhlarına kavuşup uyum sağladıktan sonra Covenant’larla da ilk temas gerçekleşmişti. Covenant uzay gemisi saldırıya geçmişti. İsyancılara karşı oluşturulan Spartalılar birliği artık Covenant’larla savaşacaktı. John ve Spartalılar Havok nükleer bombayla birlikte (taşınabilir nükleer bomba) bir Covenant gemisine girmek için harekete geçtiler gemiye sadece John, Sam ve Kelly girebildi. Görev başarıyla yapılsa da Sam zırhına aldığı darbelerden dolayı gemiyi terk edemedi ve bu gemide kalarak bombaların da uygun bir şekilde patlamasını da Sam sağladı. Bu John’u derinden etkiledi, Covenant’ın yenilebileceğini gösterdiler ancak bu çok fazla hayata mal olacaktı. John’un bundan sonra ki hayatı Covenantlarla savaşarak geçti.

Cortana?

Cortana, Dr. Catherine Halsey’in beyninin klon kopyası kullanılarak oluşturulmuş bir yapay zekadır. 20 adet klon oluşturulmuş sadece ikisi hayatta kalabilmişti. Hayatta kalanlardan birisinin nöral yolları tarandı Cognitive Impression Modeling (Bilişsel Gösterim Modeli, kısaca akıllı yapay zeka yaratmak için insan beynini taratıldığı bir sistem. Bu işlem sırasında insan beyni hasar aldığı için bu tarama ya yakın zamanda ölen kişilerde ya da klonlarda yapılıyordu) kullanılarak aktarıldı ve bu Cortana’yı yaratmak için kullanıldı. Cortana 7 Kasım 2549’da Reach’de etkinleştirildi ve ilk cümlesi de “Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya girer” oldu.

Cortana John’la ilk tanışması Reach gezegeninin düşüşünden önce olmuştu. Mark V zırhının test aşamasında John ve Cortana birlikte teste girmiş Albay James Ackerson’ın hileli testini oldukça zorlanarak geçmişlerdi. Ayrıca the Pillar of Autumn yapay zekasını Cortana’yla değiştirme planlanmıştı süresiz olarak bu gemide görev yapmaya zorlandı. Cortana ise yapay zeka olmasına karşın bu duruma sinirlenmiş ve gemiyi hakleyerek, savaşta onları en önde göndermeye çalışarak intikamını almaya çalışmıştı. Bu arada da Cortana John ile olan ilişkisi gittikçe güçlenmiş ve oldukça sadakatli hale gelmişti.

“Seçmeme izin verdiler. Bunu sana hiç söyledim mi? Spartılarlardan hangisini en çok istiyorsan onu seç. Beni biliyorsun. Araştırmamı yaptım. Tıpkı diğerleri gibi sen de hızlı, güçlü ve cesurdun. Doğal bir liderdin. Ama onlar da olmayan bir şey vardı. Kimsenin göremediği ama ben gördüm. Tahmin edebilir misin? O şansdı.

Cortana





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 14 Nisan 2020; 15:43:33 >

T
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam çok yararlı bir konu teşekkürler emeğiniz için. Özellikle konsol, Halo İnfinite ile çıktığında bu konu çok daha değerlenecektir. Evren hakkında bilgi vermeye devam edin lütfen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mutlak.Sıfır
G
4 yıl
Yarbay

S
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Oyunun multiplayer'ı ile ilgili official yayımlanan post'dan derlediğim ufak bir özet:

  • Oyun örnek olarak Halo 3'ü baz almış ve ondan esinlenmiş. Graple hook, scan, drop wall gibi özellikler Spartan ability değil haritada yerden alınan özellikler.
  • Oyunda customization çok büyük yer kaplıyor, armorların en küçük detayına kadar customization olabilecek, hatta takım oyunlu maçlarda bile eskisi gibi red vs blue olmayacak, herkes kendi belirllediği armorla ve renklerle oynayacak (bunun tam nasıl olacağını bende anlamadım)
  • Araçlarda da detaylı customization olacak.
  • Oyunu çok büyük bir kitle oynayacağı için Spartan Academy adında yeni bir eğitim modu getirilmiş. Burada tüm silahlar , equipmentlar, araçlar vb. ile ilgili eğitimler olacak ve botlara karşı maç yapılabilecek. Ayrıca bu botlar custom game'lerde de eksik adamlar yerine konulabilecek. Ayrıca BF'deki gibi silahlara ısınmak için firing range alanı da olacak.
  • Arena modu yani bildiğimiz 4v4 modu klasik Halo'lar gibi herkesin eşit başladığı ve haritadaki silahlar, equipmentlar için yer tuttuğu stratejik oynanışa sahip olacak.
  • BTB moduna Halo 5'in aksine çok özen gösterilmiş bu sefer. 8 v8 değil artık 12 v 12 olacak bu mod.
  • Campaing modunda olduğu gibi multiplayer modunda da cortana benzeri yapay zeka bize eşlik edebilecek ve maçla ilgili bilgiler verecek.
  • Sezonsal etkinlikler ve yeni modlar sürekli eklenecek oyuna.
  • Series X sahipleri oyunu 120 fps oynayabilecek.
  • Benim de içinde bulunduğum Insider programına dahil olanlar için yazın sonuna doğru Insider beta'sı başlayacak ve oyunu test edebileceğiz.

Ayrıca bugün saat 18:00'da multiplayer ile ilgili ayrı bir sunum daha yapılacak, daha fazla oynanış videosu göreceğiz.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



O
3 yıl
Yarbay

Değişim





< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

S
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

B
3 yıl
Yarbay

Battlefield betasını gördükten sonra Halo İnfinite in değerini 40 kez daha anladım. Birini açıp saatler harcarken diğeri el bitmeden kapatılıp kenara atılacak kadar kötü.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
3 yıl
Yarbay

Fragmanı izledim, bu oyunun single kısmını 4-5 defa sıkılmadan bitiririm, bana göre goty için güzel bir aday. Harika olmuş, ilk tanıtım sonrasındaki tepkiler baya işe yaramış.



C
3 yıl
Yarbay

P
3 yıl
Yarbay

Kendi fikrimi söyleyeyim; ilk çıkan alay konusu tanıtıma göre baya geliştirmişler grafikleri ama bu hali bile series x in gücünü göstermekten uzak next gen durmuyor:(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
3 yıl
Teğmen

Halonun tüm hikayesini bilsen bunların hiç birine laf etmezsin. Kaldıki 2500 lü yıllarda geçiyor oyunlarının hikayesi. 2500lü yıllarda silahların ak47 yada m16 falan mı olmasını bekliyosunuz.
Üstü dikenli silaha gelince covenantların unggoy (boyları 1 metre) ve jackal denen ırkın kullanabilmesi için 500kg lik spartan zırhlarını delebilecek kristaller fırlatan needler adındaki silah. Bu silahla oynaması aşırı zevkli. Bu silahı silseler oyundan halo oyuncularının neredeyse tamamı kavga çıkartır. 100 dolarlık nerf dartı fırlatan replikaları kapış kapış satılıyor. Stokta bulmak bile imkansız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Oyunun Battle Pass'ı hakkında bazı bilgiler paylaşıldı:

  • Battle pass ücreti 10$ olacak.
  • Battle pass dönemi boyunca her çeyreklikte bi legendary item olacak.
  • Bir kere satın aldığınız Battle pass hep sizin olacak yani diğer oyunlardaki gibi süre bitince ilerlemeniz durmayacak.
  • Farklı battle pass'ler arasında istediğiniz gibi anlık geçiş yapabileceksiniz.
  • Battle pass'in dışında eventler ile de item vb. eşyalar kazanılabilecek bu eventlere özel olarak.
  • İlk battle pass Halo Reach armorları ve itemları ağırlıklı olacak.


Şahsen diğer oyunlarla karşılaştırdığımda battle pass'in bir süre sonra bitmemesi ve uygun fiyatına da bakınca şu ana kadarki en user friendly battle pass gibi gözüküyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

BF2042 deki hayal kırıklığından sonra hoş bir süpriz oldu. Yeni haritaların hepsine bakamadım ama gördüklerim kadarıyla çok güzel tasarlamışlar. Klavye mouse kullanımında oluşan sınırlı açıda dönme problemini de çözmüşler. Singleplayer gelene kadar taşır rahatlıkla.
Series S de 30/60 olarak çalışıyor merak eden olursa.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
3 yıl
Binbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >

😊🙃





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mattmurdock -- 16 Kasım 2021; 12:27:7 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @brigand35 , @19karabulut07
W
3 yıl
Yarbay

Yapmayin arkadaslar, Halo online baska bir oyunla ayni anda gitmez:)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

U
3 yıl
Yüzbaşı

BF 2042 sarmayınca Halo İnfinite'ye gireyim dedim. İlk Halo oyunum olur kendisi ve şimdiden çok sevdim. BF 2042'yi zaten satın almamıştım deneme sürümünü kullanıyordum ve almama kararı verdim. Bu sene kesinlikle Halo ile devam ederim gibi duruyor fakat oyunun evrenine çok yabancıyım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Yarbay

Oyun şahane olmuş. CoD Vanguard’a, BF2042’ye nal toplattırır bu sene.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >