Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
29
Cevap
1789
Tıklama
1
Öne Çıkarma
God of War Trilogy Remake {PC ANA KONU}
Z
geçen yıl (18244 mesaj)
Yarbay

O dönem bayağı heyecanla bekleyip oyunlar elimde mevcut olduğu halde ötelemiştim ancak baktım ki palavraymış meğerse, Rpcs3 üzerinden başladım ve iki haftada altı oyunu hatmettim. Tabii ben Hd Collection olan ve sonradan Ps3 için uyarlandıkları hallerini oynadım ancak arada çözünürlük dışında bir fark yok, onu da Ps2 emülatöründen oynasam bile 4k açıp eşdeğer hale getirebiliyordum zaten. Mekanikler, animasyonlar aynı sonuçta. Neyse. Ps2 ve Psp gibi teknik donanımı bugünün cep telefonlarının bile yanına yaklaşamayan cihazlara, hele de o dönem çıkan diğer oyunlarla kıyaslayınca bu kadar akıcı ve bugün bile yeni hissettirebilecek kadar kaliteli oyunlar yapabilmek nasıl bir beceridir anlamıyorum. Gerçekten Ps3 için bile bu denli akıcı çok az hackn slash yapılabildi sonrasında. Her oyun kendi içinde teknik birer başyapıt. Evrenin kurulumu ve karakterin adım adım gelişimini izlemek de harikulade. Benim için gerçek God of War oyunları bu oyunlar işte. Son iki oyun evet güzel oyunlar ama God of War dediğimiz şey değiller bence. 1 ve 2 zaten efsanedir ancak Psp için çıkan ve aralarda geçen süreci anlatan oyunlar da bence muhakkak oynanmalı. Eksiği yok fazlası var dediğimiz türde oyunlar o ikisi de. Ben bir tek Ascension'ı beğenmedim ve insanların neden bu kadar nefret ettiklerini de anladım. Börtü böcek kesip bulmaca çözdüğümüz dandik bir platform oyunundan halliceydi. Ben kaldı ki bu oyunu oynayabilmek için Ps3 almayı bile düşünüyordum, öyle ki ukdeydi içimde. Neyse ki Chatgpt sağ olsun uyarlamış olduğu config dosyasını emülatörün klasörüne attım da kör topal da olsa oynayıp bitirebildim.

Gow 3 ise hakkında paragraflarca methiye düzülesi bambaşka bir deneyim. Onu bilerek sona sakladım zaten, Ascension'dan sonra oynayayım diye. Orkestral müzikleri olsun, boss dövüşleri olsun, olağanüstü akıcı mekanikleri olsun ne bileyim yani o kadar iyi bir oyun ki yapılmış en iyi aksiyon macera oyunlarından biri. Dönüp dönüp sıkılmadan oynayabiliyorum ben bu seriyi. Çok güzel abi ya. Remake geçtim bari güncel konsol ve bilgisayarlarda oynayabileceğimiz şekilde remastered edin bari sizden ultra gerçekçi grafik bekleyen de yoktur zannetmiyorum yani. Sony Interactive Entertainment Ceo'su değişti ve Japon bir abiyi başa geçirdiler galiba, bundan sonraki süreç için heyecanlanmak istiyorum o yüzden.



R
6 ay (16307 mesaj)
Yarbay

1,2 ve 3.oyun Remake olarak geliyor

God of War Trilogy Remake - Announcement Teaser


https://www.youtube.com/watch?v=G_tq12WisX8





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 13 Şubat 2026; 2:14:7 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 ay (4905 mesaj)
Moderatör

Bana da öyle geliyor hocam, o zamana hayırlısı artık.




Bu mesajda bahsedilenler: @EaGLe Power
C
geçen ay (5630 mesaj)
Yarbay

Gerçekten bu konularda bilgili birisi olmalisiniz. Detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Uncharted 2 yi oynamadım elbette yaşadığınız deneyim canınızı sıkmıştir.
Ben de geçen günlerde xenia da GTA 4 çalıştıramadim bir türlü dropdan kurtulamadim. Daha önce çalışıyordu. Sonrasında pes ettim bu konuda. GTA 4 un soundtrackleri orjinal Steam versiyonununda yok o yüzden.
Evet hatta herkes red dead emülatörü diyordu :)

Ama mesela shadps4 dahil xenia ve diğerlerinde konsolun native cozunurlukten fazlasını yapınca oyun sapitmaya başlıyor diye biliyorum. Onunda etkisi belki vardır.

Ben eski konsol ve orijinal god of War hayranıyım. Ta ki 2018 deki woke slop oyununa kadar.
Kratos, Captain price, shepherd , bayonetta , 117, Marcus bunlar bad ass karakterlerdi. Her birinin oyunlarını 10 dan fazla bitirmişimdir. Bu woke zihniyeti bu tarz erkeksi , maskulen karakterleri bilerek yapmıyor.

Şu TC carson daki tutkuya bakarmisiniz. Kratos denince akla bu ve bu tarz anlar gelir.
" YOU DEFY THE GOD OF WAR!? " karızmaya bakın












< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cityzens -- 18 Temmuz 2026; 20:16:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Servetpanpa37
H
2 yıl (6719 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

https://www.youtube.com/watch?v=G_tq12WisX8&pp=ygUZZ29kIG9mIHdhciB0cmlsb2d5IHJlbWFrZdIHCQmiCgGHKiGM7w%3D%3D


God of War Trilogy Remake, God of War, God of War II ve God of War III oyunlarının yeniden yapımıdır. Orijinal Kratos seslendirme sanatçısı TC Carson da geri dönecek.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 26 Şubat 2026; 11:52:48 >

E
2 yıl (4960 mesaj)
Binbaşı

Keşke remake yapsalar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl (4905 mesaj)
Moderatör

Gelsin gelsin, bunları da fulleyelim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl (6719 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Mart ayında serinin 20.yıldönümüne özel duyurulması gündemde.



H
geçen yıl (6719 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Bildiğiniz üzere God of War serisi oldukça köklü bir yapıya sahip. Önümüzdeki Mart ayı ise serinin 20. yıl dönümüne denk geliyor. Giant Bomb'dan Jeff Grubb, Sony’nin yeni yıl dönümünü kaçırmayacağını ve God of War remaster söylentilerinin gerçekleşeceğini vurguluyor. Dolayısıyla üçlemenin yeniden düzenlenmiş sürümlerini yakında elde edebiliriz.


https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-God_of_War_Remaster_Surumleri_Yakinda_Duyurulabilir-123576.htm



H
geçen yıl (609 mesaj)
Yüzbaşı

20 Mart'ta serinin 20.yıldönümü var bakalım 10.yıl dönümünde Gow 3 remastered gelmişti hala favori fragmanımdır tüyleri diken diken ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=WiVk9EKdjq4&ab_channel=PlayStation





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haldir of Lorien -- 2 Mart 2025; 20:30:18 >

C
geçen yıl (3805 mesaj)
Yarbay

20. Yıla özel 20 Mart’ta duyurulacak diyorlardı ama Santa Monica öyle bir duyuru yok demiş. Sakız gibi sündürdüler bu işi beklentiyi düşük tutun Sony denen işbilmez firmanın ne yapacağı belli olmaz bakarsınız hiç bir zaman çıkmaz bu oyun

https://x.com/tourenscom/status/1898762653855605059?s=46&t=23r3CTsk69sflPAOzp64JQ



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

R
6 ay (16307 mesaj)
Yarbay

God of War Üçlemesi Yeniden Yapımında 'Yeni Bir Dövüş Sistemi' Bulunuyor

God of War Ragnarok'un Kratos karakterini canlandıran oyuncu, yakında çıkacak olan üçleme yeniden yapımıyla ilgili bazı yeni detaylar paylaştı.

Judge, God of War Üçlemesi Yeniden Yapımının bir yeniden başlatma olmadığını ve "yeni teknoloji" ve "yeni bir dövüş sistemi" içereceğini açıkladı. Bu yeni sistemin neleri içereceği veya önceki sistemi nasıl değiştireceği konusunda herhangi bir detay verilmedi.


https://insider-gaming.com/god-of-war-trilogy-remake-features-new-fighting-system



S
geçen ay (553 mesaj)
Yüzbaşı

Oyun çökmeleri, aşırı CPU kullanımı oyunun ve oyuncuların kullandığı emülatör sürümüne göre değişiyor. Bende 9800x3d gibi güçlü bir CPU olmasına rağmen Uncharted 2'de inanılmaz CPU tüketiyordu, malum Uncharted serisi çok hızlı aksiyonlu vurdulu kırdılı bir oyun olduğu için sabit 30 FPS'e kilitlemek bile çogu yoğun aksiyonlu sahnelerde pek işe yaramıyordu. Ben ps5'de hiç çökme sorunu yaşamadım ama önceki sürümleri bilemem tabi.

PS3 dönemi oyunlar x86 tabanlı Cell işlemci mimarisine sahip olduğu için, yoğun matematiksel iş yükünü modern x86 işlemci çekirdeklerine paylaştırmak için inanılmaz bir kas gücü kullanarak CPU'ya aşırı yükleniyormuş.

Mesela Xbox 360 Emülatörü Xenia oyun oynamak konusunda çok daha CPU dostu bir emülatördü. Xenia emülatörü, Xbox 360'ın grafik komutlarını (DirectX 9 tabanlı) modern DirectX 12 veya Vulkan diline o kadar saf ve doğrudan çevirebildiği için araya neredeyse hiç işlemciyi yoracak "tercüme yükü" girmiyordu.

Rockstar Rdr1'i PC'ye çıkartmadan önce bile çoğu orta seviyedeki PC kullanıcıları sanki resmi PC destekli bir oyun kalitesinde çok rahat oynayıp bitirmişti.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 19 Temmuz 2026; 11:35:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
geçen yıl (16513 mesaj)
Yarbay

harika be



E
geçen yıl (372 mesaj)
Yüzbaşı

Çok özledik eski gow serilerini şimdi böylr oyun yapamıyorlar



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
geçen yıl (12362 mesaj)
Yarbay

Kapak resmi orjinal değil biliyorum ama herkül'ün eldivenlerini tekrar takarız umarım. Nasıl bıçaklarını toprağa gömdüyse eldivenlerde bir yerlerdedir.



C
geçen yıl (3805 mesaj)
Yarbay

Yan oyunlarla Ascension'da dahil mi bu sürüme acaba



Ş
geçen yıl (6623 mesaj)
Yarbay

Ben de ps de fulleyeceğim hocam emek verip, steamde herkes steam achivement manager kullanıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Frost
T
geçen yıl (4905 mesaj)
Moderatör

PC'ye gelen Sony oyunlarında artık PSN ile eşitlendiğinden Steam'den fulleyince PS hesabımızdan da platinlemiş oluyoruz. O yüzden Sony oyunlarında başarımları fullemekten ayrı keyif alıyorum. Konsolum olmamasına rağmen şu ana kadar GoW Ragnarök, Ghost of Tsushima ve Spider-Man 2'yi platinledim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ŞahinAbi
C
geçen yıl (5630 mesaj)
Yarbay

Orijinal Gow fani biriyim. yillar sonra sirf eski oyunlari oynamak icin PS3 satin aldim ve 6 oyunu da bitirdim. zaten daha önce ps2 doneminde de Bir cok kere bitirmistim. tum seriyi abartmiyorum 50 kere bitirmis olabilirim.


Simdi bu Remake e gelelim. Bir kere god of war 2018reboot denilen sacma sapan God of war oyununun G si bile olmayan seri de , bizim orjinal TC carson nin ses sanatcisi değişmisti.
Remake olursa, Yine ayni kisi mi seslendirecek yoksa reboottaki herif mi? eger reboot taki herif ise , simdiden at cope gitsin.
ikinci olarak, Gunumuzde Sjw, woke kitlesi, oyunlar da bol bol mor renkli, temalarla Cirkin veya guzel olmayan karakterler, Siyahi, asyalı sisman tipleri oyunlarimiza kadar getirdiler.

2000 lerin ruhu olan oyunlara baktigimizda kan siddet ve bolca gercekci savas goruntulerinden olan temalar kullanilirdi. Yine 2013 deki god of war ascension haric, Tum original god of war oyunlarinda Seks sahteneleri mevcuttu.
Ki sirf cocuk oldugumuz icin seks sahnelerini mini game olarak oynamiyorduk yine oyun mekaniklerinde guzel olan bir yan tema idi.
Remake de Sjw ve woke ile beraber bu ruh ile yapilan seyleri kaldirip 2025 yilinda ki dunya ile yapilirsa benim icin cop degeri tasiyan bir seri olur.


20 yil sonra Remake iddialari dolaşiyor ortada ama benim gibi sayilari az olan kitle bile bu durumdan endiseli.

Ayrica seri de en begenilmeyen oyun, God of war ascension dir. Oyunlarda ana menuler cok sey anlatir. Gow ascension nin ana menusune baktiginizda Multiplayer odakli bir oyun oldugunu anlarsiniz.Diger gow oyunlarinin ana menusune bakin, arkada atesleyici bir muzik, sagda kratosun yuzunun yarisi, ozellikle 3. oyunda gelisen donanimla ayri ozel bir animasyon eklenip, kratosun sinirli ve ofke dolu nefes sesi. Daha oyunun icine girmeden ne kadar harika bir seylerin olacaginin habercileriydi.

Daha yakin zamanda tum seriyi oynamis biri olarak, Gow ascension oyun mekanigi ve cevre etkilesimi tum seri de en yenilikci oyun olarak soyleyebilirim.
Oyunda kombo yapmak bir hayli usta isi istiyor.Oyunun temasi yine spin off oldugundan ozellikle 3. oyunun golgesinde kalmis. Aksiyon dozaji yine orta derece.


Ucuncu oyunun bu denli aksiyon dolu olmasinin sebebi, 2005 de ilk ucleme yazilirken, aslinda 3.oyun God of war serisinin son oyunu olacakti. Ama Sony ayni Call of duty gibi spin off yapip ve utanmadan multiplayer koyup saçma sapan isler icine girdi.


Kratos, master chief, Marcus fenix, Commander Shepherd, Nathan Drake bunlar PS3/x360 doneminin en ikonik karakterleriydi. Bunlardan biri, de kratos . boyle harika bir karakteri mahvettiler.

Hic ama hic umutlu degilim bu yeni remake den.Bir damla hevesim yok. 2010 larda 16 yaslarinda ve su an coluk cocuga karismis benim yasimdaki insanlar video oyunlari biraktilar ve cocuklariyla ugrasiyorlar.
Video oyunlarini birakmayan benim gibiler de eminim dusundugum seylerin aynisi dusunuyorlardir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cityzens -- 3 Mart 2025; 0:56:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >