Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
574
Cevap
39145
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Gears 5 (2019) [PC ANA KONU] #Türkçe
2
5 yıl
Yarbay

Oyunu yeni bitirdim. En zor seçeneğin bir altında bitirdim ve gerçekten keyifli bir zorluğu var. Öyle 1 kurşunda ölme saçmalığı yok ama çatışmalar çok heyecanlı geçiyor. Açıkçası zorluk ayarının yüksek oynanacağı bir oyun olmuş. Gears 4'de karakterlere bir türlü ısınamamıştım zaten bunun çoğu kişi yaşamış olacak ki oyunun belli bir yerinden sonra başka karaktere geçiyorsunuz. Gears 4'de Marcus hariç kim ölse zerre umurumda olmazdı fakat bu oyunda Jack'i bile benimsedim.
Robot bile olsa kendini feda ettiği yerde hüzünlendim.
Oyunun belli bir yerine kadar öyle oynuyordum orta halli bir oyun geliyordu ama bir yerden sonra temposu oldukça arttı ve çatışma senaryoları zevkli bir hale geldi. Günümüzde çoğu oyunun açık dünya olması beni rahatsız ediyor ki ne kadar anlamlı bir şekilde dolu o oyunlar tartışılır. Daha kompakt yerlerde geçen hikayeler beni daha çok bağlıyor. Bir de saf bir aksiyon oyunu başka bir şey olmaya çalışmıyor. Her zaman eski formül yeni şeyler eklesin diyenlere hak veriyorum ama ilk oyundan beri oynayan biri olarak bu beni rahatsız ederdi. Ama karşı çıkanlara da haksızsınız diyemiyorum.

Jack ve özellikleri oldukça yerinde bir özellik. Gears 4'de olduğu kadar çok yok ama robotlar ile tekrar savaşıyorsunuz. Gears 4'de olduğu kadar olmaması yerinde bir tercih olmuş ama keşke hiç olmasa. Çünkü robotlara vurduğunuz zaman yaratıkların aksine pek tepki vermiyorlar ve havaya sıkıyormuş gibi hissediyorsunuz.

Oyunun bazı bölümleri baya geniş, yan görevlerde mevcut. Fakat öyle dolu dolu yerler değil ve yerinde bir tercih olmuş. Yine de görevleri yapması ve bunun karşılığında Jack'in yeni özellikler kazanması güzel. Bu bölümlerde gezmezseniz oyun süresi daha da kısa sürebilir. Benim için 22 saat sürdü belki daha düşük zorluklarda oynarsanız ve Gears'in konusu çok derin olmadığı için okumazsanız daha da kısa sürebilir. Ama öyle 8 saatlik bir oyun değil zaten hiç olmadı. Kaldı ki Gears'in online kısmı her zamanki gibi dolu ve keyifli. Steam üzerinden çok satmamış ama cross play olduğu için oyuncu bulma konusunda hiç sıkıntı yok.

Konuya gelirsek klasik bir Gears konusu farklı şeyler denemeye çalışacak gibi oluyor ama yine klasik Gears konusuna bağlanıyor.


Neredeyse ilk oyundan beri sürekli bir hammer of dawn'ın günü kurtarması ve bir şekilde onu tekrar çalıştırmaya çalışma bölümleri olması artık can sıkmaya başladı. Bir de bazı yerlerde çalıştırdık yendik gibi olmasın diye bir bahane bulmaları umarım artık biter.

Gears'i bitirmeyeceklerini biliyoruz ama oyunda olanlar Gears 6'ya bir hazırlık gibi olmuş. Dizi sezonu gibi bitiyor, ben bitmeden önce bir bölüm daha olacak diye bekledim.

Myrrah'yı postere koymak biraz kandırma gibi olmuş sadece halüsinasyon olarak görüyoruz. Tamam ortada yeni bir queen var ve spoiler olurdu ama onu da zaten sadece bir iki bölüm görüyoruz.

Cole, Marcus, Clayton gibi eski, tanıdık kişileri görmek güzel ama artık onlara yakışır bir son yapıp öldürmeleri gerekiyor artık yeni bir seri ve çoğu 'işte öldü' dediğim yerde tekrar hayata döndürdüler. Sonlara doğru yapacağınız bir seçim hariç kimseye pek bir şey olmadı koca savaşta. Özellikle Cole sonda olduğu gibi dev yaratık ağzında ölseydi güzel bir veda olurdu.


Son olarak oyunu Ultimate aldığım için erken erişime açıldı ama erken erişimde videoların takılması ve topladığım itemleri oyunun saymaması dışında sorun yaşamadım. Birkaç achievement'da çalışmıyordu. Fakat şu an için tüm sorunlar düzeldi zaten sürekli ufak ufak güncellemeler geliyor. Performans konusunda bir sıkıntı yaşamadım ama güçlü bir bilgisayara sahip olduğum için fikir vermek açısından yararı olacağını sanmıyorum. Grafiklerin de bir bütün olarak çok iyi gözüktüğünü söylemek isterim. Texture kalitesi olarak da iyi ama öyle aman aman bir şey sunmuyor fakat hava şartları ve ışıklandırma olarak gerçekten harika bir iş çıkarmışlar. Umarım Steam'de az sattığı için Gears 6 sadece Xbox'a özel olmaz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Oyunu yeni bitirdim. En zor seçeneğin bir altında bitirdim ve gerçekten keyifli bir zorluğu var. Öyle 1 kurşunda ölme saçmalığı yok ama çatışmalar çok heyecanlı ge&#...
Yoruma Git
Yorumun Devamı 2K - 5 yıl +5
Hikaye moduna daha girmedim ama sadece ana menü çevirisi bile gösteriyor ki oyunun çevirisi translate'den yapılmış. İnşallah sadece menüde vardır bu hatalar.
Yoruma Git
Yorumun Devamı FrioVentus - 5 yıl +4
Triplere bak :) La gaza gelme sakin ol.
Yoruma Git
kortor - 5 yıl +4
F
5 yıl
Binbaşı

Hikaye moduna daha girmedim ama sadece ana menü çevirisi bile gösteriyor ki oyunun çevirisi translate'den yapılmış. İnşallah sadece menüde vardır bu hatalar.



K
5 yıl
Yüzbaşı

Triplere bak :) La gaza gelme sakin ol.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Queen Hentai
A
5 yıl
Binbaşı

Ben oyunu ultrada(7200rpm /1tb) hdd üzerinden oynuyorum,oyunun başından beridir hiç bir takılma veya sorunla karşılaşmadım.Gördüğüm en iyi,en sağlam pc ye portlanmış oyunlardan biri açıkcası,yağ gibi akıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeeb12 -- 17 Eylül 2019; 16:47:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 ay
Yüzbaşı

Ayrıca siper al-ateş et oyunu değil. Bu şekilde genelde şarjörü düşmana boşaltıp hala öldüremiyorsunuz çünkü oyun sizi yakın dövüş kombolarını kullanmaya teşvik ediyor. Benim ilk gears oyunumdu ve siper al-ateş et şeklinde bitirdim, sonra multiplayer tarafında oynanışı öğrendiğimde hikaye tarafını aslında çok yanlış oynadığımı fark ettim. Oyunu ilk defa oynayacakların aşağıdaki ipuçlarını dikkate almalarını tavsiye ederim:

* Oyunda önünüze çıkan engellerin (siperlerin) arkasına çökmeden, direkt üzerlerinden hızlıca atlamak için koşma tuşuna basılı tutarken (bu tuşu bırakmadan), engele yaklaştığınızda melee attack tuşuna basın.

* Yakın dövüş yaparken 3 kere melee attack tuşuna ard arda basın ama üçüncüyü basılı tutun. bunu düşmanlar silahlarını doldururken denk getirirseniz nasıl çalıştığını çok net görürsünüz (bunu zorluk düzeyini düşman sağlığının fazla olduğu bir düzey ayarlarsanız daha iyi görürsünüz. "acemi"de hemen düşüyorlar zaten) .

* Düşman yerde sürünürken onu e (toplama/kullanma) tuşu ile et kalkanı olarak önünüze siper edebiliyorsunuz. bu haldeyken x'e basarak boynunu kırabilirsiniz (yanlış bilmiyorsam konsolda da x).

* Bilgisayarda el bombası 4 tuşuna atanmış durumda. yukarıdaki gibi düşmanı et kalkanı yapmış iken direkt 4'e basın (konsolda el bombası d-pad'in hangi tuşundaysa ona basın) ve ne olduğunu görün.

* Şarjör doldururken etkin doldurmayı biliyorsunuzdur; Sağ üstte silah resminin altındaki yatay çubukta gri alanda yeniden doldurmaya basarsanız hızlı doldurur. İşte bu gri alanın içindeki küçük beyaz kısımda R'ye basabilirseniz bu mükemmel etkin doldurma oluyor ve (yanlış hatırlamıyorsam) mermi sayısının yanındaki dikey çubuk dolana kadar silahınızdan çıkan mermiler "aktif mermi" oluyor ve çok daha fazla hasar veriyor. Bu çubuk dolduktan sonra yeni aktif mermi istiyorsanız tekrar mükemmel etkin doldurma yapmanız gerekiyor.

------------------------
Edit:
* El bombalarını yere veya duvara yapıştırarak tuzak hazırlayabilirsiniz. Bunun için el bombası seçiliyken melee attack tuşuna basılı tutun. Yere yapıştırma için tam aşağıya bakarak basın. El bombalarını ayrıca düşmanın üzerine de yapıştırabilirsiniz.
-------------------------

Benim multiplayer olarak oynadığım ilk ve tek oyundur ayrıca (sürü ve kaçış oynuyorum). Multiplayer oynayabilmemin tek bir sebebi var: Adamlar koşma ve zıplamayı (ya da taklayı) aynı tuşa koymuş. Kendilerine minnettarlığımı bildiğim hiçbir kelime ifade edemez. Sağolsunlar varolsunlar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kestenbetsa -- 15 Mayıs 2023; 21:47:30 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hz.Don
R
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Oyun Türkçe alt yazı desteğiyle geliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
___________________________________


Resmi Site/Microsoft Store
https://www.gears5.com/
https://www.xbox.com/tr-TR/games/gears-5

Steam Sayfası
https://store.steampowered.com/agecheck/app/1097840/

Tür: Aksiyon, Macera
Geliştirici: The Coalition
Yayıncı: Xbox Game Studios

Gears 5 Ultimate Edition şunları içerir:

Gears 5 Standard Edition
Halo: Reach Karakter Paketi
30 günlük Takviye
Erken Erişim - 4 gün önceden oynayın!

Oyun dünyasının en beğenilen efsanelerinden biri olan Gears, heyecan verici beş mod ve şimdiye kadarki en ayrıntılı sefer ile artık daha kapsamlı. Topyekûn savaşın durulmasını fırsat bilen Kait Diaz, düşmanla olan bağlantısını çözmek için kaçar ve Sera'nın başındaki gerçek tehlikeyi keşfeder.

Sefer:
Dünya parçalanıyor. Güruh, Koalisyonun robot ordusunu yok etmiştir ve insan şehirlerine doğru inmektedir. Tehlike yaklaşırken, Kait Diaz düşmanla olan bağlantısını çözmek için kaçar ve Sera'nın başındaki gerçek tehlikeyi keşfeder - kendisini.

Kaçış:
Bombayı arkanızda bırakın, Güruhu atlatın ve Kovandan kaçın! Kaçış, düşman kovanlarını içten çökertmek için birlikte çalışması gereken üç oyunculu bir intihar ekibine sahip yeni, agresif ve işbirliğine dayalı bir moddur.

Karşılıklı:
En iyi takım kazansın! Eğlencenin içine atlamanız için yapılmış çılgınca bir oynama listesi olan Arcade'de puanlarınızı artırın ve daha üstün silahlar için takas yapın. Karşılıklı, diğer on oyun türünün yanı sıra yeni ve klasik haritalarıyla sıradandan profesyonele kadar rekabete dayalı tüm tarzları ödüllendirir.

Sürü:
Siz ve dört arkadaşınız, giderek güçlenen düşman ve düşman lideri dalgalarına dayanabilir misiniz? Yeni kahraman yeteneklerini kullanarak, savunmalar inşa ederek, güç toplayarak, yeteneklerinize seviye atlatarak ve takım olarak çalışarak hayatta kalın.

nHarita Oluşturucu:
Arkadaşlarınızla paylaşmak ve mücadele etmek için özel Kaçış kovanı haritaları ve deneyimleri oluşturun.

Özellikler:
Üç oyunculu İşbirliğine Dayalı Sefer: Üç oyunculu çevrimiçinde ya da işbirliğine dayalı bölünmüş ekranda arkadaşlarınla birlikte savaş.
Nöbet Vazifeleri: Gears Nöbet Vazifelerinde acemi erden dört yıldızlı general rütbesine çıkın. Yeni ve heyecanlı mücadelelere atılın, harika ödüller kazanın ve ganimetinizi sergileyin.
Acemi Birliği: Gears'ta yeni misiniz yoksa biraz paslandınız mı? Acemi Birliği, temelden gelişmiş çarpışma tekniklerine kadar her şeyin nasıl yapıldığını öğrenmenin en eğlenceli yoludur.
Jack olarak oynayın: Müttefiklerinizi koruyup düşmanlarınıza hasar verebilen kişisel uçan destek botunuz Jack olarak oynayın - Gears'a yeni başlayanlar için mükemmeldir.
Görsel Vitrin: Uyumlu cihazlarda her modu, saniyede pürüzsüz 60 kare olarak 4K ve HDR'de oynatın

Gears 5: Act 2 Exclusive Footage
Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Gears 5 Escape Gameplay and Mechanics Reveal – E3 2019
Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 12 Temmuz 2020; 12:39:9 >

D
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ploff

Chapter 2 de madenlerle baslayıp chapter 3'un basına kadar b..kunu cıkarmıslar.. Uzun zamandır bu kadar aksıyonu bol bölüm oynamamıstım.
Ben 4 saat oynadım daha şimdiden aksiyon komasına girdim. Saf aksiyonun kelime tanımı resmen oyun ya. Beyaz perdede John Wick, oyun dünyasında Gears.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dutch van der Linde -- 17 Eylül 2019; 19:30:17 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Yarbay

Oyun o kadar iyi mi ya gears 4 e 2 saat katlanamadim çok bayık gelmişti bana. Beşe ise ön yargım çoktu fakat yorumlar baya baya iyi iki ay için 12 lira bedava resmen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
5 yıl
Yarbay

Yapımcı firmanın yaptığı ilk oyundu. İlk 3 oyunu oynamış herkese fazla basit bir aksiyona sahip gelmişti. Kendi adıma beşinci oyun ile durumu toparladılar, altıncı oyun ile de güzel bir final yapacaklarını düşünüyorum. En azından Fenix sülalesi için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @arman09
Q
5 yıl
Yarbay

2 kişi ile azim ettik.

Videoyu izlemek için tıklayınız



A
5 yıl
Yarbay

İnsane oynamam ya benn ztn zor modu da saçma buluyorum düşmanların zor ölmesi zorluk değil bence yani zekasını geliştirse en zorda oynarım ama sadece damagei ve hplerini geliştirmesi bence zorluk değil kolaya kaçmak oluyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gamermn
Q
5 yıl
Yarbay

P
5 yıl
Onbaşı

Son zamanlarda oynadığım en iyi hikaye tabanlı oyun herkese tavsiye ederim.



R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Oyunu bitireli epey oldu.Oyunu çok beğendim şahsen.Taş gibi oyun olmuş.Saf aksiyon türünün hakkını sonuna kadar veriyor.Türkçe alt yazı ve harika fiyatı ile kesinlikle oynamaya değer bir yapım.Grafikler,hikaye anlatımı oldukça başarılı.



F
4 yıl
Yarbay

Oyun %50 indirim aldı Steam'de. Gamepass ile oynamadıysanız kaçırmayın bu fırsatı. Senaryo modu olsun, Horde modu olsun, diğer Multiplayer modları olsun oldukça doyurucudur.
https://store.steampowered.com/app/1097840/Gears_5/



Y
4 yıl
Yüzbaşı

Optimizasyon:10
Hikaye:10
Sesler:10
Türkçe Alt Yazı :10

Bize böyle oyunlarla gelin. Arkadaşlar oyun bu arada baya iyi optimize edilmiş.Gtx 1080 in neredeyse bütün ramini kullanmasına rağmen en ufak bi sorun ile karşılaşmadım.Ultra Texture Pack ile herşey ultrada 90-120 yoğun alanlarda gidip geliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

O sistemde bırak da sıcaklık sorunu olmasın.Full sıvı soğutma döşenmiş




Bu mesajda bahsedilenler: @yunus3441
F
4 yıl
Yarbay

Ben de diyordum Multi için mi aldık sadece Ultimate paketi. 1 yılın ardından hikaye DLC'si duyuruldu, Aralık ayında geliyormuş. Konusu ise serinin bayağı sevilen bir çizgi-romanından uyarlamaymış.

quote:

Yayıncı Microsoft ve geliştirici The Coalition, Gears 5 hikaye indirilebilir içeriği Hivebusters'ın Aralık ayında çıkış yapacağını duyurdu.


Gears of War: Hivebusters çizgi roman serisinde ilk defa karşımıza çıkan Hivebusters ekibine odaklanan bir hikaye ve yaklaşık üç dört saatlik bir oynanış sunacak.


Hivebusters hakkında daha fazla bilgi Aralık ayının başlarında paylaşılacak.
 
10 Kasım'da yeni nesil Xbox konsollarının çıkışıyla birlikte Gears 5'in tüm versiyonlarına içerik güncellemesi geliyor.


New Game+ modunda önceki oynanıştan Jack geliştirmeleri yeni oyuna taşınacak ve ayrıca Ironman ve Inconceivable olmak üzere iki yeni zorluk seviyesi, Kait, Del ve JD için karakter görünümleri, silah kaplamaları, koca kafalar gibi eğlenceli değiştiriciler ve yeni başarımlar içerecek.


Amerikalı aktör ve eski profesyonel güreşçi Dave Bautista oyunun çok oyunculu moduna eklenmişti ve bu güncellemeyle birlikte hikaye moduna da konuk oluyor. Hikaye modunda opsiyonel olarak Marcus Fenix'in yerini alacak.
 
Gears 5 Xbox Series güncellemesi fragmanını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.



Videoyu izlemek için tıklayınız
https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Gears_5e_Hikaye_DLCsi_ve_New_Game_Modu_Geliyor-105831.htm


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay

Xbox Game Pass Ultimate ile ön yüklemeyi yaptım. Ultimate'ın erken erişimi sayesinde yarın akşam 21:00'de aktif olacak. Xbox Game Pass Ultimate üyeleri varsa Windows 10 PC'lerinehttps://www.microsoft.com/tr-tr/p/xbox-beta/9mv0b5hzvk9z?activetab=pivot:overviewtab (Xbox Beta) uygulamasını indirip giriş yapıp ön yüklemeyi başlatabilirler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Teğmen

Tamamdır sağolun.




Bu mesajda bahsedilenler: @GobliN