Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
30
Cevap
1990
Tıklama
11
Öne Çıkarma
G.O.R.A. yirmi yıl sonra geri dönüyor
E
2 ay
Yarbay
Konu Sahibi

G.O.R.A. yirmi yıl sonra geri dönüyor
Türk sinema tarihinin en önemli yapımlarından birisi olarak kabul edilen ve dönemine göre dikkat çekici görsel efektlerle hafızalara kazınan G.O.R.A., yirmi yıl aradan sonra yeni bir hikâyeyle ekranlara geri dönüyor.



GORA 4 GORA neyi anlatacak?



Ünlü komedyen Cem Yılmaz tarafından paylaşılan bilgiye göre Netflix için hazırlanan yeni yapım GORA 4 GORA adını taşıyor. Yapım bir film mi olacak yoksa sezonluk dizi şeklinde mi ilerleyecek şimdilik herhangi bir detay verilmiyor.



Ayrıca Bkz.Baby Reindeer, Netflix'in en çok izlenen dizilerinden biri olma yolunda ilerliyor



2004 yılında vizyona giren G.O.R.A. filmi, uzaylılar tarafından kaçırılan tüccar Arif Işık’ın kaçış maceralarını anlatıyordu. Bu filmin ardından Arif Işık karakterinin ilk insanların dönemine gittiği AROG ve 216 karakterinin Dünyayı ele geçirmeye çalıştığı Arif V 216 yapımları vizyona çıkmıştı.



Ne var ki hiç biri orijinal G.O.R.A. hikâyesinin devamı niteliğinde olmamıştı. Bu bakımdan Cem Yılmaz da paylaşımında 20 yıl sonra gelen lezzet tanımını yapmış. Afişler hazır olduğu için yeni yapımın yayın tarihinin çok da uzak olmadığı tahmin ediliyor.



https://x.com/CMYLMZ/status/1792598483758645391



 Haberi Portalda Gör

Orjinal G.O.R.A içinde bş zahmet 4k yada 1080p restorasyon yapsınlar artık, 480p orjinal DVD video dışında kaynağı yok filmin.
Yoruma Git
SerdarS. - 2 ay +41
Çok haklısın yabancı ülkelerde 1980 filmlerine 4K yükseltme yapılıyor bizde Gora gibi daha modern sayılacak filmlere yapılmıyor. Efektleri de pratik efekt yani çok da güzel du...
Yoruma Git
Yorumun Devamı MaximillianFoe - 2 ay +19
Netflix olmasa adam aç kalacak. Resmen amerikan b movie kafasında adam. Oturup ciddi anlamda iyi filmler yapmaktansa sürekli 5 - 5.5 seviyesinde filmler yapıp cebini dolduruyor. Gerçi b...
Yoruma Git
Yorumun Devamı TncyKrmn - 2 ay +13
S
2 ay
Binbaşı

Orjinal G.O.R.A içinde bş zahmet 4k yada 1080p restorasyon yapsınlar artık, 480p orjinal DVD video dışında kaynağı yok filmin.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 ay
Binbaşı

Çok haklısın yabancı ülkelerde 1980 filmlerine 4K yükseltme yapılıyor bizde Gora gibi daha modern sayılacak filmlere yapılmıyor. Efektleri de pratik efekt yani çok da güzel durur.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SerdarS.
T
2 ay
Yarbay

Tam bilgim yok ama okuduğum kafatiyla eski filmler kayıt şeklinden dolayı kare kare incelenerek 4K yapılabiliyor fakat 2000 lerdeki filmler dijital kayıt olduğundan dolayı olmuyordu sanırım. Belki AI geliştikçe çok daha rahat restorasyon yapılabilir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MaximillianFoe
M
2 ay
Yarbay

Küfürsüz olsun diyeceğim ama Ortada 8 mini filmlik Erşan Kuneri faciası varken ne kadar doğru bir beklenti olur bilemiyorum.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
2 ay
General

G.O.R.A. aslında parodi-vari bir Türk uzay komedi filmi olarak şaşırtıcı derecede kaliteliydi. Özellikle de mekanlar ciddi bilimkurgu veya fantastik uzay filmlerindekilerden hiç farklı değildi. Yani aynı mekanlarda rahatlıkla daha ciddi tarzda bir bilimkurgu veya fantastik film / dizi çekilebilirdi. Kostümler ve araçlar en azından bir Yıldızlar Savaşları'ndan ya da Uzay Yolu'ndan daha aşağı kalır düzeyde değildi. Haberde de yazdığı gibi görsel efekt departmanından da G.O.R.A. bayağı kurtarıyordu. Parodi veya komedi yapımlarının farklı odak noktalarından dolayı genelde bu departmanlarda daha geride kalmaları beklenir ama G.O.R.A. - hem de bir Türk prodüksiyonu olarak - istisnadır.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 ay
Er

Gora iyi abi :)) ama umarım iyice popüler kültürün esiri olmadan güzel bir film daha izleriz Cem Üstad'tan.




T
2 ay
Yarbay

Netflix olmasa adam aç kalacak. Resmen amerikan b movie kafasında adam. Oturup ciddi anlamda iyi filmler yapmaktansa sürekli 5 - 5.5 seviyesinde filmler yapıp cebini dolduruyor. Gerçi bu da bir tarz ama ne bileyim insan çok daha iyi filmler bekliyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
2 ay
Yüzbaşı

G.O.R.A'nın devamı nteiliğinde olmadı ne demek, AROG ve Arif v216 bence gayet devamıyldı her açıdan.




V
2 ay
Yarbay

Analog kayıt yapılan filmler tarayıcıdan geçirilip 4k ve 8k taranarak üstüne color grading yapılıp bluray formatına getiriliyor, mesela 1977 yapımı Star Wars'un
4k HDR versiyonu var sanki yeni film gibi. Yeni filmlerin de çoğu analog çekiliyor diye biliyorum, ama GORA özelinde dijital mi çekildi bilmiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @TheMuyu
A
2 ay
Yüzbaşı

eski filmlerine restorasyon istiyoruz eyvallah ama eski GORA çok büyük ihtimalle dijitale çekildi, peliküle çekilseydi HDR ve 8K formatında görebilirdik.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 ay
Yüzbaşı

Gora ve Arog filmleri hayatımdaki gördüğüm en komik filmler olabilir 10'dan fazla izledim ama arif v 216da bir o kadar rezalet bir filmdi sadece gönderme yapılıyordu millette aa gönderme var diyip gülüyordu boş boş.Eğer arif v 216 filmini beğenecek kadar yetersiz mizaha sahipseniz bu habere heyecanlanabilirsiniz tabii




B
2 ay
Yarbay

Goranin çıtası zamanına göre çok yüksekti, sonra gelen filmler ve kendi filmleri ortada beklentiyi yüksek tutmamak lazım ama gora ilk film hatırına gidilir



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Y
2 ay
Yüzbaşı

Cem Abi seni Cem Yılmaz olarak hatırlamak istiyorum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
2 ay
Yüzbaşı

Filmin afişine İngilizce yazılar yazınca havalı mı oluyor bilmem de en basit İngilizce yazıda hata yapınca olmayan hava da kalmamış. Succes değil success olmalıydı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 21 Mayıs 2024; 18:34:38 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
2 ay
Yarbay

Adamın iyi yaptığı filmler de var, haksızlık etmişsin. Ama evet son zamanlarda bir düşüşte. Ama zaten Türk sineması o kadar kötü, o kadar vahim bir durumda ki biraz vasata yakın olan işler bile baş tacı yapılıyor. Cem Yılmaz'ın son dönemlerindeki vasat altı işleri bile bu yüzden rağbet gördü.

Konuya gelirsek daha bence asla GORA seviyesini yakalayamayacak. Hatta muhtemelen GORA'daki o çıtanın yarısına ulaşabilecek en fazla. Çünkü yaş ilerleyince ve adam halkın içinden uzaklaşınca -malum şöhret vs- o dönemin havasını yakalayamıyor ki zaten bazı şeyler de aynı zamanda döneminde güzeldir, bu yüzden de olamayacaktır. Uğur Özkan ve Rasim Öztekin de hayatta değiller, bu yüzden de olamayacaktır. Gözlerimiz bu adamları özellikle Uğur Özkan'ı arayacaktır ister istemez. Varlığına alıştığımız için yokluğunu hissedeceğiz. Tabii farklı bir senaryo, senarist (yardımcı) ve yine bir yönetmenle belki geçmişteki filmden çok farklı ama yine kaliteli bir işle de karşılaşabiliriz bilmiyorum.

Ama film eğer Netflix filmi olarak gelecekse çok da fazla bir şey beklemiyorum şahsen. Platformlara gelince bütçesinden midir, devlet memuru mantalitesinin hakim sürmesinden midir kalite otomatik olarak vasatlığa sabitleniyor. Bence Cem Yılmaz bunu sinema filmi olarak tasarlamalı sonrasında platforms getirmeli, ve bunun bir sinems filmi olacağı ciddiyetiyle filmi çekmeli.

Dizi olarak da gelebilir denmiş. Eğer dizi olarak gelecekse zaten platforms gelir ki son yapılan dizi projesini de gördük. Yani dizi olarak gelecekse kesinlikle gelmemeli.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TncyKrmn
S
2 ay
Binbaşı

Orjinal kayıtlar 480p değildir muhtemelen. Sinemada da yayınlandı sonuçta. 4K olmasa da 1080p yapılabilir diye düşünüyorum. Hatta bence en az 2K kayıt vardır ellerinde.




Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetay74
D
2 ay
Yarbay

Netflix galasına gidersin artık :)




R
2 ay
Teğmen

Hocam aynı yemeği 40 defa ısıtıp vermekten bıkmadı, millette yemekten bıkmadı.