Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
42
Cevap
720
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Foruma girişlerde sürekli doğrulama ile karşılaşıyorum.
P
5 yıl (30174 mesaj)
General

Durumu inceleyelim bakalım bir çözümü elbet vardır.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
3 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen bu sıkıntı maalesef devam ediyor, üstelik daha da artarak devam ediyor.

Bunun sebebi ise CGNAT ip sistemi. Esasen şu an hemen her yerde uygulanan CGNAT ip sistemine tüm platformlar uyum sağladı ve normal şartlar altında CGNAT ip ile ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor hesap açma, giriş yapma vb. konularda.

Buradaki talebim de gelen maillerle ilgili değil, forumun "ben robot değilim" doğrulamalarını sıklaştırması.

Örneğin foruma her giriş yaptığımda gelen giriş yapıldı maillerinde lokasyon olarak sürekli il değiştiriyorum. Bir gün Gaziantep de isem bir gün Trabzon dayım ve haliyle forum bunu normal görmeyip sürekli güvenlik doğrulaması talep ediyor. Forum sisteminin tavrı elbette doğru ancak CGNAT doğası gereği sabit olmayan bir sistem ve lokasyonların yanlış çıkması son derece olağan bir durum.

Forumumuzda ise ben veya benim gibi CGNAT sisteminde olanlar forumda çok sorun yaşıyorlar. Bir dönem açılan konuda bu sorunları da konuşmuştuk.
https://forum.donanimhaber.com/cgnat-ta-olanlar-kulubu--145920808-7


Bu soruna yetkililerden çözüm talep ediyorum.
Saygılar



G
3 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba hocam. Aslında birçok web sitesi kendi sistemlerinde CGNAT ile ilgili düzenlemeler yaptılar ve birçok sitede bir sorun yaşanmadan gezinilebiliyor. Donanımhaber in de CGNAT özelinde bir düzenleme yaparak bu sorunu ortadan kaldırması gerekiyor ama dediğiniz gibi ipv6 ile tamamen çözülebilecek bir problem. Benim talebim zaten yaraya pansuman yapmak gibi bir şey tamamen iyileşmesine yönelik bir tedavi uygulamak varken. Ancak geçici de olsa çok kişinin sorununa çözüm olacaktır. İlerleyen zamanlarda ipv6 yaygınlaştığında ve Donanımhaber altyapısı da buna müsait olduğunda zaten bu konuda bahsettiğim problem bir hatıraya dönüşüp gidecek. Kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediği için ısrarla üzerinde durduğum bir husus hocam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 12 Aralık 2022; 18:17:35 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
G
2 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

@ugur7seven

Hocam "bir sebepten" diyor ya, şu bir sebebi öğrenebilsem öyle mutlu olacağım ki. Yangın musluğu, dağ tepe, bisiklet, motorsiklet seçmekten çok yoruldum bu niye böyle diyor ben anlamıyorum. Bu konunun ilk mesajında bahsettiğim cgnat ip sistemi sebebiyle mi böyle diyor acaba? Araştırma şansınız olur mu hocam?




< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ugur7seven
G
2 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam sebebini çok merak ediyorum bu durumun. Ben cgnat ip içerisindeyim acaba bununla ilgili diye mi düşünmüyor değilim ama emin de değilim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CARNIVALE
G
2 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam dediğinizde haklısınız, bu hatalar son yıllarda çıkmaya başladı. Eskiden olan hatalar değillerdi yani. Mesela size şu an yanıt yazarken bir sürü sekme açtım farklı farklı forumlar için. Birazdan herhangi birini yeniliycem ve robot musunuz diyecek yüzde 99 eminim. Forumu kullanma alışkanlığınız nasıl diye anket yapsak yüzde 90 üzeri herkes birden fazla sekme ile kullandığını beyan edecektir. Belki siz de öyle kullanıyorsunuz.

Bir de hocam forum üyelerimizin çoğu cgnat ip sistemi içerisinde. Bu da hatalara sebep olabiliyor diye düşünüyorum. Mesela ben siteye giriyorum, esasen İstanbul dayım ama forum diyor ki son girişiniz Diyarbakır, Artvin, Trabzon, İzmir bu şekilde il il geziyor. Bildiğiniz gibi her girişimizde forum bildirim atıyor yeni bir giriş yapıldı gibisinden.

Bu vpn değil, cgnat ip sistemi şu an ülkemizdeki tüm işletmecilerde olan bir durum. Forumun kendini buna göre güncellemesi lazım esasen. Steam bu güncellemeleri yaptı ve cgnat ip sistemi içerisinde olsa bile aynı kullanıcılar birbirinden mesul tutulmuyor ip adresleri aynı olduğu halde.

En basit haliyle cgnat ı bir ip havuzu olarak hayal edin hocam. Şu an benim ip adresim 2 olsun örneğin, benimle aynı ip den internete çıkan belki 20 belki de 50 abone var. Sayısını da bilemiyoruz. Haliyle belki de aynı ip den foruma giren ama aslında farklı farklı yerlerde olan ve birbirini tanımayan kim bilir kaç tane üye vardır.
https://forum.donanimhaber.com/cgnat-ta-olanlar-kulubu--145920808-2

İşte forum bu durumu tehlike olarak algılıyor. Sosyal medya siteleri ve özellikle Steam bunun önlemlerini aldığı için sorunsuzca aynı ip den bağlanabiliyor birçok kişi. Forumumuzda ise hatalara neden oluyor bu durum.

Bu arada cgnat bir tercih değil hocam, işletmeciler sizi kendisi alıyor bu sisteme. Çıkmak için statik ip almanız gerekiyor yani ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 11 Aralık 2023; 15:0:37 >

C
2 yıl (35600 mesaj)
Yarbay

hocam ilettiniz düzeldi Allah razı olsun son 4-5 gündür çıkmıyor mis gibi forumda geziyorum dünya varmış gerçekten



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ugur7seven
G
5 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba. Ekran görüntülerinde gördüğünüz gibi, foruma her giriş yaptığımda benden doğrulama istiyor. Bunun sebebi nedir?
Cgnat ip sisteminde olmamın bunda bir etkisi var mı?

Teşekkür ederim.

@Jeolog.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 11 Ekim 2020; 13:58:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Jeolog.
G
5 yıl (11601 mesaj)
Yarbay

Ara sıra benim de karşıma çıkıyor bu doğrulama.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Kısa süre önce cgnat ip ye girdim hocam acaba bundan dolayı mı diye düşünüyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Vega
G
5 yıl (11601 mesaj)
Yarbay

Maalesef benim de teknik bilgim yok bu konularda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Umarım yönetim cevaplar hocam.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Vega
G
5 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam bu problemi neden yaşamaktayım? @Citizen




Bu mesajda bahsedilenler: @Citizen
T
5 yıl (10150 mesaj)
Yarbay

bana olmuyor acaba vpn filan mı kullanıyorsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Hayır hocam. Cgnat ip içerisindeyim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TITAN
G
5 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba. Problem artarak devam ediyor. Bugün bana sırasıyla yaya geçidi,trafik lambası ve taksi buldurdu. Hepsi de üst üste oluyor. Bu soruna bir çözüm bulunacak mı? @Jeolog. @gun @powerstorm @Citizen




Bu mesajda bahsedilenler: @gun , @powerstorm , @Citizen , @Jeolog.
G
5 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam şükür kavuşturana :)

CGNAT IP sistemi şu an çok yaygınlaştı ve tüm işletmeciler bu sistemi kullanıyor. Bu sistemin teknik detaylarına hakim olduğunuzu düşünüyorum. Forumumuzda da sık sık bilgilendirme konuları açtık bu sistem ile ilgili. Bu sistem forumumuzda sorun çıkarmamalı. Buna yönelik nasıl çalışmalar yapabiliriz bunu değerlendirirseniz çok sevinirim.




Bu mesajda bahsedilenler: @powerstorm
G
4 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam merhaba. CGNAT sebebiyle olabilir sanırım, bu sorunu son günlerde çok sık yaşamaya başladım. Giriş yaparken çok vaktimi alıyor ve çoğu kez bir doğrulama çözmem de işe yaramıyor, daha fazla doğrulama çözmemi de talep edebiliyor. Aynı sorunu yaşayan forum kullanıcıları olduğu için (CGNAT içerisinde olan) buraya yazayım, genel de bir bilgilendirme olsun istedim hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @powerstorm
G
4 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

@citizen



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Citizen
G
4 yıl (34682 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

@Jeolog.




Bu mesajda bahsedilenler: @Jeolog.