C

Yarbay
04 Nisan 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
112 üye
Görüntülenme (?)
4583 (Bu ay: 59)
Gönderiler Hakkında
C
2 ay
HGS kartım yok Istanbul\u0027a gideceğim
HGS kartım yok otoyoldan ve osmangazi köprüsünden ayrıca fsm köprülerinden vs geçeceğim, HGS almam şart mı

yoksa geçtikten sonra cezasız ödeyebiliyor muyum plakadan sonradan

sadece 1 kere arabayla gideceğim için hgs almaya gerek var mı?
C
4 ay
Konut Sigortası Hakkında Soru
Merhaba arkadaşlar,

Oturduğum apartmanın en alt katındayım, benim altımda bodrum var, şikayet olmuş bodruma benim tuvaletten inen borudan su akıyormuş, normalde aidat toplanıyor vs, bunu oradan yaptırın dedim, bu size ait dediler illa siz yaptıracaksınız sizin banyonuzdan geliyor diye

Ben konut sigortası yaptırmıştım bunu konut sigortası karşılar mı? Bunu konut sigortasından yaptırırsam sigortam bozulur mu veya primi aşırı derecede artar mı seneye? Yani konut sigortasından yaptırmanın olumsuz bir tarafı var mı?

yoksa cepten mi yaptıracağız
C
7 ay
SİLİNDİ
SİLİNDİ
C
geçen yıl
Tüvtürk Muayene Ücreti ve Gecikme Bedeli
Merhaba arkadaşlar Tüvtürk araç muayenesinde muayene ücreti ve olası gecikmelerde hesaplama nasıl yapılıyor merak ediyorum. Bildiğim kadayırla muayene geçerlilik süresinden sonra her 1 aylık gecikmede %5 oranında muayane ücretine zam yansıtılıyor peki bu hesaplama nasıl oluyor onu merak ettim, muayene tarihini son geçerlilik tarihinde alırsak zam oluyor mu yoksa 1 gün geçerse mi zam işlemeye başlıyor?

Örneğin: Araç muayene ücreti 1000 tl olsun, ve aracın muayene son geçerlilik tarihi 01.08.2023 olduğunu farz edelim. Aşağıdaki tarihlerde muayane randevusu aldığımızda yanlarında yazan tutarlar, muayeneye gittğimizde ödeyeceğimiz tutarlar doğru mu oluyor?

31.07.2023 tarihinde muayene yaptırırsam - 1000 TL
01.08.2023 taihinde muayene yaptırırsam - 1000 TL
02.08.2023 tarihinde muayene yaptırırsam - 1050 TL
02.09.2023 tarihinde muayene yaptırırsam - 1100 TL
02.10.2023 tarihinde muayene yaptırırsam - 1150 TL
C
geçen yıl
Kredi kartı tavsiyesi
Arkadaşlar şimdiye kadar hep peşin alışveriş yapıyordum ama artık mecburen kredi kartına dönemk durumunda kaldım. Aidat ödemek istemiyorum.

Hangi kart bu konuda sıkıntı çıkarmıyor, akbank müşterisiyim axess'e başvur 1 yıl aidat ödeme diyor ama 1 yıl sonra mecbur alacak, bir şekilde almayan vs var mı?

Avantajları konusunda en uygun olan kredi kartı hangisi
C
2 yıl
İstanbul Havalimanını Uçak Bileti olmadan girebilir miyiz?
Arkadaşlar annem yeni İstanbul havalimanını merak ediyor da, uçak biletimiz falan yok sadece gezdirmek için havalimanı içerisine girebilir miyiz?

Yani uçak girişlerini, uçak bekleme bölümünü kastetmiyorum tabi

Sadece havalimanının ilk giriş yeri alışveriş yerleri vs girerken uçak bileti görmek zorunlu mu?
C
2 yıl
BIST100 endek değerine bağlı bir yatırım aracı var mı?
Arkadaşlar ben borsadan pek anlamam yani hangi kağıtlar değerlenir hangileri düşer falan bunlardan anlamam ama BIST100 endeks değerine bağlı bir yatırım aracı var mıdır?

Yani şirketlerin kağıtlarını almak yerine atıyorum BIST100 diye bir kağıt var ona yatırım yapabiliyor muyuz? Bankaların böyle bir yatırım aracı var mı? yoksa bist endeksine bağlı fonlara mı bakmak lazım?

bu fonlara yatırım yapan var mı? hangi bankadan alıyorsunuz

fikir verirseniz çok sevinirim
C
2 yıl
Trafik Sigortasını geç yaptırmanın cezası var mı?
Arkadaşlar bir sorum olacaktı, zorunlu trafik sigortasının günü bugün doluyor, aracım bir sebepte ötürü uzun süre 3 ay kadar yatacak otoparkta trafik sigortasını araç trafiğe çıkacakken yaptırırsam trafik sigortasını cezalı mı yaptırmak durumunda kalırım, sigorta fiyatı değiştir mi, geç kalınca cezası var mı, veya hazarsızlık indirimlerini iptal edebilirler mi?
C
2 yıl
Macbook Pro 2017 256 gb Disk Dolu hatası
Merhaba Macbook pro 2017 256 gb var bende

Diskte 40 gb yer olmasına rağmen sürekli "Your disk is almost full" hatası veriyor. Bazen dosya falan indirirken yarıda kesiyor disk doldu diye arkadaş 1 gb değil 2 gb değil tam 40 gb boş yer var anlamadım bu işi

Hiç böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?

Gereksiz dosyaları sil falan demeyin lütfen büyük dosyaları vs sildim ve 57 gb'a çıkardım boş yeri, yer var bilgisayarda aşağıda ekran görünrüsünü ekliyorum


< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >


Sürekli bu uyarı çıkıyor, hadi uyarıyı kapatıp dururum sorun değil ama bir şey indirirken vs yarıda kesiyor disk doldu diye

Bu arada Mac os sierra var aldığımda yüklüydü güncellemeleri yaptım ama bir üst mac os versiyonunu yüklemedim hiç
C
3 yıl
Ultrasonik kalorimetre hangi marka almalıyız? (Merkezi ısıtma pay ölçer)
Arkadaş merkezi ısıtma sistemi olan bir sitede oturuyorum, ısı ölçümü için ATLAS UKM-20 model sayaç var. Süresi bittiği için değiştirmek gerekiyormuş. Hangi marka sayaç tavsiye edersiniz. Doğru ölçüm yapması kolay bozulmaması ve dayanıklılık açısından

üzerindeki ATLAS marka sayacın aynısından mı alalım

ATLAS
CALMET
BRT METER
ELEKTROMED
CEM
GENERAL

bu markalardan hangisini tavsiye edersiniz. Geçekten bu işi yapan arkadaş var mı forumda bilmiyorum veya satışını yapan.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.