P

Mareşal
09 Ocak 2001
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
61 üye
Görüntülenme (?)
12430 (Bu ay: 17)
Gönderiler Hakkında
P
2 yıl
Düzeldi
test
P
3 yıl
Üniversite - Bölüm Tavsiye ve Bilgilendirmeleri
.
P
3 yıl
Güncel Araç Fiyatları
Bilgilendirme
P
3 yıl
Bölümle ilgili ufak bir bilgilendirme
Bu bölümlerin amacı dinlerle ilgili dalga geçme ya da kötüleme değil dinlerle ilgili bilgi almaktır. Büyük çoğunluğunuz için hassas olan bu tarz konuların düzgün bir ortam konuşulmasını sağlamak hepimizin görevi olmalı.

Bu nedenle tüm üyelerimizin bu konularda sağ duyulu davranıp bölümün gelişimi ve devamlılığı için sorumluluk olmalarını rica ediyorum. Agresif ve saldırgan mesajlar mutlaka olacaktır ancak bunlarla mücadelenizi sağ duyulu ve mantıklı cevaplar yazarak yapabilirseniz bu tarz ortaya çıkacak kişilerin amaçlarınıda engellemiş olursunuz.

Forum yönetimi olarak bizlerde bu tarz mesajların ve olayların olmaması için uğraş vereceğiz ancak üyelerimizinde çoğu mesaj ve konular için sabit fikirli olmadan yorumlarını sağ duyulu olarak yapmaları hepinizin yararına olacaktır. Gerçek manada sorusu olan ya da samimiyetle bir konuyu merak edip bu neden böyledir ya da bunun böyle olmasının mantığı nedir vb. soruların çoğu inancı kuvvetli kişiyi rahatsız edeceği ortada ancak rahatsız olan kişilerin bilgileri aklında soru işaretleri olan diğer kişilere yardımcı olabilir. Bu nedenle herkesin sakin bir şekilde elinden geleni yaparak yardımcı olması ve bilgi paylaşımında bulunması şahsen hepinizden ricamdır.
P
4 yıl
Bölümde Konu Açmadan Önce Lütfen Okuyun
Forumumuzda son zamanlarda artan firma şikayetleriyle ilgili konuları bir yerde toplamak ve düzeni sağlamak amacıyla bu bölümü açmış bulunuyoruz. 


Bölümün açılış amacı tamamen yasal haklar çerçevesinde neler yapabileceğinizi tartışmak ve yaşanılan gelişmeleri diğer üyelerle paylaşmaktır.


Bölüm içerisinde konu açarken dikkat etmeniz gereken birkaç husus bulunmakta;


  • Konu başlığı açıklayıcı olmalı ve hakaret içermemeli. (x firmasının aldatmacası, dolandırıcı x firması vb.) Gereksiz itham ve hakaretlerden kaçınarak konu başlığınızı seçmeniz gerekiyor. Amacınız yaşadığınız sorunu herkese duyurmak olmalı. Direkt olarak firmayı hedef alan ve yasal bir dayanağınız olmayan ithamlardan lütfen uzak durunuz.


  • Konu içeriği mutlaka ürünle ilgili fatura, servis raporu vb . belgeleri içermeli. Sadece düz yazı olarak açılan konular gösterimden kaldırılacaktır.
  • Konu içerisinde hakaret içeren ifadeler kullanmaktan lütfen kaçının. Sorununuzu ve olayı düzgün bir şekilde ifade etmeniz konunuz için daha faydalı olacaktır.




Bunun dışında açılan konulara yorum yazan üyelerimizin de dikkat etmesi gereken hususlar var;


  • Konulara yorum yaparken sizlerinde mesajlarınızın çözüm odaklı yardım amacı taşıyor olması bölümün fayda sağlaması açısından iyi olacaktır. 
  • Ayrıca konu sahipleri gibi sizlerinde hakaret içeren ifadelerden ve yine aynı şekilde yasal dayanağı olmayan ithamlardan uzak durmanız gerekiyor.




Yukarıda belirttiğimiz ufak bir kaç duruma uyarak konu ve mesajlarımızı bölümde paylaşırsak bölümün faydasının en yüksek düzeyde olacağına inancımız tamdır. Düzenli ve sakin bir şekilde sorunların anlatıldığı konulara firma sorumlulularınında aynı yaklaşımla ilgi göstereceğinizi  umut ediyoruz.


Moderasyon ekibimiz kurallara uymayan bu mesajları silerek mesaj sahiplerine uyarı ya da bölüm uzaklaştırması cezası vereceklerdir.


Firmaların yasal ihtarnamesi ya da uyarısı olduğu takdirde yasal sorumluluk sebebiyle konunuzun silinmesi gerekebilir. Bu konuda anlayışınızı bekliyoruz.




Herkese iyi forumlar.
P
5 yıl
LÜTFEN DİKKAT YASAL BİLGİLENDİRME
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Kapsamınca Bilgilendirme Metni


Bir süredir forum.donanımhaber.com sitesininhttps://forum.donanimhaber.com/forumid_615/tt.htm adresinden ulaşılabilen “TYT / AYT“ başlıklı forum kısmında, bazı forum kullanıcılarının TYT/AYT sınavlarına yönelik olarak hukuka aykırı bir biçimde, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser olarak nitelenen ve korunan bir takım eserleri Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na Muhalefet Suçu’nun oluşmasına mahal verecek şekilde paylaştığını görmekteyiz. Bu paylaşımların süreklilik arz edecek bir sistemle ve birtakım kişiler tarafından planlı ve organize bir biçimde yapıldığı dikkat çekmektedir. Bu eylemler, eser/hak sahibi olan kişilerin hak sahibi oldukları eserlerinden doğan tüm haklarının gasp edilmesi sonucunu doğurmakta ve bu eylemleri gerçekleştiren kişilere maddi ve/veya manevi çıkar sağlamaktadır. Son zamanlarda oldukça artan bu eylemlerin, eserlerin hak sahipleri bakımından telafisi imkânsız zararlara neden olması nedeniyle forum kullanıcılarını bu eylemlerin hukuki ve cezai sonuçları hakkında bilgilendirme ve uyarma zarureti hasıl olmuştur.

Konusu ne olursa olsun 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunan eserlerin umuma açık bir şekilde paylaşılması, çoğaltılması, değiştirilmesi, işlenmesi, ödünç verilmesi, yayılması, dağıtılması ya da herhangi bir şekilde internet ortamına yüklenmesi eylemleri açıkça suç teşkil etmektedir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na Muhalefet Suçu’nun oluşmasına mahal veren bu eylemleri gerçekleştiren kişi ya da kişiler hakkında bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmedilmektedir.

Önemle belirtmek isteriz ki, özellikle son zamanlarda bu fiillerin suç teşkil etmediği, bu fiiller hakkında herhangi bir soruşturma yapılmadığı, fiilleri gerçekleştiren kişi ya da kuruluşlara ulaşılamadığı vb. yöndeki inanış ve telkinler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bu suçun işlenişini normalleştirmek, yaygınlaştırmak ve/veya bundan maddi /manevi bir çıkar elde etmek isteyen kişiler, özellikle genç yaştaki kullanıcıları da olumsuz olarak etkilemekte ve bu suçu işlemeleri yönünde genç yaştaki kullanıcıları da teşvik etmektedirler. Suç teşkil eden bu tür eylemler hakkında eser/hak sahipleri tarafından yargı mercilerine yapılan suç duyuruları neticesinde bu fiilleri işleyen kişiler hakkında soruşturma süreci başlatılmakta ve gerekli tedbirler ivedilikle alınmaktadır.

Ek olarak hatırlatmak isteriz ki, yürürlükteki mevzuat hükümleri gereğince, paylaşım yapılan platformlar adli veya idari mercilerle iş birliği yapmak ve kendilerinden istendiği takdirde paylaşım yapan kişiye ait sistemlerinde yer alan tüm bilgileri adli ve idari mercilerle paylaşmak zorundadırlar. Bu bilgilerin gizli tutulması, adli veya idari mercilere eksik ya da hatalı bilgi verilmesi vb. hallerde, paylaşım yapılan platformun da ayrıca hukuki ve cezai sorumluluğu doğacağından paylaşıma izin veren, barındıran bu tür platformların bu bilgileri paylaşmadığı yönündeki inanışlar da hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

Sonuç olarak, gerek bu yazının yer aldığı platformda gerek başka platformlarda yukarıda izah olunan suçun işlenmesinin önüne geçebilmek, hak/eser sahiplerinin yasal haklarını muhafaza edebilmelerini sağlamak için işbu bilgilendirme ve uyarı metni bilginize sunulmuştur. İlerleyen süreçte daha fazla mağduriyet yaşanmaması adına yukarıda izah olunan suç teşkil eden fiillerin son bulmasını, aksi halde her türlü hukuki ve cezai aksiyonunun alınacağını, saygılarımızla, ihtaren bildiririz.
P
5 yıl
Motorlu Araçlar Konu Dışı
..
P
5 yıl
Millenicom Davetiye Paylaşım Ana Konu
Bu konu haricinde davetiye kodu paylaşımı yasaktır.

Konuya her üye 24 saatte 1 mesaj atabilir.

Beğenilen mesajlarda gözükme amaçlı sahte işlem yapanların hesapları süresiz kapatılır!
P
6 yıl
test anketi konu edit
test test deneme 3 4 5
P
6 yıl
TYT/AYT Bölümü
.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.