Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
346
Cevap
31311
Tıklama
376
Öne Çıkarma
Cevap: Fiyatlar ucucak.Damat Bakan:'Birileri ulkemizi zamaninda ithalat cennetine cevirdi' (8. sayfa)
D
4 yıl
Yüzbaşı

Meali: Ekonomiyi yönetemiyoruz, üretim yapamıyoruz, cari açık var, vergileri uçlanın bakayım..



R
4 yıl
Yüzbaşı

Yandaş olunca çok başarıya gerek yok sanki, iki saattir mesajlarından okuduğum anladığım tek şey zırvalama.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @k1mbu
X
4 yıl
Yarbay

Enflasyon düşürmek için faiz düşürme hamleleri geldi ve yüzde 10 a düşürdüler kağıt üzerinde geçen sene çok değil geçen seneye kadar burada enflasyon 40 50 diyorduk ve faizlerde yüzde 25 lerde idi ve bugün forumda ya da etrafımda şunu diyenleri görüyorum her şeyin fiyatı yüzde 20 artıyor diyorlar evet doğru ve faizlerde yüzde 10 9 larda, 17 25 olayları çıkmadan önceye kadar ülkede faizler yüzde 5 peri görmüştü ve ülkemizde enflasyon yüzde 10 larda hissediliyordu sonra malûm olaylar patladı derken dolar aldı başını gitti, şimdi o günlere dönmek isteniyor çünkü sırada cari açık belası var burada herkesin dem vurduğu şey idi hükümet geçte olsa anladı bazı şeyleri ama geç kaldı 2023 e kadar düzeltti duzelttiler yoksa yoksa gelecek için şansları azalır o yüzden şimdi de cari açık düşürmek için bu sisteme geçiyorlar bakalım görecek millet dediklerini başarabilecekler mi diye o yüzden 2 3 sene hiç kolay geçmeyecek. Görünen tablo bu, bol bol harcadık aldık sattık şimdi bedel ödeme zamanı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Yarbay

abi bu konuya nasıl yoorum yapılabilir ki ?
ne yazsam yarın silivri



F
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: k1mbu

1948 öldü diyelim. 10 sene daha yaşadı değişen ne olacaktı?

Önce sizin şu herşeyi Atatürk çözerdi , o olmazsa siz olmazdınız gibi bir bok yapamayıp, yada ülke içersinde hainliklere devam edip biz Atatürk çüyüz demeyi bırakmalısınız.


Ülke fakir ama vatandaşın birisinin çıkardı Atatürk adında kitabı 2.500 liraya 1 saat 1881 adet alıp, hala ülke fakir diyenler gibisiniz.

Nutuk bile o kadar etmezken , onun adına çıkartılan kitaba 2.500 lira verip ülke fakir diyenler geldi aklıma.
Adamın yaşayacağı ekstra +1 sene ülkenin her yönden gelişmesi açısından kat kat üstüne koyar, günümüzde çok daha iyi konumda olan söz sahibi bir ülke olabilirdik.
Ayrıca Atatürk olmasaydı olmazdiniz gibi ucuz söylemleri asıl sen bırak.... kimlerin hain olduğu kimlerle yatıp kalktığı aşikar...kitap meselesine gelince, ölçütün çok iyiymiş...
Ülke yanıyor kardeşim,sen de farkındasın ama bok konduramıyorsunuz , neden? Çünkü biat etmek sizin geninizde var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Yarbay

Millete kredi dağıtarak ev araba sahibi yaptık derken iyiydi ,o zaman ithal değilmiydi bu ürünler de şimdi tü kaka oldu ,kendiniz pompaladınız tüketimi ,tebrikler bitmez denilen denizide bitirdiniz ,şimdi halkın gırtlağını koparma vakti.



M
4 yıl
Yüzbaşı

Ülke başındaki siyasetçiler müteahhit ve emlakçı olduğu sürece pek bir şey değişmez. Yapılan açıklama daha da vergi geleceğinin bahanesi sadece, zaten her gün ya bir şeylere vergi geliyor ya da gelecek vergilerin haberi. Keşke canım ülkemde arada güzel haberler de duysak.
Kısacık hayatımızda en temel şey olan yiyecek alırken bile cebini düşünmek zorunda kalan insanımıza üzülüyorum. Gelecek kaygısı olan bir millet nasıl olur da bilim, sanayi, tarım üretebilir ki. Yapılanları gördükçe hiçbir şey iyiye gitmeyecek gibi duruyor, her seferinde aynı şeyleri duymamız bile bunun göstergesi "üretim" sadece ağızlardan çıkan bir kelime.



D
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: k1mbu

Ben 2 yıl yerel yönetimler , 4 yıl siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum.

Ben sana vergiyi savundum mu ki sen bana vergi alan ülke diyorsun. Ben sana verginin V sinden söz etmedim. Bunu savunacak kadar da fanatik değilim.

Yine diyorum Ak partiliyim. Ama yanlışına yanlış, doğrusuna dogru derim.

Herkes keşke zengin olsa da kendi refahını yaşasa bunu bende isterim. Ama dünyada bir düzen var ve bunun adı Kapitalist sistem.

Maleaef Zengine zengin, fakire fakir deniyor. Ben 10 bin liralık telefon alacak parayı kazandığımda alıyorsam, bunu gören parası olmayan gelip “ ne gerek var o kadar para vermeye “ diyip aslında kendisininde istediğini belli etmesi gibi.

Bende isterim senin evin olsun, araban olsun, paran olsun. Bunu değiştiremezsin bu sistem oturdu bir kere. Adı Kapitalist sistem.
Kapitalist de sadece bize mi kapitalist? Neredeyse tüm dünyada var bu sistem. Biz niye kötüyüz diye sorgulamıyorsun işte akp taraftarlığından dolayı. Din gibi davranıyorsunuz partinize. Yanlış ise yanlış diyeceksin oy vermeyeceksin.



W
4 yıl
Yarbay

Dolar artınca herturlu artacaklar




Bu mesajda bahsedilenler: @RundeLL
E
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

Nasıl yani s600 maybach da mı ithal etmeyeceğiz?

< Resime gitmek için tıklayın >
Pullman CB envanterinde yok. S600 Guard var.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Binbaşı

Ulan biri der biz yokken buzdolabımı vardı biri der biz yokken ithalat cennetine döndük vallahi papazı bulduk hayırlı işler



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

R
4 yıl
Yarbay

Durmak yok yola devam. 100senedir cehape ne yapmış al işte ülkeyi batırmış. Adamlar toplamak için uğraşıyor ama yetmiyor. Hepimizin destek olması lazım, bu arada halen iban'a 10 lira atmadıysanız ayıp yani. Ha şimdiye kadar verilen paraya ne mi oldu? Yahu vatandaşa harcandı, belgesi var mı diye soracaksan, fetocu terörist der geçerim sana. Sen devletimize soru mu soruyorsun derim. Şubat Ocaktan, Mart Şubattan, Nisan Marttan, Mayıs Nisandan daha iyi elhamdülillah. Bunu görmeyen fetocu, vatan haini, dhkpcli, pkklı, hatta chpkk'lı ve daha adını sayamadığım terör gruplarına mensup kişilerdir. Devletimizin önü kesilmek istenmekte olup londra kaynaklı saldırılar olmaktadır. Ezanlar dinmeyecek, çatlayın patlayın, bu halk doğrunun yanında.

Edit: Troller hadi yine iyisiniz pek bişi yazmanıza gerek kalmadı ben yazdım hepsini.

Edit 2: Selam ve dua ile inşaAllah





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 21 Mayıs 2020; 8:57:49 >

B
4 yıl
Yarbay

RTE ve damadına göre hep birileri ve dış mihraklar yapıyor herşeyi hiç bunlarda suç kabahat yok , Türkiye Cumhuriyeti insanı bu kadar aptal mı yada büyü mü yaptılar bilmiyorum

20 sene oldu 1-2 senedir iktidarda değiller birşeyler yanlış ise düzeltmek için çeyrek asır zamanları oldu ama malesef her gün ağlıyorlar her gün mağdurlar hala milletin gözünün içine baka baka bu lafları söylemek herkesin harcı değil ben yapamazdim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 21 Mayıs 2020; 9:7:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Teğmen

Merhaba bu dediğini biraz açar mısın hocam?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ressi1
K
4 yıl
Yarbay

Böyle yaparak ithalatı bitirdiklerini sanıyolar da her yurtdşına çıkan yanında bir bavul dolusu elektronik eşyayla ülkeye giriyor. Kaçak telefon miktarı hiç olmadığı kadar yüksek gittikçe de artıyor. Adam yurtdışına gitmişken telefonunu alıyor bir de internetten video izleyip içine imei klonluyor al sana Türkiyedekinin yarısı fiyatına telefon. Çok değil bu ülkede bir 2-3 seneye yurtiçi piyasadan telefon alanlara enayi gözüyle bakılacak.



G
4 yıl
Teğmen

Bence asıl eleştirme sebebi her fırsatta suçun "başkalarına" atılması. 15 yıldır düşünemedik, şimdi yapıyoruz. Nereden dönsek kardır demiyor da, yine topu başkalarına atma çabası var. İşte karşındakini aptal yerine koyan saygısız hareket bu asıl.

Bu arada objektif bakmaya çalışıyorum, maalesef dışarıdan almayı kesip urettirmeye çalışmanın yolu vergi artırmak olabilir. O kadar alışmıştık ki örneğin Çinden sipariş etmeye. Yalnız bu noktada daha ucuzsa tüketiciyi suclayamazsin dışarıdan aldığı için. Ya daha ucuza ureteceksin ya da üreten kadar bu tip caydiriciliklar koyarak değerini pahalilandiracaksin, başka yolu yok

Bir de tabi halkın dikkatini az ve bilinçli tüketime, sürdürülebilirlige, yaptığımız her gereksiz harcama ve alımın doğada bıraktığı ize çekmek var, ama bi dakika neler diyorum ben ya. Burası Türkiye..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gary_1907 -- 21 Mayıs 2020; 9:14:52 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @k1mbu
A
4 yıl
Yarbay

Devrim arabasına istemezuk diyen dedelerinize sövün gençler boş yapmayın burda



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Teğmen

EKONOMİ TIKIRINDA



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 yıl
Yüzbaşı

İyi de biz ara ürünü de ithal ediyoruz hammadeyi de ithal ediyoruz.

Ülke içinde ürettiğimiz tek şey bina ve yol.

Bunların hepsinin sorumlusu Kılıçtar bence. Konu kilit.