Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
3468
Cevap
244863
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Fallout 3: Game of the Year Edition (2009) [ANA KONU]
O
18 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi



Fallout 3 28 Eki 2008
Fallout 3: Game of the Year Edition 13 Eki 2009


ESKİ MESAJDAKİ YAZILAR


Radyasyon ile gelen tehlike, tüm canlıların bundan etkilenip birbirleriyle savaşmaları ve ardından içecek bir damla su bile bulunmaması. Ancak bu ve bunun gibi durumlar, dünyanın yok olmaya yüz tutmasını işaret edebilirler. Normal şartlar altında, bu denli bir durum sadece oyunlarda ve filmlerde sonuna kadar işlense de, son zamanlarda dünya hakkında konuşulanlar ve eldeki veriler de büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğumuzu simgeliyor, tabii elimizi çabuk tutmazsak. Küresel ısınma ve bunun akabinde kirletmeye devam ettiğimiz sürece artık soluyamayacağımız bir hava ile karşı karşıyayız. Şimdiden çeşitli kıyamet senaryoları da yazılmaya başlandı, ancak demin de söylediğimiz gibi, her şey aslında bizim elimizde ve düzeltmek için çabalaması gereken de yine bizleriz.

Yaşam savaşı

İşte Fallout da buna benzer bir senaryoyla karşımıza çıktı ve genel olarak radyasyon ve nükleer atıklardan sonra canlıların yaşamak zorunda kaldıkları hayatı konu alıyordu. İlk Fallout 1997 yılında aramıza katıldıktan sonra, oyuncular RPG türünün nimetlerinden sonuna kadar faydalanma şansına sahip oldular. Hikâyenin işlenişi ve buna paralel olarak karakterimizi geliştirip yeteneklerini kullanabilmemiz, o zamanın oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı. Hemen ardından, 1 sene sonra Fallout 2'yi oynama şansına sahip olduk. İnsanlar, dünyanın kirliliğinden ve radyasyondan arınmak için, kendilerini yeraltındaki Vault'larına kapatmışlardır ve burada yaşam savaşlarını devam ettirmektedirler. Ancak, asıl kahramanımızın da yaşamakta olduğu 13 numaralı Vault'un su arıtma çipi bozulur ve yenisini bulmak için kendimizi kirli dünyanın kollarına atmak durumunda kalırız. Eğer zamanında bu çipi bulamazsak, susuzluktan ölme riskiyle karşı karşıya kalıyorduk.

İlkinden aşağı kalır yanı yoktu Fallout 2'nin ve yine içerdiği RPG öğeleri ve hikâyesiyle ilgi odağı olmuştu. Ancak, bu oyundan sonra derin bir sessizliğe gömüldü ve yaklaşık 3 sene boyunca Fallout'tan hiç ses çıkmadı. Daha sonra, Fallout Tactics: Brotherhood of Steel duyuruldu. Yalnız, bu yapımın diğer Fallout'lardan bir farkı vardı ve pek çok fanatiği de bundan bir bakıma rahatsızlık duydu. Brotherhood of Steel, taktiksel bir savaş üzerine kuruluydu ve taktiksel aksiyon türünü simgeliyordu. Yine de, evveliyatı düşünülmeden ele alındığı zaman başlı başına oldukça sağlam bir yapım olarak göze çarpıyordu.

Ondan sonra Fallout daha büyük bir sessizliğe gömüldü ve birkaç yıl haber alınamadı. Zaman zaman ortalıklarda Fallout 3'ün düşünüldüğü üzerine spekülasyonlar dolaşmaya başladı ancak ser verilip sır verilmedi. Bazı kaynaklar bunları ciddi biçimde doğrulamaya başladılar ve en sonunda Fallout 3'ün, Van Buren kod adıyla yapımının başladığı belirtildi. Bu sürece gelirken bazı değişik gelişmeler de yaşandı. Fallout'un ezeli yapımcısı olan, Interplay bünyesindeki Black Isle Studios kapandı ve daha sonra yapımı geliştirmek üzere Bethesda, sorumluluğu eline aldı.

Kusurlu bir yer

Kesinlikle Fallout hakkında teknik detay verilmiyor, muhtemelen henüz bunun için erken olduğu belirtiliyor ancak yine de ortalıkta dolaşmaya başlayan ufak tefek bilgiler mevcut. Öncelikle, bu yazı yazılmadan birkaç gün önce, resmi bir video yayınlandı ve çok fazla olmasa da bir şeyler düşünebilme şansına sahip olduk. Aslında videoyla ilgili söyleyebileceğimiz en önemli şey, oyun içi motorundan meydana getirilmiş olmasıydı. Bu şekilde değerlendirildiği zaman, Fallout 3 grafiksel olarak bizi fazlasıyla tatmin edeceğe benziyor. Video'da konuşmacı olarak Ron Perlman'ın sesini duyuyoruz.

Fallout 3'te boy gösterecek olan bir başka isim de; ünlü aktör Liam Neeson. Sinemaseverler, kendisini Schindler'in Listesi ve Uzay Yolu serisinden Qui-Gon Jinn rolünden de hatırlayacaklardır. Fallout 3'te kendisi ana karakterin babasını oynayıp seslendirecek. Bu da yapımın son derece profesyonel şekilde geliştirildiğinin bir başka göstergesi. Muhtemelen virane şehirler arasında, zorlu bir yaşam mücadelesine girişeceğiz. Hikaye ve teknik konular hakkında henüz hiçbir bilgi sunulmuş değil.

Babalara selamlar

Son zamanlarda, eskilerin klasik oyunları, yeni versiyonlarının duyurulmalarıyla hepimizi sevindirmeye ve merakla bekletmeye başladılar. Tabii gözümüz kulağımız hep firmalar ve onların vereceği ekstra bilgilerde. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz günlerde de Starcraft 2 bombası patlatılmış ve herkesi derin bir heyecan sarmıştı. Bakalım yeni nesil teknolojiyle birlikte, klasik oyunlar bizleri ne şekilde etkileyecekler. Fallout 3, aynı zamanda PC'lerin yanında PS3 ve Xbox 360 için de duyuruldu. Çıkış tarihi olarak da 2008'in sonbahar ayları gösteriliyor.


Bu mesaj XanthiN tarafından düzenlenmiştir.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

N
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Deadman87

Oyunun bir ara Türkçe yaması yapılıyordu yüzde60 felandı ne oldu?

Yüzde kırkı evde zor tutuyorlar, yakında tamamlanacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
6 yıl
Yarbay

Oyunun başına öğleden önce oturdum, bir tuvalet, bir de yemek molası hariç hemen hemen aralıksız 15 saattir oynuyorum. Kişisel rekorumu da kırdım sanırım bu sayede. Mükemmel bir evren, mükemmel bir atmosfer. Zamanında neden gömülmüş anlamak güç. Gerçi güç değil, ilk serinin dinozorlarına ne verseniz verin beğenmeyeceklerdi. Mafia 2 konusundaki fikrimi burada da sürdürüyorum, siz Fallout 3 beğenmezsiniz adamlar Fallout 4'de evet hayır sığlığında diyalog yazar. Karma is a bitch. Diplomat karakterimle bütün sorunları konuşarak çözüyor, gittiğim şehirlerde salon beyefendisi imajımla partilerin vazgeçilmezi oluyorum. 1.5 sene gecikmeli de olsa sonunda hakkını vererek oynuyorum. Mastertranslator hocama da buradan teşekkür ederim koca oyunu tek başına çevirdi.

Nasıl oynuyorum crash vermedi mi derseniz, on beş saatte üç defa masaüstüne attı, onun dışında pcyi resetlemek zorunda bırakan donmalar çözüldü. Yaptığım şey gfwl güncelleyip uyumluluğu Xp Service Pack 2 yapmaktı. Bu uyumluluk her makinede farklı işliyor, kimisi Vista yapınca düzeliyor, kimisi Xp Service Pack 2 yapıyor mesela. Bence XP SP2 yapınca çözüldü sorun. Deneme yanılma yoluyla uğraşmak gerekiyor biraz. Oyun buna değiyor.

Şu an tek sıkıntı steam oynanış saatini göstermiyor.

2 saat sonra gelen edit: 17. seviyede ana hikayeyi bitirdik.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 19 Haziran 2019; 5:2:37 >

C
6 yıl
Yarbay

O
2 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: HakanYüksel

2-3 sefer şans vermeye çalıştım oyuna. Son denememde 3 saatlik bir oynanışa ulaşmış olarak buldum kendimi. New Vegas veya 4 nasıldır bilmiyorum fakat 3'ün atmosferi fazla sıkıcı. Oyunun ilerleyişi fazla yavaş. Eski bir oyun olduğu için çok çamur atmak istemiyorum fakat oynanış tarafı da ciddi anlamda sıkıntılı. STALKER ve Metro serilerinden sonra Fallout aşırı cazip gelmişti fakat 3'de yaşadığım deneyimin ardından sanırım Fallout serisine şans vermeyi düşünmeyeceğim.
Oyuna 14 sene geç başlamışsınız malesef.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @HakanYüksel
V
18 yıl
Yarbay

H
18 yıl
Yüzbaşı

Bu görüntü oyun içi görüntüyse, önceki iki fallout'tan çok farklı bir oyun tecrübesi yaşıyacağımız kesin. Yani alışılmış grafikler dışında oyun bize farklı gelicek bence. Blizard'ın sitesindede ya diablo 3 yada starcraft 2 haberi yakında duyurulcak. İki bomba oyun. Gelde bekle.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
18 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ossguur -- 18 Mayıs 2007; 21:13:56 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
18 yıl
Yarbay

F
18 yıl
Yarbay

power armor'larımızı giyme zamanı gelmişti zaten... umarım oyunda yine brotherhood of stell olur. "your life end in the wasteland..."


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
18 yıl
Yarbay

Özlemiştik valla, turnbase'li olduğuna göre umarım 3D olayına girmemişlerdir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
18 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: foxhound

power armor'larımızı giyme zamanı gelmişti zaten... umarım oyunda yine brotherhood of stell olur. "your life end in the wasteland..."


Brotherhood of steel olmadan fallout düşünülemez. 3d olayına kesin girmişlerdir, umarım hakikaten turn based kalır. Ama oblivion tarzı olacağından korkuyorum...

Bir de haberde hata var, 5 haziranda teaserı çıkacak, demosu değil... Kıştan önce çıkmaz fallout 3.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycantrophic -- 18 Mayıs 2007; 20:26:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
18 yıl
Yarbay

Hayatımda oynadığım en iyi oyundur belki de fallout grafikler şu screenshotlarda crysis ten çok daha sağlam görünüyor bence


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
18 yıl
Yarbay

Bende flat out sandım heycanlandım.Peki bu oyun nasıl bişey?


Bu mesaja 3 cevap geldi.
L
18 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: BeısNowõmenT

Bende flat out sandım heycanlandım.Peki bu oyun nasıl bişey?


Fallout anlatılmaz yaşanır. Dergi vermişti zamanında cdsini. Bu ne dandik oyun diye 2 sene rafta bekledi. Sonra bir ara canım sıkıldı, oyuna bi başladım, kaptırış o kaptırış... Sonra ikincisini de oynadım.... Oyun RPG bu arada. Bunun kadar açık uçlu, atmosferi sağlam rpg oynamamıştım. Hala en favori oyunumdur, özellikle 2.si...



G
18 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

Daha oyunu görmeden kapağını gördüğümde heyecanlanmıştım, umarım bu sefer de aynı olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
18 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

< Resime gitmek için tıklayın >

Daha oyunu görmeden kapağını gördüğümde heyecanlanmıştım, umarım bu sefer de aynı olur.


Bir de 2. oyunun başındaki Louis Armstrong A Kiss to Build a Dream on ve video süper yansıtıyodu ortamı.... Pek bozmazlar oyunu umarım...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
18 yıl
Yüzbaşı

Öncelikle görünen SS'ler kesinlikle oyun için falan değil. Consept Art olması mümkün ama oyun içi değil. Oyun 3 boyutlu ve neredeyse Fallout Tactic'te ki aynı arayüzü(karakter yaratmak ekranı vb.) kullanmışlar. Karakter modellemeleri günümüz oyunlarına göre çok zayıf kalmış. Kesinlikle Fallout gibi bir oyuna yakışmıyor. Oyunun teknoloji demo vidyosunu gametrailers.com'dan seyredebilirsiniz. Ben şahsen hayal kırıklığına uğradım. Ama bakalım daha konuşmak için erken.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
18 yıl
Yarbay

O oyun iptal edilen oyunun teknoloji demosu. Yıllar önce iptal edilen bir fallout 3 vardı. Bu tamamen farklı bir oyun olacak. Hayal kırıklığına uğrayacak bişey de yok çünkü daha oyunla ilgili hiçbişey yok ortada. Ekran görüntülerinin de concept art olması mümkündür, ama oblivionı yapan firma yapıyor, çıkması da uzun zaman alacak. Hayvan gibi grafikleri olması normaldir...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycantrophic -- 18 Mayıs 2007; 21:11:54 >

O
18 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle fallout 3 kesin olarak turnbase çıkacak.Yabancı sitelerde real-time oynamak isteyenler gitsin oblivion oynasın diye zaten açık bir tepki var. 5 haziranda evet teaser çıkıcak ama bazı ünlü oyunsitelerinde demonunda çıkacağı söyleniyor. Resimlere gelince ; zaten oyun içi görüntüler olması imkansız.
Ayrıca:
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Video olayına gelince o van buren tech demosudur.
http://www.nma-fallout.com/...on=file&file_id=892
http://www.nma-fallout.com/article.php?id=35862
http://www.youtube.com/watch?v=1uudkry7ew0





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ossguur -- 18 Mayıs 2007; 21:15:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.