Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2812
Cevap
123321
Tıklama
74
Öne Çıkarma
Cevap: Evga Ürün Satın Alma Rehberi, Soru - Cevap ve Yardım Konusu (2. sayfa)
N
12 yıl (3993 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Sistem aktif hale getirilmiştir. Ürün sayfasında vergi dahil gözüken fiyatlar ülke seçimi Türkiye olan hesaplarda vergisi düşürülerek sepete eklenmektedir. Hayırlı olsun hepimize


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl (2747 mesaj)
Yarbay

Ben evganın diğer Türkiye de hali hazırda satılanlardan çok büyük bir artısı olduğunu düşünmüyorum. Asus Gtx 780 ti neyse Msi 780 ti neyse evga 780 ti de odur. Aralarında uçurum yoktur demek istiyorum. Ülkemize getirsin güçlü bir firma satılsın ona asla karşı değilim. Ama gümrük işine girilirse başınızın ağrıyacağına eminim, az buçuk biliyorum bu ithalat ihracat işlerini.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nessarien
N
11 yıl (3993 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Atarla alakası yok tekrar tekrar soruyorsunuz ben sabahtan akşama kadar size aynı şeyleri tekrar etmiş oluyorum, ne gereği var boşa zaman kaybetmenin doğruluğu ortada olan bir şey için ? Bunca detayı sunup insanlara yol gösterirken öyle bir şeyi es geçer miyim sizce ? Elbette hayır.

Madem size sunulan bilgiye güvenmiyorsunuz ama x öyle dedi ama y öyle dedi ben öyle duydum gibi kesin olmayan argümanlarla bir şey ortaya atıyorsunuz o zaman emek harcayıp ilk kaynaktan bilgiyi alın ve içiniz rahat etsin. Alın telefonu elinize şuanda, UPS'i arayın Yurt dışından gelen ürünler için istenen tuşa basın(1). Sonraki menüden gelen ürünler için (2) tuşuna basın ve Gümrük departmanıyla görüşün. Aynı bilgiyi öğrenin tekrardan. Onlar da size KİŞİSEL KULLANIM AMACIYLA GELEN 1500 EURO ALTINDAKİ ÜRÜNLERDEN ARDİYE ORDİNO gibi ücretler ALINMAZ, ürünlerin sadece GÜMRÜK VERGİSİ ödenir bilgisini verecektir.

Bu uygulama yaklaşık olarak 1,5 yıldır böyle.

Hatta UPS'in gönderdiği evraklardan da ss koyayım içiniz rahatlayacaksa.

< Resime gitmek için tıklayın >

Üzerini koyu yaptım.

Mal bedeli 1500 Euro altında olan ürünler için extra hiçbir masraf ödenmeyecektir. Bu yüzden ürünün sadece kendi ücreti üzerinden Avrupa'dan geliyorsa %18 Amerika'dan geliyorsa %20 gümrük vergisini ödersiniz extra bir masraf çıkmaz size.

Amazon'dan alınan ürünler için zaten ÖDEME EKRANINDA gümrük masrafını daha ürünü satın alırken ödediğiniz için ürünler için Türkiye'ye girişte herhangi bir ödeme yapmazsınız, işin o kısmını Amazon sizin adınıza halleder.


PS:

Bu arada yukarıda bahsettiğiniz ürün yasaklı ürünlere girmektedir. Bunlardan getirirseniz (kozmetik sağlık ürünleri sporcu gıdaları bebek bakım ürünleri vs...) ithalat belgeleri doldurup noterden vekalet çıkartmanız gerekeceği için masraflar yukarıya çıkacaktır ve sadece vergi ödeyip bu ürünleri almak mümkün olmayacaktır. Lakin bizim buradaki konumuz donanım ürünleri olduğu için prosedürün bu noktada nasıl işlediğini en ince ayrıntısına kadar açıkladım. Burada yola çıkarak her kişisel kullanım amacına hizmet eden ürüne bu kurallar uygulanır diye düşünmeyin. Gümrük kanunlarında yer alan hükümler ve yasaklamalar aynen geçerliliğini korumaktadır, kozmetik, sağlık ürünleri, sporcu gıdaları, bebek bakım ürünlerinden aldığınız takdirde farklı kurallar geçerlilik kazanır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 23 Eylül 2014; 14:58:47 >

N
11 yıl (3993 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Temel matematik bilgisi ve ilk mesajı okuyabilecek Türkçe yeterliliğine sahip herkes Evga Eu Store üzerinden almak istediği her ürünün fiyatlandırmasını kendi başına hesaplayabilir. Her şeyin adım adım anlatıldığı konuda bu soruyu sormak ben ilk mesajı okumadım armut piş ağzıma düş felsefesi güdüyorum diye haykırmaktan farksız olur. Yapmayalım bunu...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LuxResset
T
11 yıl (2081 mesaj)
Binbaşı

Bildiğim kadarıyla Amerika'da satılan ürün , Avrupa'da %5 veya %10 gibi fark oluyor.Zaten bizim Lira küçük olduğu için psikolojimizi çok acayip etkiliyor. Ben 299 dolara ürün alıcaktım.1-2 tane özellik yüzünden 69 euro fazla verdim.He birde 299 dolar 299 euro oldu :)




Bu mesajda bahsedilenler: @cybernoid
S
11 yıl (20380 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

kartlarınız hayırlı olsun arkadaşlar, kayıt ederken kod kullanmayı unutmayın.

Dostum yanlış anlamada bu sürekli yazdığın yazılar inanılmaz itici ve irrite edici geliyor bana. Gözümde dilencilikten çokta farkı yok. Hani bir kere yazdın ok, iki kere yazdın ok ama herseferinde yazmak nedir. Ben kesinlikle kullanmayacağım kod mod register olurken. Oldu mu?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
11 yıl (20380 mesaj)
Yarbay

Şu Evga dan aldığım hizmeti Türkiye'deki başka hiçbir yerden almadığımı söyleyebilirim.Kartta problem dahi çıksa Türkiyede garantisi geçse bile ben yurtdışına göndereceğim. Adamlar son derece profesyonel ve gerçekten müşteri odaklı, sizin sorununuzu çözmeye çalıştıklarını biliyorsunuz.

Birkaç resim çektim, kart çok kalite gerçekten..

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
11 yıl (6463 mesaj)
Yarbay

@Nessarien


unutmadan gecmeyelım
bu dokumanı hazırlayıp ınsanlara yol gosteren ve yardımcı olan @Nessarien cok tesekkur ederım..

kendı bu ısı ogrenıp alıp satmakla kendı kazancını degıl herkesın kazancını dusunuyor..



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nessarien
B
11 yıl (1528 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien
Gtx 970 alanlar ve bu 3.5gb meselesinden ötürü kartlarını iade etmek isteyenler ile coil whine yaşandığı için aynı kartı ücretsiz şekilde defalarca alıp gönderen birkaç kullanıcının genel tutumu da (kim bilmiyorum ama 4 defa kart yollamış birisi refund talebini kabul etmeyip karşılıklı kargo ücretleriyle beraber sanırım 3 tane daha 970 masrafı çıkartmış firmaya bunlar hoş şeyler değil keşke Vektron kullanılsaydı ya da daha makul öneriler kabul edilseydi...) işin tuzu biberi olmuş ve daha üst pozisyondaki kişilerin dikkatini çekmiş. Çünkü Türkiye'ye yapılan kargo gönderilerinde kargo masrafı sebebiyle zarar söz konusu olmakta Evga açısından.

İyi de Vektron'un elinde yedek ürün yok ki, Vektron'a gönderse hiç değişmeyecek kartı. Al işte ben Vektron üzerinden değiştirmeye çalışıyorum, yalan söylediler geçen hafta gümrükten geçicek mallar diye, haftasonu bitti bugün aradım hala bir atraksiyon yok bi ton rerörö yaptılar.

Kim yaptıysa iyi yapmış kargo ücretlerini EVGA'ya geçirip. Adamlar bütün Avrupa'ya satış yapıcaz diye geçiniyorlar, UPS'le düzgün antlaşmaları yok. Ha UPS'de kazıklamaya oynuyordur belki Türkiye içinde ama değişen birşey yok, bkz. Amazon gümrüklemesini bile yaptırıyor çalıştığı firmaya çatır çatır, öyle uçuk bir kargo ücreti de talep etmiyor. EVGA EU'nun çapı yetmemiş buraya satış yapmaya ki zaten shipping muhabbetinde yaptıkları benzer pintiliklerden başka ülkelerde yaşayanlar da şikayetçi kendi forumlarında.

Bir daha zaten tövbe, ne Nvidia'dan birşey alırım ne EVGA'dan. Ha peripheral falan alıcak olursam da Amazon'a yönelirim, kargo/gümrükleme/RMA rerörösü yapmayacak kadar büyük firma çünkü. Türkiye ve Avrupa'daki firmalar zaten Amazon'dan iyi fiyat veremedikçe batmaya mahkumlar.

Başlığı da değiştirebilirsin istiyorsan Vektron'un rezillikleri diye artık

@Nessarien


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nessarien
D
11 yıl (25787 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

öyle diyorsun hocam da başka konularda "Import Fees Deposit" denilen gümrük vergisinin tamamını iade aldıklarını iddaa edenler var.
haliyle kafası karışıyor okuyanların, bu mevzu bir açıklığa kavuşmadı gitti.

misal:http://forum.donanimhaber.com/m_99387962/tm.htm


Sıkça amazondan alışveriş yapıyorum üstad, gümrük tutarlarının iadesi sadece amazon sizi mağdur ederse, olumsuz bir duruma sebep olurlarsa mümkün olabilir (belli bir tutara kadar), bir nevi amazonun yaptığı jest olarak düşünülebilir, amazon bu ücreti size iade ettiğinde gümrük ücretini kendi karşılamış olur bu da amazonun ne kadar müşteri memnuniyeti odaklı çalıştığını gösteriyor, fakat birçok arkadaş bu durumu bildikleri için suistimal ediyor, bin bir türlü yalanla, müşteri temsilcisini taciz ederek bu ücretleri geri almaya çalışıyorlar, bir nevi amazonu dolandırıyorlar, bu tutum devam ettirilirse amazon türkiyeye kapılarını kapatır o zaman bu uyanık arkadaşlar rahat ederler.

Mantıklı düşünürsek 100 dolar üstündeki ürünlerin gümrüğe takılacağını ve bu ürünün gümrük vergisinin ödenmesi gerektiğini biliyoruz, haliyle alınan gümrük ücreti ürün gümrüğe girdiğinde gümrükten çıkması için ödenmesi gereken vergidir bunu amazon peşinen alır, gümrüğe kendi öder. Hal böyle iken amazon sizin gümrük vergi masraflarını niye kendi karşılasın, dolar kuruna yada çıkan vergi tutarına göre ödediğiniz gümrük vergi tutarı daha yüksekse zaten amazon siz sormadan aradaki farkı size iade ediyor ama gümrük ücretinin hepsinin ödenmesi mümkün değil, kargo ücretine gelirsek, ilk alışverişlerinizde iyi niyet göstergesi olarak belli miktara kadar kargo ücretini iptal ettirebiliyorsunuz bunun dışında siparişinizin amazon kaynaklı problemlerden dolayı geç çıkması, gelmemesi gibi durumlarda amazon sorgusuz sualsiz kargo ücretinizi iade edebiliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 21 Mayıs 2015; 21:08:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl (3993 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Rica ederim bu başlığı 1,5 yıl önce başlattığımdaki pozitif ve güzel hava yavaş yavaş kendini tam zıttı bir hale bıraktı. Güzel haberler yerine son zamanlarda hep kötü bildirimler yapmak zorunda kaldım. İlk başından beri Vektron'a karşıydım hatta defalarca uyarılarda bulundum maalesef şuandaki tabloyla karşılaştık ki bu benim en başından beri tahmin ettiğim bir senaryo idi. Çok detaylı bir rapor hazırlıyorum fiyatlandırmalardan tutun yaşanılan olaylara kadar her türlü detayı içeriyor bu ve üst yönetime iletilecek arkadaşım aracılığıyla. Bu aşamada da görüşmelerimiz devam edecek orta yol bulmak için. Beni etkileyen bir şey olmasa da kendimi diğer kullanıcıların yerine koyarak bu duyarlılığı gösteriyorum.

En olumsuz karar bile çıksa ben Evga üzerinden ya da Amazon üzerinden almaya devam ederim, Vektron'a bulaşmam. Aradaki farka 10 defa ürün gönderimi yaparsınız o yüzden vah vah vah denecek bir senaryo yok. Beni tek sinirlendiren şey atılan adımların geri alınması ve taviz verilmesi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sahafiec
N
10 yıl (3993 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: MrFantastiC

Vektron kadar illet bir servis ömrü hayatımda görmedim. Türkiye'nin bu konulardaki rezilliğinin ispatı niteliğinde bir firma. EVGA'yı artık TR'den alıp rezillik çekiceğime amazondan alır fazla parasıyla hizmet görürüm.

Hala amazondan alınan ürünler almanyada servis işlemi görebilior mu ?

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110959042

Burada yapmıştım bir süre önce duyuruyu yurt dışı kartlara artık Türkiye'de hizmet verilmiyor bu yüzden Evga EU üzerinden RMA işlemlerini yapmamız gerekmekte.

Sizin Vektron ile ilgili sorununuz nedir ? Türkiye'den almanıza rağmen sorun mu çıkardılar ?

Detayları paylaşırsanız sevinirim hem diğer kullanıcılar da görmüş olur hem de müdahil olunması gereken bir konu varsa gerekli yardımı sağlarım.

İyi günler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl (3993 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Rica ederim ne demek. Her soruna yetişemesem de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum başvuran herkese.

Hep tavsiye ediyorum yine edeceğim. Vektron ile görüşmelerinizi emailler üzerinden yapın ki bu süreçler delil niteliği taşısın eğer yazışma varsa elinizde ekran görüntülerini sayfa sayfa alıp pm ile bana olarak atmanız yeterli ben gerekli bildirimi Evga tarafına sağlıyorum bu şekilde. Lakin telefon konuşmaları söz konusu olunca ne yazık ki elde delil olmuyor. Elinizde servis fişinden rapora ve yazışmalara kadar ne varsa atabilirsiniz bana pm ile. Ben de konuyu Evga tarafına iletirim en kısa sürede.

Vektron gidişat hep bu olacak ve düzen hiç bozulmayacak sanıyor...


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MrFantastiC
M
10 yıl (685 mesaj)
Yüzbaşı

Hocam ilk defa evga ürünü aldım ve bu sorunları yaşıyorum ve asus kullanıcısıydım böyle şeyler gelmedi başıma hiç. Adamlar direk refund yada rma yapıyolardı. Şirket pclerindede sorunlarımızda böyle işlerdi bizim için.

Bakalım konu sahibi arkadaşın yardımı sayesinde çözüme ulaştırmaya çalışıcaz. Kendisinin bu forumda olması Evga kullanıcıları için büyük şans diyebilirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
12 yıl (3993 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Yok öyle bir şey ups ile getiriliyor bu ürünler Ptt ile değil, yalan yanlış bilgiler verip insanları yanıltmayalım lütfen... Bilgi kirliliğinden çok nefret ederim o yüzden bir söylemde bulunmadan önce doğruluğundan emin olun. Evga'dan alınacak her ürün hiçbir şekilde extra prosedüre kalmayacaktır. %18 vergisi ödenecek ve tarafınıza gönderilecek hepsi bu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 8 Mart 2014; 16:41:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @inuh
B
12 yıl (7893 mesaj)
Yarbay

BİLMEYEN arkadaşlar için söyleyeyim, evga yı amazondan aldığınızda 3 günde TR ye geliyor ve fiyatı avrupa Evga dan yaklaşık 150-200 TL daha ucuz oluyor, ayrıca return yapacağınız zaman da uğraşmıyorsunuz amazon size ürünle birlikte bir barkod gönderiyor aynı zamanda ürün ve fiyatını da içeren siz onunla ürünü sorunsuz bir şekilde geri gönderebiliyorsunuz, tüm bu avantajlara ek olarak gümrük çekim işleriyle amazon ilgileniyor yine siz uğraşmıyorsunuz. Ve ürün amerika amazondan gelmesine rağmen gümrük vergisi %18 uygulanıyor ve sizden peşin alınıyor dolayısıyla ürün TR ye girdiğinde sürpriz bir masrafla karşılaşmıyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 yıl (1416 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: inuh

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Yok öyle bir şey ups ile getiriliyor bu ürünler Ptt ile değil, yalan yanlış bilgiler verip insanları yanıltmayalım lütfen... Bilgi kirliliğinden çok nefret ederim o yüzden bir söylemde bulunmadan önce doğruluğundan emin olun. Evga'dan alınacak her ürün hiçbir şekilde extra prosedüre kalmayacaktır. %18 vergisi ödenecek ve tarafınıza gönderilecek hepsi bu.

Şimdi size burda ağır konuşsam olan bana olacak, kesin yargılar kullanmadım ama siz bu konuda çok cürretkarsınız. Denemek ister misiniz verin 20 tane Titan siparişini tek bir pakette sonucu hep bebarber izleyelim, ne dersiniz? Gümrük hakkında bilginiz olmadığı ortada, Ptt Ups ne fark eder ortada bilgi kirliliği yok bilgi yoksunluğu var ve bu yoksunluk benden kaynaklanmıyor.

Dostum senelerdir bu işle uğraşan biri olarak bazı şeyleri netleştirmek istiyorum belki katkım olur.
20 tane titan kart getir bakalım diyorsunuz... bu işlerle uğraşan birisiniz , bu uygulamayı iyi bilirsiniz... burada kullanılan ithalat sistemi kişisel ihtiyaçla ilgilidir . yönetmelik gereği 3 adet ve toplam değeri 1500 EU ile sınırlıdır . ve yılda en fazla 5 defa ile sınırlı bir haktır. bu nedenle 20 tane kart getirseniz;
1- adet sınırını(3adet) aştığı için takılacaktır gümrükte..
2- toplamı 20x700EU= 14.000 EU edeceği için toplam 1500 EU limitini aşacaktır, gümrüğe takılacaktır. daha doğrusu giremiyecektir.
20 adet kart almanın tek yolu resmi ithalat yapmaktır. onun prosedürleri tamamen farklıdır. düzeltirim.

EVGA nın TR de distübütörü olması konusuna gelince . daha geçen gün kü yazışmam da EVGA nın Türkiye ile temsilcilik için görüştüklerini söyledi ama EVGA nın çalışma prensiplerini bilen biri olarak söylüyorum .
EVGA nın dünyada 3 adet servis noktası vardır bütün bakım işlerini burdan yapar. çok büyük bir servis noktası kuruyorum demediğiniz sürece servis izni vermezler..
Servis için Almanyaya yollanması ithalatçı tarafından mümkün olmuyor 1 aylık süre içinde bu işlemler gerçekleşmiyor maalesef.
Servis noktası kurmadan ,daha doğrusu çakma bir servis kurup , birçok ithalatçının yaptığı gibi 1/1 değişimi neden yapmazlar onu da bilemiyorum.

anlıyacağınız tam bir karmaşa Tavukmu yumurtadan çıkar, yumurtamı tavuktan hesabı...
Ama EVGA Avrupanın KDV oranını sıfırlaması çok güzel bir gelişme.Takoz ekran kartlarında kurtulacağız nihayet..



A
11 yıl (1157 mesaj)
Binbaşı

Fatura vs. olmaması daha iyi olur. İçindeki belgeleri vs. alıp sadece paketleyip hediye olarak göndermesi daha iyi olur. İçinde fatura vs. olursa ticari iş mi bu diye sorarak gümrük vergisi alırlar.
Yani ekran kartını biraderin sana oyuncak ayı almış gibi hediye olarak göndermesi lazım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cybernoid
J
11 yıl (5850 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien
Yavaş gönderimlerde ise IParcel ile gönderimi yaparlar (PTT ile teslim edilir.)

Ufak bir ekleme yapayım, iParcel aracılığıyla gönderilen kargoları Yurtiçi Kargo da getirebiliyor.

Şu ana kadarki iParcel gönderilerimi hep Yurtiçi Kargo getirdi.



S
11 yıl (20380 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Evga Europe üzerinden alınan ürünler kargoya verilince istisnasız olarak ertesi sabah Türkiye'ye giriş yapar.

Evet dediğiniz gibi dün akşam çıkışı oldu, bu sabaha kontrol ettim Yeşilköy de yazıyor. Yarına elime ulaşır sanırım, şimdi gümrükle ilgili mail bekliyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.