Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2269
Cevap
156490
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (67. sayfa)
M
4 yıl
Binbaşı





saygılar.............




Bu mesajda bahsedilenler: @HAKANIM1987
Ö
4 yıl
Yarbay

Estağfurullah hocam, ne kırılması.
Saygılarımla.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @multisongohan
Ö
4 yıl
Yarbay

Şaşırmam



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @multisongohan
M
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Şaşırmam
şaşırmamak gerkir.........


saygılar:..............................



O
4 yıl
Çavuş

Hocam hiç şaşırmam 3 gün önce çanak anten mevzusuna komşuyla kavga ettik o yüzden analog yayınları bile arar olduk


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @multisongohan
M
4 yıl
Binbaşı

aynen,insan elindekinin değerini bilmelidir.


saygılar..............




Bu mesajda bahsedilenler: @oqsijen
M
4 yıl
Binbaşı

Bakan Karaismailoğlu: Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'ni eylülde hizmete açmayı planlıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'ni eylül ayında hizmete açmayı planladıklarını bildirdi.

Ankara
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'ni eylül ayında hizmete açmayı planladıklarını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Karaismailoğlu, haziranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği ve en kısa sürede açılması talimatını verdiği kulede incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Söz konusu yatırımla İstanbul'un haberleşme altyapısını geliştireceklerini belirten Karaismailoğlu, 369 metre yüksekliğindeki kulede 600 metrekare seyir terasının yanı sıra 100 ana ve 13 yedek olmak üzere toplam 113 adet 5 Kw vericisinin bulunduğunu, kuleden 40 ulusal radyo, 19 ulusal TV, 29 bölgesel radyo, 35 yerel radyo ve 1 yerel TV'nin yayın yapacağını aktardı.

Karaismailoğlu, yayın sistemlerinin program girişlerinin hem yedekli uydu anteniyle hem de fiber optik kablolar vasıtasıyla alınabilecek şekilde yedeklendiğini belirtti.

Kulenin mekanik sistemlerinin montajının ve devreye alınma işlemlerinin, pano ve trafoların montajlarının, saha içi yol imalatlarının, yapısal peyzaj imalatlarının ve amfitiyatro imalatlarının da tamamlandığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nin İstanbul'da görüntü kirliliği oluşturan anten ve kulelerin tek bir noktada toplanarak çevreye yararlı olması amacıyla da yapıldığını bildirdi.

"Yeşil alan kapasitesi artırıldı"
Karaismailoğlu, projeye ilişkin peyzaj çalışmalarının da kesintisiz devam ettiğine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla projedeki yeşil alan kapasitesi artırıldı. Yatırımın 3 bin metrekare olan çim alanı 2 katına çıkartılarak 6 bin metrekareye yükseltildi. Erguvan, sedir, gürgen, sakız, zeytin, manolya, taflan ve ardıç olmak üzere 8 ayrı ağaç çeşidinin olduğu toplam 1780 ağaç projeyi çevreleyecek."

Kulenin faaliyete geçmesiyle İstanbul'daki tüm radyo kanallarının bu merkezden yayın yapacağını belirten Karaismailoğlu, "FM-1,2,3,4 ve FM-5 anten ve combiner sistemlerinde montaj ve testlerin bitirilerek, FM vericilerinden başarıyla test yayını yapıldığını" bildirdi.

Karaismailoğlu, aynı anda bütün testlerde başarı sağladıklarına işaret ederek, "Bu, dünyada bir ilktir. Ayrıca radyo kanallarının neredeyse tamamına yakınıyla sözleşmeleri imzaladık. Bütün kanallarla da sözleşme imza süreci kısa sürede tamamlanacaktır." dedi.

"Projede yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz"
Projenin öneminin farkında olduklarını belirten Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile haziranda kuleye ziyaret gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı yatırımın en kısa sürede hizmete alınması oldu. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı son sürat sürdürüyoruz. İnşallah kuleyi eylül ayı içinde hizmete açmayı planlıyoruz. İstanbul'un sembollerinden biri olacak olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da titizlikle takip ettiği bu projede yer almaktan büyük bir mutluluk, açılışının bize nasip olacak olmasından da ayrıca gurur duyuyoruz."

https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/bakan-karaismailoglu-kucuk-camlica-tv-radyo-kulesini-eylulde-hizmete-acmayi-planliyoruz/1950747




kendi yorumum şöyle.hala çıkmaz yılın son eylülü muhabbeti dönüyor.20 tane tv kanalının yayınından bahsediliyor.20 kanal nedir arkadaşlar,20 kanal denilen spectrum meselesi mi.yani her spectrumda 5 kanal toplam yayın yapan kanal sayısı 100 tane yapar.durum böyleyse süper,ama sadece 20 kanalsa çok kötü bir planlama olmuş.ayrıca dabplus ve dvbt2 den bahis dahi edilmemiş.yoksa tv yayınları analog olarak mı devam edecek.ama şunu da söyliyim 100 kanalı sıfır parazit ile uydu kalitesinde anolog 100 tv kanalını vatandaşa uluştırmayı başabilirse hemen başım gözüm üzerine kabulumdür.ama teknik olarak dünyada böyle bir örnek var mı ben bilmiyorum.durum hala şüpheli arkadaşlar.



saygılar........................................



M
4 yıl
Binbaşı

arkadaşlar önemli bir gelişme oldu.




İstanbul Radyo Kulesine Geçiş Duyurusu
İstanbul ili Üsküdar ilçesi Çamlıca tepesinde dağınık halde bulunan radyo ve televizyon vericilerinin tek bir noktada toplanarak görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yürütülmekte olan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi çalışmalarında son aşamaya gelinmiş olup, Eylül ayı içinde projenin açılışının yapılması planlanmaktadır.

Bu çerçevede, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, 6112 sayılı Kanunun Geçici 4'üncü maddesinin birinci fıkrası kapsamında yayın hakkı bulunan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara karasal ortamdan yayın iletim hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş olan Kule Verici Tesisleri İşletim ve Teknolojileri A.Ş (Kule AŞ), Çamlıca emisyon noktasından yayın yapmakta olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara, imzalanacak sözleşmelere ilişkin sürecin başladığına dair 2020 yılı Haziran ayı itibari ile bildirimde bulunmuş olup Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi üzerinden yapılacak yayınlara ilişkin test süreçlerinin kısa süre içinde tamamlanması öngörülmektedir. Bu bağlamda Eylül ayı içinde açılışın planlandığı dikkate alınarak; 31.08.2020 Pazartesi gününü, 01.09.2020 Salı gününe bağlayan gece saat 00:00 - 06:00 arasında İstanbul il merkezine yönelik radyo yayını yapma hakkı bulunan kuruluşların tamamının yayınlarının iletileceği şekilde test/deneme yayın iletim faaliyeti yürütülecektir. Söz konusu faaliyet Radyo ve Televizyon Üst Kurulu teknik uzmanlarınca da yerinde takip edilecektir.

Kule AŞ ile sözleşme süreçlerinin tamamlanması, 1-10 Eylül 2020 tarihleri arasında geçiş test ve deneme yayınlarına yönelik çok taraflı çalışmaların yürütülmesi ve 10 Eylül 2020 tarihinden itibaren yayınların Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nden yapılmaya başlanması ile birlikte, Çamlıca mevkiinde bulunan diğer kulelerin kaldırılması süreci başlayacaktır. Konuya ilişkin ilgili bütün medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2020


https://www.rtuk.gov.tr/duyurular/3788/8376/rtukten-istanbul-radyo-kulesine-gecis-duyurusu.html


saygılar.......................


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ö
4 yıl
Yarbay

Elinize sağlık hocam haber için.

İnşallah dijital yayın da verilir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @multisongohan
M
4 yıl
Binbaşı

dijital yayın ile ilgili bir gelişme şimdilik yok.fakat şöyle bir durum var,en kısa sürede yayın ihaleleri başlatılacak,daha önemlisi tahminimce fm testinden sonra,20tv kanalı anolog olarak kule testine başlayacak.önemli olan şimdilik kulenin test için dahi olsa hizmete alınmasıdır.umarım herşey başarılı ve kalıcı olur,çünkü çok zaman harcandı.


saygılar......................


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
Ö
4 yıl
Yarbay

İnşallah hocam, kaç sene oldu açılmasını bekliyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @multisongohan
M
4 yıl
Binbaşı

inşallah bundan sonra bir sıkıntı çıkmaz,

saygılar................




Bu mesajda bahsedilenler: @Ö1f1
K
4 yıl
Yarbay

sanki tüm tanıtımlarda analoğa uzun süre devam,biz çamlıcanın tipini düzeltmek için inşaa ettik gibi hava var,karasal yayının k sinden bahseden yok..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 31 Ağustos 2020; 22:29:41 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı

bu fikrinize aynen katılıyorum.fakat ortada rtük ün yönetmeliği var.ayrıca bu işi iyi bildiğiin düşündüğüm site üyesi serkan güzel analog tv yayınının dvbt2 ihalesinden sonra hemen sonlandırılacağını,yani tvde anolog geçici süre devam edecek sonra tamamen kapatılacak diyor.sonuç fm dabplus ve dvbt2 olacak.ama nedense bende sizin gibi bir şüpheye sahibim,sanki anolog tv yayını 5 yıl daha sürecek hissi var içimde.


saygılar.......................




Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
M
4 yıl
Binbaşı

arkadaşlar merhaba,dünkü test yayını ile ilgili gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım.saat 01.15 itibari ile cep telefonumun fm radyosunu açtım.önce otomatik bir tarama yaptırdım.kanallar listelendi.ben tek tek istasyonlara erişmeyi denemeye başladım.sonuç beni şok etti,çok kötü arkadaşlar.frekansların çoğu boş,çalışan istasyon sayısı 10 u geçmez,onlarda da kiminde az,kiminde yoğun bir şekilde parazit sorunu var.sonuç başarısız.tabii şu saat itibari ile durum nedir onu bilmiyorum.ya kule kaynaklı sorunlar var,yada fm istasyonları yeni kuleye çoğu kendini teknik açıdan adapte etmeyi başaramamış.eğer bu durum kalıcı ise yandık.helede dabplus ve dvbt2 de sorunlar çok daha büyük olabilir endişesine kapıldım.tabi bu daha test.umarım ilerleyen saatlerde bu durum aşılmışdır.sonuç belirttiğim zaman zarfında başarısız olunmuşdur.



saygılar...............................



M
4 yıl
Binbaşı

arkadaşlar benim telefonda rds var.bu durum negatif bir etki yapmış olabilir mi.


saygılar...........................



M
4 yıl
Binbaşı

arkadaşlar test yayınları 10 eylüle kadar her gece 00.00-06.00 arası devam edecek.10 eylülde kule fm kesin yayınına geçecek.şöyle bir şey ortaya çıktı,rds varsa sorun var.lütfen yayınları rds olmayan fm radyolardan dinleyiniz.


saygılar...............................



Ö
4 yıl
Yarbay

+1



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
A
4 yıl
Yarbay

Ben ne zaman uydu anteni olmadan kucuk bir antenle hd yayın izlicem ??



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı

çok şükür çok geçte olsa kule analog fm testine başladı.10 eylüle kadar bu test devam edecek.sonra ayın 10 u itibari ile fm radyoların tamamı ve analog yayın yapma hakkına sahip 20 tv kanalı(şu an isimleri belli değil,çeşitli tahminler var.)kesin olarak yeni kuleden yayınlarına başlayacak,aynı anda eski vericiler tamamen yıkılacak,sökülecek.

gelelim sizin sorunuza,bunun için dijital radyo ve tv yayınları için ihale yapılacak,yani bir süreç işleyecek.fakat tahminimce bu süreç 1 yıl sürer.yani siz tahmini en az 1 yıl beklersiniz.


şöyle bir şeyde var,daha öncede yazmıştım,benim fikrim bu sayısal yayın olayı 5 yıl sonrası gibi devreye girebilir.çünkü hala bu konuda bir isteksizlik var ve çok ağırdan gidiyor.



saygılar..................................


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Adorer