Arama butonu
Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi en büyük komutanı kim? DEV ANKET
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
130
Cevap
5530
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi en büyük komutanı kim? DEV ANKET (3. sayfa)
G
5 yıl
Yüzbaşı

H
5 yıl
Yarbay

Atatürk çünkü hiç bir yeri işgal etmemiştir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: CeremiKılarksın

Atatürk diyenler neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum
Büyük Taarruz Blitzkrieg'in ilk kez başarıyla uygulandığı muharebelerden biridir.(O zaman adı o olmasa bile.)

Türk süvarileri düşmanın arkasına sızıp ikmal hatlarını kesmiş ve piyade ile birlikte çember içine alarak düşman ordusu yokedilmiştir. Blitzkrieg'in ana mantığı budur ancak Tank-Uçak-Piyade gibi üç ana unsur üzerine kurulmuştur. Bu bile Atatürk'ün zekası hakkında çok şey anlatır.

Ancak bana göre en büyük komutan Napolyon Bonaparte'dır o başka.



N
5 yıl
General

quote:

Orijinalden alıntı: aliemre461

Forumda sıfır tarih bilgisi, sıfır tarih metodolojisi at koşturuyor. Şu sorulan soruyu neresinden tutsan elde kalır. Hadi tarih varsayımlarla konuşulur diye varsayalım (?) ulan verilen cevaplara bak. Adam hakkında çin tesmi tarihi şici dışında düzgün kaynak bulunmayan Mete'yi yazmış. Timur'a siyaset bilmez yazmış. Herkes kendi ideolojik pencerisinden bakmış durmuş. Napolyon 4 oy almış lan 4 Hannibal desen 2 taneye layık görülmüş General olmayan sadece kitap yazmış efsanevi bir kişilk olduğu varsayılan sun tzu neden listede. Hem soyiruyu hem konuyu nereden tutarsak elde kalıyor. Gerçi ne bekliyorsam en az kitap okuyan,
araştıran avrupa ülkesi lan burası. Konuda kitap okuyan insan sayısı 2 kişi falan muhtemelen. Farklı dönemde yaşamış kumandanları karşılaştırmak nedir
Tarih dışı bir soru sorulmuş ve inanılmaz derecede tarih dışı değerlendirmeler yapılmış. Her komutan kendi çağına göre değerlendirilir ve farklı zamanlar ve çağlarda yaşamış kumandanlar bir sıralamaya konmak üzere kesinlikle birbirleriyle kıyaslanamaz. Bu birçok açıdan elmayla armutu veya tropik bir meyveyle ince yapraklı bol kar yağışlı ormanlarda yetişmiş bir şeyi kıyaslamak gibi. Yaşadığı çağda bıraktığı etki olaraktan belki yaşamış en kudretli komutan Cengiz Han diyebiliriz ama o da yaşadığı çağdaki kendi itibarıyla ve kudretiyle. Bu muğlak kriterde Cengiz Han'ı da Sübütei gibi bazı generalleri, İskender, Caesar, Timurlenk, Napolyon gibi adını kıtalar ötesi ölçeklere taşımış, kıtalara yayılacak şekilde başarılar kazanmış ve genel olarak da efsaneleştirilmiş kimseler izler. Ama bu hangisinin daha iyi bir general olduğu veya hangi konularda uzmanlaştıkları veya hangi teçhizat ve imkanlarla hangi koşullar altında başarılar kazandıkları hakkında herhangi bir bilgi vermez. Ayrıca tarih boyunca generallik pek çok kez devlet adamlığıyla iç içe geçmiş, bu iki rol birbirini desteklemiştir. Sözgelimi Cengiz Han'ın muazzam imparatorluğu kendisinin devlet adamlığının, nerede hangi general veya yöneticiyi kullanacağını iyi bilmesinin de ürünü, esasında tarihteki en geniş boyutlarıyla Büyük Moğol İmparatorluğu'nun ciddi bir kısmı Cengiz Han'ın doğrudan fetihleriyle elde edilmiyor, ne de Avrasya'daki Pax Mongolica (Moğol Barışı, Cengizid Moğolların büyük yıkımlardan sonra getirdiği stabilite de denebilir) Cengiz Han'ın yalnızca askeri marifetlerinin ürünü. Ama Cengiz Han biraz daha şanssız olsaydı, uygun kimselerle tanışamasaydı veya başka bir çağda yaşasaydı belki de bu kadar etkili ve başarılı olamayacaktı. Belki de Cengiz'in yerine konmuş başka bir komutan-devlet adamı Cengiz'in önüne çıkan imkan ve koşullarla daha da iyisini yapacaktı; Cengiz'in genel olarak yadsınamaz bir dehaya sahip olmasına rağmen. Bunları gerçekte bilemeyiz. Haliyle açık bir kıyas da yapamayız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Teğmen

+



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @şoray uzun yolda
T
5 yıl
Binbaşı

Spartacüs iyidir. Bizim maallenin çocuğu ...



G
5 yıl
Çavuş

Seçeneklere II.Abdülhamidi ekle hocam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

Atatürk'e oy verdim ama Cengiz hanın gönlümüzdeki yeri de bakidir.
Cengizhanı seviyor musun?



B
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Nasıl 300 ben 14 diye biliyorum.

Alıntıları Göster
Kendi Yönettiği 17 Savaş Var Bir De Timur Devletinin Diğer Savaşları Sayarsan 300'Ü Bulur

Yani Çinle Vs Atacak Bir Ülkeydi Timur



A
5 yıl
Teğmen

Dediğim gibi her devir her 10 yıl bile kendi içinde değerlendirilmelidir. Mukayese etmek çok saçma. Bir sürü ayrı yönden bakabiliriz. Ve sadece elimizdeki verilerle yapabiliriz bunu. Cengiz Han iyi bir teşkilatçıdır tam bir karizmatik liderdir ama Timur'un 4te biri kadar sefere çıkmamıştır. Timur atlı orduları çok iyi kullanan bir generaldir ama piyadeleri yönetme konusunda john churchill ile kıyaslanamaz gibi gibi gider bu böyle. Hülasa kıyaslamak saçma her devir için o devri siyasi yönden etkilemiş insanları kıyaslamak (14. Yüzyıl için örneğin) en azından daha mantıklı. Btw konu çöp.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Challengermert
F
5 yıl
Teğmen

Fsm'yle ataturk buyuk iskender'den cok oy almis, ne kafalar var.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Teğmen

Recep Tayyip Erdoğan neden yok.
15 temmuz
Suriye Operasyonları
Libya
daha saymama gerek varmı



K
5 yıl
Yarbay

Eğer ben onun döneminde olsam pek birşey yapamazdim ama o benim dönemimde olsaydı (yerimde) benden çok daha büyük işler basarirdi .

Atatürk ün Timur için soylegi iddia edilen söz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Bilge Türk

Sonun Da Benim Gibi Düşünen Kişi

Alıntıları Göster
Reis bir kere Kara Kuvvetleri Komutanlığı varsa onun sayesinde var.
Düzenli orduyu bir isim altına alan odur.
Hatta çok disiplinli birisiymiş. Bir gün yanılmıyorsam bütün Yüzbaşıları toplayıp sevdiklerini ve kadınlarını karşılarına koyduruyor Yüzbaşılara ellerindeki yay ile onları vurmasını emrediyor. Tüm Yüzbaşılar bu emire sorgusuz uyuyorlar.
Bu bildiğin acımasız, duygusuz ve soğukkanlı bir ordu kurmak gibi bir şeydir.
Yanılabileceğim tek nokta o askerlerin Yüzbaşı değil düşük rütbeli subay sınıfı olma ihtimalidir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göz- -- 18 Ekim 2020; 22:1:39 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Binbaşı

TİMUR



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

0
5 yıl
Er

Timur, Metehan, yavuz sultan selim varken oylamada Atatürkün birinci olmasi :D

Neyse Führerime oy vermek isterdim ama basaramadi :(



M
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: efedemirci

Atatürk hala zoruna gidenler var bu ne düşmanlık anlamadım arkadaş
Onla alakası yok.İnsanlar savaş meydanındaki başarılarına bakıyor objektif yorumlamaya çalışıyor.Dünya savaş tarihi sadece Kurtuluş savaşından ibaret değil.

Atatürkün örnek aldığı ve en büyük komutan dediği Hannibal vardır mesela.Konuyu saçma sapan yerlere çekeceğine az araştır öğren...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 4 Kasım 2020; 13:52:5 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl
Teğmen

Öyle bir soru sormuşsun ki neresinden tutsak kalıyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

hz muhammed
Eğer İslam'ı Doğu Kabul Edersek (Bence Doğru) Hz. Muhammed De İman Gücü Var Demektir Bu Yüzden Sayılmaması Gerekir



K
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

ekledim oyunu kullanabilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bloody sword