Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
63
Cevap
9505
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dungeons of Dredmor Video İnceleme
R
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Herşey grafik değil, önemli olan aldığımız keyif. İyi oyunlar :)

/Gökhan



Z
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza


quote:

Orijinalden alıntı: razz_raziel

Herşey grafik değil, önemli olan aldığımız keyif. İyi oyunlar :)

/Gökhan




Limbonun grafikleri ahım şahım değil, aldığım keyif olumluydu, bu oyundan pek beklentim yok :)


quote:

Orijinalden alıntı: dasdacik


quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

2011 yılında değil miyiz beyler ?


bu oyunu 2011 de çıkmış oyunların %80 ine değişirim (alice madness returns dragons age 2 gibi oyunlar olmasa %99 da olurdu bu rakam)



kasımın sonlarına doğru yorumunu tekrar okuman dileklerimle..


Şarjöründe mermi bile olmayan COD MW3 ü bu oyun a tercih etmem. Grafik benim için önemli değil,elbetteki kalkıp 20 sene önceki oyunları oynamıyorum... Ama karşımda beni eğlendiren bir oyun varsa yılı grafiği vs hiç önemli değil.Kaldıki bu oyundan braid gibi cafcaflı veya limbo gibi tek renk grafikler beklemek saçmadır eğer gothic türü oyun ilginizi çekmiyor ve içinizi karartıyorsa zaten size göre değildir. Bunu alakasız oyunlarla mukayese etmeye gerek yok. Oyunu bu inclemeden sonra satın almayı düşünüyorum böyle oyunlar en azından benim gibi türün severleri tarafından desteklenmeli. Herkese keyifli oyunlar.İnceleme için teşekkürler umarım bağımsız yapımların incelemeleri devam ederi :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero2900 -- 9 Ağustos 2011; 14:33:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
14 yıl
Yüzbaşı

Bu oyuna ''incelemesi yapılır mı ?'' diyenler herhalde Call Of Duty ile büyümüş kişilerdir.Ayrıca böyle bir oyunda grafiklere takılmak mantıksız.Sonuçta bu oyun düşük bir bütçeyle yapılmıştır.Her oyundan Unreal Engine 3 motoru gibi şeyler beklemek saçmalık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Yarbay

Bu oyun Yaşı 30 ve üzerinde olan tabiri yerindeyse hardcore oyuncular için...
> Transport Tycoon Deluxe'u hala oynamayı ve oynarken zevk almayı bilen biri olarak hatta ara ara Amiga emulatörleriyle eski oyunları tekrar oynayan biri olarak bence güzel bir yapım.



A
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: razz_raziel

Herşey grafik değil, önemli olan aldığımız keyif. İyi oyunlar :)

/Gökhan




Limbonun grafikleri ahım şahım değil, aldığım keyif olumluydu, bu oyundan pek beklentim yok :)


quote:

Orijinalden alıntı: dasdacik


quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

2011 yılında değil miyiz beyler ?


bu oyunu 2011 de çıkmış oyunların %80 ine değişirim (alice madness returns dragons age 2 gibi oyunlar olmasa %99 da olurdu bu rakam)



kasımın sonlarına doğru yorumunu tekrar okuman dileklerimle..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
14 yıl
Yarbay

limbo 2d olduğu için grafikleri kötü mü oluyor? limbonun grafikleri en üst seviyedeydi bence fakat 2 boyutlu olduğu için insanlar bunu kötü grafikli olarak algılıyor.

bence kendine ufakta olsa yer bulabilir bu oyun bilgisayarlarda. ölünce kazandınız yazmasıda harikaymış



Z
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Bu oyunun video incelemesi yapılırmı? He bide bu oyunu savunan arkadaşlar cok cocukca konuştunun farkındadır umarın yok 2011 deki %80 deişirmiş Ben sana ne diyimki??


Muhtemelen yukardakilerden birinin fake ağzısın ayrıca ben oyunculağa amigalardan nintendolardan başladım senin gibi medal of honor dan başlayıp "vaaay süper oyunmuş" diyenlerden değiliz biz. ;) muhtemelen 12 yaşındasın anlamaman çok normal atari salonuna gitmişliğin kaç kere acaba? Gerçi gitsende anlamassın birşey boşa jeton harcarsın bak senin netten bir fotonu buldum :D

















< Resime gitmek için tıklayın >



Z
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
Ben sana ne diyimki??


Not: Senin ne dediğinin bizi hiç iplemiyor... :)



W
14 yıl
Yarbay

bayılıyorum şu "2011'de ne bu grafik yeaa, o kadar para döktük sisteme yea" diye ağlayanlara.

benim sıkça verdiğim bir örnek vardır snes'teki donkey kong country, chrono trigger, final fantasy iv felan hala güzel görünür ve 10 sene sonra da oynanır. ama sizin o son teknoloji cod'larınızın, crysis'lerinizin ne bileyim dragon age'lerinizin yüzüne bile bakılmaz 3-5 sene sonra buna emin olun. 3 boyutlu grafik iyi demek değildir. önemli olan sanat tasarımıdır, shader, poligon veya makinenizi ne kadar kastırdığı değildir. görsellikte sanat tasarımı kalıcıdır dx11 kullanması değil. oyunun senaryo, karakter gelişimi, zorlayıcılığı vb etkenleri saymıyorum bile çünkü son model oyunlarda esas olmayan öğeler onlar.

grafik fetişisti olmayan arkadaşlarıma saygılar, grafik fetişisti olan cod50 bile çıksa alırım diyen ergen yavrılara da başka bir şeyler ama saygılar değil..

ek: bu oyunu seven arkadaşlara cthulhu saves the world (yeni) ve eschalon (bu da yeni sayılır ama tam old school rpg) serisini de tavsiye ederim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 9 Ağustos 2011; 16:37:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza


quote:

Orijinalden alıntı: Janissary-

Bu oyuna ''incelemesi yapılır mı ?'' diyenler herhalde Call Of Duty ile büyümüş kişilerdir.Ayrıca böyle bir oyunda grafiklere takılmak mantıksız.Sonuçta bu oyun düşük bir bütçeyle yapılmıştır.Her oyundan Unreal Engine 3 motoru gibi şeyler beklemek saçmalık.


http://forum.donanimhaber.com/m_35621002/tm.htm


Puff yeter trollüğün bilmeden konuşuyorsun Unreal Engine ile yaptığın oyunu satmaya kalkarsan her geliştirici için koltuk başı 10 bin dolar ödemek ZORUNDASIN eğer oyunu satmayıp beleşe dağıtacvaksan Unreal Engine ı ücretsiz kullana bilirsin... Bence iğice batmadan ya adam gibi araştırmalar yapıp gel yada artık bu konuda mesaj yazma...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

demek istediğimi geri kafanızla anlamıyorsunuz.
oyun yapımcılığından anladığımda yok, millet ne yazdıysa aynısını buraya geçiriyorum, orda ücretsiz yazıyordu.

bkz 1950'li filmler siyah beyaz
bkz eski oyunlar 2d

bkz 2010'lu oyunlar renkli
bkz yeni oyunlar pek 2d rastlanmıyor.

basit örnek siyah beyaz filmler için oyunculara para veriyorlardı, şimdi ise kimi youncular doğal yaşama katkıda bulnmak için vs. bedavaya oynuyor ama renkli oluyor.


geri kalınırda bu kadar kalınmaz, 100 bin dolara oyunlar anca bu kadar mı oluyordu ?
e siz diyorsunuz bunların parası yok bir grup kendi hallerinde oyun yapıyorlar, üsttekiyle aynı şeye gelmiyor mu

oyun devam niteliğinde demiş birisi milim değiştirmemiş mi bunlar ?
aynı grafik farklı senaryo ile mi devam etmişler ?
aradan o kadar yıl geçtiği halde ?


Sen tabi 100 bin doları cep harçlığınla karşılaştırınca çok para sanıyorsun günümüz oyunları 20-30 milyon dolara yapılıyor... Ayrıca mantığın tam bir troll mantığı...

2D oyun eski değildir 2D bir Kamera Bakış Açısıdır. Ve eski bile olsa oyun oyundur zevk için oynanır gözlerin efekt görmek istiyorsa git avatar filmini izle veya bencmark testleri yap. Ayrıca world of goo vb 2D oyunlar pek çok 3D oyunu silip süprebilecek güçtedir kaldı ki dediğim gibi küplerden oluşan minecraft beta sürümünde toplamda 1.5 milyon satmıştır oyuncu sayısı ise (korsan kullanıcılar dahil) 11 milyondur ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
14 yıl
Yüzbaşı

Dönemin oyunlarının %80'inden daha iyi.



Z
14 yıl
Binbaşı

ORK@

Katılıyorum bugün hala mario oynanıyor ve genelde 2D oyunlara sahip bir konsol olan DS daha düne kadar yok satıyordu 3DS ise birlikte oyun kıtlığı nedeniyle satışları gerilemiş olsada Dünya çapında dev bir kitleye 2D oyunlarla sahip olan bu el konsolu bile çoğu şeyi açıklıyor :) Şimdi bu sözlerimden şu çıkarılmasın "ben 2d severim 3d sevmem" kesinlikle böyle birşey söylemiyorum ve iddia da etmiyorum. Bende DA,SF, Fifa gibi oyunlar oynuyorum ama "2D oyun eskidir yok bu yılda bu ne grafik" bilmem ne gibi kendisinin bile içten içe saçmaladığını kabul etmiş kişiler buraya gelip ahkam kesmesinler. :)



R
14 yıl
Teğmen

fena diil oyun



Z
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

ben oyun yapımcılığı konusunda bir şey anlamıyorum diye üstte söylemiştim, senin 300,000 doları yanlış anlamışım üzgünüm.

neyse 10 yıl sonra aynı grafiklerle yenisi çıkar devam niteliğinde oyunu oynarsınız.

Ben grafiklere laf attım, oynanışa bilmem neye zevkinze 2D ye laf söylemedim, grafiklerde hiç gelişmeyecekse bu oyun için benim diyecek lafım kalmaz.
İlk yorumumudan bu yoruma grafiklerin neden milim ilerlemediğini söyledim. Siz bütçe mütçe dediniz, e bunların yine bütçesi olmaz yıllar sonra yine aynı grafikle oyunu çıkarırlar.
Çoğu oyun yeni bir oyun çıarkdıkça grafikleri güzelleşir, ama bunda ilerleme olmuyacağını siz söylüyorsunuz. Buyrun oynayın


Belki bu yapımcı ilerletemez ama zaten ilerlemesini isteyen yok bu bir tür anlamadığın nokta burası 30 yıl sonrada bu tür devam edecek bu yapımcı para sıkıntısı nedeniyle bu şekilde bir oyun yapmış olabilir ancak limbo veya minecraft gibi yapımcısının parası olan oyunlar 30 yıl sonrada değişmemiş olacak :) Çünki bu bir tür yani sen bu türü sevmiyorsan uzatmana gerek yok git sevdiğin oyunu oyna...

He bu arada arkadaşlar bazı sitelerde site yönetimi konuların popülerliğini arttırsın diye bazı kimselere tartışma çıkarması vs için mesaj başına ve uzunluğuna göre para ödüyor belki bu ares de DH nin tuttuğu biridir. Bu işi bilmeyenler olur mu öyle şey demesin pek çok kişinin bunu yaptığını biliyorum. Hatta arkadaşım da x forumunda bu işde çalışıyor :D

Banada teklif etti ama ben saçma tartışmalara katlanamadığım için ve internette troll damgası yememek için reddettim tabi ki. Ancak dikkat ettiniz mi sitenin yaptığı inceleme vs konuları tartışmalarla uzuyor. Bu sizce rastalntı mı? Her incelemede ve haberde bir troll beliriyor konu belli bir raiting aldığında troll ulu bir vahiy gelmiş gibi herşeyi kabullenip sıradan bir üye gibi devam ediyor. Ta ki bir sonraki incelemeye vs kadar. Ve zaten bu arada bakınız bu konuda konu listesinin sürekli en başında ve biz ne söylersek söyleyelim ares duymazdan geliyor. Bence bu söz ettiğim sistem DH de baya kullanılıyor ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
14 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Uçsuz bucaksız zindanlar...






İ
14 yıl
Teğmen

eğer bir oyunu tozlu raflardan çıkartıp tekrar yapacaksanız bu konuda iddialı olmanız gerekir. grafikler bence çok kaliteli olmasa da en azından braid deki gibi olabilirdi eğlenceyi arttırmak için seslendirme ve ara videolarla geçişler yapılabilirdi . tamam eski bi tür ama sadece oynanışa sadık kalınmalıydı yoksa böle 16 bitlik grafiklerle bi yere varamazlar . ses için 8 puan çok fazla ama oynanablirlik için 8,5 ideal olmuş


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Bu oyunun video incelemesi yapılırmı? He bide bu oyunu savunan arkadaşlar cok cocukca konuştunun farkındadır umarın yok 2011 deki %80 deişirmiş Ben sana ne diyimki??


bir üstteki arkadaş cevap vermiş yeteri kadar ama sana biraz tavsiyede buluniyim oyunlarını grafiğine değil verdiği zevke hikayesine komikliğine bak derim örnek verirsek şu ana kadar bir çok diablo serisine benzer oyun çıkartılmışdır fakat hiç biri bu oyunun yerini tutmamışdır peki niye sence grafiği yüzündenmi? hiç sanmıyorum o oyunun hikayesi bile bir baş yapıtdır


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

ultrasonik bir grafik isteyen kim ?
ama şu yılda şu teknolojiyle böyle bir oyun ?


indie games kavramını duymadın herhalde. bunlar büyük ekiplerle, büyük reklam kampanyaları yürüten oyunlar değildir ve bütçeleri kısıtlıdır. bu oyunların amacı eskiyi bir nebze yaşatabilmek, yaratıcılığı konuşturabilmektir. son yıllarda steam'ın da katkısıyla indie gaming denilen olay büyümekte ve bağımsız yapımcıları heveslendirmektedir.

bu devirin oyunları bazı oyuncu kitlelerine (ben de dahil) yavan geldiği için bu tarz oyunlara yönelim artmaktadır. ben mesela bu tarzla kalmıyorum 15-20 sene öncesinin oyunlarını oynuyorum (şu sıralar secret of evermore oynuyorum mesela snes'ten, bu oyunu son nesil oyunların tümüne tercih ederim, hem oyun bu devirde bile harika görünüyor hem de daha özgün bir senaryosu var). ben yine o kadar eskiye gitmedim henüz ama gidenler, sadece metin tabanlı frp, macera oyunları oynayanlar bile var. evet hem de bu devirde. bence şaşırılacak bir şey yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: wildlove


quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

ultrasonik bir grafik isteyen kim ?
ama şu yılda şu teknolojiyle böyle bir oyun ?


indie games kavramını duymadın herhalde. bunlar büyük ekiplerle, büyük reklam kampanyaları yürüten oyunlar değildir ve bütçeleri kısıtlıdır. bu oyunların amacı eskiyi bir nebze yaşatabilmek, yaratıcılığı konuşturabilmektir. son yıllarda steam'ın da katkısıyla indie gaming denilen olay büyümekte ve bağımsız yapımcıları heveslendirmektedir.

bu devirin oyunları bazı oyuncu kitlelerine (ben de dahil) yavan geldiği için bu tarz oyunlara yönelim artmaktadır. ben mesela bu tarzla kalmıyorum 15-20 sene öncesinin oyunlarını oynuyorum (şu sıralar secret of evermore oynuyorum mesela snes'ten, bu oyunu son nesil oyunların tümüne tercih ederim, hem oyun bu devirde bile harika görünüyor hem de daha özgün bir senaryosu var). ben yine o kadar eskiye gitmedim henüz ama gidenler, sadece metin tabanlı frp, macera oyunları oynayanlar bile var. evet hem de bu devirde. bence şaşırılacak bir şey yok.


Seni tebrik ederim gerçekten çok güzel açıklamışsın. Yahu artık 1 haftanın üzerinde beni başında tutabilen oyun yok sadece beni değil çoğu kişi için bu böyle gel gelelim 1 aydır minecraft oynuyorum oyun sadece küplerden ve basit texturelerden ibaret ancak cod muş bilmemneymiş bana o kadar özgürlük ve zevk vermedi. Sadece küplerden meydana gelmiş random bir dünyada yapa bileceklerimiz sınırsız... Yahu oyun dediğin budur arkadaş gereğinde eğleneceksin gereğinde yaratıcılığın artacak. Al eline bazukayı 100 kişi öldür yeni bi arch açılsın sevin cutscene girsin araya heyecanlan ve oyunu bitir. Bu mudur oyunculuk? Kimsenin tercihlerine laf söylemeye hakkım yok tamam ama lütfen oyunları fifa ve coddan ibaret sananlar bu oyun ne beauea gibi ağzını trolleştirerek bilmişlik taslamasın :)

Not: Minecraft da ev yapmaktan başka ne yapılabilir diyen arkadaşları kendi pixelartlarımdan oluşan minecraft videomla yanlız bırakıyorum :)

Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero2900 -- 9 Ağustos 2011; 17:01:09 >