O

Yarbay
24 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
37 üye
Görüntülenme (?)
258 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
O
3 yıl
Sıfır golf 8 ile yaşadığım sorunlar
arkadaşlar herkese selam, yeni aldığım golf ile çok sorunlu bir süreç yaşadım malesef. Aracın kendi konusunda da bu sorunu paylaştım ama orası çok aktif görünmediği için başlık açmak istedim.

17 eylülde istanbul altur otodan 1.0 etsi life paket golf teslim aldım.
araç aldıgım günün akşamı multimedya sisteminde ve geri görüş kamerasında hata verdi. aracı parkedip yaklaşık 2 saat sonra tekrar bindiğimde hatayı tekrarlamadığı için çok sorun etmedim pazartesi günü servise götürürüm diye düşündüm park edip eve çıktım.

2 gün sonra pazar günü sabah evden çıktığımda gaz pedalına basarken araç tahrik sisteminde hata şeklinde bir uyarı verdi. hemen sağa çektim. aracı durdurup yeniden başlattım start stop sisteminde hata yazıyordu. motor arıza ışığı yanıyordu ve start stop sistemi çalışmıyordu. problemi tam anlamayıp hata alır almaz kenara cektiğim için tam olarak neyden kaynaklandığını çözemedim.
pazar günü servis kapalı oldugu için satış temsilcisine whatsapp üzerinden durumu bildirdim pazartesi günü de servise götürdüm.

araca bakıldı hatalar silindi, showroom aracı olduğu için akü kaynaklı olabileceği ve tekrar etmemesi gerektiği söylendi. bu sırada ilk aldıgımda görünen geri görüş ve multimedya hatalarını da gösterdim çarşamba günü için randevu verildi getirin bakalım dendi.

çarşamba günü araç sabah alındı, showroom modunun açık kaldığını ve kontrollerin yapıldıgını aracın serbest moda alındıgı söylendi akşamında bana tekrar teslim edildi. tamam dedik yola çıktık geçtiğimiz perşembe gece eve dönerken 140 gibi bir hızla araç yine motor tahrik sisteminde hata yazdı. burada şunu fark ettim gaz pedalına kökleyince bu hata oluşuyor özellikle serbest moddayken. bu hatanın üzerine tekrar gaza bastım araç gaz yemiyordu sanki enjektör benzini tam aktaramıyor gibi ufak sarsıntılar oldu araçta. sağa çektim yine motoru kapattım tekrar başlattım start stop sistemi arızalı yazıyordu ve yine motor arıza ışığı duruyordu ama normal şekilde devam ettim ilk gün oldugundaki gibi.

5-10 km gidince tekrar denedim ve gaz pedalını kökleyince yine aynı hata çıktı yine aynı şekilde motoru kapatıp açıp eve geldim. Cuma günü hemen servise götürdüm detaylıca bakılmasını ve hayati tehlike yaşattığını anlattım aracı aldılar gün sonunda teslim ettiler bana söylenilen şey çok düşük depoyla gezmişim (kalan mesafe 50km gösterirken hatayı almıştım) yeni araçlarda benzin bu kadar düşük seviyede olmamalı vsvs.. hiç bir şey yapılmadıgını tahmin ettim cuma akşam 5.30da aracı teslim aldım eve geldim. çok yağmurlu oldugu için aracı zorlayıp test edeceğim bir ortam yoktu.

dün kuzey marmara otoyoluna cıktım, çıkmadan önce depoyu fulleyip biraz aracı kullandım bir sorun yaşamadım. kuzey marmara otoyolunda aynı senaryoyu yapınca aracta gaz pedalını kökleyince hemen yine aynı hata ve aynı senaryo...

servis kesinlikle problemin ne olduğunu bilmiyor, ve aracı da çok fazla tanımadığı için ne teşhis koyabiliyor ne sorunu çözebiliyor. zaten sıfır araçta bu saatten sonra sorun çözülse de ben bu aracı tekrar teslim almak istemiyorum.

yarın aracı faturasıyla birlikte değişim/iade yapmaya götüreceğim. Bu hatayla ilgili daha önce tecrübesi olan oldu mu? sorunu bulup çözen var mı?

sıfır aracın hayati tehlike yaratacak şekilde böyle problemli olması direkt ayıplı ürün kategorisine giriyor. sıfır aracı ayıplı ürün olup sonraki süreç hakkında bilgi verebilecek tecrübeli birisi var mı acaba?
O
7 yıl
Satilik pinli adsense
Pinli onayli web adsense hesabi satilik.

Icerisinde 63 tl mevcut. Fiyat 1000 tl.
O
7 yıl
Satılık adsense hesabı
Hesapta 22 tl var pin talebinde bulunulmadı henüz
İstenilen fiyat 350 tl. Enpara veya ziraatle ödeme kabul edebilirim.
O
8 yıl
EA patronu: \"Gelecekte konsollar tarih olabilir\"
 
Oyunculuğun en büyük ayrımı PC ve konsollar arasında yaşanıyor. Her iki seçenek de kendine has avantaj ve dezavantajlarla birlikte kemik bir kullanıcı kitlesine de sahip. Konsollar uzun yıllardır sorunsuzca oyun oynanan bir platform olarak görülse de son yıllarda bu çizgiden biraz kaymış durumdalar. Bunun yanı sıra konsol altyapılarının PC'ye benzer bir mimariye taşınması da rekabetin iki tarafını birbirine yaklaşmasını sağlamıştı. 
 
Önemli oyun üreticisi ve yayıncısı Electronic Arts'ın "Rekabetten sorumlu şefi" Peter Moore son konuşmasında konsolların geleceğinin karanlık olduğunu söyledi. The Daily Orange'a konuşan  Moore: "İleride konsolların bugün bildiğimiz gibi olacağını düşünmüyorum. Stream teknolojisi gelişiyor ve bu sayede donanımları evimize taşımamıza gerek kalmayacak. Battlefield 12 oynamak istediğinizde Xbox'ı açmak yerine çok daha basit bir çip ve monitör ile bunu yapabileceksiniz" dedi.
 
Yeni nesil konsolların kısa süre içerisinde donanım güncellemesine gereksinim duyması da bu değişim için önemli bir gösterge sayılabilir. Konsol sahipleri genellikle 3 yılda eskiyecek bir ürünü almaya alışık olmadıkları için bu değişimler onları haklı olarak rahatsız ediyor, ancak diğer yandan konsol gücünün PC'yi yakalayabilmesi için de bu tarz güncellemeler şart gibi. Özellikle 4K oyunculuk ve VR gibi üst düzey deneyimler önümüzdeki yıl güncellenecek konsollar üzerinde bile tam anlamıyla sunulamayabilir. Bu durumda bir kaç yıl sonra yine yeni bir donanım güncellemesi gerekecektir. 
 
Her ne kadar Moore'un söylediği değişim kısa süre içerisinde gerçekleşecek gibi görünmese de bugün konsolların zararına fiyatlarla satıldığını biliyoruz. Eğer stream teknolojisi için yeterli altyapı sağlanırsa konsol üreticilerinin üzerinden de bir yük kalkacak diyebiliriz. Bu durumda sektördeki para akışı da yalnızca yazılımlar üzerinden dönmeye başlayacak bu durum da tabii ki sektördeki dengeleri değiştirecektir. Belkide konsol üreticileri arka planda 5-10 yıllık süreye ihtiyaç duyacak bu değişime hazırlanmaya başlamıştır bile.
 
O
8 yıl
Massachusetts\u0027in dünyayı daha iyi hale getirmesi için 5 milyar dolar gerekiyor
 
ABD'de yer alan ve dünyanın sayılı eğitim kurumları arasında gösterilen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) özellikle bilim, mühendislik ve ekonomi alanlarında dünyaya yön veren isimleri yetiştirmesiyle biliniyor. Dünyanın ve insanlığın gidişatını daha iyi bir noktaya taşımak isteyen kurum bu yolda "Campaign for a Better World"'ü (Daha iyi bir dünya kampanyası) başlattı.
 
Bu önemli kampanya için öngörülen maddi tutar ise 5 Milyar dolar. Dünyayı daha iyi bir hale getirme planı 6 aşamadan oluşuyor. Bu aşamalar bilimi keşfetmek, dünyanın sağlığı, insan sağlığı, yenilik ve girişimcilik, "öğren, öğret ve yaşa" ve MIT'nin çekirdeği şeklinde isimlendirilmiş.
 
Bilimi keşfetmek aşamasında beyin yaşlanması, Güneş Sistemi dışındaki gezegenler ve protein etkileşimini gibi ilginç bilimsel konular yer alıyor. Dünya sağlığı aşamasında ise sürdürülebilir tüketim arayışı ve iklim değişikliğini önleyecek çevresel çözümler üzerinde çalışılacak.  İnsan sağlığı aşamasında genetik dizilim, uygun ve erişilebilir hastalık testleri, yaygın hastalıkların azaltılması gibi çalışmalar var.
 
Kalan 3 aşama ise bu geliştirmelerin planlaması, sonraki nesillere aktarılması ve MIT için önemi gibi konuları ele alıyor. Üniversite şu ana kadar 5 Milyar dolarlık tutarın 2.6 Milyar dolarını toplamış durumda ve bağışları kabul etmeye devam ediyor. Projeyi incelemek isteyenler kaynak linkinden web sayfasına ulaşabilirler. Bağışta bulunmak isteyenler ise buraya tıklayarak bağış sayfasına göz atabilir.
O
8 yıl
Samsung Galaxy S7 Active kendini gösterdi
 
Akıllı telefon devi Samsung, amiral gemisi modellerini barındıran S ailesini çeşitlendirmeyi oldukça seviyor. Bir çok modelde Mini, Plus, Edge ve Active gibi isimler kullanan üretici son dönemlerde bu çeşitliliği biraz daha azaltmış durumda. Kesintiye uğrayan modellerden birisi ise Active oldu diyebiliriz. Son olarak global pazarda S5 Active kendini gösterirken S6 Active modeli ABD'li operatör AT&T'ye özel olarak duyurulmuştu.
 
Yeni sızıntılar ise bir süredir konuşulan Galaxy S7 Edge'ye ait. Görsellere baktığımızda yine fiziksel olarak kaslı bir telefon görüyoruz. Her ne kadar S7 ailesi suya ve toza dayanıklı olsa da Active bir adım daha önce geçmeye hazır. İddialara göre model askeri sağlamlık testi MIL-STD-810G'den başarıyla çıkabiliyor. Bu sağlamlığı sağlamak için elbette akıllı telefonda da bazı değişiklikler yapılmış.
 
Kasa yine Active serilerinden alıştığımız gibi bir miktar kalın. Ön kısımdaki camın da göze daha kalın geldiğini söyleyebiliriz. Ekranın hemen altındaki tuşlar da yine Active modellerinden alıştığımız üzere tamamen fiziksel yapıda, burada ilginç olan ayrıntı ise geri ve uygulama yöneticisi tuşlarının ters yerlerde olması.
 
Galaxy S7 Active modelinin Snapdragon 820 çipset ile birlikte gelmesi bekleniyor. Bununla birlikte S7'den sağlamlık ve fiziksel yapı dışındaki en önemli farkı pil kapasitesi olacak gibi görünüyor. Yine askeri kamuflaj deseni ile görülen akıllı telefonda parmak izi okuyucusu da yerini alacak. Vietnam'dan gelen sızıntılarda AT&T logosunun görülmesi de modelin bir kez daha operatöre özel olarak duyurulması ihtimalini güçlendiriyor. 
 
 
O
8 yıl
Manus VR bu kez tüm kolunuzu sanal gerçeklik dünyasına taşıyacak
 
Manus VR, sanal gerçeklik için geliştirdiği eldivenler ile daha önce de gündeme gelmişti. HTC Vive için özel olarak geliştirilen bu eldiven ellerimizi sanal gerçeklik dünyasında oldukça efektif bir şekilde kullanmaya olanak sağlıyordu. Üzerindeki dahili bataryalar ile birlikte 8 saatlik pil ömrü sunabilen ürün kablosuz yapısı sayesinde de ilgi çekmeyi başardı.
 
Eldivenleri geliştirmeye devam eden Manus artık yalnızca elleri değil, eldivenin takılı olduğu kolların tamamını sanal dünyaya aktarabilecek. Üstelik bunun için kolunuzun kalan kısmına ekstra bir aparat eklemeniz gerekmiyor. Eldiven ve bileğin altından takılan bir bant bu iş için yeterli işlevi görebiliyor.
 
Yayınlanan videoya baktığımıza Manus VR'ın kolun tamamını sanal dünyaya aktarmakta oldukça başarılı olduğu görülüyor. Özellikle kolun dönüşü ve dirsek hareketleri de tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi simule edilebilmiş. Teknolojinin bu seviyeye gelmesiyle birlikte özellikle oyunlarda daha gerçekçi bir deneyimin bizleri beklediğini söyleyebiliriz. 
 
Bir süredir ön siparişleri toplayan kit yılın 2. çeyreği bitene kadar geliştirilmeye devam edilecek. 3. çeyrekte ise üretim süreci tamamlanıp satın alanlara ulaştırılmış olacak. Geri bildirim için titreşim motoruna sahip Manus VR ayrıca açık kaynak kodlu geliştirme kitinine de sahip. Ürünün fiyatı ise 250 dolar olarak açıklanmıştı.
 
O
8 yıl
Devasa otonom drone organ nakliyatında kullanılacak
 
 
Çin merkezli UAV (İnsansız hava aracı) üreticisi Ehang, CES 2016 fuarında geliştirdiği yeni modeli tanıtmıştı. Otonom olarak hareket edebilen ve insan taşıyabilen Ehang 184, bünyesinde 8 pervaneye güç veren sekiz adet elektrik motoru taşıyor. Daha önce gördüğümüz konsept çalışmalardan farklı olarak gerçek anlamda görev yapabilecek durumda bulunan araç, tasarımsal olarak dev bir quadcopter gibi görünüyor ve kokpiti içerisinde herhangi bir pilotaj aracı bulundurmuyor.
 

Ehang 184'ün teknik özellikleri

Ehang'ın kullanmak için geliştirilen özel tablet uygulaması üzerinden gidilecek konumu girmek yeterli oluyor. Araç verilen bilgilere göre iniş dahil bütün işlemleri otonom şekilde kendisi hallediyor ve bu nedenle pilot lisansına dahi ihtiyaç olmadığı söyleniyor. Elektrikli motorlarıyla maksimum 106W / 142 hp güç verebilen ve 100 km hıza çıkabilen Ehang 184, 14.4 kWh batarya birimiyle ise 23 dakika boyunca havada kalarak 16 km kadar yol katedebiliyor.
Maksimum çıkabildiği yükseklik 3,500 metre olarak açıklanan ve 200 kg'lık toplam ağırlığıyla 120 kg yük taşıyabildiği teknik detaylarında yer alan Ehang 184, çanta gibi eşyalar için ufak bir bagaj barındırıyor ve yolcusuna 4G internet bağlantısı ile klima gibi önemli imkanları da sağlayabiliyor.  
 
 

Organlar Ehang 184 ile taşınacak

Biyoteknoloji firması Lung Biotechnology kısa bir süre önce Ehang ile anlaşarak önemli sayıda drone siparişi verdi. Firmaya 15 yıl içerisinde toplamda 1000 adet drone teslim edilecek. Bir drone'un yaklaşık 200 bin dolar fiyata sahip olduğunu göz önüne alırsak anlaşmanın boyutunun çok büyük olduğunu söyleyebiliriz.
 
Sipariş edilen drone'ların acil durumlarda kullanılması planlanıyor. Örneğin hasta için bir organ gerektiğinde, nakledilecek organ bu drone'lar aracılığı ile kısa bir sürede merkezden hastaneye ulaşabilecek. Yapay organ üretimi veya hayvan organlarının kullanılması gibi önemli konularda çalışmalar yapan firma önümüzdeki yıllarda drone'ları bu işler için kullanmakta kararlı gözüküyor. Her ne kadar bu senaryolar şimdilik hayal olsa da 15 yıl içerisinde gerçekleşmesi bir çok kişiyi şaşırtmayacaktır. 
 
O
8 yıl
Sadece ön lastiğinizi değiştirerek bisikletinizi elektrikli yapmak ister misiniz?
Elektrikli otomobil furyasının ardından iki tekerlekli araçlara da elektrikli motor desteği bolca gündeme gelmişti. Fiyatların yüksek olması, elektrikli bisiklet alınca eski bisikletin rafa kaldırılması gibi önemli dezavantajlar ise kullanıcıları elektrikli bisiklet alıp almama konusunda ikilemde bıraktı. GeoOrbital isimli şirket ise geliştirdiği yeni tekerlek ile birlikte kullandığınız bisikletleri elektrikli hale getirecek.
 
Şirketin çözümüne göre bisikletinizi elektrikli yapmak için ön tekerleği değiştirmeniz yeterli. GeoOrbital'den alacağınız yeni ön tekerlek hem batarya hem de elektrikli motoru bünyesinde barındıracak. Elektrikli motora sahip tekerleği eskisi ile değiştirmek için yaklaşık 60 saniyelik bir sürenin yeterli olacağı iddia ediliyor. 26 inç ve 700c boyutları için geliştirilen ürün 80 km'lik (26 inçlik modelde 50km) yol boyunca pedal yükünüzü hafifletebiliyor. Pedalı çevirmekten tamamen vazgeçtiğinizde ise 32 km (26 inç model 20 km) yol katedebiliyorsunuz.
 
Bataryanın değiştirilebilir olması uzun yola çıkacaklar için avantaj sağlayabilir. Böylece yolda kalanlar yedek batarya taşıyarak daha uzak mesafeye gidebilecekler. Tekerlek üzerindeki USB portu ise üründeki pili farklı amaçlarla kullanmanıza da olanak sağlıyor, bunun yanı sıra frene basmak, pedal çevirmek veya yokuş aşağı süzülmek gibi eylemler de pili doldurmanıza yardımcı oluyor.
 
Bisiklete 5 - 8 kg arasında bir ağırlık kata GeoOrbital Wheel'e Kickstarter ön siparişi ile 650 dolardan sahip olmak mümkün. Ürün kısa bir süre önce daha uygun fiyatlarla da satın alınabiliyordu ancak uygun fiyat kontenjanı şimdilik dolmuş durumda. Yine de ürünün 950 dolardan satışa çıkacağını düşünürsek sahip olmak isteyenlerin elini çabuk tutması iyi olacaktır. 75 bin dolar bağış toplamak için yola çıkan ürün şimdiden hedefin 2 katını rahatlıkla geçmiş durumda.
 
 
O
8 yıl
Brezilya hükumeti Whatsapp\u0027ı geçici olarak yasakladı
 
Facebook'un sahip olduğu Whatsapp kısa bir süre önce bir milyar aktif kullanıcı sayısını aşmıştı. Kullanıcılar dünyanın dört bir yanından uygulamaya katılım bu rakama katkıda bulunurken Brezilya vatandaşları şimdilik bu durumdan istifade edemiyor.
 
Kullanıcıları hatırlayacaktır Whatsapp kısa bir süre önce uçtan uca şifreleme yöntemiyle konuşmaları koruma altına almıştı. Sergipe eyaletindeki Marcel Maia Montalvao isimli yargıç bir uyuşturucu davasının çözülebilmesi için Whatsapp'tan konuşma kayıtlarını istedi. Whatsapp ise bilgilerin hükumetle paylaşılamayacağını belirterek, paylaşılsa dahi özel bir yöntem ile şifrelendiğini ve bu kilidi açmanın mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine Yargıç Marcel Maia Montalvao uygulama için 72 saatlik bir kapatma talebinde bulundu.
 
Brezilya yerel saatiyle Pazartesi günü öğlen saatlerinde başlayan yasak Perşembe günü aynı saatlere kadar sürecek. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında da Whatsapp bir kullanıcıya ait bilgileri hükumet ile paylaşmadığı için 48 saatliğine kapatılmıştı. Bu tarz kapatmalar kullanıcıları diğer alternatiflere yöneltirken Whatsapp'ın da kan kaybetmesine sebep oluyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.