Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
548
Cevap
116843
Tıklama
63
Öne Çıkarma
Cevap: Divinity Original Sin 2 Definitive Edition Türkçe Yama Çalışması [AnimusProjesi.com] (22. sayfa)
Z
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Fortescue

Aslında tur bazlı olması "mecburiyetten teknik yetersizlikten" yapılmış bir şey değil. Strateji oyunları adı üstünde belli bir strateji ve akıl yürütme gerektiren oyunlar. Sıra tabanlı olmayıp gerçek zamanlı olduğunda aynı anda çok fazla şeyle uğraşamıyorsun ve mesela multiplayer oynarken stratejiden çok kimin daha hızlı tıkladığı da sonucu belirliyor.

Tur bazlı olması ise işi tamamen stratejiye döküyor tıpkı satranç gibi durup üzerine düşünebileceğin, hamlelerini hesaplayabileceğin ve aynı anda birden fazla şey yapabileceğin bir kontrol mekanizması sunuyor. Örnek verdiğiniz Dragon Age mesela, çok zor seviyede oynarsanız pata küte oynayıp kazanmanız hayli güç sürekli "Pause" yapıp durdurarak 4 karaktere komutlar vermek zorunda kalıyorsunuz.

Yanlış anlaşılmasın eleştirmiyorum kimi gerçek zamanlı, kimi durdurmalı, kimi de tur tabanlı sevebilir sadece özünü anlatmak istedim.
Evet biraz talihsiz bir yorum oldu. Oyunu daha taktiksel kıldığı, oyuncuyu dakikalarca düşünmeye ittiği bir gerçek elbette bunları inkar etmiyorum. Ama işte o zamanı durdurabilme mevzusu beni rahatsız ediyor kendi içinde. Yani gerçekçi gelmiyor bana bir şekilde. Pusu kurarsınız birbirinize el kol komutlarıyla fikir verir saldırırsınız bu olur ancak açık alanda dipdibe duran iki karakterin sırayla birbirine skill atması bana lüzumsuz geliyor. Yani seveninin neden sevdiğini anlıyorum ancak tekrar söylüyorum bana hitap etmiyor. Gerçek zamanlı ilerleyen savaşları daha gerçekçi ve heyecanlı buluyorum. Dakikalarca ekranın dip köşesini kurcalayıp en uygun saldırı metodlarını seçip savaşı bitirmek bana çağ dışı bir mekanik gibi geliyor - elbette şans faktörü var biliyorum - Mecburiyetten yapılmış olduğu konusundaki fikrim ise sabit, 1998 yılında çıkmış bir oyunda sağlıklı bir gerçek zamanlı çatışma mekaniği olamayacağı için oyunun mecburen bir çözüm yolu olarak tur bazlı çatışma mekaniğini üzerine inşa edildiğini düşünüyorum. Örnek vermem gerekirse Baldur's Gate Enhanced Edition bu haliyle bile kanser eden bir kontrol sistemine sahipti mesela. Bir an Baldur's Gate'in gerçek zamanlı çatışma mekaniğine sahip olduğunu düşünün, ne demek istediğimi de anlarsınız. Olgun cevabınız için teşekkür ederim.



C
7 yıl
Onbaşı

Sabırsızlıkla bekliyorum. Oyunu kurdum biraz göz gezdirdim. Derya misali bir oyun. Harikulade. Sitenize bağışçı da olduk. Bekliyoruz. Bir an önce Tutorial kısmı çıksa da oynasak.



V
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: HK-47

Yakın zamanda tutorial bölümünün çevirisini içeren demo sürümünü yayınlayacağız.

Alıntıları Göster
Hocam beklemedeyiz bizde keyiflenelim:)



F
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: HK-47

Yakın zamanda tutorial bölümünün çevirisini içeren demo sürümünü yayınlayacağız.

Alıntıları Göster
1$'lık üyelere de sunulucak mıdır acaba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Binbaşı

Ortada ne çeviri var ne de bir şey. Daha şimdiden bağış diye bir şey tutturulmuş. Dolandırıcılıktan başka bir şey değil. Bir de önce ekran yazılarını çeviricez demiş. Yükle, kayıt et. Çok zor ya. Amatör ruhla çeviriye başlar en az oyunu %50 sını çevirirsin sonra bağış işine falan gir. Yasal olarak hiç bir şekilde bağış toplanmaz. Makbuz vs gerek. Dikkat derim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
7 yıl
Onbaşı

Said hocanın yakın zamanda bir Tutorial yayınlayacağız demesinden beri neredeyse 1 ay geçti. Hala maalesef ortada ne bir Tutorial var ne bir açıklama. Bu oyunun çevirisi çok uzun bir proje. Kimse hadi bir an önce bitirin diyemez zaten de. Çevirisine dair bir ilerleme olduğunu görsek, bir rapor falan açıklansa çok güzel olacak. Bende sırf bu oyun için bağışçı oldum. Olmaya da devam edeceğim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ColdSpyrt

Said hocanın yakın zamanda bir Tutorial yayınlayacağız demesinden beri neredeyse 1 ay geçti. Hala maalesef ortada ne bir Tutorial var ne bir açıklama. Bu oyunun çevirisi çok uzun bir proje. Kimse hadi bir an önce bitirin diyemez zaten de. Çevirisine dair bir ilerleme olduğunu görsek, bir rapor falan açıklansa çok güzel olacak. Bende sırf bu oyun için bağışçı oldum. Olmaya da devam edeceğim.
Sen said sürücüye güven gerisini merak etme derim kaç senedir çeviri piyasasında kotor gibi bir oyunu tek başına çevirdi yıllar önce şimdi dahada proflaşmıştır




_____________________________

Eski kullanıcı adı: harunefetr


H
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

"Animus başlarsa ben de Divinity: Original Sin Classic Edition'ı, Enhanced Edition'a uyarlayacağım"


Bir söz verdiysem de böyle bir söz vermedim. Ekip başlarsa ilgili oyunu uyarlarım demedim, siz projenin arkasında durup nihayete erdirirseniz ve ilk oyunu EE'ye uyarlamam için ihtiyaç duyduğum teknik angaryaları hallederseniz bu projeye destek olacağımı belirttim. Ancak Enhanced Edition Türkçe Yama çıktığında ücretsiz verilmeyecek. Çeviri tamamlandığında DOS2 projesi devam ediyorsa onu, tamamlanmışsa sıradaki projenin desteklenmesi adına gelirini animusprojesi çevirmenlerine bağışlamayı düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla asgari hedefler tutturulmuş değil, ek kaynak yaratmak gerek. Bu projelerin başarılı olmasını ve kesintisiz devam etmesini en az diğerleri kadar ben de istiyorum. Gerçi arsız tayfa rahat durmaz, ertesi gün nete sızdırıp gövde gösterisi yaparlar ama en azından duyarlı arkadaşlar var, onlar yine destek olacaklardır.


Classic Edition çevirisi Beta aşamasında olduğu için mevcut sürümün oynanıp tarafıma geri bildirim yapılmasını istemiştim. Sağ olsun türün ve serinin takipçileri bu konuda hiç yardımcı olmadılar ve iş yine başa düştü. Öncelikle oyunu titiz bir şekilde oynamam ve yamayı betadan çıkarmam gerek. Daha sonra Enhanced Edition'daki arşivleri derleyip satırları sıralamam ve classic sürümdeki ortak satırları çeviri dökümanına entegre etmem gerek. İşin bu kısmını benim yapmam mümkün değil, programcı desteği olmazsa olmaz. Bunun dışında halihazırda çalıştığım MGSV projesini bitirmeden buna elimi süremem, o bitecek ve bahsettiğim aşamalar halledilince bu başlayacak. Umarım daha açıklayıcı olmuştur.


1 ay önce konuya attığım mesajın linkini de şuraya bırakayım ki verdiğim söz pekişmiş olsun...
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/134245303


@evladı fatihan
Haddini bil, seni avukat tutmadım benim ağzımdan konuşuyorsun.
ömür abicim yanlışın var hatırlarsan ben Divinity original sin classici oynamıtım oyundaki başarımları vs 100 de 100 açtım ben ingilizce bilmiyorum ama hikaye bakımından hiçbirşey kçaırdıgımı düşünmüyorum bence senin yama betada degil classic sürüm yaması bitmiştir :D sen kendini bukadr zorlama bu konu için bence 180 saat dos classic oynadım hiçbir sorunla karşılaşmadım




_____________________________

Eski kullanıcı adı: harunefetr


S
7 yıl
Er

Dili ağır , çevirisi de epey zor bir oyun . Çeviri tamamlandıktan sonra bu oyunun çevirisine kesinlikle destek vereceğim çünkü başkaları gibi kabasaba bir üslupta kullanmıyorsunuz. İnşallah çeviri yarım bırakılmaz sonuna kadar devam ettirilir. Kolay gelsin .Naçizane bir tavsiye ara da bir insanları çeviri konusunda bilgilendirmelisiniz kanaatimce.




Bu mesajda bahsedilenler: @saidsrc
M
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: HK-47

Şu an Dragon Age 2'yi bir an önce çıkarmaya yoğunlaştık. Onu çıkarınca burada gaza tam basacağız. Odyssey ve DOS2 bitene kadar yeni projeye de başlamayacağız.
Batman Arkham Knight çevirisi ne durumda acaba bilgi verebilir misiniz ? Teşekkürler...



A
7 yıl
Yarbay

Hocam bu dragon age 2 ye kopya koruma gibi bir şeyler gördüm sanki. Doğruluğu varsa o sistemi DA2 de değil de divinity de ya da çevirdiğiniz başka bir oyunda deneseniz daha uygun olur düşüncesindeyim. O oyunu kimsenin para verip almak isteyeceğini sanmıyorum, şahsen ben almam yani da2 yi orjinal olarak. Originsin awakening dlcsi olsa ve steam şartı getirilse origin hesabımda dao sahibi olmama rağmen basar parayı daoyu alırdım mesela. Anlatabilmişimdir inş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @saidsrc
H
7 yıl
Yüzbaşı

Selam arkadaşlar elimde divinty 2 indirim kuponu var isteyene verebilirim tabiki karşılıgında 5 tl lik steam kodu alırım :D kabul eden varsa takaslayalım

%33 indirimli Divinity Original Sin 2 Definitive Edition
Steam
Steam
Kupon
Divinity Original Sin 2 Definitive Edition için %33 indirim.

(19.11.2018 21:00:00 tarihine kadar geçerlidir)




_____________________________

Eski kullanıcı adı: harunefetr


B
7 yıl
Teğmen

Merhabalar, %33 indirimli Divinity Original Sin 2 Definitive Edition kuponu gelmiş. İsteyenler mesaj atabilir. 19.11.2018 tarihine kadar geçerli.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
7 yıl
Yüzbaşı

süpersiniz başarılar umarım kısa sürede bitirirsiniz ve oynarız.



H
7 yıl
Er

şuan çeviri projesi devam ediyormu arkadaşlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yüzbaşı

Heyecanla bekliyoruz



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
7 yıl
Yarbay

standart sürüm olanlarda yama çalışmayacakmı sadece definitive mi çalışacak ?



W
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: saidsrc

Tam gaz devam ediyor.

Çeviri ile ilgili gelişme ne zaman yayinlanir acaba :)



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

W
7 yıl
Çavuş

Çeviri için bol şanslar ve kolay gelsin arkadaşlar keşke yardımcı olabilsek.