Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
69
Cevap
52954
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: DGS yi Kazanmak İmkansız Mı? (3. sayfa)
K
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: svs


quote:

Orijinalden alıntı: Knisath


quote:

Orijinalden alıntı: svs

quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

Dgs sınavını kazanmakla iş bitmiyor. Derslerine acayip çalışman lazım. kimi okullarda tek dersten kalırsan direkt atılıyorsun. Bazılarında ise dgs sınavıyla geldiğin için 2. sınıf insan muamelesi görüyorsun.

Ayrıca dgs sınavı için ilerde ne olacağı belli olmaz. sınava girmeden 4 ay önce kontenjanlar eskisi gibiydi. Sınava girmeye 2-3 ay kala kontenjanları düşürdüler. Sınavda ise sayısalı kolaylaştırdılar. Çoğu kişi sözeli yapamadığı için açıkta kaldılar. Bu yüzden bu sınavın hiçbir garantisi yok. Yaşınız daha erken ise adam gibi çalışın öss ye girin.

Artık tek dersden atılma olayı kaldırıldı. Yaw insanlar bi taraflarından resmen uyduruyolar. Hiç kimse size kolay kolay 2. sınıf muamelesi yapamaz. Böyle sözlere böyle laflara inanmayın allah aşkına. Yarım akıllının biri bi söz yazıyo herkes ona inanıyo. Kimi okullarda artık intibak olayıda kaldırıldı. 1. sınıfdan başlıyosun. Eğer intibak varsada intibak sınıfı okuyosun. 2 dersden kalma hakkın var. 2 den fazla dersdende kalma intibak sınıfında artık bazı şeyleri başarmışsın çünkü. Ayrıyeten dgs yapmanın pekçok avantajıda var. Örneğin 2 tane diploman oluyor. Bu tip şeyler hep diğer insanlardan bir adım ileriye çıkartır. Yani dgs yapmış biri bi işin hem teorisini hemde pratiğini çok iyi bilebilir. Bu da bi iş başvursunda kendini öne çıkartır. Allah aşkına bazı şeyleri araştırmadan yorum yazmayın. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Bu yazıları 18 yaşındaki insanların okuma olasılığı çok yüksek. Birde böyle bu insanları saçma sapan yarım bilgilerle yanlış yönlendirmeyin. DGS şuanda tu kaka deniyo herkes tarafından. Ama insanların bilgi noksanlığı yüzünden çoğu zaman böyle yapılıyor. Tek dersden kaldın diye şuanda hiç bir okul seni atamaz. Neolur artık kafalarımızı değiştirelim MYO da eğitim sistemi için çok önemlidir. ÖSS ye giren insanlar biraz doğru yönlendirilse, bu kadar çok insan açıkda kalmaz. Enazından açıkda kalan öğrenciler lise mezunu olarak hayatlarına devam etmezler. Bir yüksek okul mezunu olarak yaşamlarına devam ederler. Eğer 2 yıllık okullara talep artarsa bazı insanlar 4 yıllık bölümlere çok daha rahat yerleşir. Yani MYO kötüdür MYO daki adamlar kapasitesiz diyorsa ve bu adam ÖSS ye giricekse ondan daha gerizekalı bi adam yoktur. Kusura bakmayın biraz sert oldu ama artık kafalarımızı değiştrelim lütfen...



İlk olarak siz yanlış biliyorsunuz bazı bilgiler.

İntibak sınıfları kaldırılmadı hala devam ediyor.Üniversiteden ilişkinin kesilmesi için 3 dersten kalması gerek intibak öğrencisinin 2 değil.Ayrıca bazı üniversitelerde intibak sınıflarına yaz okuluna girme fırsatı veriliyor eğer 3 dersten fazla dersi bırakmışsa bu sayede üniversiteden ilişkisinin kesilmesi zorlaşıyor.Bunun yanında dgs yapmanın avantajı sadece pratik kazanmaktır o bölümde ancak olumsuz yönü ise okuduğunuz bölümün derslerini yok sayarak en iyi ihtimalle sizi 3 sene okutmalarıdır.Gideceğiniz üniversitede zorunlu hazırlık okutuluyorsa bu 4 seneye çıkacaktır.Myo'da okuyan bir çok öğrenci hor görülüyor bir çok kulaktan duyma nedenlerden ama bunların bazıları da yalan değil.MYO'daki öğrenci çalışırsa ve mühendisliğe ya da 4 yıllık fakültelere yerleşirse ve orada da çalışma azmini kaybetmezse herhangi bir 4 yıllıktan çok fazlasını yapabilir seviyede olacaktır.İş imkanları daha fazla olacaktır ancak DGS yapıp girebileceği kontenjan sınırı bellidir ve gireceği ünide intibak sınıfında ve sonraki senelerde göreceği tepkilerde bellidir.Bu sizden ya da benden kaynaklan bir durum değildir.Toplumun yanlış bilgi nedeniyle oluşturduğu bir baskıdır,psikolojiktir.Bu nedenle MYO mezunlarına genellikle iyi bakılmaz hor görülür.Onların kişilikleri ya da yapabilirlik seviyeleriyle değil toplumun bakış açısıyla haklarında hüküm verilir.

Kardeşim benim verdiğim bilgiler içerisinde hiç bir yanlış bilgi yok. Siz sadece güncel bilgilerden biraz uzak kalmışsınız. İntibak sınıfında 2 dersden kalma hakknız vardır ve bazı üniversitelerde intibak sınıfı yoktur. Bu uygulamaları 2008 yılında YÖK yürürlüğe geçirmiştir. Bakın hala tam olarak bilmediğiniz konularda bile ısrarla bildiğinizi iddaa ediyorsunuz. Birazcıkwww.dikeygecis.org u taakip etmenizi öneririm. İntibak sınıfı olmayan üniversteleride şu linkden öğrenebilirsiniz.http://www.dikeygecis.org/forum/33203-intibak-olmayan-universiteler.html burada görebilirsiniz. Şuanda 5-6 üniverstede intibak sınıfı kaldırıldı. Bir diğer nokta ise 2. sınıf vatandaş muhabbeti. Eğer siz derslerinizde biraz başarılıysanız, çevrenizle iyi ilişkiler kurabiliyorsanız hiç kimse sizi 2. sınıf vatandaş olarak görmez aksine zaman zaman senin bi diploman var sen bu konuları çok iyi bilirsin biraz bize anlat şu konuları diyen çok arkadaşımı gördüm. Yani 2. sınıf vatandaş olmak biraz kişiye bağlı, bilgiliysen iyi iletişim kurarsan ne sana hocan 2. sınıf vatandaş muamelesi yapar nede arkadaşların.
Tekrar söylüyorum. Google da da araştırabilirsin. İntibak sınıfı olmayan üniversiteler vardır. 2. olarak 2 dersden kalma hakkın vardır. Yani hak olarak tanınan 2 dersin vardır. Eğer 3. bir ders olursa okulla ilişiğin kesilir. Ama 2 tane dersle intibak sınıfını geçersin. Bana intibak sınıfı hakkında bilgi vermenizi pek önermem, pekçok şey yaşadım, pekçok şey gördüm. Tüm ince püf noktalarını iyi bilirim dgs ve intibak sınıfının. Lütfen beni ukala biri olarak görmeyin. Zamanında çok ters şey yaşadım bundan dolayıda çok bilgilendim...




Neden sizi ukala olarak göreyim ki.Siz beni şahsi olarak tanımıyorsunuz ben de sizi.Biri hakkında doğru bir şekilde yargıya varmak için o kişi ile uzun zaman beraber yaşamak gerekli ki bazenleri tanıdığınız kişinin bile aslında farklı olabileceğini görebiliyorsunuz.Görmüş geçirmişsinizdir olabilir,doğrudur herhangi birşey diyemem bu konuda.MYO'da ki her öğrenci dersleri anlamaz,aklı yetmez de demiyorum.MYO'da olup bir çok fakültede mühendislik okuyan adamları cebinden çıkaracak öğrenciler mevcut olduğunu da biliyorum.
DGS için 3 ders zorunluluğunu haberlerde ve yanlış hatırlamıyorsam ösym'de ve dikeygecis.org'da okumuştum.Daha sonra ikiye düşürdüler mi bilmiyorum.Bununla beraber intibak sınıflarının kalkmaması gerektiğini ya da kalkmayacağını biliyordum şayet doğruysa MYO çıkışlılar için iyi bir haber.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
15 yıl
Yüzbaşı

Kontenjanlar çok az. Hatta bazen hiç olmuyor bile. Örneğin Ege Üni bu sene Bilgisayar bölümü için hiç kimseyi almadı Dgs' den. 80 Türkçe 80 Matematik sorularına hemen hemen hepsine doğru yanıt vermen gerekiyor. Bu da yetmiyor. Okuldan yüksek bir puan gelmesi gerekiyor. 80e yakın gelirse rahatsın. Ben bu sene Matematikten 76, Türkçeden 75 net yaptım. Okuldanda 71 geldi anca Ege üni istatistik bölümüne 2. öğretime yerleşebildim. O yüzden Öss ile denemen daha mantıklı. Ben bu sene dgsden olmadı ama össden Ege üni bilgisayar öğretmenliğini kazandım.



D
15 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: kocabiyik222

DGS ile busene yerleştim.

Netlerim Say:77.50
sözel:61

puanım:283.646

başarı sıram:240

yerleştiğim bölüm : Çukurova üniversitesi-Bilgisayar Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği(i.ö.)

demekki imkansız değilmiş...

Okul Başarın nasıldı % olarak?
%80-90 Civarımıydı.Okulda çok mu başarılıydın?



_
15 yıl
Teğmen

Tasarı Eğitim kurumların sitesine bir göz at istersen veya ugra bilgi al derim. O kadar korkulacak sınav degil 810 kazanmış ögrenci cıkardı bu sene de ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
[
15 yıl
Yarbay

DGS ile kazanıp okula gidin de görün size yapılacak muameleyi. Başka bişey demiyorum. Oturun adam gibi ÖSS çalışın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 20 Eylül 2009; 23:22:28 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
15 yıl
Binbaşı

zor tabi çok umutlanma giricem diye ben çok umutluydum olmadı.okul ortalamamı eksik göndermiş okuldan puan alamadım



S
15 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

DGS ile kazanıp okula gidin de görün size yapılacak muameleyi. Başka bişey demiyorum. Oturun adam gibi ÖSS çalışın.



Niye öyle bir kanıya vardın ki ? 2 yıllıkları neden kimse s.k le miyor ? O okulları kapatsınlar ozaman.Bu ne iştir arkadaşım



S
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: yarkanavci


quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

quote:

Orijinalden alıntı: yarkanavci

Şimdi meslek lisesi elektrik bölümüne giden bi arkadaş öss'de elektrik öğretmenliğini bile kazanamıyor ve iki yıllık yüksekokula gidiyor Anadolu'nun küçük bir ilçesinde.Tabii ilçe olduğu için hocalar notları bol bol veriyor.Daha sonra arkadaş sadece Dgs'ye 2 yıl çalışıyor ve Elektrik - Elektronik Mühendisliğini kazanıyor.Şimdi bunun kapasitesi yeter mi okumaya.Bence Dgs'de sorulan sorularla gidilen bölümler arasında uçurum var çoğu hazırlık sınıfında bırakıyor zaten.Dgs ile geçenleri her zaman dışlarlar.Bence haklılarda

Nedenki!
Adam Sabah Akşam İneklemiş.
Kimsenin kazanamadığı DGS yi kazanmış.
Sorular kolay ama kontenjan çok az.
DGS yi kazancak kadar ders çalışan biri zaten tembellikten çalışkanlığa terfi etmiş kişidir.
Çalışıp Fakülteyide bitirir.


Bu iş çalışmaktan çok kapasite meselesi.Madem o kadar çalışkanda öss'de neden kazanamıyor.Sonuçta Dgs sınavındaki rakipleri hep 2 yıllık mezunu kapasitesi vasat olan kişiler.Dediğim gibi Öss'de teknik öğretmenliği bile kazanamayan biri Dgs ile Mühendisliğe gelirse burada açıkca bir haksızlık olmuş olur.Zaten Dgs ile gelenleri görüyoruz.Mühendislikteki matematikle o çok çalıştığı Dgs deki matematik arasında dağlar kadar fark var.Şahsen ortada bi haksızlık var ve üniversitede herkes tarafından dışlanır.Dışlanmasını boşver Dgs den gelenler zaten derslerde kapasitelerini belli ediyorlar.Hazırlık sınıfını geçen çok nadir görülür heleki okulu bitirip mezun olan parmakla anca sayılır...



kimsenin kapasitesini ölçemezsin.çalışmadıysa intibak sınıfında zaten atılır.onlarım matematik bilmemesi onların ayıbı değil eğitim sisteminin ayıbıdır.meslek liselerinde gösterseydiler matematik öğrenirlerdi.düz liselerin hepsi össyi kazanıyormu?10 kat fazla matematik görüyorlar



S
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: svs


quote:

Orijinalden alıntı: yarkanavci


quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

Öss de çalışmadıki o kişi sonradan çalışmaya başlıyor.
Pişmanlık Duygusu.
Normal Zekalı bir insan olmak yeterli Mühendislik okumak için.Önemli olan ders çalışmak.
Zeka da biraz senin elinde olan birşey.Çalıştıkça beynini yordukça biraz daha açılır gelişir.


20 Yaşından sonra fazla gelişeceğini zannetmiyorum.Ayrıca bu işin pişmanlık duygusuyla ilgisi yok sonuçta aradan sadece 2 yıl geçmiştir.Değişen fazla bişey olmaz.Dediğim gibi Dgs'deki rakipler kapasiteleri vasat yüksekokul mezunları o yüzden çalışırsan kazanırsın zaten Dgs sorularına bakıldığında temel matematik vs. soruları. Ama üniversiteye gelip mühendislik matematiğini görünce afallayıp kalıyorlar çok gördüm dgs ile gelenleri hocalar sınıfta yerin dibine sokuyor resmen

@yarkanavci
Kardeş sen baya bi kıskançlık yaşamışsın belli dgs öğrencilerine karşı. Maalesef ülkemizde senin gibi o kadar çok insan var ki. Bu tip insanlar bazı insanları çekemedikleri için böyle kıskaçlık krizlerine giriyorlar. Bir öğrenci öss zamanında belki bir takım şeyler çok kötü gidebilir. Belki bazı şeylerin farkına varamayabilir. O öğrenci o sınavı yapamadı diye kapasitesiz veya gerizekalı olacağı anlamına gelmez. Şunu belirtmek isterim dgs ile geçiş yapmış pekçok arkadaşım var ve hepside derslerinde çok başarılı oldular. Ya şeref öğrencisi yada yüksek şeref öğrencisi oldular. Bu tip insanların laflarına sözlerine inanmayın. Kıskançlık kriziyle söylenmiş saçma sapan yorumlar. DGS imkansız bir sınav değildir. Yapılabilecek bir sınavdır. Fakat sadece heryerde olduğu gibi iyi çalışmak ve hakkını vermek gerekir...


katılıyorum.bu düşüncedeki kişiler yüzünden böyle oluyor zaten kaç tane dgs li biliyorum mühendislikte bölüm 1. si oldular.



S
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

DGS ile kazanıp okula gidin de görün size yapılacak muameleyi. Başka bişey demiyorum. Oturun adam gibi ÖSS çalışın.


kendi adıma konuşursam yazdığın gerçeği yansıtmıyor. gazi elektronik öğretmenliğini dgs ile kazanıp bitirdim. hiçkimse dgs ile geldim diye bana küçük düşürücü bir harekette bulunmadı. okula gösterdiğim başarı, öss ile gelenlerin %50 sinden daha iyiydi. sadece 1-2 hoca(ego tutkunu zavallılar) bitirme tezi sunumu sırasında yine dgs ile gelen bir kız arkadaşı sözleriyle köşeye sıkıştırmaya çalıştı ama başarısız oldu onlar da.

sözün özü eğer gerçekten o bölümü okumak ve bitirmek için elinizden geleni yaparsanız hiçbir engel yok önünüzde..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
15 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: serkaN


quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

DGS ile kazanıp okula gidin de görün size yapılacak muameleyi. Başka bişey demiyorum. Oturun adam gibi ÖSS çalışın.


kendi adıma konuşursam yazdığın gerçeği yansıtmıyor. gazi elektronik öğretmenliğini dgs ile kazanıp bitirdim. hiçkimse dgs ile geldim diye bana küçük düşürücü bir harekette bulunmadı. okula gösterdiğim başarı, öss ile gelenlerin %50 sinden daha iyiydi. sadece 1-2 hoca(ego tutkunu zavallılar) bitirme tezi sunumu sırasında yine dgs ile gelen bir kız arkadaşı sözleriyle köşeye sıkıştırmaya çalıştı ama başarısız oldu onlar da.

sözün özü eğer gerçekten o bölümü okumak ve bitirmek için elinizden geleni yaparsanız hiçbir engel yok önünüzde..



Sonuçta başarı göstererek orayı kazanmış.Kimseyi dışlayacaklarını sanmıom bunun yüzünden. Dgs yi kazananlara helal olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
15 yıl
Yarbay

Yazılarımdan da anlayacağınız gibi tekrar etmek istedim DGS ile gelen öğrencileri küçümsemeyin,MYO öğrencileri de DGS ile mühendisliğe geçtim diyerek derslerin MYO'larda ki gibi olacağını zannetmesin.Çalıştıktan sonra gerisi bir şekilde gelir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
15 yıl
Binbaşı

Bu sene tekrar hazırlancaz. Hadi hayırlısı.



H
15 yıl
Yarbay

öss de topu atmış birisi olarak geçen yıl dgs de ankara üniversitesi bilg. öğr. kazandım tabi bunda aklımın sonradan başıma gelmesinin katkısı büyük oldu şu an ortalamam da gayet iyi.



[
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: serkaN


quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

DGS ile kazanıp okula gidin de görün size yapılacak muameleyi. Başka bişey demiyorum. Oturun adam gibi ÖSS çalışın.


kendi adıma konuşursam yazdığın gerçeği yansıtmıyor. gazi elektronik öğretmenliğini dgs ile kazanıp bitirdim. hiçkimse dgs ile geldim diye bana küçük düşürücü bir harekette bulunmadı. okula gösterdiğim başarı, öss ile gelenlerin %50 sinden daha iyiydi. sadece 1-2 hoca(ego tutkunu zavallılar) bitirme tezi sunumu sırasında yine dgs ile gelen bir kız arkadaşı sözleriyle köşeye sıkıştırmaya çalıştı ama başarısız oldu onlar da.

sözün özü eğer gerçekten o bölümü okumak ve bitirmek için elinizden geleni yaparsanız hiçbir engel yok önünüzde..


Ben de istanbul üniversitesine geçiş yaptım bu sene. Sana en basitinden anlatayım. Okula kayıt oluyorsun güç bela bu sefer hangi dersleri alacağını bilmiyorsun. Soruyorsun yanıt alamıyorsun, 15-20 gün sonra gel sözlerini işitiyorsun. Ben öğrenciyim bari belgem olsun diyorsun ama o da ne."DGS'lilere öğrenci belgesi veremiyoruz." Olabilir diyorsun nasıl olsa kimliğim olacak o yeterli diyorsun, ama kimlik de alamayacağını öğrenince mal gibi kalıyorsun. Kimlik ikinci döneme kadar ancak çıkıyormuş. (Sadece DGS'liler için, ÖSS'liler kayıt günü alıyor onların ki hazır)

Ve okuldan elin boş bir şekilde çıkıyorsun. Okula sonraki girişinde kapıdaki güvenlik görevlisine takılıyorsun.

- Öğrenci misin?
Evet!
- Kimliğini görebilir miyim?
Yok
- Öğrenci Belgeni göster o zaman
O da yok ki
- Dalga mı geçiyorsun?
Ya hayır, ben DGS'liyim bu belgeler bize verilmiyor. Bu elimdeki garanti bankası dekontu. Üzerinde okul numaram var buyur.
- Peki şimdilik geç, bir dahakinde belgesiz sokmam.

Ve arkanda bi ton insan seni izler...

Öğrenci işlerine gidersin, DGS ile ilgili bir soru sormak için adam ararsın ama yok kimse ne olduğunu bilmez. ÖSS öğrencisi sanarlar. O ne ki derler. Şu masaya git, şu beyi bul derler. Dediklerini yaparsın onlar da sizi başkasına yönlendirirler.

İntibakta olduğun için sınıf listelerinde ismin gözükmez. Derslere girersin sanki bir yabancı gibi. Öğrenci belgen olmadığından okulda yemek de yiyemezsin. Hocalar kaldırırlar kalk bakalım DGS'li anlat şunu. Direk mimlerler.

Bunlar benim yaşadıklarım. Her okulda aynı olacak diye birşey yok ama internette araştırma yaptığımda buna benzer birçok durumla karşılaşan var çeşitli okullarda. Sen o okuldakilerden daha üstünsün lise mezunu değil myo mezunusun. Daha tecrübelisin ama bunu kimse kabul etmez. ÖSS öğrencisi öz evlat, DGS öğrencisi üvey evlattır

Bu anlattığım durumlar sadece 1 yıl olacaktır. 3. sınıfa kayıt yaptırdığınızda ÖSS öğrencisi gibi eşit haklara kavuşuyorsunuz. 1 sene eziyete devam...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 21 Eylül 2009; 10:11:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
15 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Ben de istanbul üniversitesine geçiş yaptım bu sene. Sana en basitinden anlatayım. Okula kayıt oluyorsun güç bela bu sefer hangi dersleri alacağını bilmiyorsun. Soruyorsun yanıt alamıyorsun, 15-20 gün sonra gel sözlerini işitiyorsun. Ben öğrenciyim bari belgem olsun diyorsun ama o da ne."DGS'lilere öğrenci belgesi veremiyoruz." Olabilir diyorsun nasıl olsa kimliğim olacak o yeterli diyorsun, ama kimlik de alamayacağını öğrenince mal gibi kalıyorsun. Kimlik ikinci döneme kadar ancak çıkıyormuş. (Sadece DGS'liler için, ÖSS'liler kayıt günü alıyor onların ki hazır)

Ve okuldan elin boş bir şekilde çıkıyorsun. Okula sonraki girişinde kapıdaki güvenlik görevlisine takılıyorsun.

- Öğrenci misin?
Evet!
- Kimliğini görebilir miyim?
Yok
- Öğrenci Belgeni göster o zaman
O da yok ki
- Dalga mı geçiyorsun?
Ya hayır, ben DGS'liyim bu belgeler bize verilmiyor. Bu elimdeki garanti bankası dekontu. Üzerinde okul numaram var buyur.
- Peki şimdilik geç, bir dahakinde belgesiz sokmam.

Ve arkanda bi ton insan seni izler...

Öğrenci işlerine gidersin, DGS ile ilgili bir soru sormak için adam ararsın ama yok kimse ne olduğunu bilmez. ÖSS öğrencisi sanarlar. O ne ki derler. Şu masaya git, şu beyi bul derler. Dediklerini yaparsın onlar da sizi başkasına yönlendirirler.

İntibakta olduğun için sınıf listelerinde ismin gözükmez. Derslere girersin sanki bir yabancı gibi. Öğrenci belgen olmadığından okulda yemek de yiyemezsin. Hocalar kaldırırlar kalk bakalım DGS'li anlat şunu. Direk mimlerler.

Bunlar benim yaşadıklarım. Her okulda aynı olacak diye birşey yok ama internette araştırma yaptığımda buna benzer birçok durumla karşılaşan var çeşitli okullarda. Sen o okuldakilerden daha üstünsün lise mezunu değil myo mezunusun. Daha tecrübelisin ama bunu kimse kabul etmez. ÖSS öğrencisi öz evlat, DGS öğrencisi üvey evlattır

Bu anlattığım durumlar sadece 1 yıl olacaktır. 3. sınıfa kayıt yaptırdığınızda ÖSS öğrencisi gibi eşit haklara kavuşuyorsunuz. 1 sene eziyete devam...



Bizim okulda kayıt için özel 1-2 gün ayrılmıştı ve alacağımız dersler (elektronik ve bilgisayar bölümleri için) hazır bir program olarak ilan edilmişti.

Kimlik konusunda biz de bir süre bekledik ama okul bize bir belge vermişti geçici olarak. 2. dönemde kimlik kartlarımız çıkmıştı.

Öğrenci işlerinde bizim sorunlarımızla ilgilenen(ne kadar sorunlu bir adam olsa da) bir görevli vardı.

Sınıf listesinde isim görünmeme olayı bizde de vardı.(gerçekten listenin sonuna ismini eklemen sinir bozucuydu)

Hocalarla sizinki gibi bir diyalog geçmedi aramızda. ama önceki yazımda da anlattığım gibi dgsli diğer bir arkadaşıma tez savunmasında garip bir muamele yapılmıştı bir hocadan.(o hocanın da ne olduğunu bütün okul biliyorduk zaten)

Sonuçta bütün okullarda tabi ki farklılıklar vardır. bütün bu sorunlar intibaktan sonra sona eriyor. Dgs ile gelenlerin sanki korsan bir sınavdan geçip gelmiş gibi garip muamele görmeleri çok saçma ama yine de fazla takılmamak lazım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Öss ye mi hazırlansam yoksa sadece Türkçe Matematik mi çalışsam karar veremiyorum
Öss dede çok fazla konu var bi dünya
Öss Konularına mı hazırlansam
Öss de 1.Sınıftan mı başlanıyor her zaman?Okuduğun bölümle ilgili olsada?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
15 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Öss ye girsem bu sefer konular çok ağır çok karışık.
Matematik 75 Net,Türkçe 70 Net Civarı Yapsam Dgs de bi yere yerleşirmiyim.
MYO da 1.Sınıf bitdi.Ortalamam pek iyi değil.100/65 civarı.
Ağustos da Dgs ye hazırlanmaya başladım hergün mat-1 soruları çözüyorum.DGS konu anlatımlı kitapdan.
Bide sınav Temmuz ortalarına doğrumu yapılıyor?



M
13 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: yarkanavci


quote:

Orijinalden alıntı: DevoN

quote:

Orijinalden alıntı: yarkanavci

Şimdi meslek lisesi elektrik bölümüne giden bi arkadaş öss'de elektrik öğretmenliğini bile kazanamıyor ve iki yıllık yüksekokula gidiyor Anadolu'nun küçük bir ilçesinde.Tabii ilçe olduğu için hocalar notları bol bol veriyor.Daha sonra arkadaş sadece Dgs'ye 2 yıl çalışıyor ve Elektrik - Elektronik Mühendisliğini kazanıyor.Şimdi bunun kapasitesi yeter mi okumaya.Bence Dgs'de sorulan sorularla gidilen bölümler arasında uçurum var çoğu hazırlık sınıfında bırakıyor zaten.Dgs ile geçenleri her zaman dışlarlar.Bence haklılarda

Nedenki!
Adam Sabah Akşam İneklemiş.
Kimsenin kazanamadığı DGS yi kazanmış.
Sorular kolay ama kontenjan çok az.
DGS yi kazancak kadar ders çalışan biri zaten tembellikten çalışkanlığa terfi etmiş kişidir.
Çalışıp Fakülteyide bitirir.


Bu iş çalışmaktan çok kapasite meselesi.Madem o kadar çalışkanda öss'de neden kazanamıyor.Sonuçta Dgs sınavındaki rakipleri hep 2 yıllık mezunu kapasitesi vasat olan kişiler.Dediğim gibi Öss'de teknik öğretmenliği bile kazanamayan biri Dgs ile Mühendisliğe gelirse burada açıkca bir haksızlık olmuş olur.Zaten Dgs ile gelenleri görüyoruz.Mühendislikteki matematikle o çok çalıştığı Dgs deki matematik arasında dağlar kadar fark var.Şahsen ortada bi haksızlık var ve üniversitede herkes tarafından dışlanır.Dışlanmasını boşver Dgs den gelenler zaten derslerde kapasitelerini belli ediyorlar.Hazırlık sınıfını geçen çok nadir görülür heleki okulu bitirip mezun olan parmakla anca sayılır...



ne kadar cahil ve basit konuşuyosun ve düşünüyosun.senin dgs hakkında yazdıın yorumları okuduğumda ne kadar vasat bi durumda olduğunu anladım.Önlisans okuyan arkadaşlara resmen gerizekalı elinden bi iş gelmeyen beceriksizn teki dedin.Canımdan çok sevdiğim ülkemde öyle bi eğitim sistemi var ki insanların hayallerindeki bölümü yada mesleği yapabilmeleri için o kadar saçma bi sistem varki; öss.. bunca hayal herşey bi sınava bağlı o sınavda yaptın yaptın ha yapamadın gerizekalı duruma düşüyosun bazı yaratıkların düşüncesine göre..Türkiyede en saçma sistem eğitim sistemidir.sürekli değişen belli bi standardı olmayan bi eğitim sitemi bu ne ilüğü belrsz saçma sınavlarla insanların zekası ölçülmez .. önlisans okuyanlara vasat öğrenciler diye bakmak anca vasat insan ların sınırlı düşünce kapasitesinin bi ürünüdr bence.. nice önlisans bolumleri vardır lisans bölümlere bin çeker.ayrıca DGS ile yerleşen öğrenciler diğer öğrencilerden daha başarılı olduklaruı da gözlenebilmştr... DGS ye giriyosun kazanıyosun belli bi uniye yerleşiyosn yok intibakmış bilmem neymiş normal öğrenci hakklarından yararlanamıyosun ve bissürü adaletszlikler sen bunlara nasıl hakklılar diyosun o DGS yi kazannlar nasıl kazanmışlar... asılş vasat sen ve senin gibi düşünenlerdir.... Benm ingilizce hocam bile bizzat sohbet ederken şuan ki kafamda olsaydım iyi bi önlisans bölümü okurdum diyor hatta kardeşimi bu yönde yönlendiriyorum diyo boşu boşuna 5 yıl okudum diyor..önlisans okumadığına pişman ne şimdi o önlisans okusa sana göre vasat mı olacaktı... sana göre diyorum kim olduğun umrumda deil sadece bu forumda kendi vasat düşünce dağarcığında süzerek kurduğun cümlelere tepkim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Çavuş

bi kere şunu anlayın artık arkadaşlar, ne öss ne dgs nede başka bir sınav insanların zeka seviyesini ölçmek için yapılmıoyr. sadece üniversitelere alımı elemek için bir süreç. önemli olan okuduğun mesleği öğrenebilmek , ve mezun olduktan sonra bu mesleği idame edebilmektir. sınavlarda herhangi bir yetenek ölçecek soruların olmadığını hepimiz biliyoruz. malesef bize dayatılan şeyleri sonradan kabul ettiğimiz benimsediğimiz için bu hale geliyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.