K

Binbaşı
28 Mart 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
132 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
geçen ay
Supplement arıyorum.
Arkadaşlar selam,

muscletech celltech elite ve nano vapora ihtiyacım var. İstanbulda bulabilceğim bir yer var mıdır?

Eskiden bunları bulmak bu kadar zor değildi.

Teşekkürler.
K
9 ay
Pre-workout ve markalar hakkında.
Arkadaşlar selam,
Uzun bir süre ara verdiğim spora büyük bir motivasyonla tekrar başlıyorum. Daha önceleri kullandığım musclepharm assault veya nano vapor gibi ürünler artık Türkiye de satılmıyor mu?

Baya uzakta kaldım çünkü. Birçok firmanın ürünü yok galiba artık.
K
2 yıl
Cooler master td500 kasa rgb controller hk.
Arkadaşlar merhaba, başlıktaki model kasayı kullanmaktayım.

Arkasında aşağıda fotoğrafta yer alan kontrolcü kasanın arkasında yer almakta. Bu kontrolcünün renklerini reset tuşundan kontrol edebilmekteyim. Fakat ben bunu anakarttan yazılım üzerinden kontrol etmek istiyorum. Nasıl bir bağlantı yapmam gerekir?

Teşekkür ederim.
< Resime gitmek için tıklayın >
K
2 yıl
Performans sorunu hk.
Arkadaşlar merhaba,

Son zamanlarda yaşadığım bir takım performans sorunlarından size bahsetmek istiyorum. Elimde Asus rog crosshair dark hero X570 anakart, 5700X işlemci, asus tuf 3070ti ekran kartı, 2x16 gb 3200mhz kingston ram , samsung 980m2 ,corsair h150i soğutma ve gigabyte 850 watr psu var.

Win10 en son sürüm kurulu olup , oyunlarda inanılmaz fps drop yiyorum. Sanki sistem kasıyormuş hissiyatı alıyorum. Valorantta 150 200 fps, bf 2042 de 80-90 fps vermekte.

Ramleri , işlemciyi , anakartı değiştirdim ama nedense sorunı bi türlü çözemedim. Sanki pc kendini kasıyor gibi geliyor. Sıcaklık ayarları gayet normal. Gel görünkü bir türlü çözemedim. En sonunda satacağım pc yi. O eşikteyim.

Abimde 5600x ve 3080 mevcut. Benden çok daha iyi performans almakta.

Bir öneri ve düşüncesi olan var mı?

Teşekkür ederim.
K
2 yıl
ASUS X570-E Gaming ROG anakart 0D hatası
Merhaba arkadaşlar. Aktif olarak kullandığım sistemde 4 adet 4x8 Corsair Vengeance Pro 3600MHz RAM kullanmaktayım.

Sistem: Ryzen 7 5700X 4.7GHz - ASUS TUF 3070 Ti - Samsung 980 M.2 SSD - 850W Platinum PSU - Corsair H150 sıvı soğutucu - ASUS ROG STRIX X570'e Gaming anakart.

Bu sistemde çok düşük performans ile karşılaştım. Başta anakart A1 ve A2 slotlarına RAM takıldıgında sürekli 0D hatası verdi ve PC açılmadı ekran gelmedi fakat B1 B2 slotlarına takıldıgında veya 4 slot RAM takıldıgında sorunsuz açıldı. Her neyse sistem aktif BIOS güncelleme vs her şeyi yaptım denedşm sonuç A1 ve A2 de aynı hata ama 4 slotta bir sorun cıkmadı. Bende aktif kullanmaya başladım. Hiçbir sorun yok gözüküyordu bütün parçalar gözüküyor vs ama oyunlarda düşük FPS aldım. Valorant gibi bir oyun en düşük ayarlarda 200'e kadar düşüp takılmalar yaptı. Warzone da 80 FPS civarı aldım. Masaüstünde sistem takılmalar yapmaya başladı geç açılmaya başladı vs. M.2'lerde bir sorun yok servise yolladım. İşlemci ve ekran kartı sıfır 2 haftalık. Anakart ve RAM'ler abimin aktif kullandıgı PC'den aldım onun PC de hiçbir sorun yoktu. Ben bu sorunları yasamaya başladım. Format vs her şeyi denedim. Sorun nedendir sizce?
K
2 yıl
Bu ledleri kasama nasıl bağlayabilirim?
Merhaba arkadaşlar,
Bu bağlantıyı kasama nasıl entegre edebilirim? Hangi ekstra çeviriciyle veya direk bağlayabileceğim bir dönüştürücü var mı? Kasamda rgb kontrolcü var. Kontrolcüye bağladığımda direk ışıkların bir kısmı yanmamakta.

Çözemedim. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.


< Resime gitmek için tıklayın >
K
2 yıl
Asus Rog Strix g115 g513rm-hf267 usb type c görüntü aktama sorunu
Arkadaşlar merhaba, elimde başlıkta belirttiğim model notebook ve samsung odyssey g7 32" marka monitörüm var.

Notebook un type c bağlantısı üzerinden görüntü aktararak monitöre bağlantısını gerçekleştirdim. Type c to display port şeklinde kablo kullanarak bağladım.

Böylece hem 240hz hem de g synci aktif edebileceğimi düşündüm. Kaldı ki böyle bir desteğide mevcut.

Gel görelim ki monitörü bağladığımda aşağıdaki gibi bir görüntüyle karşılaşmaktayım. Notebookta görüntü çizgi çizgi oluyor. Monitörde ise sıkıntı yok.

Kabloyu çıkarınca eski haline geri dönmekte. Acaba sorun nedir?


< Resime gitmek için tıklayın >
K
2 yıl
Asus Rog Strix g115 g513rm-hf267 usb type c görüntü aktama sorunu
Arkadaşlar merhaba, elimde başlıkta belirttiğim model notebook ve samsung odyssey g7 32" marka monitörüm var.

Notebook un type c üzerinden görüntü aktararak monitöre bağlantısını gerçekleştirdim. Böylece hem 240hz hem de g synci aktif edebileceğimi düşündüm.

Gel görelim ki monitörü bağladığımda aşağıdaki gibi bir görüntüyle karşılaşmaktayım. Notebookta görüntü çizgi çizgi oluyor. Monitörde ise sıkıntı yok.

Kabloyu çıkarınca eski haline geri dönmekte. Acaba sorun nedir?



< Resime gitmek için tıklayın >
K
4 yıl
Hizmet sektöründe çalışanları azarlama modası
Arkadaşlar selam herkese.Uzun yıllardır forumdayım. Aslında yazmak, içimi dökmek istediğim konulardan biri. Çalışma hayatım boyunca farklı sektörlerde çalıştım. Şu an ki işimi 7 yıldır yapmaktayım. Son 2 yılında ise yönetici olarak işime devam etmekteyim. Gel gelelim uzun süredir gözlemlediğim konuya. İnsanların sürekli çalışan azarlama takıntısı. Anlam veremediğim bir şekilde sürekli artmakta. Herkes bıkmış ve hıncını, nefretini bir şekilde karşısındakinden çıkarmaya çalışıyor. Hatta mesleki pozisyonlarını kullanmakla tehdit ederek işinden etme sevdası da ayrı bir konu. Örneğin, kahvesi istediği gibi olmadığı için baristayla tartışan avukat tüm yetkilerini kullanarak çalışanının ekmeğiyle oynama tehditlerini savurması ya da üst düzey bir yöneticinin hamburgerinde domates çıktığı için iş yerindeki pozisyonunu kullanarak çalışanı hor görmesi. Saymakla bitmez. Merak ediyorum bu avukatların hiç mi işi yok. Güçlerini ya da zamanını böyle konular için harcayacaklarına gitsinler daha ciddi konularla uğraşsınlar ya da sözüm ona üst düzey yöneticiler mi bir çalışanın, çalışma ya da çalışmama hakkına karar verecek kişi?Konuşarak anlaşmak ve orta yolu bulmak varken neden hep ezme veya hor görme trendi. Sonuçta hepimiz medeni insanlarız. Bu sadece gözlemlediğim olayların bir kısmı. Aslında yazılacak çok konu mevcut. Konu ilerledikçe paylaşırım. Yaşadığım ve gözlemlediğim örnekleri sizle paylaşırım. Kimseyi veya herhangi bir mesleği kötülemek gibi bir amacım yok. Sürçü lisan ettiysek affola. Varsa yorumlarınızı merak ediyorum. Kalın sağlıcakla.
K
6 yıl
2000 TL sistem tavsiyesi
Arkadaşlar bi ara konu açmıştım sistemimi güncellicektim. Fakat şuan biraz daha para biriktirdim. Elimde 2000 lira mevcut. Oyun oynamayı seviyorum. Hatta özellikle age of empires definitive editionu sabırsızlıkla beklediğimi söyleyebilirim. Elimde ssd psu mevcut. En azından lol age of definitive editionı kaldırabilecek bir sistem kurma işine girdim. Uzun lafın kısası elimde,
Gigabyte ep35dsr,q9400,4 gb ddr3 ve gt240 var.

Bu sistemi az da olsa okutup takviye yapabilirim.

Yardımcı olursanız sevinirim. Aklım ryzenda bu arada. 🙂

Şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.