Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
42
Cevap
1692
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: Devlet Bahçeli: 'Anayasa Mahkemesi Artık Milli Güvenlik Sorunudur.' (3. sayfa)
L
7 ay
Yüzbaşı

2010 Anayasa değişikliği referandumu ile Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkı verildi.Bunun öncesinde Anayasa mahkemesinin görevi hükümetlerin yapmış olduğu işlemlerin ve TBMM'de çıkan kanunların mevcut Anayasaya uygunluğunu denetlemekti.Aynı zamanda Anayasa mahkemesi 'Yüce Divan' görevini icra eden mahkemeydi.

2010 Anayasa değişikliği ile beraber Anayasa mahkemesi normal vatandaşlar için Yargıtay,Danıştay ve İdare mahkemelerinden sonra gidilecek en son mahkeme oldu.Öyle ki Anayasa mahkemesine başvurmadan ve buradan sonuç almadan AİHM bile gidilemiyor.Yani Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde en son yargı yolu 2010 Anayasa değişikliğiyle beraber Anayasa mahkemesi oldu.

Bugün ise 2010 yılında Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkını getirenler şimdi bu bireysel başvuru hakkı ile kavga ediyor.Anayasa'da belirtildiği üzere Anayasa mahkemesinin vermiş olduğu mahkeme kararları herkes ve her mahkeme için bağlayıcı ve uyulması gereken kararlardır.Anayasadaki bu açık hükme rağmen Anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkı açılırsa doğal olarak Anayasa mahkemesinin vermiş olduğu kararlarda Türkiye'de ki tüm mahkemelerin üstünde geçerliliği olan yargı kararı olur.Durum bu kadar basit ve nettir.

Buna rağmen Anayasa mahkemesi ile Yargıtay'ı karşı karşıya getiriyorlar.Eğer bugün böyle bir ikilik yaşanıyorsa bunun sorumlusu 2010 yılında sandığa koşarak 'yetmez ama evet' diyerek giden zihniyettir.Zamanında bu konuda da çok uyarılarda bulunulmuştu ama her zaman olduğu gibi o zamanda aklı başında olan insanların uyarılarına kulak asılmadı.Şimdi ise bu sorunu kendileri yaratmamış gibi Anayasa mahkemesine saldırıyorlar.

Hadi Anayasa mahkemesi üyelerini vermiş oldukları kararlar yüzünden eleştirseler yine bir yere kadar kabul görürler ama bunlar doğrudan Anayasa mahkemesini hedef alıyorlar.İnce noktada burası...Güya dertleri Anayasa mahkemesi üyeleriyle ama açıklamalara bakıldığında Anayasa mahkemesinin kendisini hedef aldıkları rahatlıkla görülebiliyor.Bunda da neyi amaçladıkları gayet açık...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
7 ay
Binbaşı

Bahsettiğiniz konuya ben mesajımda kısaca değinmişttim. Siz ayrıntıya girmişssiniz. Seytan ayrıntıda gizlidir derler, okuyunca aklıma bir çok senaryo geldi.
2010 öncesi Anayasa mahkmesi anayanın temel ilkelerini koruyor ve meclisten çıksa dahi anayasaya anayasaya aykırı kanunların karşısında emniyet sübabıydı. Diğer mahkemlerle bir işi olmazdı. Anayasanın temel ilklerinden rahatsız olanlar Anayasa mahmekesine bir şey bahane edip reaksiyon gösteremiyordu.
Belkide bireysel başvuru zımbırtısı bu ve benzeri durumlar hesap edilerek yapıldı, çünkü bireysel kararlar üzerinden algı yapmak çok kolay si bu gibi durumlar kullanılarak anayasa mahkemesi kapatılmalı düşüncesini beyinlere sokarak kalede delik açılmaya çalışılıyor olabilir.
Normalde Anayasa Mahkemesinin asıl görevi olmayıp zorla verilen bir görev üzerinden kuruma savaş açıldı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
A
7 ay
Teğmen

Anayasa mahkemesi kararlarını dinlemeyen yargı grubunun sahibi bahçeli ve o kararları aldıran da bizzat o. Kısacası devlet içerisinde hukuk operasyonu yapıyor. Ayrıca sinan ateş cinayetinin içerisindeki mv mit ve emniyet organizasyonunun da arkasında kim olduğu belli. Kısacası bahçeli ve mhpsi akpden devşirdiği güçle devlet içerisinde paralel bir yapılanma kurmuş ve akpden bağımsız politikalar üretir olmuş. Bunu en son yapanlar en sonunda erdoğana savaş açmış ve sonları 15 temmuzda gelmişti. Acaba reis ülkeyi bir büyük beladan, suç şebekesinden daha kurtarır mı ?



N
7 ay
Binbaşı

Asil sensin sorun olan sen



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
7 ay
Yarbay

Şeriatın yolunu açabilmek için Anayasa ve Anayasa Mahkemesine kafayı taktılar. İyi izleyin önümüzdeki dönemi. Anayasa değişikliği de yapacaklar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
7 ay
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

L
7 ay
Yüzbaşı

20 yılda işleyen ne kadar kurum varsa alayını böyle bozdular daha sonra ortadan kaldırdılar.Mesela askeri liseler ve askeri hastaneler aynı gerekçelerle kaldırdılar.Önce bu yerlere fetöcülerin girmesine göz yumdular ve kendilerini uyaranları 'din düşmanı' ilan ettiler.Daha sonra 15 Temmuz olduktan sonra askeri liseleri ve askeri hastaneleri bunlardan temizlemek yerine çareyi asırlık kurumları kapatmada buldular.Şimdi aynı senaryo Anayasa Mahkemesi üzerinde oynuyorlar.Önce Anayasa mahkemesinin ilgi alanını diğer mahkemelerin ilgi alanlarına doğru genişlettiler.Daha sonra Anayasa Mahkemesi kendisine verilen yetkiler çerçevesinde görevini yapmaya başlayınca 'Anayasa mahkemesi diğer mahkeme kararlarını iptal edemez' diyerek ortaya atlamaya başladılar.Böylece Anayasa mahkemesinin hem itibarını hem de saygınlığını zedelemeye başladılar.Böylece Anayasa mahkemesinin vermiş olduğu bir yargı kararı ilk defa uygulanmamış oldu.Öyle ki bu mahkeme 1961'den beri var olan bir kurum.Şimdi de Anayasa mahkemesini tümden kaldırma peşindeler.

Ve bu zihniyet seçimlerden sonra 'daha demokratik bir anayasa' (!) yapacaklarını vaat ediyor...

Bunların yapacağı anayasa bir yılını bile doldurmadan yüzlerce değişikliğe maruz kalır...




Bu mesajda bahsedilenler: @coolman06
M
7 ay
Yarbay

“Hasap sormayan namerttir “ diye girdiği seçimi hesap soracağı adamla ortaklıkla bitiren bir şahsı fazla ciddi almıyorum.
Ömrü siyasetle geçmiş memlekete gram faydası olmamış koltuk işgali tipler



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.