R

Yüzbaşı
18 Mart 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
1036 (Bu ay: 15)
Gönderiler Hakkında
R
3 hafta
Hicri yıl başı başladı. Muharrem ayında Aleviler matem orucu tutarlar
Tutan canların yası matem oruçları, edenlerin duaları ve tüm inananların Muharrem ayı ibadetleri kabul olsun

Osmanlı'da Muharrem ayı yıl başıydı, ancak Hz. Hüseyin Kerbela'da bu ay içerisinde şehit edildiği için yıl başı kutlanmazdı. Halk yeni yıla girildiğini aşureler dağıtılmaya başlayınca anlardı
R
4 hafta
Türkiye\u0027nin Dünya barışında kimsenin bilmediği gücü
Madem 3. Dünya savaşı kapıda herkes şunu bilsin ki 3. Dünya savaşı kitlesel yokoluş savaşı olur, tabii kimse bu savaşa dur demezse. 10-20 adet atom bombasını doğru yerlere atarak dünyadaki tüm insanların yok edilebileceği ihtimali bilmeli.

Önümüzdeki senelerde ABD ve Tayvan'ın karşısında Çin ve Kuzey Kore ittifakı olacak.

Türkiyenin NATO'da olmasının insanlık adına potansiyel bir faydası da, ABD Çin'e saldırırsa ve devamında Çin ABD'ye saldırınca, ABD Nato'nun 5.maddesini işletmeye çalışırsa, Türkiye bunu red ederek insanlığı kurtaracaktır. Tabii başımızda Batı kuklası bir yönetim olsaydı bu mümkün olmazdı. Batı kuklası derken, Batının açık açık geçtiğimiz seçimlerde kimi desteklediğini hatırlatırım.
R
4 ay
Bu forumdaki on birinci yılım!
R
5 ay
Hızır orucu
Hızır orucu tutan tüm canların dualarının ve lokmalarının Hak Muhammed Ali dergahında kabul olmasını dilerim.
R
7 ay
Devlet memuru için en ufak tasarruf yapmıyor
32 bin TL memur maaşı nedir yahu? Üretime katılmayan gençler ülke için el freni oluyor. Devlet en ufak bir tasarruf yapmıyor. En düşük memur maaşı buysa kim niye özel sektörde çalışsın ya? İnsanların tek hayali devlet memuru olmak. Böyle bir ülke ne üretip ne satabilir? 15 milyon insan çalışıp, üretip, hem kendilerine hem kalan 70 milyona bakıyor. Herkesin memur olma hayali kurduğu ülkede doğal olarak üretim ve ihracat rakamları düşecektir! Garanti gördükleri için de hiçbir memur işini umursamıyor bile. 
R
7 ay
Yatalak hastalarla dalga geçen densizler
Bunların videoları bazen önüme düşüyor. Bunlar kendilerini mizahçı ya da komik sanmıyorlar değil mi? Değiller çünkü. Vasat bile değiller. Çok kötüler.

Mizah adı altında küfür etmek normal olsun, ondan sonra fiziksel özelliklerle dalga geçmek normal olsun, sonra insanların hak sınırlarını ihlal etmek serbest olsun. Ama ne yazık ki herkes kendisine gelince bana küfür etmeyin, bana karşı fiziksel özelliklerimle ilgili dalga geçmeyin, benim haklarımı ihlal etmeyin demeye başlıyor. Uzun lafın kısası iş kendinize dönünce espri o kadar da anlamlı olmuyor. Bu mizah adı altında yürütülen saçma sapan soytarılar maalesef izleniyor. İzlendikleri için de kendilerini haklı görüyorlar.

Benim ailem ben şöyle bi şey yapsam suratıma tükürür. Severim mizahını. Yapamamışlar zaten! Direkt hapis cezası verilmeli. Yaptıkları terbiyesizliği bir kenara bırakıyorum, ben hayatımda bu kadar komik olmayan bir diyalog görmedim. Benim marketten gidip ekmek almam daha komik. Tüm toplumların kabul ettiği bir sınır vardır. Bunu aşarak yapılana mizah değil en basitinden kalitesizlik denir.

Şimdi ben şuraya ağzından yüzünden başlasam sövmeye, neresine kadar giderse... 2 gün sonra celp gönderirler tazminat diye. Bunlar öyle, dalga geçtikleri şeyin ne olduğunun farkında bile değiller. Hastanın kendisiyle empatiyi geçtim, bakanıyla empati yap bari. Yazık! Mizahın temelinde kusur vardır. İnsanlar kusurlu şeylere gülerler ama bir şart vardır: Acıma duygusu uyandırmamak. Hasta ya da engelli kişilere ya da ölümlü bir kazaya gülemeyiz çünkü acıma duygusu mizahı yener. Tabi böyle bir duygudan yoksun olan insanlar için bu geçerli değil.

Daha ne diyebilirler ki derken daha da iğrençleşmeyi başardılar, tebrikler! İsimlerini bile duymamıştım, bu fecaat sözlerle gündem oldular, isimlerini duyurdular işte istedikleri olmuştur. Yozlaşmanın seviyesi nereye kadar iniyor hocam?! Bunlara şimdi 'insan' demek caiz midir?!!


https://www.tiktok.com/@ironiking/video/7307192391411223813


https://twitter.com/medyanin51tonu/status/1729958315914895698
R
8 ay
Asıl sorun gençlerde hırs ve vizyon olmaması!
Ben bu "ekonomi kötü, sistem kötü, Türkiye kötü yönetiliyor, torpil var, kayırma var, dolayısızla işsiziz" saçmalığını dinlemekten bıktım. 35-40 altı kesimin asıl sorunu hırs ve vizyon sahibi olmayışıdır. Okuduğunuz 2 üniversite, hatta üç ya da dört üniversite bir şey ifade etmiyor. Bir alanda en iyisi olmaya çalışsaydılar iş bulurlardı. Sürekli caymaktalar. Torpil, referans falan hikaye. Yetenekleriyle, notlarıyla, projeleriyle, sertifikalarıyla, stajlarıyla iş bulanlar nasıl buluyor? Adamın 3 tane diploması var ama 3 tanenin 2si AÖF, diğeri de vasat altı bir diploma. Şikayet edenlerin çoğu böyle. Bunlar gidip bir meslek öğrenmeye de çalışmazlar. Hiç MS office, programlama vs bilmiyor mu; İngilizce/Almanca bilmiyor mu; muhasebe/finans öğrenmemiş mi; yazılım bilmiyor mu (AutoCAD, SAP, Illustrator, InDesign)??? Ne yapmış bunlar bu yaşa kadar? Nasıl gitmişler 2-3 lisans falan filan okumuşlar yahu? Boş adamlar bunlar, başka açıklaması yok. İnsan neden ikinci ya da üçüncü lisansı okuyarak hayatını heba eder? Okuyacağınız bölüm gelecek vaad etmiyorsa okumayın, gidin bir iş öğrenin. 3 tane boş lisans bölümünde zaman öldüreceğinize gidip bir yerde ustalaşsaydınız, sağda solda ağlamazdınız kardeşim.

Dünyanin neresine giderseniz gidin, bir şeyler icin hırs yapıp çabalamak lazım. Bunu ya üniversitede bölüm seçerken yaparsın ya da seçtiğin bölüm de en iyisi olmak için... Türkiye sorun ekonomi ve kaynaklarımız falan değil. Mesela mühendis arkadaşlarım 70kdan aşağı almıyor.
R
9 ay
İsrail sempatizanları bu videoyu izlesin
Savunduğunuz kişilerin, Türk bayrağımızı nasıl ayaklar altına alarak devletimize ve ülkemize hakaret ettiklerini görün. Sizin savunduğunuz ülke bu mu?
Bizler bunlar gibi parayla almadık bu vatanı. Bu vatanı kanla, şehit düşerek aldığımiz için bayrak bizim hassasiyetimizdir! Keşke bu davranışları bir Türk'ün yanında yapabilseniz de iyi bir dövsek bunları.


https://twitter.com/HassasHaberler/status/1719454039111315733
R
9 ay
Türkiye\u0027den Almanya\u0027ya göç eden arkadaşım, İsrail meselesinde sesini çıkaramıyor
Türkiye'de demokrasi yok diye Almanya'ya göç eden arkadaşım, İsrail meselesinde yanlış bir şey söyler korkusuyla fikirlerini paylaşamıyor.

Özgürlük için git ama fikrini daha iyi belirtememe!

Arkadaşlar şu anda İsrail’i hiç anmadan “Filistin’e özgürlük” demek bile yahudi düşmanlığı olarak değerlendiriliyor.
Bunu da bir tarafımdan uydurmuyorum yani Bilmiyorsanız cahilce yorumlar yapmayın lütfen.

AB hiç olmadığı kadar vizyonsuz, hukuktan uzak, demokrasiden kopmuştur. Bu durumlarını görünce iyi ki gitmedim diyen bir sürü aklı başında insan vardır. Bence bu işaret fişeğiydi. Türklerin yerinde olsam Türkiyeye dönerdim. AB de karışacak not alın
R
9 ay
Filistin için Starbucks kapatma eylemi
AK Parti Gençlik Kollarının yapmış olduğu sessiz eylemi destekliyorum. Kırmadan, dökmeden, makul ve ses getirecek bir tepki. Toplumsal ambargo en net cevaptır. 81 ilde, eş zamanlı, bütün şubelerde, dünyaya servis edildiğinde kendine yer bulacaktır. Sivil toplumun tepkisi budur işte! Tebrik etmek gerek. Darısı bol bol ortalığı kirletip, elini taşın altına koymaya gelince sırra kader basan müsilaj takımının başına

Zulme sessiz kalmıyoruz. DUR diyoruz


https://twitter.com/eyupkadirinan/status/1717797552722964604
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.