Bakıyorumda 4GB DDR4 2400 rame 250-300 lira isteyenler var. Bu nedir arkadaş? Sıfır fiyatlarda uçmuş. Sistemimdeki Samsung DDR4 2400 4GBx2 ramleri 140 liraya almıştım sahibinden'den. 16GB yapmayı düşünüyordum. Fiyatlara bir baktım, anaaaa bu nedir dedim. Resmen şok oldum. 4GB DDR4 Ram 250-300 lira. 2 tane alırsan resmen işlemci parası anasını satayım. Ram bilgisayarın en önemsiz bileşenlerinden bir tanesi. Arkadaşlar sakın DDR3 ramlerinizi satıp platform felan değiştirmeyin. 60 liraya sattığınız 4GB ram 250-300 lira. Biri 800MHz diğeri 1200MHz de çalışıyor. Hiç bir fark yok aralarında günlük kullanımda. Hatta ben 1333 ramlerden 2400 ramlere geçtim. En ufak fark göremedim. Gözlerim çok keskindir. 60fps ile 80fps arasındaki akıcılığı bile çok rahat hisseden birisiyim. Ryzen severler istisnai durumdur. 1000 liraya RAM alanlara selametle
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Burada sid** yarıştırmaya gerek. Konu o amaçla açılmadı zaten. Ryzen kullananların hepsi biliyor yüksek frekans ramlerin o platformda fayda sağladığını. Değer mi değmez mi orası tartışılır. Intel platformda hiç bir değeri yok yüksek frekans ramlerin. Yeni serilerinde bu durum değişir mi o kadarını bilemem.
Amacım ddr3 sistem sahiplerinin sakın ve sakın platform değişikliği yapmaması. Bu değişiklik onlar için hiç bir fayda sağlamayacağıdır. Sid** yarıştırmalık tonlarca konu var zaten. O konularda takılabilirsiniz.
Daha önce defa kez nedenini yazdık fakat aynı konular açılmaya devam ediyor.
2 nedeni var.
1) Bellek üreticileri yoğun şekilde akıllı telefonlara bellek yetiştirmeye çalışıyor özellikle iphone x için. Bu yüzden pc bellek üretiminde azalmaya gidildi. 2) Malum ülkemizdeki ehonominin çoğ eyi olması kaynaklı dolar kurunun yüksekliği.
İkisi birleşince haliyle 400 liraya aldığınız bellekler 700 liraya çıktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 21 Kasım 2017; 13:32:44 >
Ben 2x8gb 3000mhz ddr4 rami 520 tl ye almıştım şimdi 1000 lira olmuş bunun ryzen severlikle bi bağını kuramadım Aslında konununda ryzen severlikle bi alakası yok ama intel severler her fırsatta normal konularında bile bir karalama yapmaya çalışıyor.
Verdiğin cevapta ile sid.. yarıştırma çabaların var ama ona niyceksin neyse seni avutacak ne vaktim var nede nezaketim ozaman açtığın konulara yazdıklarına dikkat edeceksin oraya onu yazıpta cıkıpta neden boyle yazdın diyemezsin değilmi
Dolar da yüksek eyvallah ama belleklerde çiplerde de bariz yükselme var. yani yurtdışındaki adam için de arttı fiyat. Nedenini bilmiyorum üretim sıkıntısı olabilir
Dolardan ziyade belleklerin fabrikadan çıkış fiyatı aşırı yükseldi. Son 1.5 senede %40-50 artış yaşandı. Dolar kuru da üzerine tuz biber oldu. 1 sene içinde kurdan kaynaklı +100 tl eklendi.
400 liraya 8gb ram mi olur Allah aşkına? O paraya 16 hatta kampanyalarla falan 24 gb alıyorduk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 21 Kasım 2017; 20:43:3 >
Arttığını biliyordum da bu kadar arttığını fark etmemiştim, 2x8gb tridentz rgb kitin birini 700 diğerini 750den almıştım şuan 1000 liradan aşağı fiyat yok şaka gibi 6 ay olmadı daha alalı.
Sistemimdeki Samsung DDR4 2400 4GBx2 ramleri 140 liraya almıştım sahibinden'den. 16GB yapmayı düşünüyordum. Fiyatlara bir baktım, anaaaa bu nedir dedim. Resmen şok oldum. 4GB DDR4 Ram 250-300 lira. 2 tane alırsan resmen işlemci parası anasını satayım. Ram bilgisayarın en önemsiz bileşenlerinden bir tanesi.
Arkadaşlar sakın DDR3 ramlerinizi satıp platform felan değiştirmeyin. 60 liraya sattığınız 4GB ram 250-300 lira. Biri 800MHz diğeri 1200MHz de çalışıyor. Hiç bir fark yok aralarında günlük kullanımda. Hatta ben 1333 ramlerden 2400 ramlere geçtim. En ufak fark göremedim. Gözlerim çok keskindir. 60fps ile 80fps arasındaki akıcılığı bile çok rahat hisseden birisiyim.
Ryzen severler istisnai durumdur.
1000 liraya RAM alanlara selametle
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.