Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
7577
Cevap
388726
Tıklama
40
Öne Çıkarma
Cevap: CYBERPUNK 2077 [PS4 / PS5 ANA KONU] | Türkçe, Çıktı (3. sayfa)
P
4 yıl
Yarbay

Sony ,cyberpunk 2077 sahiplerine isterlerse para iadesi yapacakmış. Playstation tarihinde bir ilk, tarihe geçtin CDPR

https://twitter.com/pushsquare/status/1338039716663472129



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming



bu görüntü ne ya ekranda vazelin var gibi

pc de low a çeksem bu görüntüden iyi olur kaplama kalitesi
Lütfen pc de low a çekip video atar mısın?

Bir de hazır girişmişken, God of War nasıl pc de ultrada, atarsan sevinirim hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: SOLID SNAKE

Cyberpunk 2077'de artık Metacritic de MUST-PLAY etiketi de yok 90'ın altına düştüğü için. Hak etmiyor da MUST-PLAY etiketini.

Örnek:


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Alıntıları Göster
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

şu oyunun sorununu hala grafik sanan var. ya grafiği geç zaten grafikler playstation 2 grafiği.

oyunda ruh yok, yapay zeka yok, hatalar yüzünden tüm oyun zevkiniz baltalanıyor, saçma sapan glitchler sinirinizi bozuyor, menü bozuk, karışık, kullanışlı değil, yaptığınız geliştirmeler anlamsız. hiçbir şey geliştirmeyin yine de oynarsınız. diyaloglardaki seçimler etkisiz, oyun rpg değil

hala diyorlar ki güncellemeyle fps düzelir.

fps düzelir evet
ama oyun düzelmez





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 15 Aralık 2020; 20:3:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sevmedim ben oyunu, gereğinden fazla anlam yükleyip, bir o kadar beklenti yaratmışım kendimde, gerçi haksız bir beklenti de değildi fakat CDP'nin bir sınırı varmış ve bunu geçerek kaldıramayacağı yükün altına girmişler, bende bu izlenimi bıraktı. Oyun sürem 87 saat, ana hikaye sonlarda, yan aktiviteler de kısmen duruyor. Bu arada oyunu PC'de oynuyorum, optimizasyon sorunu var ama onun dışında oynamayı engelleyecek teknik sorunlarla pek karşılaşmadım o yüzden teknik anlamda değerlendirmeyeceğim.

Neden sevmedim, birincisi atmosfer dışında beklediğim, umduğum Cyberpunk konsepti yok oyunda, benim bu oyunu bekleme sebeplerimin başında bu konsept vardı çünkü bu zamana kadar gördüğümüz en üst düzey örnek Deus Ex serisi, C2077 buna birkaç gömlek ekleyerek geliyordu, hali ile her detayı ile buram buram Blade Runner ruhu hissedeceğimi umuyordum. Evet, dünyasına dümdüz baktığınızda o ruhu görebiliyorsunuz ama o kadar, içi bomboş bir yapım olmuş. CDP, biraz GTA yapmaya çalışmış oyunu ama bence büyük batırmış, altından kalkamadığı yük de aslında bu biraz, ortaya çıkardığı dünya tam anlamıyla ölü. Npc'ler sadece fiziksel olarak varlar, kendi aralarındaki sınırlı etkileşim dışında oyuna kattıkları hiçbir şey yok, daha da kötüsü oyuncu olarak biz de kayda değer hiçbir etkileşimde bulunamıyoruz. Diyalogları, çevresine verdikleri tepkiler, modelleri ve animasyonlarına kadar öyle özensiz ki, istemsizce göze batıyor ve çok can sıkıyor.

Yapay zeka muhtemelen en kötüler arasında ilk 10'a girer, düşmanların ya da sıradan vatandaşların tepkileri o kadar anlamsız kalıyor ki bazı noktalarda, oyunu oynama isteğinizi bile alıp götürüyor. Ufak bir enstantane, sokağın birinde polis ve gangsterler arasında çatışma çıktı, dahil olmak istedim ve giderken de çatışmanın birkaç metre ilerisinde iki polisin durduğunu gördüm. Yanlarına gittim kendi aralarında boş muhabbet ediyorlardı, özellikle bekledim yardım edecekler mi, destek çağıracaklar mı vs. diye hayır, hiçbir şey yapmadılar. Yaratılan dünyada bir bütünlük kesinlikle yok, Truman Show'daki Truman gibisiniz, her şey müthiş yapmacık. Yapay zeka keza ana ve yan görevlerde de inanılmaz rezil çalışıyor, çatışma anındaki saçmalıklar ya da gizlilik yaparken ki mala bağlamaları, hani siz keyif almaya uğraştıkça oyun adeta "boşver kasma bu kadar" diyor.

Ana hikayenin işlenişi yine biraz moda sokuyor ama yan hikayeler çok çok zayıf kalmış. Hikayelerde, en azından bazıları için derin komplolar içeren ya da Cyberpunk'ın yarattığı o kaotik ortama uygun sarsıcı hikayeler görmeyi bekliyordum. Neredeyse tüm yan görevler git şunu öldür, şunu kaçır, şunu kurtar, şunu hackle tarzında. Aklımda sadece Belediye başkan adayının görevi ile Delamain kaldı kayda değer olarak. Derinlik yaratamamışlar, neden böyle olmuş bilmiyorum ama görev yapısı bu oyuna yakışmayacak derecede yüzeysel kalmış. Keanu Reeves müthiş dahil edilmiş yalnız, Silverhand'in olduğu her sahne çok keyifli, merak uyandırıcı ki hikayede elle tutulur tek şey de bu bence.

Yetenek ağacı ve geliştirmeler de ne yazık ki oyunu yukarıya taşıyamamış. Yetenek ağacına baktığımda oradaki özelliklerin benim oyunuma pozitif katkı yapması gerekiyor, fakat "bunu niye açayım ki" dediğim o kadar çok şey var ki, lvl atlıyorsun ve puanları kullanma ihtiyacı hissetmiyorsun. Bu tarz bir oyun için kabul edilemez, ortada korkunç bir plan program hatası var. Tabii yapay zeka ve zorluğun doğru düzgün etkisi olmaması da yetenek ağacını kullanmamaya sebep olan faktörler. Başta gizlilik ve tek el silah üzerine odaklanmak istedim ve susturuculu revolver ile bir noktadan sonra tek ata ata ilerlediğimi gördüm. Başka bir arkadaşım yakın dövüşü geliştirdi ve tek yumruk da indirerek gidiyordu. Zorluk, yapay zeka, çatışma üçlüsü arasında denge kurulamamış, bu dengesizlik geliştirmeleri de direkt etkiliyor. Çünkü legendary bir eşya geliştirmeye ihtiyaç duymuyorsunuz, hali ile yetenek ağacındaki teknik bölümünü de gizli köşede kalmış kapıları açabilmek için geliştiriyorsunuz sadece, trajikomik bir durum ortaya çıkmış. Ne gibi sorunlar yaşadılar bilemiyorum ama oynanış anlamında oyun sizi sürekli aşağıya çekiyor, ilerledikçe çok daha keyifli olması gereken mekanik, aksine müthiş sıkıcı bir hal alıyor.

Geliştirmeye açık bir oyun, multisi de gelecek, zamanla belki çok daha oynanabilir bir hale dönüşebilir. Ancak şu an için gerçekten beklentilerin bana göre çok altında kalan bir yapım olmuş. Ek olarak aradan geçen yıllar görsel ve animasyon kalitesini de düşürmüş normal olarak, LoU2, RDR2 gibi film tadındaki şahane yapımlardan sonra bu oyunun eskidiğini hissediyorsunuz.



Y
6 yıl
Yüzbaşı

Hayatım boyunca pre-order yapmadım.Lakin yeminimi bozuyorum.



S
6 yıl
Yarbay

oyun ciktiginda kurun akibeti belli olmaz. bu fiyatlari da bulamayabiliriz. fakat adamlar kac tane satariz deger mi degmez mi demeden tr dil destegi sunuyor. bizim ulkemizin sartlarini goz onunde bulundurursak adamlar elini tasin altina koymus. ps turkiyeye baktigimizda yok maliyetler yok satis adeti deyip mustafa bey topu surekli taca atiyordu. demek ki tr dil destegi tum kosulara ragmen sunulabiliyormus.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Yarbay

Pintipandanın yorumlarıyla oyun mu değerlendirilir yahu. Adam o uzun saçlı ihtiyarın programına konuk olmuş, ihtiyar habire övüp duruyor bunu. Mortal Kombat ustası da şöyle böyle diye. Almış Scorpion'u yaptığı teleport+3 hit kombo. Üzerine birde normal modda daha ilk adamdan sopa yiyordu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Binbaşı

Ya CD project yaptığı gerçekten büyük ayıp ya. 8milyon kişi ön sipariş ile almış. Kimse tam performans ile oyunu oynayamıyor. Millet Naughty Dog için "Oyunun trailerinde aldatma var!" diye linç ettiler. Bu onu da geçti. Cyberpunk ile ilgili gösterdikleri bütün oynanış videoları yalan çünkü. Bir de CEO'su çıkıp "Oyun base PS4 ve XBOX One'da oldukça iyi çalışıyor." diye açıklama yaptı. Ne diyeyim? Allah bereket versin Cd project.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay

sen bir oyun firmasısın

120 milyon adet satılmış konsola oyun çıkartıyorsun

ve oyunun kelimenin tam anlamı ile re-za-let

bu gerçekten kabul edilemez lan.

ya bu adamlar nasıl böyle bir hataya düştüler de çıkardılar bu hali ile? ertele gitsin abi bu nedir lan... olm gömen gömene oyunu... çöp grafik videoları, bug videoları patlama yaşıyor resmen...

sadece ps4'te 120 milyon potansiyel müşterin var...

valla çok acayip...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
4 yıl
Yarbay

İyiki game awardsa katılmadı bugeceki rezil olacaklardı yani tamam iki oyunu karşılaştırmak saçma ama last of us 2 hikaye dışında grafik olarak bu oyunu 5 le çarpar 10 a böler net



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

C
4 yıl
Teğmen

Şu oyundan sonra açıp biraz Red Dead Redemption II oynadım, hay sen çok yaşa be Rockstar. Her şeyiyle başyapıt, oynadıkça daha da seviyorum. Şu oyundaki yağmur hissi başka hiç bir oyunda yok. Ve base ps4'te oynuyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yarbay

bazı arkadaşlar inatla anlamak istemiyor. oyunda yapay zeka yok. bu 3-5 yamayla 6 ayda düzelecek bir şey değil.

Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
4 yıl
Binbaşı

Gerçekten anlam veremiyorum bu oyuna neden bu kadar hype yapıldı. Hepi topu 1 tane hit oyunu vardı bu firmanın. RDR 2 falan bu kadar beklenmedi ki Rockstar 20 senedir sektörü domine eden firma. Keanu Reeves etkisi mi acaba diye düşünmedim değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl
Yarbay

Ne laf anlamaz bir insansın sen ya. Dünde anlattılar hâla bildiğini okumaya devam ediyorsun.

Bu cihaz insanın inanmakta zorlanacağı görsellere sahip oyunları açtı.
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Senin savunduğun firman ise bu grafiklerın yarı kalitesine dahi erişememişken Ps4'ün zorlanmasının matematiksel olarak mümkünatı yoktur, bu işin doğrusu ve kabul edilmesi gereken şey CD Projekt Red'in rezil bir beceriksizlik abidesine sahip olduğu gerçeğidir, amatör ve dolandırıcı, hâla çıkıp özür bile dilemeyen stüdyoyu burada savunmak için türlü türlü bahaneler üretip Ps4'e b*k atıp, "8 yıllık konsol yaaa" diyerek işin içinden kolayca çıkılabilmesini düşünmemek gerekir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 13 Aralık 2020; 0:13:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @koroglu69
S
4 yıl
Yarbay

Bu oyun

The Last of Us'a
Red Dead Redemption'a
Death Stranding'e
Gta 5'e

Ve daha aklıma gelmeyen, ilmek ilmek işlenen onca oyuna hakarettir.

Adamlar ellerinden geleni yapsın, CD Projekt Beyefendiler biz oyuncu dostuyuz ayağına, 8 yıldır bekleyen insanları dolandırsın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 yıl
Yarbay

Oyunu 175 saat oynadığını söyleyen arkadaş bu herhâlde, lol

< Resime gitmek için tıklayın >



*
4 yıl
Yarbay

Sevgili arkadaşlar, şu konu içinde defaatle "Bu oyun 123425 senelik konsolda zaten çalışmazdı, eski nesil bunu kaldıramaz" gibisinden yorumlar görüyorum. 1 değil 2 değil her sayfada en az bir yorum var. Bildiğim kadarıyla burası PS4/PS5 ana konusu. Yani demek oluyor ki PC'nin de bu oyunla alakası eminim konusu vardır, lütfen orada görüş bildiriniz.

Bizdeki temel felsefe komşusu açken tok yatan olmamamız. Buradaki dayanışma ila mağdur olanları nasıl kurtarırız zarardan diye düşünüyor herkes. Siz gelmiş şov yapıyorsunuz yeterin gına geldi valla. 


Her şeye rağmen ben başlangıca bakarım. Bu oyun çıkmadan evvel bu firmanın CEO'su "base konsollarda şaşırtıcı şekilde iyi bir performans gösterdiği" yorumunu yapmadı mı?
Yahu zaten ülkede kimseye güvenimiz kalmadı anasını satayım siyasetçisi, esnafı, elektronik alışveriş sitelerinin dolandırıcılığı bitti şimdi oyun firmaları kazık atıyor ve buna da gelip alkış tutan tipler türüyor hayret bişey! 





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 13 Aralık 2020; 16:57:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yarbay

CDPR pazartesi yaptığı açıklamada sanki Sony ve MS ile anlaşıp iade konusunda kolaylık saglayacaklari tarzında bir açıklama yayınladı (ben öyle yorumladım cunku Sony’nin aide şartları çok katı). Ama aslında öyle bir şey yokmuş.

https://twitter.com/Nibellion/status/1338814598078664704?s=20

Ayrıca ps4/öne x neslinde oyunu yetistiremediklerini ve üzerlerine çok düşmediklerini söylemiş. Ayrıca ps4/one x konsollarında pc ve next gen performansı göstermesini beklemeyin demiş (Görsel anlamda bunu diyor ama senin yaninladigin trailerlarda hiç öyle gözükmüyordu). Son olarak oynanabilir,glitchsiz, çökmeyen bir oyuna dönüştüreceğiz demiş. Yapay zeka ve npc sayısı hakkında pek bir şey dememiş :))
Adamlar Ciftlikbank v2 resmen. Cyberbank





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tospik -- 15 Aralık 2020; 16:25:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >