Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8101
Cevap
289864
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (331. sayfa)
O
8 yıl
Teğmen

Black 100 kardesim nasil cozdugunu anlatabilirmisin tecrube ederiz forumdaki arkadaslarada yardimi olur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
8 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

sistemi kurduğum zaman 1nci resimdeki gibi akışı normaldi pc yi kapattığım zaman 2nci resimdeki gibi rezarvuar tamamen dolup köpürüyordu ve borularda sıvı çekiliyordu problem şurdan çıktığını tespit ettim 3ncü resimdeki rezarvuarın 2 girişi var normalde akışı içe doğru olan borudan vermek lazım bense akışı görmek için borusuz taraftan verdim sıvıyı da boru olan kısımdan verdim boru içeri doğru uzandığı için ne tam dolum yapabildim nede havasını alabildim... normal bağlayınca bu sorun ortadan kalktı....

sistem normale geçtikten sonra boruların üst kısmında hafif çizgi gibi beyazlık oluyordu birde bağlantı uçlarında bunun için tekrardan sıfıyı boşaltıp pompanın hızı 5 deydi 3 e düşürdüm tekrar sıvıyı koydum sorunsuz çalıştı... prime 95 testini yaklaşık 4 saat çalıştırdım 45 dereceyi geçmedi sıcaklık sistemi kapattık tan sonra rezarvuara inen borunun bağlantı yerinde hava kabarcığı oldu pc yi tekrar çalıştırdıktan sonra rezarvuarın kapağını açıp pc çalışırken pc kasasını sağa sola öne arkaya köpühe bakarak ne tarafta gitmeye başladıysa o tarafa yatırarak rezarvuara akmasını sagladım bu işlemi yaparken radyatördende çizgi şeklinde hafif kabarcıklar attığını gördüm.. tekrar pc yi kapatıp anakartın ayarlarında otomatik overlok yaptım 3.3 gz yaklaşık 4 gz oldu 1.5 saat gibi prime 95 testi yaptım tekrardan 55-59 sıcaklık arası gitti geldi beni şaşırtan 1 saati geçtikten sonra sıcaklığın 50 dereceye düşmüş olması fan hızım anakartın silen modundaydı 800 rp bu testleri yaparken en düşük hızdaydı sabah tekrar baktıp ne eksilme ne köpürme mevcuttu
pc boşta 30 derece oyuna girip çıkarsanız 35 derece kalıyor
elimden ve dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım
yardım eden arkadaşlara teşekkürler bu arada





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black100 -- 27 Şubat 2017; 13:25:56 >

H
8 yıl
Teğmen

Merhaba arkadaşlar, bende bir özel sıvı soğutma projesine başladım.Malzeme temini için bekleniyor.Akrilik borularla yapacağım.Kasa inwin 303, biraz sıkışık oldu ama olsun.Sizce dizilişde herhangi bir sıkıntı varmı?Veya pompanın yerinde?





< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Y
8 yıl
Yarbay

Askere geldiğim için yarım bıraktığım sistemim.



< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yarbay

Selam arkadaşlar ryzenlerin çıkmasıyla uzun bir süreden sonra bir bilgisayar topladım. Kasa olarak deepcool tesseract kasa aldım. İşlemci olarak ise r5 1500x almayı planlıyorum. xfr teknolojisi soğutucunun performansına göre otomatik overclock yapmayı sağladığından düşük bütçeli bir soğutma sistemi yapmayı planlıyorum.



İlk başta sadece işlemci için soğutma sistemi yapmayı planlıyorum, ilerleyen dönemlerde belki ekran kartı içinde bişeyler yapabilirim.





Ortalama kaç liraya maal olur soğutma sistemi?



.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

quote:

Orijinalden alıntı: mncs35

aramızda rad üzerinde sp120 fan kullanan varmı?

Ben kullanıyorum.
Bi ara tek 360lık rada pushpull kullanıyordum.Şu anda 2 tane 360 lık radla push kullanıyorum 6 tane sp120.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Hocam bune ? Şok oldum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
8 yıl
Yarbay

Öncelikle sirke noktasında genelde yaşanan yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıralım. Beyaz sirke ve su ile yapılan karışım ile temizlemeniz gerekiyor yani saf beyaz sirke ile değil çünkü asidik olduğu için saf sirkenin seyreltilmeden kullanımı uzun süreli temas halinde parçalara zarar verecektir. Beyaz sirke noktasında dikkatli olun çünkü bazı insanların algısı beyaz sirkenin elma sirkesi olduğu şeklinde ki bu doğru değildir. Elma sirkesi şeker ihtiva ettiğinden dolayı kullanılamaz.

Kullanım esnasında dikkat etmeniz gereken noktalar var aksi halde parçalarınız zarar görebilir. Temizlik için saf su + beyaz sirke karışımı hazırlanırken %10 civarında beyaz sirke karışıma dahil edilmelidir. Ne daha az, ne de daha fazla.

Radyatörler bu konuda diğer parçalara kıyasla daha endişesiz bir şekilde temizlenebilir, aynı şeyi bakır bloklar için de söyleyebiliriz. Nikel kaplama bloklardaysa sirke sıvı karışımı kesinlikle uygulanmamalıdır, tepkimeye gireceği için zaman içerisinde kaplamanın rengini siyahlaştırır ve hatta aşınma sürecini hızlandırır. Bunların temizliği sadece saf su ile yapılabilir. Rakor ve diğer parçalar için de bu dediğim geçerlidir.

Benim tavsiyem filtre ve kuvvetli bir akvaryum pompası yardımıyla önce radyatörleri teker teker filtre yardımıyla temizlemek ve sonrasında saf su ile çalkalayarak işlemi sonlandırmak yönünde olacaktır.

Ben yeni kurulum yaparken bu şekilde temizleyerek kullanmaya başlıyorum. Bakım ve yenileme sürecindeyse Mayhems'in temizlik kitini tercih ediyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Videoyu izlemek için tıklayınız


Mayhems Blitz için de linki aşağıya ekliyorum, gerekli yönergeleri, kullanım rehberi ve videoları ürün sayfasında yer almaktadır.

https://mayhems.co.uk/cleaning/mayhems-blitz-cleaning-system




Bu mesajda bahsedilenler: @kaptanedi
Y
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: DonanımcıAhmetD


quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

quote:

Orijinalden alıntı: mncs35

aramızda rad üzerinde sp120 fan kullanan varmı?

Ben kullanıyorum.
Bi ara tek 360lık rada pushpull kullanıyordum.Şu anda 2 tane 360 lık radla push kullanıyorum 6 tane sp120.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Hocam bune ? Şok oldum

Duvara monte edilmiş radyatör.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yüzbaşı

Orasını anladım. Balkona çıkarmanız şaşırttı :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @YAZICIOĞLU
D
8 yıl
Teğmen

bu da benden olsun ozaman :)

mini sevenlere gelsın :)



< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



N
8 yıl
Yarbay

Sökmek şart gibi bir şey oluyor tam temizlik yapmak için. Bu işin de tek çilesi ve vakit alan yanı bu zaten.

Hayır o silver coil, coolant yerine saf su tercih edenler için biocide yerine kullanılması gereken alternatiflerden biridir. Gümüş sistemdeki metallerle tepkimeye girmeyeceği için (kalitesiz yapılan nickel kaplamalı bloklar hariç) galvanik korozyon ya da benzeri bir yan etki göstermeksizin virüs, bakteri, yosun, mantar vb herhangi bir biyolojik faaliyete izin vermez. Zehir ihtiva ettiği için hücrelerin nefes alma mekanizmasını bozar, hücre zarını ortadan kaldırır böylece DNA replikasyonu gerçekleşemez. Bu sayede sıvının mikroorganizmalar içermesinin önüne geçip uzun süreli temiz bir kullanım imkanı sağlar.

Benim linklediğim ise Mayhems Blitz Cleaning Kit. Linke tıklayıp bakarsanız çok farklı şeyler olduğunu görürsünüz.

İlk mesajımda detaylıca bahsettiğim iki yol en ideal ve sorunsuz çözümü sağlar ve uygulanması da oldukça kolaydır. İşlem sonrasında arınma güzelce yapıldığı sürece bir zarar vermez fakat tuzu işin içerisine dahil etmeye gerek yok bu noktada özellikle de radyatörler için. Sıradan bir temizlik işlemi yapılacak sanırım, belirttiğiniz kadarıyla ortada renk verme vb bir sorun yok amaç sadece genel bir temizlik doğru mu ?

Akrilik boruların temizliği için sıcak su yeterli oluyor, işlem sonrası bu parçaların üzerinden saf su ile geçmeyi ihmal etmeyin.




Bu mesajda bahsedilenler: @kaptanedi
T
8 yıl
Yarbay

Selamlar , elinde fazlalik olanlar benimle irtibata gecsin lutfen .

19/13 seffaf hortuma ihtiyacim var , elimde 1.5 metre var ama yetmeyecek gibi duruyor .
Sagda , solda 1 metre kadar kullanmadiginiz hortum varsa pm lutfen .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Selamlar , elinde fazlalik olanlar benimle irtibata gecsin lutfen .

19/13 seffaf hortuma ihtiyacim var , elimde 1.5 metre var ama yetmeyecek gibi duruyor .
Sagda , solda 1 metre kadar kullanmadiginiz hortum varsa pm lutfen .

Benim elimde bir boy küçüğü var. Ve ihtiyacım yok pek. Uysaydı size verebilirdim. Akriliğe geçince eskiden kalma hafif yıpranmış borular kaldı elimde. Ama 19/13 çok kalın bendekinden değil.



T
8 yıl
Yarbay

Eğer içiniz rahat edecekse ben de birkaç tecrübemi aktarayım. Beyaz sirke ve seyretilme ile berbat durumdaki radyatörlerimi içerisine beyaz sıvı koyup tertemiz kalacak şekilde temizleyebildim. Ama seyreltme oranını yarı yarıya kullandım. Bir seferde temizlenmiyor. En az 10 kez "sirkeli su sonrası temiz su ile durulama işlemi" şeklinde yaptım. Ta ki sirkeli su ile bile tertemiz su akana kadar. Böylece temizlendi. Yalnız bir pompa yardımı olmadan sadece doldur boşalt yaparak bu işlemi tekrar ettim. Ve bu işlemi sadece radyatör için uygulamanız gerektiğini de söyleyebilirim. Nickel kaplamaları karartıyor sirke. Görseldeki sistemde koyu kırmızı renk geziyordu bir zamanlar.
< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @kaptanedi
S
8 yıl
Binbaşı

https://www.ekwb.com/shop/ek-kit-s360 söyle bir kit alim diyorum bir kaç ay sonra iş görürmü ? , işlemciyi soğutmak istiyorum sadece.



Y
8 yıl
Yüzbaşı

Merhaba arkadaşlar aquatuning.de den alış veriş yapan oldumu? Bu site Türkiye ye ürün gönderiyor mu? Süreç nasıl işliyor?Linkteki ürünü almayı düşünüyorum



http://www.aquatuning.de/wasserkuehlung/radiatoren/radiatoren-aktiv/20483/alphacool-nexxxos-ut60-full-copper-x-flow-480mm-radiator



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
8 yıl
Yarbay

Bilim ve hurafeleri birbirine karıştırmamak lazım Yukarıda da detaylı açıkladığım şekilde silver coil sadece saf su ile kullanılır, coolant ya da biocide katılmışsa silver coil kullanımına gerek yoktur.

Kullanım öncesi temizlik ve arınma işlemi ne kadar başarılı yapılırsa ''temiz'' kullanım ömrü de o kadar uzun olur, işin sırrı burada. Önceki mesajımda bahsettiğim filtreleme tekniğinden, temizlemeye kadar her detay bu amaca hizmet ediyor.

Beyaz sirke ile ilgili olarak altını çizdiğim noktalara dikkat edin, daha önce açıkladığım için tekrar etmeme gerek yok o kısımlarda vurguladığım noktalara dikkat etmeniz yeterlidir, bol şanslar.




Bu mesajda bahsedilenler: @kaptanedi
W
8 yıl
Yarbay

Yav beyler imzamdaki kasa sıvı soğutma için çok elverişli ve 8 tane sp 120, 3 tane zalman kasa fanı, 1 adet 14 cm, 1 adet de thermaltake radyatör fanım var ama hiç sıvı soğutmam olmadı fanlar öyle boş boş yatıyor, Ryzen almayı planlıyorum almışken de bi sıvı soğutma yaparsam iyi olacak ama en makul kaç liraya kapatırım custom kurulumu ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar bir sıvı soğutma sistemi kurmayı düşünüyorum ilk olarak GPU ya kuracağım daha sonra CPU için düşünüyorum kasam max 280 mm lık radyatör destekliyor 1 tane 280 mm lik hem CPU hem GPU ya yeter mi yoksa CPU ya sistem kuracağımda artırmam gerekir mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 yıl
Binbaşı

Yetmez hocam sogutamaz kendini sistem