Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
462
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BYD'nin Avrupa'daki üçüncü fabrikası için İspanya öne çıkıyor
B
geçen ay (6965 mesaj)
Moderatör
Konu Sahibi

BYD'nin Avrupa'daki üçüncü fabrikası için İspanya öne çıkıyor
BYD, Avrupa’daki üçüncü otomobil fabrikası için İspanya’yı öncelikli aday olarak belirledi. Reuters’ın haberine göre şirket, Avrupa’daki üretim kapasitesini artırarak Tesla ile rekabette elini güçlendirmeyi hedefliyor.



İspanya’da kurulması planlanan tesis, BYD’nin Macaristan ve Türkiye’de kurulması planlanan diğer iki fabrikasına katılacak. Bu üç tesisin birlikte devreye girmesiyle, BYD’nin Avrupa’daki üretim ağını önemli ölçüde genişletmesi bekleniyor. 



Reuters’a konuşan kaynaklara göre, İspanya’nın düşük üretim maliyetleri ve gelişmiş temiz enerji altyapısı, BYD’nin ülkeyi tercih etmesinde belirleyici rol oynadı. Ancak şu ana kadar fabrika için nihai karar alınmış değil.



Ayrıca Bkz.Almanya, 4 bin euroya kadar elektrikli araç teşviki başlatıyor



Öte yandan İspanya, otomotiv üretiminde bölgesel bir merkez olmayı hedefliyor ve sektörü desteklemek amacıyla yatırım dostu politikalar hazırlıyor. Geçtiğimiz yıl Chery de Ebro-EV Motors isimli yerel bir firmayla iş birliği yaparak İspanya'da otomobil üretimine başlamıştı.



Çin ile Batı arasındaki ticaret gerilimi, Avrupa’da kurulacak BYD fabrikalarının Pekin tarafından onaylanmasını zorlaştırabilir. Ancak, görünen o ki şirket buna rağmen Avrupa'da satacağı tüm araçları yerel olarak üretme planlarına devam ediyor.




Kaynak:https://www.reuters.com/world/china/spain-frontrunner-chinese-carmaker-byds-third-european-plant-sources-say-2025-10-14/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Kandırılanlarin ülkesinden teşvik alıp, ürünleri tesvige rağmen zam koyan ve ülkeye fabrika kurmayan Byd mi :D
Yoruma Git
osmanli64 - geçen ay +9
Azıcık güldüm allah affetsin :)
Yoruma Git
Mylevi - geçen ay +8
Bu arada OdaTV BYD'nin daha Türkiye'ye yatırımını tamamlamadan yatırım yapma karşılığındaki vergi avantajıyla 40.000'den fazla araç sattığını aktarmış. Çin'de de BYD - a...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Nat Alianovna - geçen ay +4
M
geçen ay (3336 mesaj)
Yarbay

Azıcık güldüm allah affetsin :)




O
geçen ay (515 mesaj)
Yüzbaşı

Kandırılanlarin ülkesinden teşvik alıp, ürünleri tesvige rağmen zam koyan ve ülkeye fabrika kurmayan Byd mi :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanli64 -- 14 Ekim 2025; 12:18:47 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

N
geçen ay (10920 mesaj)
General

Bu arada OdaTV BYD'nin daha Türkiye'ye yatırımını tamamlamadan yatırım yapma karşılığındaki vergi avantajıyla 40.000'den fazla araç sattığını aktarmış. Çin'de de BYD - aşırı rekabetçi fiyat politikasıyla - tartışma yaratmış bir firma.

Bence Tesla'yı bile geçip Çin otomotivini dünya lideri yapıyor diye ülkeyi yöneten Çin Komünist Partisi yetkilileri BYD'ye karşı alttan alıyor ama sonunda kafalarına bir sopa inerse şaşırmam.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
geçen ay (1159 mesaj)
Binbaşı

2. Fabrika nerede?



M
geçen ay (7699 mesaj)
Yarbay

hanişu manisaya fabrika kurucaz diyip 2 yılk boyunca %30 gümrük vergisini cukkalayan firma mıydı bu?



K
geçen ay (603 mesaj)
Yüzbaşı

İsrail e sürekli posta koyan İspanya Çinden yatırım alabilir normaldir. Yarı siyasidir. Çin bu kadar amerika güdümüne girmiş Türkiye ye yatırım falan yapmaz hayal görmeyin.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen ay (108338 mesaj)
Yarbay

hani TR fabrikasi?! byd'yi TR'ye kim getiriyorda distributor olarak sorgulanmali ve yargilanmali. fabrika safsatasi ile daha ortada bir sey yokken togg'a rakip yapilip kim ne kadar ve ne icin kazandirildi? kendini premium sinifa yerlestiren bir fiyat politikasi ile devletin imtiyazlarini ceplere doldurdular masallah




M
geçen ay (7699 mesaj)
Yarbay

Adamlar yatırım yapıcaz diye 2 yıl boyunca %30 gümrük vergisini cukkaladı
Hayal görmüyorum birileri bizi fena halde silkeliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kurshoo
M
geçen ay (338 mesaj)
Yüzbaşı

bizim byd fanlarıda övmeye devam etsin zamları savunsun vergiler adamların cebine girdi bi güzel bu şekilde kaçabilirlerse ki kaçabilirler kesinlikle turklekomu dolandıran adama plaket vermiş ülkeyiz biz bunlarada plaketi verir vergilerimiz çöp olur BYD savunmaya devammmmmm




1
geçen ay (10867 mesaj)
Yarbay

bugün ab'ye ihracat planı ileyatırım yaptın, yarın sabah bir kalmışsın ülke gümrük birliğinden çıkmış fabrika elinde patlamış,

sonraki gün ey bilmem kim denmiş fabrikana kayyum atanmış.

bu keyfilik düzeyinde öyle bir sistematik risk primi biner ki yatırımın indirgeme oranına, ne yapsan pozitif net değer çıkmaz o yatırım kararı analizinden.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.