Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
16
Cevap
758
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bu Python'da ne var?
O
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

pek de zor olmayan bir dil gibi geliyor bana. her yerde her halta python arıyorlar, şunu şunu istiyorum ama pythonda olsun şunu şunu yap ama python olsun ne var bu pythonda benim kobrayı salacam en sonunda

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



abi senin yeğen azıcık gerzekmiş . ben bunu anne karnında yazıyordum . anneme mors alfabesiyle tekme atıyordum . annemde klavye başından çıt çıt yazıyordu .
Yoruma Git
Guest-E46C39862 - 5 yıl +3
T
6 yıl
Yarbay

Başlangıçta öğrenmesi kolay old için Python zaten gittikçe yaygınlaşıyordu fakat bu yıl aşırı yaygınlaştı ve sadece bir programlama dili değil "programlamaNIN dili" gibi birşey oldu :) Ben 2017'de ufak bir projede kullandığımda Python 2.7 kullanmıştım fakat artık Python 3.6 var. Günümüzde Python 3.6 bilmek gerekiyor cunku biçok yerde karşına çıkıyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Başlangıçta öğrenmesi kolay old için Python zaten gittikçe yaygınlaşıyordu fakat bu yıl aşırı yaygınlaştı ve sadece bir programlama dili değil "programlamaNIN dili" gibi birşey oldu :) Ben 2017'de ufak bir projede kullandığımda Python 2.7 kullanmıştım fakat artık Python 3.6 var. Günümüzde Python 3.6 bilmek gerekiyor cunku biçok yerde karşına çıkıyor.
iyi de ne işe yarıyor? java'dan javascriptten c dillerinden ne farkı var bunun. çünkü masaüstü uygulamaları için bile python isteniyor. anlamadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Teğmen

Aşırı basit bir dil, geçen gün 3 yaşındaki yeğenime öğretti ertesi gün bana aşağıdaki kodu yazdı.
Bence siz dict objesinde en son bulunan değerleri interpreter kullanmadan hemen bulabilirsiniz.
Bu arada dikkat edin piton kobrayı ham yapmasın.


def function(number):
for i in range(number):
yield i


gen = (x for x in function(10))

dict = {a:b for a in gen for b in range(3)}


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
6 yıl
Yarbay

Masaüstü uygulama Python'un kendisi ile yapılmıyor
GTK denilen masaüstü GUI takım çantası /toolkit ile yapılıyor, Python ise PyGTK adında bir ek programla onun arayüz dili olarak kullanılıyor. Yani GTK esastır. Python ise cok yaygın old için GTK ile kullanılmasını sağlayan PyGTK üzerinden GTK'yi kullanır.

C derlenen bir dil. ve sistem programları için kullanılır. Javascript ise tarayıcı ve sunucu dilidir. Python biraz daha genel amaçlıdır. Yani aslında o kadar farkı yok.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Lovemachine
K
6 yıl
Yüzbaşı

Bir işi daha kısa sürede bitirebilme imkanı sunuyor. O şekilde tanıtılıyor. Daha az iş süresi, daha hesaplı iş ile eş anlamlı.

Dünyada trend, maliyet azaltmaya gidiyor. Bunun için dev şirketler birleşiyor, bazen rakipleri ile bile iş birliğine gidiliyor. Çin de üretime gidiliyor. Viyetnamda üretime gidiliyor.

Kısaca maliyetin düşük olduğu yerlere kaçılıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Binbaşı

Ufak işlerde dahi yapay zeka kullanmak moda olduğu için python talep ediliyor.



D
6 yıl
Yarbay

Pitonun arkası kuvvetli.

Kullanımı kolay bir dil. Bu yüzden akademik camia da yayıldı. Falanyum teziniz için program yazmanız gerekiyor, syntax rahat ve gündelik dile daha yatkın olduğu için piton öneriyor sana programcı arkadaşın, dinamik bir dil fazla syntax kuralı da yok. Kolayca yapıp teslim ediyorsun, koduda üniversitede bırakıyorsun,

Bir sonra ki sene başka arkadaş senin kodun üstünden devam ediyor. 10 sene sonra kütüphane oluyor. Şimdi yapay zeka ile uğraşmak isteyen dolayısı ile hazır koda çöküyor.

Şimdi ortada yapay zeka manyaklığı başladı, iyi kötü koda bir şeyler ekliyor ve özellik katıyorsun. Dolayısı ile yapay zekan önceliğe girmeye başlayınca burada pitonun arkası kuvvetli.

VS vs...



M
6 yıl
Yarbay

Mesele dil değil ki . community. Evet öğrenemsi kolay bir dil. Ancak ruby ondan daha kolay ama açık ara sürekli en çok öğrenilmek istenen dil katorisinde python var. Mesle ML olsaydı Tensorflow Javascript de de çalışıyor. Mesele topluluk. python topluluğu cok güzel araçlar ve eğitim içerikleri üretiyor. Bu da cazibe yaratıyor.



K
6 yıl
Yüzbaşı

Python için her dilde ve çok kaynak var. Kaynak yoksa, kim nereden nasıl öğrensin? Kaynak varsa ve herkes ulaşabiliyorsa yaygınlığı da artar.

Bir ürünün yaygınlaşması için tanıtım her zaman çok önemli.



G
5 yıl
Çavuş

duyduğuma göre pipeline olarak kullanıyorlar Pythonu. Benim zannettiğim kadarıyla farklı programlama dilleri arasında iletişim sağlıyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
5 yıl
Yüzbaşı

Yukarıdaki yazılanlara ek olarak Python aslında sadece bir prototip üretme/deneyler yapma dilidir.

Standart belli işlemlerin dışındaki asıl iş ve işlemleri Python yapmaz. Sürekli belli kütüphaneleri çağırır ve o şekilde bir kolaylık sağlar. Bu yüzden Python la ilgilenen kimseler asla işin gerçek arka planı ile ilgilenmezler ve bilmezler. Tüm işi Python un yaptığını zanneder çoğu.

Gerçek programlama ile ilgilenecek kimselerin biraz uzak durması gerekir. Çünkü baştan kolaya alışınca, zorda işler karışır çoğu zaman.



G
5 yıl
Çavuş

Şadi hocanın dediği kadarıyla pipeline olarak kullanılıyormuş . Geçiş katmanı olarak



G
5 yıl
Çavuş

abi senin yeğen azıcık gerzekmiş . ben bunu anne karnında yazıyordum . anneme mors alfabesiyle tekme atıyordum . annemde klavye başından çıt çıt yazıyordu .




Bu mesajda bahsedilenler: @Guest-D639AD061
G
5 yıl
Çavuş

performans diye de bir şey var




Bu mesajda bahsedilenler: @K110
D
5 yıl
Çavuş

Dostlar peki internetten ücretsiz python öğrenmek için neleri tavsiye edersiniz? Youtube,udemy vs gibi kaynaklardan beğendiğiniz hoca/öğretmen var mı? Şimdiden teşekkür ederim



K
5 yıl
Yüzbaşı

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.