Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1741
Cevap
96824
Tıklama
411
Öne Çıkarma
Bir dönemi kapattık, TurkNet’ten Herkese AKN’siz Internet
T
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi


Bir dönem kapandı!


Türkiye’nin her yerinde AKN’siz ve taahhütsüz internet dönemini başlatıyoruz.


Nisan 2017’de aktif altyapımızdaki kullanıcılarımızın AKN’lerini kaldırmıştık. Bugünden itibaren, tüm TurkNet’lilerin AKN’lerini kaldırıyoruz. Artık evinde TurkNet kullanan herkes ve bizi tercih edecek yeni müşterilerimiz, ‘kotam bitti’ derdi olmadan 7 gün 24 saat aynı yüksek kalitede AKN’siz ve taahhütsüz interneti, her yöne 1.000 dakika telefon hizmetiyle birlikte ayda 59,99 TL fiyattan kullanacak.

Bu güzel haberi tüm Türkiye’ye duyurmak için bugün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledik. Toplantıya Genel Müdürümüz Cem Çelebiler ve Bireysel İş Birimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Sinan Kurmuş katıldı.

Genel Müdürümüz Cem Çelebiler toplantıda şu mesajları verdi: “İnternetin ilk gününden beri içinde barındırdığı paylaşım, açıklık ve fırsat eşitliği değerlerini benimsedik. Bu değerleri yaşattığımız ölçüde işimizde başarılı olacağımıza inanıyoruz. Herkesin hız, limit, kota düşünmeden gönül rahatlığıyla internet hizmetlerinden yararlanması misyonuyla hareket ediyoruz. Bu amaçla önce taahhüdü kaldırarak kullanıcılara seçme ve memnun kalmadığında hizmetini değiştirme şansı sunmaya başladık. Şimdi de Türkiye’nin her yerindeki müşterilerimizi ve TurkNet’e yeni gelecek herkesi AKN’siz internetle buluşturuyoruz. TurkNet’liler artık AKN hız sınırlamasına takılmayacak. İnternet kullanıcısı olarak bizler bir servis sağlayıcıdan ne istiyorsak müşterilerimize de onu sunuyoruz. Kendini müşterilerimizin yerine koyabilen, en yetkin, en yenilikçi insanlarla çalışarak yepyeni çözümler üretiyoruz, yaratıcı fikirlerle sektör ve teknolojinin sınırlarını genişletiyoruz. Biz internet çağının bireyleriyiz.”

Sunulan Hızlar Nasıl?

Sunduğumuz hızlarda bir değişiklik yok. Aktif altyapımız üzerinden hizmet verdiğimiz müşterilerimiz 100 Mbps’ye kadar hatlarının desteklediği en yüksek hızda, aktif altyapımız dışında kalan müşterilerimiz de 35 Mbps’e kadar hatlarının desteklediği en yüksek hızda hizmet alabilecek. Eski abonelerimiz aldıkları hızlarda herhangi bir değişiklik olmayacak.

AKN’siz İnternet İçin Bugüne Kadar Ne Yaptık?

İlk adımı 2016 Mart ayında o dönem Türkiye’deki ortalama kullanımın yaklaşık üç katı olan 150 GB AKN’li interneti ve her yönde ayda 1.000 dakika telefon hizmetini tüm müşterilerine taahhütsüz olarak ayda 59,99 TL’ye sunarak attık. İkinci adım olarak, Yerel Ağın Paylaşıma Açılması (YAPA) uygulamasıyla, sadece bakır kablolar gibi pasif bileşenleri kiralayarak, kendi aktif altyapımız üzerinden kullanıcılarına ulaşmaya başladık, böylece maliyetlerinde önemli bir düşüş sağladık. Üçüncü adım olarak, bu maliyet düşüşü ile 20 Nisan’dan itibaren aktif altyapıda bulunan TurkNet abonelerine, AKN’siz hizmet vermeye başladık. Dördüncü adımda, yaz boyunca aktif altyapı dışındaki tüm eski müşterilerimizin AKN’lerini 250 GB’ta çıkartarak altyapımızı test ettik. Testlerde kullanımların anlamlı bir şekilde arttığını, uzun yıllardır planlı yatırımlarla büyüyen altyapımızın da bu artışı kolayca kaldırdığını gözlemledik. Ve bugün son adım olarak tüm mevcut ve aramıza yeni katılacak müşterilerimizin AKN’siz internet keyfi yaşamaya hazır olduğuna karar vererek, AKN’yi tamamen kaldırdık.

Nasıl AKN’siz İnternet Kullanabilirsiniz?

Hemen www.turk.net sitemize girerek internet aboneliğinizi başlatabilirsiniz. Evinizde internet veya telefon varsa neredeyse hiçbir kesinti yaşamadan, evinizde internet ve telefonunuz yoksa kısa bir süre içinde (müşterilerimizin %90’ını evrakları bize ulaştıktan sonra 5 gün içinde internetlerini kullanmaya başlıyorlar) işlemleriniz tamamlanacak ve AKN’siz internete kavuşacaksınız.

Başka bir operatörde taahhüdünüz varsa, cayma bedelinizi 120 TL’ye kadar karşılıyoruz. Ya da dilerseniz şuraya taahhüt bitiş tarihini yazın, bitmesine yakın biz sizi arayalım:https://turk.net/taahhut-sayar/index.html

TurkNet’e geçmeye karar verdiyseniz, bize başvurduktan sonra, mevcut operatörünüzle görüşmenize gerek yok. Tüm işlemleri sizin adınıza biz yürütüyoruz. Telefon numaranız varsa aynı numarayı kullanmaya devam edeceksiniz, yoksa size bir telefon numarası vereceğiz.

Web’ten abonelik sizin için zorsa 0850 288 80 80 numaralı çağrı merkezimizi de arayabilirsiniz (ama webden yapmanızı tercih ederiz:) ).

AKN Neydi Diyorsanız?

AKN, Adil Kullanım Noktası’nın kısaltmasıdır; Adil Kullanım Kotası (AKK) ya da yanlış da olsa kota olarak da bilinir. AKN’li hizmet alan bir kullanıcının kullanım hızı, indirdiği veri AKN sınırına geldiğinde bir dahaki AKN dönemi başlangıcına kadar yavaşlar. AKN dönemleri aylıktır. Bugün kullanıcıların büyük bir kısmı 50 GB ve altında AKN’si olan hizmetleri kullanmaktadır. Yani bu kullanıcıların bağlantı hızları, 50 GB veri indirdikten sonra düşer.

1 Mayıs 2017 tarihine kadar AKN sınırına gelen kullanıcıların hızları, sözleşme hızları ne olursa olsun 2 ya da 3 Mbit/saniyeye düşürülmekteydi. Mayıs ayında BTK tarafından yapılan düzenlemeyle hız düşüşü sözleşmede alınan hıza göre belirlenmeye başladı. Ayrıca 1 Mayıs 2017 sonrasında sabah 02:00 – 08:00 arası yapılan kullanımlar AKN kapsamından çıkartıldı.

TurkNet’te Ay Boyunca 7 x 24 Hızları aşşağıdaki görselde görebilirsiniz.







< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 20 Eylül 2017; 10:15:23 >

D
7 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar, Kısa açıklaması,

hiçbir paketde AKN yok. Yapa Vae çart curt AKN MKN yok. Süre sınırlaması günün şu saatleri şöyle böyle de yok. Komple AKN yok yani :) Ne hız alırsan hep o


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl
Binbaşı

Koca ttnet şunu yapamıyor, helal olsun turknete, taahhütüm bitsin hemen geçeceğim turknete



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Y
7 yıl
Yüzbaşı

TT senin d.... ğını yesin turknet.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24. -- 23 Eylül 2017; 21:1:18 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Teğmen

Helal olsun ya adamlar koca Telekomu yerden yere vurdu.


Reklam :) ( linkten ötürü yazıyorum, ekmeğimizin peşindeyiz kimseye zararımız yoktur :)

https://forum.donanimhaber.com/bal-ari-urunleri-konuyu-vs-n11-yorumlarimi-okuyun--125212248





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malitoprak91 -- 20 Eylül 2017; 23:42:2 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
7 yıl
Binbaşı

Bağlantıların stabil olması dileğiyle. Hayırlı olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Binbaşı

İşte bu devrim niteliğinde bir karar. Piyasadaki adil rekabet ortamını tetikler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

2018 az kaldı bütün firmalar kaldırmak zorunda kalacak turknet elini hızlı tutup erken davrandı.Bütün firmalarda akk kalktıktan sonra artık bakacagımız şey fiyat ve müşteri hizmetlerinin kalitesi.



Şu 1 yıllık tahadüt bir bitsin sonrası Allah kerimdir.

2018 de kalkacak ama 31 Aralık 2018 de kalkacak.



L
7 yıl
Yüzbaşı

Aç gözlü Türk Telekom biraz olsun örnek alır umarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
7 yıl
Binbaşı

Allam neler oluyor ya. Ülkedeki fiber optik altyapının büyük çoğunluğunun sahibi Türk Telekom uyurken TürkNet tersten saplayıverdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
7 yıl
Moderatör

Davetiye paylaşımı bu konuda yasaktır. Davet kodu paylaşım konusuna ulaşmak için tıklayınız.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
7 yıl
Yarbay

Harika oldu vallahi..

Ayda 59 lira, 46-47 mbit arası hız alıyorum ve AKN YOK !



Y
7 yıl
Yüzbaşı

işte buna içerim ya bu ülkede hala ilerlemeye çalışan insanlar var ne güzel keşke hep böyle olsa



0
7 yıl
Yarbay

ttnet hariç diğer isslerde durum hep bu şekilde zaten, çünkü ttnet alt yapısını kullanıyor durumu şöyle açıklayım eğer yapa bölgesinden hizmet alıyorsanız ki sitede başvururken gösteriyor bunu yapa yani kendi alt yapıları o zaman bir sıkıntı olduğunda 1-2 saat içinde müdahale ediyorlar sorun çözülüyor eğer türktelekom üzerinden alıyorsanız hizmet onlarda türktelekoma bildiriyor tabiki türk telekomda 2. plana atıyor zaten benim müşterim değil diye bu sefer ne oluyor türknet suçlu oluyor durum bu Türkiye'ye hoşgeldiniz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0quz28 -- 21 Eylül 2017; 21:59:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cesar_x
E
7 yıl
Binbaşı

Helal olsun gerçekten tebrik ederim, diğer İSS lere öncülük ediyorsunuz.En kötü 350-400 Gb olur diye düşünüyordum. Verdiğim paranın her kuruşunu fazlasıla hak ediyor Turk.net..



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TurkNetDestek
I
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: TEHET

< Resime gitmek için tıklayın >



Türk Telekom’dan misilleme geldi hemen.

E ne güzel türk.net evraklarını kargolamak için kullanırsınız


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
7 yıl
Yüzbaşı

Türk Telekom'dan TürkNet'e geçiş yaptım. 12 gün boyunca internetim sorunsuz çalıştı diyebilirim. 16.09 tarihinde bir kopma yaşadım bir dahada internetim gelmedi. Müşteri hizmetleriyle her gün defalarca iletişime geçiyorum fakat söyledikleri hep aynı! En geç 2 iş günü içinde sorunu çözeceklerine dair vaat vermelerine rağmen bu sözlerinde durmadılar. Cidden muhatap bulmanız o kadar zor ki sorun yaşayınca bunu göreceksiniz. Tatillerde bir sorun yaşarsanız yada hafta sonu olursa o zaman yandınız çünkü hiç bir şey yapamıyorlar. Müşteri hizmetlerine istediğinizi söyleyin aşağı yukarı aynı cevapları veriyorlar. Arıza kaydı açtıysanız müşteri hizmetlerine teknik departmandan bağlanamıyorsunuz telefondan. Tekrar aynı arıza kaydı şekli için meşgul etmenizi istemiyorlar. TürkNet Online İşlem merkezinden Canlı İletişim ile iletişime geçmeye çalışırsanız saçma sapan genel cevaplar yazıyorlar. Üstelemeye çalışınca direk iletişimi kapatıyorlar. TürkNet'e geçecek arkadaşlar bu sorunları göz önünde bulundurarak geçerse iyi olur. Benim internetim hâla yok. Gelişme olursa güncelleyeceğim mesajımı.


Bu mesaja 5 cevap geldi.
-
7 yıl
Binbaşı

Sevgili @TurkNetDestek, güzel olduğunuz kadar küstahsınız da.



< Resime gitmek için tıklayın >



"Yardımcı olabileceğim farklı bir konu var mı ?" der demez daha benim bir şey yazmama kalmadan "Turknet Canlı Destek Servisini kullandığınız için teşekkür ederiz." (otomatik yapıştır) deyip sohbeti sonlandırdınız.



Ayrıca üstteki soruyu 2 kez buradan (1, 2), 1 kez Facebook'tan özel mesajla, 1 kez Facebook'taki video altından yorum olarak sordum. Yanıt alamayınca canlı desteğe bağlandım ve böyle bir tepkiyle karşılaştım. Herhalde bir de telefonla sorarsam "adresin elimde oğlum, bekle geliyorum" diye tehdit alacağım. Bu kadar basit bir soruyu yanıtlamamak için neden bin dereden su getiriyorsunuz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 20 Eylül 2017; 17:43:5 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TurkNetDestek
B
7 yıl
Binbaşı

Evet TurkNet bu konuyu değerlendirmeli ve tek paket yerine birkaç paket yapmalı bence.

8Mbps - 30TL,
25Mbps - 40TL,
50Mbps - 50TL,
75Mbps - 60TL,
100Mbps - 70TL
şeklinde bir fiyatlandırma olabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi@sayar -- 20 Eylül 2017; 17:32:30 >


Bu mesajda bahsedilenler: @buraközkan
B
7 yıl
Yüzbaşı

Reklamlarda Ronaldo'yu oynatmak yerine yararlı işler yapan örnek bir şirket. Heykelini dikmeye kalksak beton yetmez TurkNet Bey