Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
185
Cevap
65647
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Bilgisayar mühendisi özele mi girmeli devlette mi çalışmalı ? (8. sayfa)
1
11 yıl
Çavuş

Arkadaşım bak sana şöyle söyleyim benim tanıdığım baya yazılımcı hatta adam artık pro hacker öyle diyim gözümün önünde ne büyük siteler hackledi ne veriler çaldı ne bilgisayarlara sızdı ama adam aynı zamanda memur şöyleki işinde uzmansın diyelim bu abimde öyle işinde pro adam ve memur adama sabah 8-17 arası memur gece 21 den sonra yazılımcı program yazıyor satıyor parayı çuvalla sırtlıyor yani ikisinide rahat götürün ailenede vakit kalır bi düşün memurluğu yasla sırtı devlete bak keyfine


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl
Yüzbaşı

artık özele girdim daha da devlete giremem herhalde. kpss puanım hazılranamadığım için 70 küsürlerde. ben öyle bir şey yapmak isterdim. yani devlette çalışırken üstüne kendim yazılım üretmek isterdim ama artık çok zor

özeldeyken devlete nasıl geçiş yapabilir ki?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @1907vlkn1907
1
11 yıl
Çavuş

devletteydeken adam anlaşıyo şirketle kendi evinde yazıyor adam ya işe falan gitmiyor kardeşim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl
Yüzbaşı

orasını anladım, iyi yapıyormuş ama. ben de öyle bir şey yapmak isterdim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @1907vlkn1907
1
11 yıl
Çavuş

valla bilmiyorum onun kadar şanslımısn umarım böyle bir fırsat eline geçer :) :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

Mesleki tatminsizlik kısmını bi kenara koyarak kıyaslayalım arkadaşlar. Devleti savunmuyorum , sadece gördüğüm avantaj ve dezavantajları yazıyorum.

Özel sektör: Haftada muhtemelen 6 gün çalışacaksın , çalışma saatlerin 8-18 olur genelde , zaman zaman mesailer. 3 yıl deneyimden sonra kamudaki maaşı yakalayacaksın en kötü ama kazandıgın para arttıkca sorumlulugun da artacak , işin daha zor olacak , haftada 6 gün yorucu tempoda çalışmaya devam... Peki Pazar günü ne yapacaksın ? Bütün hafta yoruldugun için Pazar günü evde dinleneyim diyeceksin muhtemelen. Hayat bu şekilde geçecek yıllarca uzun mesai sürelerinde yorucu tempoda çalış çalış , bütün hafta çalış Pazar günü yat. Yıllık iznin muhtemelen 1 hafta olur.Tek artısı 3-5 yıl sonra kamudan daha iyi kazanmaya başlarsın ama sorun şu ki yine hep yorucu bi hayatın olur , belki para bile seni mutlu etmez.

Devlet: Haftada 5 gün çalışacaksın , 8.30-17.00. Dakikası geldiğinde işinden çık daha saat 17.00 , istersen gece 2ye kadar takıl nasılsa işin yorucu değil ve yarın yine 17.00'de işten çıkacaksın.Cuma günü işten çıktıgında daha bi mutlu olacaksın çünkü haftasonun boş , eve iş getirme şansın da yok , telefonla rahatsız edilip ya şöyle şöyle oldu şu problemi çözelim diye dinleme ihtimalin yok. Maaşın 3500 olur artmaz ama zaten eşin de çalışıyorsa rahat konforlu bi hayatın olur , paran yeter. Yıllık 1 ay iznin vardır. Hastalıkta sıkıntıda vs. işin çıktıgında problem olmaz o gün işe gitmezsin veya gidip erken çıkarsın , bu tip konular sıkıntı olmaz. Üzerinde baskı , stres olmaz.

Şimdi bir tarafta çok çalışıp stresli ve yorucu bir iş hayatı yaşayıp iyi para kazanmak ama parayı harcamaya bile doğru düzgün zaman bulamayacağınız bir yaşam var.
Diğer tarafta sıfır stres , rahat , çok daha az çalışma süresi ve bol tatiliyle , sosyal hayatınızın daha geniş olacagı bir hayat var. Tek sıkıntı maaş 3500 , neredeyse 10 sene sonra da aynı.

Sinir stres olmayan rahat iş, az çalışma süresi , tatiller , bunlar da aslında +1000 TLye değer heralde. Diğer tarafta daha çok kazanıyorsunuz ama daha çok kazanmak için çok daha fazla fedakarlık yapmanız gerekiyor. Eşinizi , kız arkadaşınızı , ailenizi , arkadaşlarınızı , sosyal hayatınıza ne kadar süre kalacagını da düşünün. Herşey para değil. Üniversitedeyken 'ya mühendis memur mu olur acıyorum bu adamlara' diyen insanlar özel sektörde memurlardan daha az mutlu oluyor genelde. Çok çalışkanım yorulmam ,çok çalışırım diyen varsa özel sektör iyidir tabi.

Kardeş sen bilgili gibisin bir şey soracağım.

Şimdi bu 3000-3500 liralık memurluğa girmek için KPSS kaç almak gerekiyor ki kesin girebilelim? Ve birde şöyle bir durum var mesela hangi şehirde yaşıyorsam orada yapabiliyor muyum? Bir de bazıları üniversite 4 yıllık mühendislik okurken KPSS kazanıp hem üni okuyup hemde memurluk yapıyorlar bu kişiler yine 3000-3500 mü alıyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: keftar

onlar lise kpss'sinden atanıyor, 3500 tl'den daha az alıyorlar.

Peki ünideyken Lise KPSS ile atanıp üni bittikten sonra tekrar KPSS girip 3500 Tl maaşlı işe girilir mi?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
11 yıl
Yüzbaşı

evet girilir, cünkü üni den sonra muhendis olarak atanacak ve muhendis maaşı alacaksın




Bu mesajda bahsedilenler: @thenemne1
D
11 yıl
Yarbay

ikinci öğretim, uzaktan eğitim ya da aöf öğrencisi olmazsan o iş yaş, memura mesai saatleri içinde izin verilmez, istisnai durumları anca sınavların için yaratabilirsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @thenemne1
K
11 yıl
Yüzbaşı

memur çalışma saatleri 08:00-16:30 olmuş



K
11 yıl
Binbaşı

up up rezerved bu arada mühendislik fakültesinde kız aramayın bilgisayar yazılım falan :D

https://tr-tr.facebook.com/koumuhendislikfakultesi



7
9 yıl
Yarbay

Bir up çekek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
9 yıl
Yarbay

konu açılalı 4 yıl geçmiş ozamanlar lise 2ymiş ve fikrimin değişmediğini gördüm tabi o zmanlar ilk mesaj dışında fikrim yoktu ne iş yapar eder.ama kendim için diyorum kendimi hep geliştirme hayalim var devlet buna özel kadar fırsat vermiyor maaş konusu da ayrı mesele nedense hep özelde çalışma fikrini savundum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yüzbaşı

Hortlatığınız iyi olmuş konuyu, ben hala kamudayım ve 2.5 sene öncesine göre çok daha mutluyum. Devlette kimse kendini geliştiremez gözüyle bakıyor ama yanlış. Şuanda yeniden yapılanmaya gidiyoruz, microsoft ürünlerinden vazgeçip tamamen linux ve açık kaynak koda yöneliyoruz ve aldığımız eğitimler, yazılım, donanım,sistem, veri tabanı olsun özelde hayal dahi edemeyeceğiniz eğitimler. Yani o eğitmenleri tutmak için o kadar para dökmez hiçbir firma. Özel size işi verir, siz onunla debelenirken öğrenirsiniz. Şuan bizde kendini geliştirmeyen personel tamamen kendisi istemediği için gelişmez, o da devlete gireyim de gerisi çok önemli değil mantığında insanlar. Şuan ki en büyük sıkıntımız yöneticilerin de çok tecrübeli olmayışı, iş yönetimini ve planlamasını çok iyi yapamamaları.
Bu saydıklarım en azından TEİAŞ için geçerli.
Çalışma ortamına gelince zaten özelle kıyaslamaya bile girmem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yüzbaşı

teiaş'ta maaşlar ocakta 4000 biraz üzerinde , aralığa doğru vergi diliminden dolayı 3500 3600 civarı olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mow_
C
9 yıl
Yüzbaşı

Ben özelde çalışıyorum devlette şuan aldığım maaşı hiçbir zaman alamam daha doğrusu devlet vermez.Özelde 2 katından daha fazla alıyorum net maaşta.

Ayrıca kendini daha fazla geliştirme imkanı buluyorsun.Yeni diller, yeni teknolojiler, yeni dizayn patternler , yeni methodlar, yeni tecrubeler vs vs vs.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Onbaşı

arkdaşlar bilgisayar mğhendisi sadece gk gy den mi kpss ye girer? ve ankara için kaç puan almak gerekir? bilgisi olan var mı ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
9 yıl
Teğmen

İşi seviyosan ilerleyim yüksek yerlere gelmeyi hedefleyip kendimi geliştiriyim diyosan özel öbür türlü ise devlet (önerim ÖZEL)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
9 yıl
Er

Genel kültür, genel yetenekten giriyorsun. 87-88-89 dan başlıyor alımlar genelde. 90 falan alırsan sanırım atanma şansın artar

http://osym.gov.tr/belge/1-24794/kpss-20152-devlet-personel-baskanligi-bazi-kamu-kurum-v-.html buradan bakabilirsin. Mühendis olarak geçiyor devlette.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mrvsahar
K
9 yıl
Onbaşı

peki genel kültür genel yetenekten güzel bir puan aldım diyelim. daha sonra ne zorlukta nasıl sınavlarla karşılaşıyoruz ?