Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir, 1 mobil kullanıcı
530
Cevap
75274
Tıklama
146
Öne Çıkarma
Cevap: Baldur's Gate 3 (v4.1.84.2021) Türkçe Yama ~%85 [ OpenAI GPT-3 Translate ] (7. sayfa)
M
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam eline sağlık, oyun çıktı çıkalı öyle bir iştah kabarttı ki bende ama masaüstünde öylece duruyor daha hiç giriş yapmadım, sırf Türkçe yama olsunda ağız tadıyla oynayayım diye. Umarım kısa zamanda biter. Kolaylıklar dilerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metodiev35 -- 18 Ekim 2020; 22:22:40 >

B
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Zartzurtunneferiyiz

Hocam müsait bir zamanda final fantasy 15 oyunu türkçeye çevirmeyi düşünür müydünüz? Oyunun Tool dosyası var. Dil dosyalarında bir sıkıntı yok. Hadi be hocam yapsa yapsa sen yaparsın bu işi uzun zamandır bekliyoruz...

Tool:  https://forums.qhimm.com/index.php?topic=18546.0&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Alıntıları Göster
hocam dur sıraya gir ya kaynak yapma. şuan önem sırasına göre gidiyoruz.

rdr2 lazım rdr2


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: extagon

adamın yama çıkarma gibi bir derdi yok,tek derdi ilgi çekmek. öyle değilse atsın yamayı olduğu gibi,herkes tester olsun hemencecik çıksın yama. ama yok mevzu farklı.

Alıntıları Göster
kardeşim sana verdiğime pişman ettin beni yaklaşık 25 kişiye verdim test için sadece sen çıktın çaldığın dosyaları orda burda paylaşıyorsun.
sanamı kaldı ne zaman çıkaracağım yada paylaşacağım senimi ilgilendirir hala çaldığın dosyaları eksik halerini paylaşıyorsun o kadar çok biliyorsan kendin düzenle yayınla...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zartzurt456 -- 2 Kasım 2020; 6:15:23 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
5 yıl
Yüzbaşı

İşim gereği neredeyse Türkçe'den daha çok İngilizce konuşuyorum . İnglizce bir metni anlamak ile herhangi bir sorunum yok ama ben her Türk gibi oyunu kendi ana dilimde oynayınca daha keyif alıyorum . İnsanların hobi olarak yürüttüğü projeleri çocukta triplere girip zehir etmekten ne keyif alıyorsun hele bir de bakayım .




Bu mesajda bahsedilenler: @extagon
S
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam bu kendini bilmez şahıs bütün yama konularını sabote ediyor kimse bunu sevmiyor zaten, şimdi bunun yüzünden mi yamayı bırakıyorsun? Blokla gitsin neyini takıyorsun anlamadım burada belki 250 kişi bu yamayı bekliyor sen 1 kişi için bizi de yakıyorsun mantıklı sence? @zartzurt456




Bu mesajda bahsedilenler: @zartzurt456
Z
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Skywalkerx

Bence yamayı yapan bırakmak için mazeret arıyordu istediği de oldu. Hayır anlamıyorum kaç yasındasın da böyle şeylerden etkileniyorsun yok yamayı dagıtmıs bilmem ne şaka gibi gercekten. Yamayı dagıtsa ne olacak onu da anlamadım bu arada zaten her isteyene veriyorsun yamayı sanki gizli saklı bir şey varmış gibi..Dagıttıysa dağıttı ne yapalım yani bizim günahımız ne?

Ayrıca burada seni herkes destekledi 1 kişi cıkıp olumsuz bir şey yazınca küstüm yama yapmıyorum demen de çok çocukça bir hareket..

Sıkıldıysan yapmıyorum bırakıyorum dersin gecersin nedir bu Allah aşkına bana laf ettiler yamayı bırakıyorum demeler daha da yapma zaten hiç bir yamayı takipçisi olacağım açtığın bütün konuların !!
%85 oranıda bitti zati son halini paylaştım ve devam etmiyorum artık oyun çok sık güncelleme geliyor biriktikçe eklerim yine tek başıma yapıyorum zor oluyor kontrol yardım edende yok
işin doğrusu yardım etmesi için verdiğim kişde böyle saçma sapan orda burda paylaştığı için devam etmenin bir anlamı yok ilerleme olmuyordu yamada zati hatalı yerleri söylerseniz düzeltirim yine





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zartzurt456 -- 3 Kasım 2020; 19:20:31 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: arman09

Adam eleştiri yüzünden yama bırakıyor diye boş boş konuşanlar var adamla hiç empati kurmayın zaten adam izinsiz emeğinin paylaşılmasından rahatsız olmuş ve hakkı da adam ilk kez eleştirimiyor ki gidin konunun ilk sayfasına en başından eleştiriliyor translate diye eleştiren insanlar vardı onları takmadı o kadar emek verdi vazgeçmedi şimdi bi eleştiri içinmi vazgeçecek gidin işinize ya insan soğutmaya mı çalışıyorsunuz diye düşünmüyor değilim cidden bir daha yama yapma diyenler bile olmuş adam başlarken sanamı sordu ki bundan sonra sana sorsun sen hangi hakla insanlar hakkında karar verebiliyorsun bu nasıl bir ego boş yapmayın
Evet yapmasın...Herifin bir tanesi paylaştı diye çekip gidiyorsa istediği yere kadar gidebilir.Kaç sayfa mesaj var destekleyen bekleyen insanları salak yerine koymak oluyor bu.Bu konuda RDR 2 = Baldurs Gate oldu.Yama kullanmam etmem fakat insanlar şunu anlasın millet güç zehirlenmesi yaşıyor.Yama bitmeden kimseye tebrik mesajı vs atmayın en sağlıklısı bu olur bundan sonra.



İ
5 yıl
Yarbay

Bir kaç güne çıkacak denilen yamanın 20 güne uzaması zaten sıkıntı olduğunu gösteriyordu. Yukarıda bir üyenin yorumunda kullanmış olduğu "güç zehirlenmesi" ifadesine sonuna kadar katılıyorum.

Her bir çeviri girişiminde anlıyoruz ki, biz de çeviri yapanlar da sıkıntılı, bu yamaları kullanan insanlar da. Arada işi düzgün yapıp bitiren kişiler var ama cidden sayıları az.

Çeviri işi ülkede artık bir pazar, bunu para ile satanlar var ki, kesinlikle karşı değilim, hatta işini düzgün yapanları desteklerim, bir de makine çevirisi yapan kişiler var, ben bunların da rahat bırakılması taraftarıyım. Kim en istiyorsa yapsın ama herkes verdiği sözün arkasında dursun ya da arkasında duramayacağı sözler vermesin...



S
5 yıl
Er

Oyunu geçen gün bitirdim.Hiçbir çeviri hatası görmedim hatta mükemmeldi diyebilirim.Benim görüşüme göre 1 sene içinde herkes yapay zeka programına ulaşacagı için çeviri sorunu komple ortadan kalkar.



P
4 yıl
Yüzbaşı

Makina yamayı eleştiren çöplerin ne katkısı olmuşta konusabiliyorlar ?
Ülkenin yeni modası ÇÖP ol BOL konuş.

Eline sağlık kardeşim



A
4 yıl
Er

Türkçe yamanın versiyonu çok düşük kalmış oyunun patch 5 v4.1.1.1173402 çıktı uyumsuz çalışıyor oyunun son versiyonlarında bilginiz olsun. @zartzurt456





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anıl009 -- 27 Temmuz 2021; 12:33:53 >


Bu mesajda bahsedilenler: @zartzurt456
O
4 yıl
Yüzbaşı

Oyunun resmi türkçe olmasından sonra ortadoğuya özgü bu gereksiz translate çöp yaması geçerliliğini yitirmiştir artık. Hadi gözünüz aydın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
5 yıl
Yüzbaşı

Vay efsane bi programa benziyor. Nasıl öğrenebiliriz onu, eğitici videolar var mı internette kullanımı ile vs. Bu arada elinize sağlık sabırsızlıkla bekliyorum.



R
5 yıl
Yüzbaşı

sen allahın bize hediyesisin yardım edebilceğimiz birşey varmı



S
5 yıl
Yüzbaşı

Diyaloglara bakınca hiç de fena durmuyor bana google dan daha gibi geldi en azından anlayarak oynayabiliriz ne zaman biter acaba?



Z
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Z
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Flatronx

Bu adam bu yamayı yapmasa ne geçecek senin eline bana bir tane mantıklı açıklama yaz lütfen Türkçe profesörü arkadaşım. Arkadaş uğraşıyor bir şeyler yapmak için. Sen sevmiyorsan bu tür yamaları ingilizcen süperse git oyna oyununu. Yok ben iyi yama istiyorum diyorsan da bekle bir yama grubunun yama yapmasını. Buraya gelip yok şöyle olmuş yok böyle olmuş diyip konuşmak ile eline geçen nedir?
Sorunum yalanlarla. Olmayan şeyleri olmuş gibi bir de üst perdeden beylik laflarla satıp popülist bir tavır takınması. Kendini kahraman gibi gösteriyor ama baştan aşşağıya palavra. Yaptığı şey google çeviri kullanmanın ötesinde bir şey değil. Ben bunu google ile çevirdim diyebilir. Ama elbette pohpohlanmak için sütre gerisinden taş atıp kendini beylik laflarla pazarlıyor. Daha acısı amacı sizi kandırıp pirim kasmak olan birini böylesi yüceltmeniz. Gerçi Türkiyede buna şaşırmıyorum artık.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Z
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: zero2900

GPT-3 bir çeviri yapay zekası değil. Metin örnekleme yapay zekasıdır. Yani "1965 Uzaylı İstilası" yazarsın yapay zeka sana bu 3 kelimeden bir metin oluşturur. GPT ile sahte haberler ürettiler Reddit içerisinde insan yazdığı zannedilen postlar ürettiler. Kısacası senin aksine ben Wiki'den değil OpenAI'ın konu ile ilgili açıklamalarını okudum. GPT bir ÇEVİRİ işleyicisi değil. Yani GPT ile herhangibir metin çeviremezsin. Bir metin yaratırsın. Kaldı ki GPT'nin öğrenimine katkı sağlamak istersen bu veriyi işleyebilecek bir donanıma ihtiyacın var. Yani GPT felan yok google çeviri var. :) GPT ye çeviri için öğrenim modülü yazdıysa bu arkadaş modülün github linkini versin inceleyerek görelim. Zira GPT ye böyle bir iş yaptırabilmen için GPT'nbin sisteminin aksine DİLDEN DİLE ÇEVİRİ için bir modül yazman ve bu modülü beslemen gerek. Ki başlı başına çeviri odaklı bir projeyi başlatmak GPT yi çevirim için kullanmakdan daha basit. Evet varmıydı başka sorun wikici arkadaş?

Alıntıları Göster
araştırınca nasıl buluyorsun neyin ne olduğun şimdi anladın mı? nasıl kullanıldığını çeviride biraz daha araştır 800gb data nasıl oluyor onu da öğrenirsin
birde her şeyi github da bulamayacağını öğrenirsin. beleş alışma biraz kafa çalıştır sende bir şeyler üret boşa bur da vakit geçirme derim araştırmak öğrenmek güzeldir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam sen bırak bu dır dır konuşanlari,amaçları belli :))bazı grup yada kişiler örgütlenip hevesinizi kırmaya çalışıyor.bu yama işlerinde artık ciddi paralar dönüyor!sakın ola hevesiniz kırılmasın,aksine kamçılar siz ve sizin gibileri umarım:))
Elinize sağlık bizleri düşünüp birşeyler yaptıgınız için.umarım daha çok AA+oyunların yamalarını görürüz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zartzurt456