Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
2867
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Balata değiştirmek rot ayarını bozar mı?
S
3 yıl
Yüzbaşı

Ben balataları değiştirttim ama ne bi ayar yaptık ne bişey. Gerekiyor mu öyle bişey



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Yarbay

Direksiyon düzken araç sağa sola çekmedikçe rot ayarı yapmanı gerektiren bir şey yok.



D
3 yıl
Yüzbaşı

gerekmez.



M
3 yıl
Binbaşı

Rot ayarı: lastiğin yere basış açısının arac verilerine göre olması gerektiği gibi olmasıdır. Uzun süredir yaptırmadıysanın baktırmanızda fayda var lakin balata sökme ve lastik değişimi rot başını sökme gerektirmediği için rot ayarı bozulmaz. Aks sökümü salıncak değişimi gibi işlemlerde ise rot başıda söküleceği için ayarı bozulacaktır.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

hayır



E
3 yıl
Binbaşı

Bozmaz. Balata değişirken ön takım kontrolü yaptırıp değişmesi gereken parça varsa(salıncak,salıncak burcu , z rot, rot başı vs) ondan sonra rot ayarına gitmeniz daha doğru. Alt takımda Parça değişirseniz ayar gerekecektir.



G
3 yıl
Yarbay

Rotu bozmaz fakat bazı durumlarda nadiren balansı bozabilir. Benim disk+ balata değişiminde balata balans pullarına sürttü ve ses yaptı.

Sorun yoksa özellikle lastikçiye gitmeye gerek yok ama her türlü lastikçiye gidilecekse önce fren sonra lastikçi daha iyi olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

4 lastiği değiştirdim, balataları da değiştireceğim ve rot ayarı yaptıracağım. Merak ettiğim şu; önce rot ayarını yaptırıp balataları değiştirsem rot ayarı bozulur mu, yoksa önce balataları değiştirip sonra mı rot ayarı yaptırmalıyım?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.