Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
375
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Avrupa'ya gitmeden ilk ırkçılığımıza maruz kaldık
A
4 hafta
Çavuş
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
İtalya'dan oda tutacağım adamın bana sırf Türk'üm diye yazdığına bakın. Ki İtalya'nın en iyi ikinci üniversitesinde okuyacağım, daha önce yurtta kaldım, sigara kullanmam yazdim vs. Sonuç bu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

burda bi ırkçılık yok. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. adam açıklamasını da yapmış zaten.
Yoruma Git
MotosikletPilotu - 4 hafta +11
G
4 hafta
Çavuş

Batının canı cehenneme.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Astrian
P
4 hafta
Yüzbaşı

Irkcilik degil bence, genelleme denebilir en fazla. Adamin kendi mali degil mi, istedigine verir, istedigine vermez, sen kendi ulkende ahlakin, etigin, namusun, serefin dustugu hale ve sorumlularina bakacaksin.

Ha gerci gecen TR'de airbnb yapan birinden Isveclilerin sorunlu oldugunu, bilhassa uyusturucu kullandiklarini falan soyleyince sasirmistim.

Bu Italyan'in da illa ki onceden bi onyargisi vardir da, bizim de Araplara var. Bir suru de medeni Suriyeli var, Lubnanli var, Misirli var, Tunuslu var ama iste %90'i ahlaksiz oldugu icin ister misin evine bunlardan birini almak?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 hafta
Çavuş
Konu Sahibi

Bal gibi ırkçılık hocam. Arap denince aklına saçı sakalı karışmış, tukurerek konuşan 10 çocuklu bir adam geliyorsa burada mesele ırk değil. Ancak ben onların ülkelerindeki en iyi 2. (pek çok listeye göre 1.) üniversitede girmesi oldukça zor bir bölümde okuyacak, aynı zamanda ülkenin en iyi liselerinden mezun olmuş ve yurt müdüründen referans getirebileceğimi belirten, bunu da şakır şakır İngilizce yazan birisiyim. Bunu hiçbir şekilde kendimi büyük görmek icin yazmıyorum, bu sıfatların daha iyileri taşıyan belki milyonlar var dünyada, ama yabancı öğrencilerin kayirilmadigi hatta daha zor kabul aldığı bir ulkede yaşıyor olsaydım, ülkemin en iyi üniversitelerinden birisine gelecek bir genc Arap da olsa saygılı şekilde yazdığı mesajı degerlendirirdim. Aksi de ırkçılıktır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @PunisherLord
M
4 hafta
Yüzbaşı

burda bi ırkçılık yok. sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. adam açıklamasını da yapmış zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 hafta
Yüzbaşı

Iyi de adam zorunda degil ki. Isterse ben Avusturyaliyim, gelince evin agzina edecem diyene verir. Bizim zaten senden yana suphemiz yok da ne yasatti bizimkiler bu adama, bu bir.

Toplum hic bir zaman oyle bir Japon veya Iskandinav ahlakinda olmamis ama son donemde muazzam bir ahlaksizlik var, cuvaldizi baskasina batirirken igneyi niye kendimize batirmiyoruz, bu da iki.

Ben de olsam Turk'um diyene, veya diger Ortadogulu milletlere ekstra supheyle yaklasirim. Sen de oyle yaparsan daha mutlu olursun, uzgunum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Astrian
K
4 hafta
Yüzbaşı

dünyanın gerçeği bu. reklam şirketleride böyle amerikalı herhangi bir kullanıcıya mesela evsizine reklam gösterme ücreti 0.5 dolar iken bir türke mesela milyarder koç mezunu adama reklam gösterme ücreti 0.05 dolar arada 10 kat fark var. reklam ve para asıl gerçeği sana gösterir gir bak orada diğer ülke vatandaşlarıyla arandaki fark kaç kat anlarsın. afgana göre 10 kat değerlisin amerikalıya göre 10 kat değersizsin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 22 Mayıs 2024; 18:1:16 >

M
4 hafta
Er

Adam haklı isterse dünyanın en zeki insanı ol ön yargılı şekilde yaklaşması gayet normal ben de olsam aynı şekilde davranırdım.



K
4 hafta
Yarbay

Genelde türk pasaportlu araplar veya iltica eden kürt kökenli tc vatandaşları bu tarz kötü olaylara karışınca Türk olduklarını söylüyorlar. Bu sebeple işletme sahipleri yanaşmıyor pek. Ben benzer bir durumu hiç yaşamadım ama.



N
4 hafta
Çavuş

en azından kibar,tabi platform üzerinden yaptıysan şikayet etme diye de kibarlık yapmış olabilir.



S
4 hafta
Yüzbaşı

Yorumlara bak Türkler bile bu yapılanı onaylıyorsa o zaman bence de ırkçılık değil bi alkışlamadıkları kalmış



B
4 hafta
Teğmen

türkler italyanlardan daha medeni bu arada



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

F
4 hafta
Yarbay

nasıl ırkçılık yok? ırkçılık için illa çekip vurması mı lazım? sonuçta adam türksün gelemezsin demiş.

aihm'e ve başvur gerekli yerlere şikayet et. binbir özürle beleş bile kalırsın orda.




Bu mesajda bahsedilenler: @MotosikletPilotu
0
4 hafta
Yarbay

şu iki olayı kıyaslayalım:

1- 2020'nin en başında Avrupa'da corvid kapanmaları henüz yaşanmamışken (corona henüz Avrupa'ya gelmemişken) Fransa'da bir AVM Çin'li müşterileri AVM'ye almıyor, gerekçe olarak Corvid riskini gösteriyor.

2- İtalya'da bi pansiyon Türk müşterileri pansiyona almıyor.

bu iki olay sizce eşit mi? eşit değilse bunlardan herhangi biri ırkçılık mı?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
4 hafta
Çavuş

Bence ikiside ırkçılık.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @01001101
0
4 hafta
Yarbay

arkadaşın yaşadığı pansiyon olayının bi benzeri:

benim bisiklet çevremden bir arkadaş sahilde sürüş yaştıktan sonra Pendik tarafında sahildeki büyük bahçeye sahip bi restoranda yemek yiyeyim demiş, bisikleti bahçenin girişine sokar sokmaz adam koşarak gelip abi alamıyoz sizi demiş. arkadaş şaşırmış nasıl yani kapatıyo musunuz demiş. çünkü restoranda üşteriler var ve saat erken. adam demiş ki patron izin vermiyo. olay şu: bir hafta önce restorana gelen bisikletli birisi patronla tartışıyor. patron da buraya birdaha hiçbir bisikletli alınmayacak diyo.

ilginç ama bunlar yaşanıyo.

düşünsenize mesela sevgilinizle sahilde yemek yiyelim diyosunuz, restoran sahibi diyo ki: "geçen hafta sizin gibi genç bi çiftle tartıştım, ondan dolayı artık genç çiftleri almıyorum"

ya da emekli bi adamsınız, gidiyosunuz, diyolar ki: "geçen hafta emekli birisi tartıştı, ondan artık emeklileri almıyoruz"

bunlar insana tuhaf geliyo ama yaşanıyo yani.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

0
4 hafta
Yarbay

2014 ya da 15 idi, Marmaris'te resmi bir spor aktivitesine kayıt olup gittim. aktivite için yollar kapatılacak, jandarma-polis falan çalışacak yani devlet unsurlarının da katılımı ile yapılan resmi bi aktivite. ve bu aktiviteye katılan farklı yaşlardan kız/kadın tanıdıklarım da var çünkü daha önce de katılmıştık.

kalınacak pansiyonların listesini falan organizasyon ayarlayıp bize bildirdi ve bizim adımıza rezervasyonları organizasyon yaptı.

biz bu sefer bi gün önceden gidelim dedik. pansiyona telefon edip sorduk, 4 kişi olarak 1 gün önceden gelsek oda var mı dedik, var dedi, gittik, gece oraya vardık.

pansiyon sahibi turizmci değil, 80'lerde iç göç ile güneydoğu'dan batı'ya gelmiş bi tip. kılık / kıyafet / tip / konuşma herşeyiyle varoş bi adam. bizim 4 kişiden ikisi Bulgar göçmeni sarışın uzun boylu yakışıklı adamlar ve hepimiz beyaz yakalıyız, kendi otomobillerimizle gitmişiz. pansiyon sahibi bize Afgan/peşmerge gibi muamele yapıp sizi alamam yanınızda kız yok dedi. organizasyon bana böyle bildirmemişti dedi. kız da gelecek demişti dedi.

biz de adama anlattık, birsürü kız da gelecek yarın zaten dedik. bişey demedi aldı sonra. uzatmadı yani. ama ayak üstü bi sapık muamelesi gördük yani.

gerçi sonra adam bize baya bi iyi davranmıştı ama yine de ilk "sizi alamam" muhabbeti hiç hoş olmamıştı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Mayıs 2024; 11:24:27 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @_Zer0_
X
3 hafta
Teğmen

en azından kibarca reddetmişler gideceğim yerde oda kiralayan 1-2 ev sahibi var whatsapptan yazıyorum mailden yaz diyor mail atıyorum şu odalar boş rezervasyon için şöyle yapacan diyor buraya kadar ok şu oda benim için uygundur diyorum anlaşacaz diye bekliyom 1 haftadır maile cevap vermiyor neyse görmedi heralde diyip tekrar atıyorum yine tık yok whatsapptan yazıyorum görüldü atıyor tamam la gelmeyecez ülkene



L
3 hafta
Yarbay

ilki ırkçılık değil. çünkü covidin çıkış noktası çindi ve çinliler covid konusunda en riskli millet olarak görülüyordu. ikincisi ırkçılık fakat kesinlikle haklı bir ırkçılık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @01001101
0
3 hafta
Yarbay

adeta görüşlerimi okumuşsun



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @LastStand
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.