Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
2535
Cevap
86077
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: ASSASSIN'S CREED UNITY (PS4) 13 KASIM 2014 (5. sayfa)
A
11 yıl
Binbaşı

Bütün kupaları sandık görev ne varsa alıp silip süpürdüm sonra sildim.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AVB44 -- 19 Şubat 2015; 9:01:02 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
9 yıl
Yarbay

Sanırım grafikleri ufakta olsa kısarak çözmüşler fps sorununu.Grafikler yine de çok iyi.
Şu oyundaki sokaktaki npc sayısı hiçbir oyunda yok yalnız.Hatta tüm seride bile yok.Bazı yerlerde ekranda 300-500 kişi toplanmış devrimin ateşini yakıyor.Ubisoft Bethesda gibi o sahnelere 20-30 kişi koyup geçiştirebilirdi ama yapmamış , riske girmiş gerkekçi olsun demiş , onun bedelini ödedi.
Ben de 2d hariç tüm seriyi bitirdim bir bu kaldı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wither -- 6 Ekim 2016; 17:40:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KAKÁ
S
11 yıl
Binbaşı

Klasik ubisoft.oyunu daha iyi gelistirmek icin erteledik aciklamasi.gorduk watch dogs u nasil gelistirdiginizi.oyun daha geriye gitti.bundada aynisini yapmazlar ins



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Miex

"Technically we're CPU-bound," he said. "The GPUs are really powerful, obviously the graphics look pretty good, but it's the CPU [that] has to process the AI, the number of NPCs we have on screen, all these systems running in parallel.

"We were quickly bottlenecked by that and it was a bit frustrating, because we thought that this was going to be a tenfold improvement over everything AI-wise, and we realised it was going to be pretty hard. It's not the number of polygons that affect the framerate. We could be running at 100fps if it was just graphics, but because of AI, we're still limited to 30 frames per second."

Al bak, yapımcıdan daha mı iyi biliyorsun. Olay grafikle ilgili değil grafikle ilgili olsa 100 fps bile alırız olay CPU ile ilgili o yüzden 30 fpsye kilitlemek zorunda kaldık diyor.

GPU ile değil CPU ile ilgili diye bariz cümlesi var (ingilizce biliyorsan). CPU konusunda işlem gücü yüksek taraf olan Xbox oluyor, darboğaz konusunda önden bayrak sallayan Xbox değil yani bu oyunda.

Sen kimsin ya, nasıl bir veledsin, yapımcının açıklamasını koyuyorum. Adres ver artık da ağzını yüzünü dağıtayım herkes rahatlasın. Veledi zina.

Sikayet edildi. Bani yer rahatlarsin. Forumda rahat bir nefes alir. Mahalle arasi agzinla git köyünde takil sen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
11 yıl
Yarbay

Oyunu ne kadar multi platform yapmaya çalışırlarsa o derece zorlanırlar geliştirme aşamasında. Yakın zmanda çıkan multi platform oyunlar bence en büyük kanıtı. Üstlerinde çalışacakları platformlara yetecek kadar özelleştirmek için ayrı ayrı zaman ayırmazlar, sonuçta da bunlar oluyor. Oyunların ana altyapıları ortak kuruluyor, sonra hedef platform için uyarlanılıyor. Bunları yaparken de gelştirme için yeterli zman asla olmuyor. Tek tek PC'de Dx için, PS4 için Xbox için nereye kadar özelleştirme yapabilirsek hepsini yaptık diyemezler. Bi konsola göre özelleştirme yapılıyorsa, icabında o konsolun özelliklerine göre ana yapıyı daha iyi işleyebilecek şekilde kurarsın, yeniden yaparsın. Günümüzün multi-platform oyunlarında böyle yürümüyor işler. Platformdan bağımsız yöntemlerin peşine düşülüyor. Sonrada bunları platformun işlem gücü bütçelerine uydurmak için kesintiler yapılıyor. Özelleştirme diye yapılanlar en fazla bu seviyede.

Bu işler böyle çünkü en çok para bu şekilde kazanılıyor. Bi oyunu sırf PS4'e özel kurmaya kalksanız aynı şekilde PC'ye taşıyamazsınız. Xbox'a da taşıyamazsınız. PS4'deki yöntemlerin PC'de karşılığı yok. Xbox'a uyarlamak için de bütçeyi ve programlanılabilirliğe göre karar verirsiniz. Esasında olması gereken böyle yaklaşımlar. PS4'e özel motor altyapısı kurulacak, Xbox'a özel başka altyapı kurulacak. Anca o şekilde oyunlar daha ileri gider. Varolan durum hiç öyle değil. Ortak bi altyapı kurulup, bunu hedef platformlara göre ölçeklemye çalışıyorlar. Çünkü zaten az olan geliştirme zamanları en fazla buna yetiyor. Oyunu sade Xbox veya PS4'e çıkarsalar bu sefer de olası $$$'dan olacaklar. PC'de zaten hep en yüksek donanımı düşünüp, ona göre ölçeklenebilien seçenekler, ilave özellikler oluyor (belki ilave parçacık efektleri, belki gölge kalitesi için ilave seçenek, farklı AA seçenekleri, daha farklı texturelar belki vs.).

Ryse'da mesela, adamlar platforma özel olmayan bi yapı kurmak istemişler. Geometri bütçesini XB1'e indirgemek için ölçeklenebilir bi sıkıştırma ve geometri tahmin mekanizması kurmuşlar. Kurdukları yapı konsola özel olmadığından PC için de çok iyi sonuçlar veriyor. Geometri, nesenlerin konumlarının sürekli hesaplanmak yerine harekete göre yerlerinin tahmin edilmesine ve işlem gücünden kazanıp renderı hızlandırmaya yarıyor. Ama konsola özel değil bu.

Konsola özel kurdukları yapılar var, diskten okuma >> sıkıştırılmış veriyi açma-çözme (decompress-decode) >> buffera yazma >> GPU'nun bunu bufferdan kullanması , XB1'e özel kurdukları yapılardan biri bu. Bunu olduğu gibi PC'ye aktaramıyorlar, çünkü harici kart vs. durumları var(konsoldaki gibi unified yapı değil). Yine de PC için RAM'da tutma, gerekirse karta transfer etme için çok rahatsız etmeyen bi performans sunması lazım.

Konsolda Ryse için kurdukları bu geometri tahmin mekanizması, CPU çok hızlı olamadığından, CPU'nun yapabileceklerine göre yöntem bulma zorunluluğu getirmiş. Diskten okunan verinin realtime olarak işlenip GPU'ya hazır hale getirilmesi gerekiyor. Ama CPU bunu realtime yapamıyor. Bu yüzden yukarda bahsettiğim bi diskten okuma-çözme-buffera yazma-GPU'nun burdan direk kullanamsı için yöntem geliştirmişler.

Konu ile alakası şu : Ryse her ne kadar XB1 oyunu olsa da, herşeyi sonuna kadar XB1'e özel tasarlanmış değil. Mimariye platforma bağımlı kalmayacak şekilde genel bi yöntem bulup, bun XB1'e uydurduk diyorlar. Bu şekilde yaklaşım, Oyunu konsol dışına taşımak istediğiniz zaman size kolaylık sunuyor. PS3 oyununu PC'ye taşımaya göre fersah fersah kolaylık sağlıyor. PC'de artık para getirebilen bi platform çünkü.

Yani oyunu hem multi platform yapmaya kalktıklarında, hemde genel bi yapı kurup platforma göre ölçeklediklerinde kimse memnun olmuyor. Bi tek yapımcı/dağıtıcı cebine giren $$$ ile mutlu mesut köşelerine çekiliyorlar.

AC'nin AI'ı süper karmaşık ve çok işlem gücü istiyor diyorlarsa, bunu konsollarda konsollara özel kodlama yapmaya çalışarak indirgemeleri lazım (ister asm. ile kodlasınlar, isterlerse GPGPU 'dan yardım almaya çalışsınlar, isterlerse yapay zekaya benzer ama daha basit tanımlı yapılar kullanıp farklı yollar bulsunlar). Yapay zekanın Bahsettikleri seviyede işlem gücü gerektirecek derecede karmaşık, çok çok iyi, insanı zorlayan veya oyun zevkine zevk katacak kadar olması için daha az işlem gücünün de yetebileceği ortaya çıkarsa bi halt beceremedikleri de ortaya çıkar (olumsuz PR/imaj zaten bu yönde, bu yüzden kendilerini aklamaları lazım. Bizim yapay zekamız karakretin çevresindeki herşeyi saniyede bilmem kaç kere tarayıp her tür olası aksiynu hesaplıyor vs. gibisinden detaylı sunum yapmaları lazım. Bahsettikleri şeylerin daha az işlem gücüyle yapılamayacağının da kesinliği lazım. Anca o zamn herkes ikna olabilir, böyle böyle denilebilir). Kafadan çok fazla AI için işlem gücü ayırıp, bununla oyun zevkine ne katıldığını, bunların daha az işlem gücüyle neden yapılamayacağının ortaya çıkması lazım.

CPU'nun net işlem gücü ile render etmek isteyeceğin çözünürlüğün direk bi alakası yok. CPU yetmedi bu yüzden 1080'den 900'e indirdik demek saçma geliyor, çünkü kurdukları render altyapılarının iyi olmadığını gösterir bu. Diğer taraftan Ryse'da mesela, render için gereken altyapıda tahmin mekanizmasının işlemesi için CPU'nun da dahil edildiği bi sistem var. Daha fazla detay veya çözünürlük için gereken bu mekanizmanın yükü artıyor olabilir. AC'de de benzer şekilde daha yüksek çöz. detay için CPU'nun da içinde olduğu bi mekanizma olabilir.

Diğer tarafın öbür tarafı, ister Ryse'da ister AC'de, mekanizmalar yöntemler tamamen konsola göre, alt seviyeli kodlama vs. ile kurulmaz ise böyle sorunlar sık sık görülecek gibime geliyor. Yukarda bahsettiğim Ryse'da geometri detayı için tahmin mekanizması kullanıyorlar. Bunun için CPU gücü lazım, ama CPU'nun gücü yetmiyor. Bu sefer yöntemi CPU gücüne göre beliriyorlar. Ama bunu PC'ye aktardıkları zman gül gibi çalışma imkanı oluyor. En başından beri multi-platform göz önünde bulundurlmadan herşeyi ile konsola göre geliştirme yapılırsa bu tür sorunlar olmayabilir gibime geliyor. Killzone'da mesela, Michall Drobot geliştirmede dahil olmasına rağmen GPGPU ile değişik işler olmadı, hibrid render yöntemleri vs. kullanılmadı. PC'de AMD'nin direk donanım komutları ile GPU'ya erişme imkanı yok, AMD'Nin bunun için verdiği bi imkan yok (Keza Nvidia'nın da öyle). Konsollar için böyle imkan sunudu mu hala cevap bulamadım bu soruya (direk GPU assembly ile yani GPU donanım komutları ile).

Konsol için geliştirme yapılırken bu şekilde bakılırsa hem oyunların ilerleyeceğini hemde bahsedilen tarzda sorunların daha az olacağını düşünüyorum. Şimdilik daha genel yapılar, multi -platforma imkan tanıyan yapılar ile oyunlar kurulduğundan böyle sorunlar çıktığını düşünüyorum. Adamları anlamak mümkün, yeni konsolların sayısı hala eskilerden az. Eski konsolların da bi şekilde gözden çıkartılması zor. PC hem işlem gücü açısından güçlü konumda, hemde para kazandırır konumda artık. Yani oyun olayına pro gözle baktığın zaman daha çok satış için en geniş pazar alanını hedeflemen lazım. Geniş pazar alanını hedeflediğinde de hepsi için ayrı ayrı, en iyi render altyapısını kuramazsın, buna zaman-kaynak yok. Yani bu işin içnden çıkış yok kolay kolay.

Defalarca tekrarladığım gibi UE4 motoru ucuzluğu, kabul edilebilir seviyede bi stok render altyapısı getirmesi ile bu yukarda bahsettiğim multi-platform ve genel oyun yapılarını körüklüyor. Bu da konsolların bi şekilde baltalanmasına yol açıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Binbaşı

Ubi sen ne rezil bir firmasın. Zamanında RDR Xbox 360'ta akarken PS3'te sürünüyordu şu oyun her halukarda PS4'te 1080P olacaktı Microsoft'tan yediği paralar tatlı geldi anlaşılan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
11 yıl
Yarbay

Adamların dediği herşeye inanmayın. PR için herşeyi yaparlar, ister oyun firması olsun ister donanım firması olsun ister PC üreticisi olsun hepsi aynı halttır. Dün tükürdüklerini bugün iştahla yalamayı bilirler.

Adamlar "AI olmasaydı 100FPS bile olurdu" diyorsa bu palavradır, önce bunu ispat etmeleri gerekir. 100 FPS verebilecek altyapı kurmuşlarsa GPU'nun, kurdukları altyapıyı çok hızlı işleyebiliyor olması gerekir. Yani her frame için mesela 60FPS hedefi varsa ve bunun için 16.6ms zamanları varsa, 10ms civarında GPU'nun işi bitirip boş kalabilmesi anlamına gelir. PS4'deki asenkron compute yapısı daha gelişmiş(CPU'dan GPU'ya, GPGPU için farklı amaçlar ile fazla sayıda bağımsız birbirini beklemeden hesap dizileri yollayıp GPU'nun bunları bekletmeden kaynak seçip işletmeye başlamasını sağlayan yapılar). Eğer ellerinde GPU'nun boş kalmasını sağlayacak altyapı varsa GPGPU ile faydalanabilirler, CPU-GPU iletişimi PC'deki gibi olmadığından, hızlı cache üstünden iletişim kurulabildiğinden, yapacakları sadece sonuçları cache'e yazmak olurdu. CPU 'nun AI ile ilgili güncellemesi gereken şeylerde de bu cache'den okuyup hızlı iletişim kurabilirlerdi.

Eğer bahsettikleri AI, GPGPU 'ya uygun değil ise o zman yeterince paralleştiremiyorlar veya yöntemleri parallleştirmeye müsait değil demektir. O zman AI altyapısının yeterince iyi olmadığı sonucuna varılabilir. GPGPU'yu kullanmak için şimdi uğraşamayız ddemişlerse ister istemez defalarca üstünden geçtğim o multi-platform oyun için genel bi yapı peşinden koşup konsolları boşladıkları anlamına da gelir.

Daha çok binanın vs. olması GPU için özel olarkak yük teşkil etmek zorunda değil. Killzone'daki yapıların poligon sayıları çok çok düşük. O gördğünüz kulelerin wireframe detayları faln gösterildi developer zımbırtılarında, hepsinin detayları düşük ama çok güzel gözüküyorlar. Ryse'da geometriden kaznaç için değik frame tahmin mekanizması geliştirilmiş mesela, frame'in hepsi hesaplanmıyor, temel yapısı tahmin üstünden üretiliyor.

Eğer bahsettikleri AI, dudak ısırtacak kadar iyi değil ise açıkca saçmalık üstüne saçmalık üretmişler demek. Konsolların CPU'ları feci güçlü değil biliyoruz zaten, ama bu onların yapılarına uyacak şekilde oyun geliştirmeyi yani innovasyonu zorunlu kılıyor. Bunu yapmak yerine böyle böyle darboğaza girdik kusura bakmayın demek olmaz.

Xbox için NPC'lerin realtime güncelleme zorunluluğu olduğunu veya etkisinin çok çok fazla olabileceğini şimdillik düşünmüyorum(yani 50-100ms gecikme olması, NPC'nin 100-150-200ms geç tepki vermesinin genel olarak bi sorun yaşatacağına pek inanmıyorum). O zman o reklamını yapıp durdukları Server destekli Xbox olayını hayata geçirebilirlerdi. Madem AI'ın CPU yükü çok fazla, Uzak Server üstünden AI hesaplaması yapıp Xbox'a sadece sonuçları yollayıp, elde ettikleri CPU gücünden farklı şekillerde faydalanabilirlerdi. Server olayının Xbox'a getireceği en doğru yaklaşımlar render değil, bu tarz realtime olma zorunluluğu olmayan hesaplamalar esasında (10ms içinde hesaplanması gereken yani realtime olması gereken render için gecikme çok önemli iken, senin şehre girmen ile aktif olacak NPC'nin bi davranışının 200ms sonra gelmesi yani bu gecikme hiç de o kadar önemli olmayabilir).

Adamalrın dediklerine körü körüne inanmayın. Multi platform oldukları sürece hedef konsola özel yeterince iyileştirme genelde yeterince olmaz. AI eğer dudak uçuklatmıyorsa da adamların dediklerinin boş olduğu da belli olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 yıl
Yarbay

Hey yavrum hey


Önce
< Resime gitmek için tıklayın >

Sonra
< Resime gitmek için tıklayın >

Önce
< Resime gitmek için tıklayın >

Sonra
< Resime gitmek için tıklayın >


Şu hale getirmek nasıl bir adiliktir, alsınlar öye oyunu bi taraflarına s...'lar.

Bir de utanmadan 900P yapmıyorlar mı


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mactavish-
D
11 yıl
Yarbay

Far Cry 4'ü yapanlar Hacımahmutoğlu Entertainment heralde?

O oyunda neden aynı harika grafikleri görmeye devam ediyoruz? Ne ön yargıymış bu insanlardaki arkadaş...

FC4 ilk gameplay:

Videoyu izlemek için tıklayınız

Son gameplay:

Videoyu izlemek için tıklayınız

Bunlar da yalandır size göre.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yarbay

P
11 yıl
Moderatör

quote:

Orijinalden alıntı: Pileysteysin

Sizin 150TL verip üstüne 900p'de kasa kasa oynadığnız oyunu torrentten beleşe indirip, 1080p ultra 35-40 fps akıcam

neden avatarında playstation logosu var ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purple -- 8 Kasım 2014; 13:23:50 >

C
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Pileysteysin

Sizin 150TL verip üstüne 900p'de kasa kasa oynadığnız oyunu torrentten beleşe indirip, 1080p ultra 35-40 fps akıcam

Ben 170 TL verdim kardiş.



Y
11 yıl
Yarbay

İlk oyunun duyurulduğu zaman ki haberler:

http://m.bolumsonucanavari.com/Haberler-Assassins_Creed_Unity_3_Yildir_Gelistiriliyor-53618.htm#header

http://m.bolumsonucanavari.com/Haberler-Assassins_Creed_Unityi_10_Farkli_Ubisoft_Studyosu_Gelistiriyor-59805.htm#header

3 yıldır geliştirilen oyun.10 farklı studyo tarafından geliştirilmiş.Hala optimizasyon özürlü



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
11 yıl
Yarbay

V
11 yıl
Yarbay

Şu oyunun grafiklerine laf edebilen arkadaşların neleri beğendiğini cidden merak ediyorum.Görsel açıdan oyun aşmış.Işıklandırmalar muazzam,texture'ler aşırı kaliteli duruyor,bu kadar detaylı,bu kadar içi dolu bir open-world görselliği ben görmedim.Detaya boğmuşlar oyunu resmen.inFamous kadar olamaz diyordum yukarıda ama inFamous falan hikaye cidden.
Hele sanat tasarımı var ya,beni benden aldı oyunda.Paris'in yapıları inanılmaz güzel modellenmiş.Bunları modelleyen elemanın gidip elinden öpmek lazım daha da bir şey denmez herhalde.
Hele ki o atmosfer . . . Daha oyunun başlarındayım ama durup durup etrafımı seyretmekten ilerleyemiyorum oyunda.Zaten free-running olayını iyice geliştirmişler,şahane animasyonlar var,tadından yenmiyor vallahi!
Hikaye de gayet iyi başladı,Arno'yu şimdiden sevdim,eleman harbiden baya sempatik olmuş yahu! Hal hareketleri falan cıvık durmuyor,kendisine Assasinlik gayet yakışıyor.
Şu an oyunla ilgili tek sıkıntım bazı alanlardaki ciddi FPS düşüşleri ve texture'lerin pop-in durumu.Bunun da patch ile falan önüne geçilir zaten.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
11 yıl
Yarbay

4-5 sayfa önce tartıştığımız ergen kardeşlere gelsin ... Kul hakkına nasıl girilir, nasıl insanlar yanlış yönlendirilir millette görmüş olsun. Umarım insanlar gerçekten oyun tecrübesi manasında geçmişi olan, bu konuda ne sevgi nede düşmanlık gütmeyen, objektif yaklaşmaya çalışan insanlara daha fazla kulak verirler.

Eurogamer – 7/10
Gamespot – 7/10
Joystiq – 2.5/5
IGN – 7.8/10
Polygon 6.5/10

Serinin en düşük puan ortalamasına sahip oyun olma yolunda ilerliyor. Verilen puanlarda işin teknik kısmına girilmemiş dahi, optimizasyon konusuna rezalet sıfatını çakmış geçirmişler. Onlarca tanıtım, 4 stüdyo, 4 yıl , önce Watch Dogs sonra bu ... Boşuna demedik şu elemanlara (Ubisoft) temkinli yaklaşın diye.

O değil şimdi Division ve Rainbow Six: Siege için karalar bağlamaya başlayabilirim... Yazık oldu


Bu mesaja 3 cevap geldi.
T
11 yıl
Yarbay

Oyuna puanım 6/10
Sık sık fps düşmeleri yaşanıyor buna rağmen makina deli gibi çalışıyor
Oyun 3 kez dondu ps4 ü yeniden başlatmak zorunda kaldım
uplay meselesine hiç girmiyorum bile ubisoft'dan aldığım ilk ve son oyun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
11 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-


quote:

Orijinalden alıntı: N'DexteR

Playstation 4 ortalamasi : 81

Xbox one ortalamasi : 76

Gerek ex gerek multiplatform icin ps4 en iyi tercih suan.

http://www.youtube.com/watch?v=clQfCP3NFuc

Ubi bunu hangi kafayla yapmis bilmiyorum ama 2.02 ile geçti diyorlar.

Mikinin kese bol bunu başka açıklaması yok bari bu kadar göstere göstere yapmasalardi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Daha iyi kıvırabilirdin kanka ama durum bu videoyu izle daha beter farklar var. Boş sokakta XO da frame 30 iken PS4 de 26 ya düşüyor

xbox one daha güçlü tamam.aferin ona



G
11 yıl
Yarbay

ulan 1500 tl konsola ver 200 tl oyuna ver ondan sonra gelde ana avrat sövme