Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
104
Cevap
14253
Tıklama
74
Öne Çıkarma
Cevap: Askere gitmek istemiyorum (4. sayfa)
S
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

sen dışarıda rahat geziyorsan kendini emniyette hissediyorsan düşman askeri yönünden onlar sayesinde. Tabii ki borcun var.

Alıntıları Göster
Peki ben yurtdışında yaşadığım ülkede 1 sene yaşadım farzedelim o zaman da orada beni o ülkenin askerleri koruyordu bu mantıkla.Demek ki o ülkeye de vatan borcum olmuş oluyor.Merak etmeyin beni kimse korumuyor,koruyor dedikleriniz ise zaten ücreti mukabilinde bu işi yaparak koruyor gibi görünüyor.Yıl 2021 düşman askeri göremiyorum ,ciddi seviyede bir düşman askeri taarruzda olsa ikinci Suriye vakası yaşanır diye düşünmekteyim.Siz korunduğunuzu düşünüyorsanız ülkede patlayan bombalar,terör saldırıları,karakolda cinayet,93 cinayetleri,faili meçhuller,mafyalar ve daha niceleri negatif tez olarak sunulabilir.Ayrıyetten bir belaya bulaştığınızı farzettiğimizde aldığınız tehditler ve aksiyonlar sandığınız gibi beni koruyorlar dediğiniz kişiler tarafından def edilmeyecek.Özellikle siz bir silahlı saldırıya uğrayın sonrasında gereken yerleri arayın bekleyin.Siz ölmeden kurtulabilecek reaksiyonda sizi korumaya gelecekler mi yoksa youtube’da bahsi geçen adanada bar cinayeti polisin gözü önünde cinayet işlendi gibi durumlar mı vuku bulacak.Lütfen siz nasıl düşünüyorsanız düşününüz,fakat hayat sizin düşündüğünüzden çok daha farklı işliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: realexile

Bunlar anlamaz bos gezenin bos tayfası olduğundan. Ben anlıyorum seni mesleğin ne. Ben mühendisim bir teknolojiden 1 2 ay bile uzaK kalınca bile cok şey değişiyor 6 ay az bir süre değil. Ben hem yeni teknolojileri öğreniyorum hem de yabancı dilimi geliştirip hergün zaman ayırmak istiyorum böyle hem kendime hem ülkeme daha cok faydam olur

Alıntıları Göster
Çok ilginç. Mesajı okurken dedim herhalde appleda intelde filan çalışıyor. Sonra 6 ay filan demiş. Abi 40bin lira veremiyor musunuz o kadar kalifiye halinizle? Yol izinlerini düşerseniz 27 gün filan kalıyor. Gidip kafa dinlemiş ve farklı ortama girmiş olursunuz en fazla. Tuvalet temizlemek sandığınız gibi bir iş değil. Suyu basıp 2 yalandan fırça çekbas yapıp geçiyorsunuz. Alacağınız en ağır görev yemekhane görevi olur o da 2 kere gelir zaten. Koğuşumda ilk 200e girmiş doktor arkadaşım böyle çok kalifiyeyim triplerine girmiyordu. Genel olarak zorunlu askerliğe karşı olduğumu peşin olarak belirteyim. Celbi beklemesi vs bir sürü insanı zora sokuyor fakat siz bunlardan birisi değilsiniz belli ki.



Z
4 yıl
Yarbay

Eskinin türkçüleri ezildiğinin ve milletçe ezikliğinin farkında olup marjinalize olup düşmüş kahraman edebiyatı yaparlardı.Aslında gizliden gizliye anadolu halkından koyunlukları yüzünden nefret ederlerdi.Kafalarındaki idealar ise tamamen alakasız türk fantaziyası şeklindeydi.Türkçülük bu anlamda kimlik bunalımı ve hesaplaşma ideolojisidir

Üçüncü sınıf internet türkçüleri ise şe- pardon devlet erkanının yancılığını,ölüm güzellemesi yaparak vatanperver olduklarını zannedenler abidik gubidik milli güvenlikçi,devletçi kafalardan oluşuyor.Tarih bilinci olmayışları olsa bile sadece saray tarihi bilmeleri başka bir özellikleri tabi

Kafalarındaki türk algısı da zayıftır.Kültür mutasyonunun ürünleri olduklarından

Türkü ot yiyen,göreve çağrılınca askere gidip geberen,biat ehli baldırı çıplak köylülerden,çiftçilerden biliyorlar.Şimdiki versiyonu ise günün 16 saati gizli örgütlerin piyonluğunu yapıp,babasının silahıyla fotoğraf çekilen,tercihen dövmeli,bulduğu her boşluğa ıyı ya da göktürk alfabesiyle türk yazan,artist çığırtkan vatanseverlerdir(!)

Değersizliklerinin doruklarındadırlar o yüzden delikanlı gibi intihar etmek yerine gidip telef olurlar.Yazık lan





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Haziran 2021; 20:19:17 >

E
4 yıl
Teğmen

Asker sadece başka ülkelerle sıcak çatışmada mı etkili yahu. Siz sınırdan askerleri çekin, hepsini sivilleştirin. İki gün sonra bütün Orta Doğu, Yunanistan, Ermenistan hepsi üstümüze çullanmazsa namerdim. Şu 21. Yüzyıl ılık g*tlülüğünden kurtulun.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Sucre Maricruz
Z
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Ensüginhan

Zorunlu askerliği savunmuyorum ben ama askerlik kurumunun da ayaklar altına alınmasını savunamam. Birçok insan devlet hükümetle aynı değildir devlet kutsaldır der ben buna da inanmıyorum devlet kutsal değil vatan, yurt kutsaldır. Hükümet veya devlet ne derseniz deyin içinde mantıklı olmayan çok fazla şey var ama bu konulara daha üst perdeden vatanın güvenliği açısından bakmakta yarar var. Çünkü bu topraklar sadece içinde yaşayan Türk halkının değil dünyanın her yerindeki Türklerin garantisi.
Aynı fikirde değilim ama anlayabiliyorum.Türkler bu konuda baya şanssız gene.Rus,çin,iran,amerika dörtgeninden.Size çok iş düşüyor.Benden size tavsiye etrafınıza türkologların kitaplarını önererek başlayın(önermiyorsanız eğer) İyi şanslar



Y
4 yıl
Çavuş

Açık öğretim bir lisans ya da yüksek lisansa kaydol. Erteletip dur. O sırada yurtdışına çıkmanın yollarını ara.

Şöyle bir şey de var. 3 yıl sağlıksız ve kilolu gezmeyi göze alırsan.

https://www.askerlik.org/askerlik-kilo-muafiyeti-sartlari/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
4 yıl
Yüzbaşı

Atarsa 54 😎



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Yarbay

22 yıl önce askere gidip teskere bırakacağım düşüncesiyle yurtdışından gelen iş teklifini geri çevirdim. Üstelik firma askerlik tescilimi bile sorunsuz yapıyordu.
O zamanlar şehit haberleri annelerin şehit mezarları başında ağlamalarını düşündükçe otobüste bile gözyaşlarına boğulurdum.

Şimdi çağırsalar bu yaşta hiçbir işe yaramasam bile kum torbası niyetine kullanın beni derdim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 22 Haziran 2021; 20:3:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Teğmen

Birde başka bir komedi var asgari ücret belli bedelli fiyatı belli insanlar 1 sene boyunca çalışsa bile ödeyemiyor bedelli parasını



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

sen dışarıda rahat geziyorsan kendini emniyette hissediyorsan düşman askeri yönünden onlar sayesinde. Tabii ki borcun var.

Alıntıları Göster
özgürlüğün değerini mahkumlara sorun

yemeğin değerini afrikadaki aç çocuklara sorun


Aslında özgürlüklerinin o askerler sayesinde elde edildiğini bilmiyorlar .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

özgürlüğün değerini mahkumlara sorun

yemeğin değerini afrikadaki aç çocuklara sorun


Aslında özgürlüklerinin o askerler sayesinde elde edildiğini bilmiyorlar .

Alıntıları Göster
doğru hocam



İ
4 yıl
Yüzbaşı

Bedelli yap. Bedelli paran yoksa yüksek lisans, doktora yap beklettir askerliği. Türkiye de yaşamak istiyorsan mecbur halletmen lazım.



G
4 yıl
Teğmen

yas 22 okul yok meslek yok bombos yasiyorum ben de gitmek istemiyorum nolacak sonumuz bilmiyorum



A
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Entel Maganda

askerliği direk görüp yaşamadan sadece profesyonellik adı altında direk eğitimlere başlatmak bir insanı ne kadar hazırlayabilir ki. bir kere psikolojik açıdan bile zor. ha senin amacın vatan falan değil. bir işe girip kazancağın parayı ne kadar kaybederim askere gidersem diye düşünüyorsun.
E evet öyle düşünüyorum? 6 aylık askerlikle vatana katki falan saglayamazsin sırtına yük olursun sadece. Dunya ekonomi ve şirketler uzerinden donuyor ortaçağda yaşamıyoruz.

Ve allah askına MSU'de okuyan insanlar acemi askerlik yapıp oraya giden insanlar mi? Profesyonel ordudan kastim harp okuluyla alınması zaten. Harp okulu öğrencilerini askere mi yolluyorlar onden askerlik sisteminin nasıl calistigi hakkında hiçbir fikrin yok gibi konuşuyorsun. O disiplini, ast üst iliskisine okulda adapte oluyorlar zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 24 Haziran 2021; 12:20:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: ProStr33t

Askerlik zorunlu olması normal. Sonuçta Orta Doğu coğrafyasındayız. Herkesin silah tutabilmesi lazım. Ama süre fazla ve askerlik harici her işi yapıyorsun (duyduğum kadarıyla). 1 ay sıkı bir şekilde çalıştırsalar yeter. İsrail de erkek, kadın askerlik boşuna zorunlu değil.
Evet temel silah eğitiminin gerekli oldugunu düşünüyorum ve dediğiniz doğru sure gereksiz fazla uzun. Bu is askerliğe dökülmeden normal hayat icinde belli saatlerde gidilip eğitim bile alınabilir illa topyekun savas durumu düşünülüyorsa.



A
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Entel Maganda

sen bu düşünceyle zaten vatana katkı sağlamayazsın onu geç bir kere. ben paragözüm vatan umrumda değil dinim imanım paradır dersen insanların gözünde en azından bari dürüst olarak bilinirsin.
Aksini iddia etmedim zaten? Burda tartışarak ne senin düşüncen değişir ne benimki o yüzden gerek yok



G
4 yıl
Teğmen

askerlik kaldırılsın diyoruz da onu yapacak adam yok. mecbur yapacaksın



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
4 yıl
Yarbay

Balık adam kim ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Üfler