Arabla Arapçayla pek alakam yok ancak bence özellikle teknolojide çok kullanılan bir dil bilmemiz gerekirdi. Siz ister buna Arapça ister ingilizce istersenizde Çince diyin.. Mesela uygulamaların çoğunda Türkçe yok.. Yada ne bileyim farklı bir kitap kaynak okuyayım ingilizce yazar. Arapçasi da vardır muhtemelen ama Türkçesi yoktur.. Sonuçta Araplara bakarsan tahmin 250-300 milyon vardır. Ama Türkçeyi anlayan bi biz bide Azerbaycan var.onda da çoğu farklı kelime var.. Şimdi birileri vay efendim orada Kazakistan Türkistan Özbekistan var der. Bunlar Türk olabilir ama çoğuyla anlasamazsiniz.. Yada ne bileyim google playda Turkish language support diye hep söylerler,yazarlar. Ama buraya geldiler mi vatanı dili klavye üzerinden kurtarırlar. Bu konuda Arapça Türkçeden daha iyi. Kim ne diyorsa desin..
kısaca özetleyeyim teknolojide veya dünyada çok kullanılan bir dile ihtiyacımız var. Bu konuda Türkçe veya Arapça derseniz ben Arapça derim. Yada ingilizce derim. Yeter ki bu konuda çok kullanılsin.. Yalnız ülkemizdeki İngilizce Okullarda öğretilen I you we they ile olacak birşey değil..
Yok hocam, onların amacı kamuoyu oluşturmak. Dini antipatik hale getirmek yani gizliden propaganda. Ya farkında değiller yada harbi harbi farkındalar. Bu tarz şeyleri yazarak mutlu mesut bir şekilde çok şükürde inanmıyorum diyebilir. Onun inanmadığı başka şeyler aslında, pişmanlığı olacak neye peki iyice bakmadığına, insanlara bakarak zanna uyduğuna, kendi öz benliği ile araştırmadığına. Sağdan soldan gördükleri ile dini bağdaştırmak istiyor. Kültürel anektodları din gibi göstermeleri. Eleştirdiklerini kendi öz benlikleri ile kimsenin etkisi altında kalmadan araştırsalar görecekler. Ama üstün körü şeylere bakıp ferman yazıyorlar. Böylede devam ediyorlar, etsinler bakalım tek diyeceğim gerçeğin farkında olurlar inşallah. Yinede kötü düşünmüyorum, derin bir şekilde kimsenin etkisi altında kalmadan ele almaları hususunda duacıyım. Sorunun insanlarda olduğu bilincine varıp, kötü örneklerin insanoğlunun herr bir kesiminde olduğunun bilincinde olduğunu anlamak gerekir. Rüzgar gibi kapılıp gidiyorlar.
İslamiyet, sabit fikir istemez sorgulamaya açık bir din. Nitekim bende sorguladım çünkü küçüklükten öğretilen bilgiler bambaşka şeyler. Bu müzik haram, şu haram bu haram, sanat haram haram harambitmiyordu birde bir görsen sinirli tipler dersin ki bu siniri islamdan almış :) Hayır dostum onun siniri kendi yapısı ve 1200lü yıllarda kalmış olmalarıydı yeni birşey olunca haram gibi geliyor tabiki. Bu haram diyenler zamanla anladı ki yanlıştalar TV istasyonları kurdular, fotoğraf haram diyenler video kameralarla insanlara sunum yapıyorlar. Acayip tezat durumlar var. Yeni şeylere temkinli yaklasmislar sakındırmak için haram yaftası vurmuşlar ama insanların haddine değil işte görüyoruz. Rahmann sözleri evrensel niteliği taşır, bu tarz sakındırmak için insanlar tarafından söylenen haramlar niteliğini kaybetmeye mahkum bakınız Tv ve fotoğraf haram sakındırmacılığı. Ama sorgulama insanlara bakılıp yapılıyor işte. Yahu ayet eleştirirken bile insanların etkisinde kalıyorlar. Kuranın bağlamları var anlattığı bir durum var. Bunlardan bi haber eleştirirsen pek tabiki yanlış fikirlere ulaşırsın. Durumu anlatmaya çalışıncada kılıf buldu muhabbeti oluyor. Yahu kimsenin kılıf filan bulduğu yok, sen bağlamından koparmışsın, bardağın içindeki çaydan bahsederken sen bardak sonucunu çıkartıyorsun:)
Türkçe meallerde bile anlayamadığın durum olabiliyor. Mesela zamirlerin dişil yada erkek olduğu. Bende meal okuyorum ama arapça anlamlarınıda takip ediyorum. Aslında ingilizcede olabilir, malesef bizde dişi veya erkek zamir yok. Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Yani zor değil anlaşılmazda değil, ben arapça da bilmiyorum ama imkanlar var bakabiliyoruz araştırabiliyoruz.
Ben tutup evrimi kulaktan dolma bilgiler ile maymundan gelme ile bağdaştırsam, kıyameti koparırlar:) Gerçi o konuya girersek oradaki problemin temelinin tesadüfi fikri olduğu. Neyse oralara girmeyelim konu sapmasın:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 16 Mart 2016; 14:14:20 >
Aynen hocam. Bizim hatamız bunu ifade edememiş olmamız. Ama dürüstce sorgulayan ve dinin özünü bilen için kolay ayrım olacaktır. Malesef pastanın üzerindeki kirazın tadına bakıp, pastaya lezzetli değil demek kolay geliyor insanlara :)
Arap alfabesinin veya herhangi farklı alfabenin bir üstünlüğü yok, hepsi alfabe. Arapça, çok eski, zengin bir dildir, bu anlamda pek çok daha genç ya da daha az kültürle yoğrulmuş dillere göre zengindir, fakat Türkçe, Farsça, Çince gibi dillerin de bu zenginlikte eksik kalır yanları yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Solumdangeçenyol -- 4 Şubat 2025; 22:40:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz